Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #281652   hamis
 13 Geg 2011 19:33
paaiskinkit man durnam, tie biciokai priesinasi kai trauki, ar jie ten kaip kokie pugzliai? noriu pameginti zvejoti juroj, bet dabar dar palauksiu geresniu oru, o info visviena reikia susirinkti :D
 #281705   ramass
 13 Geg 2011 21:57
hamis rašė:paaiskinkit man durnam, tie biciokai priesinasi kai trauki, ar jie ten kaip kokie pugzliai? noriu pameginti zvejoti juroj, bet dabar dar palauksiu geresniu oru, o info visviena reikia susirinkti :D
Kibima palyginus su pleksnes nesunku atskirt , pleksne jei jau karta pakrate , tai ir kratys , o sitas , tai pakrato silpnai , bet kai trauki , kai kokia kobra sao pelekus isskliedzia :grin:
 #281707   Vaidis
 13 Geg 2011 21:59
Nežinau kaip dugninę krato, bet mikriką kalą kaip geras ešerys :-ou-je o ir toks 200g kovotojas tai oho koks :gutgut
 #281709   dusys
 13 Geg 2011 22:13
vat ant mikriko tai nera pavyke sumedzioti
kelis kartus tikslingai bandziu palei akmenis sukuoti, nei barkst.
tai pagalvojau gal nedomina ju mikrikai.
 #281710   Vaidis
 13 Geg 2011 22:25
Tai aš ne tikslingai juos gaudžiau, ešerius begaudant keturis pavyko suviliot, bet tai tokie po 200g tikrai buvo, bajavi kaip reikalas :gutgut
 #281737   Agis
 14 Geg 2011 01:38
Paveikslėlis
Argi ne rubuiliai :-D

Kuzmičius dupletais kartu su plekšnėm jamė

Paveikslėlis

Žvejų kaip ant Skirvytės :lol:

Paveikslėlis
 #281742   dusys
 14 Geg 2011 06:21
Vaidis rašė:Tai aš ne tikslingai juos gaudžiau, ešerius begaudant keturis pavyko suviliot, bet tai tokie po 200g tikrai buvo, bajavi kaip reikalas :gutgut
as 4 dienas is eiles mikrinau ant molo. eseriu prilupau byko neivieno. :e:e
 #281745   Vaidis
 14 Geg 2011 06:37
man visi prie ilgesnių pauzių pakibo :) Lėtas šliaužimas dugnu, pauzė :) Bet tai tikslingai taip gaudyt, nematau tikslo :)
 #281770   Tadass
 14 Geg 2011 10:36
Agi, kur cia toks kolkozas :superšokas
Total koshmar :lol: - jei prie juros jau tokie kolkozai prasides :-niak'
tikekimes, kad cia tik "korsako" efektas :-D
 #281873   Agis
 15 Geg 2011 11:32
Tadass rašė:Agi, kur cia toks kolkozas :superšokas
Aš dar nebuvau tiek žvejų matęs prie jūros.Toks vaizdas į abi puses ir čia dar ne vėlai vakare fotkinta.Mes 23 jau ėjom link mašinos tai dar žvejai rinkosi.Pernai irgi buvo, bet ne tiek.Smagu, kad makaulius visas žvejybos rūšis populiarina ir apšviečia žmones, tačiau matosi, kad yra ir "senių" kurių anksčiau kažkaip nebuvau sutikės, turi ir įrankius normalius ir vežimėlius ir užmeta normaliai, reiškiasi žvejoja žmonės, tik nesigiria, beje ne vienas su pačiutėm suvažiuoja, kurios ant smėliuko kokią knygą, žurnaliuką pavarto.Populiarėja ta žvejyba, o vietos pakaks visiems, žinoma jeigu visi susirinksime šiukšles po savęs, tai ir nuotaikos vieni kitiems negadinsime.

Ne Korsakas kaltas, kad mes visi lipame vienas kitam ant sprando, kad tempiame viską, kas užkibo ant kabliuko, kad tik namuose, prieš kaimynus pasigirti, o paskum konteinerin išmesti, kad šiukšliname aplink save apart namo šiukšles parvežti, kad prigiariam ant kranto ar Nidos molų ir voliojamės , pozuodami užsieniečiams....
Nežinau, aš asmeniškai nemačiau nei vienoje laidoje, kad jis to mokytų ar tai skatintų.Visa tai mūsų mentaliteto sindromas, nes mes lietuviai perėmę "Rusiškos žvejybos įpatumus" garsėjame tuo Lietuvoje, Latvijoje, Norvegijoje, Anglijoje, Airijoje....o tie naivuoliai net draudžiamus užrašus mūsiškai rašo, galvodami jog tai padės.....
 #281877   oli
 15 Geg 2011 11:52
Agis rašė:
Tadass rašė:Agi, kur cia toks kolkozas :superšokas

Ne Korsakas kaltas, kad mes visi lipame vienas kitam ant sprando, kad tempiame viską, kas užkibo ant kabliuko, kad tik namuose, prieš kaimynus pasigirti, o paskum konteinerin išmesti, kad šiukšliname aplink save apart namo šiukšles parvežti, kad prigiariam ant kranto ar Nidos molų ir voliojamės , pozuodami užsieniečiams....
Nežinau, aš asmeniškai nemačiau nei vienoje laidoje, kad jis to mokytų ar tai skatintų.Visa tai mūsų mentaliteto sindromas, nes mes lietuviai perėmę "Rusiškos žvejybos įpatumus" garsėjame tuo Lietuvoje, Latvijoje, Norvegijoje, Anglijoje, Airijoje....o tie naivuoliai net draudžiamus užrašus mūsiškai rašo, galvodami jog tai padės.....
respect,Agis,tikra tiesa byloji...
 #281881   Tadass
 15 Geg 2011 12:43
Tai vat Agi man ir keista, kad pajury toks kolkozas, nors cia ne zemupys, krumu nera, dambu nereikia dalintis :donknow'
O "korsako" efektu vadinu toki reiskini - kai po parodytos laidos, pamate kaip pauliui puikiai kimba, yra intensyviai atakuojamas x telkinys (jeigu jis buvo ivardintas laidos metu). Nieko nei kaltinu, nei ka !nea! tiesiog konstatuoju fakta.
O apie zveju elgesi, tai cia atskira tema...
 #281882   Urlys
 15 Geg 2011 13:01
Rusai čia ne prie ko, pats esu tikras lietuvis, auklėtas rusų ir pirmą pamoką pagarbos žuviai ir gamtai gavau stebėdamas rusų burlaivio bocmano reakciją, kursantui paspirus sugautą žuvį koja. Tuomet bocmano veidu perbėgo visos vaivorikštės spalvos, aš buvau tikras, kad jis kursantą išmes už borto. Bet jis pro sukastus dantis, nežmoniškai tvardydamasis, iškošė kažką apie tai, kad žuvys maitins tave ir tavo šeimą ir, kad privalai atimdamas gyvybę garbti ją. Jeigu man tai isiminė visam gyvenimui, tai manau tas vargšelis kursantas nepradėjo mikčioti, tai žuvies nebespardis ir į šiukšlių konteinerį nebemes, tikrai :grin: .
 #281936   Agis
 15 Geg 2011 19:36
Urlį, Rusai tai čia paminėti vien tik dėl to, kad filmas toks buvo susijęs su panašiais žvejybiniais ypatumais :lol: galvojau suprasit apie ką aš ;-)
Tadai pajūris turi kitą smulkmeną, privažiavimus, o tai kartais net sudėtingiau negu dalintis viena damba :lol:
 #283178   Skumbrotas
 19 Geg 2011 11:56
Dar kimba ir plekšnės ir byčiokai. Tik byčiokai paskutiniu metu pagal procentą pradėjo imti viršų, bet man tai yra pliusas :grin:
Plekšnių iki maždaug birželio vidurio dar bus, paskui vanduo pašils, prasidės žolės ir didžiosios pasitrauks už antro sėkliaus.
Dipų jokių nenaudoju, bo man užtenka kiek pagaunu. Svarbiausia kad būtų šviežia porcija, ir be gailesčio keist anas kiekvienu ištraukimu. Mano įsitikinimu tie kvapai jūroj padeda jei prisirišęs kokiu siūlu masalą mirkai jį pusdienį kol žuvis visai nenučiulpia, nes nuosavą aromatą porcija ar tai krevetė praranda po 20-30 minučių buvimo vandenyj.
 #283183   dusys
 19 Geg 2011 12:13
Buna dienu kai kimba tik ant kokio nors vieno masalo. Vadinasi kvapas daro kaskokia ytaka. Be to mano nuomone tokia, kad juroj butent kvapas ir zaidzia.
Tai gal sakau forumieciai naudoja kokinors slapta birzgala.
 #283186   Skumbrotas
 19 Geg 2011 12:23
Jei jau tavo toks įsitikinimas, tai kvėpink anyžių, krevetės, moliuskų kvapais ir neprašausi.
 #283439   SauliusM
 20 Geg 2011 10:52
Skumbrotas rašė:Dar kimba ir plekšnės ir byčiokai. Tik byčiokai paskutiniu metu pagal procentą pradėjo imti viršų, bet man tai yra pliusas :grin:
as dabar mastau, o gal ir istikruju i gera tie byciokai iseis. anys gi plesrunam visokiem turbut tinkamesnis grobis nei kokia pleksne. tai gal ir kokiu plesrunu priekrantej padauges. uotu pvz. nugi tokiem uotam tai labai tinkamas maistas tie byciokai turetu but.
 #283442   Skumbrotas
 20 Geg 2011 11:12
Pas menkių skrandžiuose jau daug kartų radau prarytus byčiokus.
Šiaip maisto plėšrūnams tikrai netrūksta ir be byčiokų, tik va bėda kad ant tų plėšrūnų nemažėja dvikojų plėšrūnų :twisted:
Beje šįryt buvo pokalbis per žinių radiją su ichtiologais apie jūros žuvų reikalus, tai užsifiksavo toks įdomus teiginys - pasirodo mokslininkai yra nustatę tokį 7 metų cikliškumą "padaugėja plėšrūnų, sumažėja jų maisto, ir atvirkščiai". Šiuo metu esą yra plėšrūnų pikas, todėl stipriai apmažėjo strimelių ir šprotų.
P.S. beje įdomu - kam priskirt byčiokus, plėšrūnams ar jų maistui :?: :roll: Aš linkęs priskirt juos plėšrūnams :)
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė