Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#51382   žVYNAS
 24 Vas 2008 19:58
Cia parasiau stiliumi, kuris nepatinka Audruciui :-D , siaip visi praktiskai zino kur as randuosi, nebedaug, gal, liko, kovo menesi kaip ir baigiasi kontraktas, bus matyt! Pameciau ryte tas 30g Guideline blizges, skrenda tai jos smagiai, tik nejo iziuret ka jos vandenyje daro, nes tokio mutno vandens dar nebuvau mates. Vejas nenurino iki dabar, cia jau nieko nepadarysi :?

#51673   Airis
 27 Vas 2008 12:55
parejo zvyno dovaneles ''plot ron thompson nirvahna 22g
Paveikslėlis
2 prase perduoti skumbrotui :( 'viarkt :!fig! :klasta!: :grin:

#51699   Skumbrotas
 27 Vas 2008 14:53
airis rašė:parejo zvyno dovaneles ''plot ron thompson nirvahna 22g
....
2 prase perduoti skumbrotui :( 'viarkt :!fig! :klasta!: :grin:
Ne taip supratai :!: Žvynas juk senai Norgėj, sunku jau jam lietuviškai rašyt, tad parašė pusiau angliškai, ir tas 2 visai ne skaičius !nea! , o angliškas žodelis "to", lietuviškai "kam" :!: :-ou-je
Tad jei siuntinuke buvo parašyta "2: perduoti Skumbrotui" tai ir reiškia "kam: Skumbrotui" :!: VISOS :!: :che-he: :che-he: :che-he:
Ačiū, Žvynai :!: :/brazasista

#52196   Airis
 04 Kov 2008 11:56
gal sestadieni organizuojame :klasta!:

#52924   Airis
 12 Kov 2008 12:35
Paveikslėlis

ismeginau vakaryksteje zukleje. nors 22g., bet skrenda neblogiau zilvino, tik traukiant pasirode, kad labai kyla i pavirsiu, nors vanduo buvo drumstokas, kad aiskiai matyti. skaidriame vandenyje bus super

#52965   spiridonas
 12 Kov 2008 14:47
visi kazkodel akcentuoja Nida Juodkrante, arba melnrage lasisu zvejybai nuo kranto spiningu. O kaip kazin butu zvejyba smiltyneje einant link juru muziejaus arba cia kur arciau senojo kelto, skersai kirtus miskeli? jei pietu vejas, ten visa mariu vanduo nueina visvien link melnrages.
Persikelus su senuoju keltu galima ir peskom nukulniuoti, nereikia auto. Ka manote :?: :?: :roll:

#52992   Airis
 12 Kov 2008 16:08
žVYNAS rašė:Sekmadieni svaidziau situos http://www.fiskaonline.se/art-1.asp?id=217&iPageID=73 , skrenda ir nesveikai, darbas man pasirode ju ir priimtinas, kibimu turejau 2, bet uvy :neutral: Is tu Guideline, kur anksciau buvau idejes, nieko gero, man ju darbas nelabai :roll:
situ kinetic salty, tik sunkesniu, galetum papirkti gryzdamas.
dar situos paziurek 26g
http://www.fiskaonline.se/art-1.asp?id=193&iPageID=74

#52995   žVYNAS
 12 Kov 2008 16:16
Jei rasiu laiko tai uzeisiu, nes zinai kaip buna, paskutines dienos, reikia viska ir greit padaryti, siaip man i ta parduotuve jau eit nenaudinga, sergu pirkimomanija :-D konkreciau i privata parasyk spalvinius kodus kokiu noretum, bus parasysiu-sms ;-)

#53154   Airis
 13 Kov 2008 19:35
per paskutine zvejyba skumbrotas, o ir as anais metais, kai zvejojau ant 7kg islaikancio pinto valo, ilgiau metant isipjauni i pirsta. blizge su plonu valu skrenda puikiai, bet ismetant smarkiai uzsimoji ir cvankt. pagalvojau, gal vertetu priristi kaipo toki schock leader is paprasto 0.28 valo keleta metru. tada uzmetant neisipjausi, blizge skris ant pintuko, sistema isliks jautri, bet prisitraukus , paskutineje traukimo fazeje, arciau jau amortizuos ir mono valas, ne tik kotas. minusas--kazin ar praskris mazgelis per mazus spiningo ziedelius(ant mano koto is viso 11 ziedu is kuriu bent 6 maziukai) reiks ekspermentuoti

#53158   Airis
 13 Kov 2008 20:14
spiridonas rašė:bus idomu, kaip elgsis mazgelis ir slinks per ziedelius uzkibus lasiui, kai meskere sulinkusi :?: :roll:
siaip as toki mazga naudoju surfams schock leaderiui, karpininkai irgi naudoja. jokiu problemu, nors ir svoriai zymiai didesni

#53162   Skumbrotas
 13 Kov 2008 20:45
Aš tai matau čia kitą problemą. Kiek kartų užmeta karpininkai, surfininkai ir kiek kartų teks užmesti blizgiaujant? Kiekvieną kartą tas mazgas daužysis į žiedelius, gaus mikro pažeidimus - tad kiek laiko jis apskritai laikys? :roll: Žvejojant su sbirulinka tarp plūdės ir grandinėlės būtina dėti guminį šratuką, nes plūdė per eilę metimų suėda mazgą. Aš dar dedu ir plastmasinį šratuką, nes kitaip tas guminis po pusvalandžio ištyžta. O veikia tik vien apkrova, jokių žiedelių nebrūžina... :roll:

#53167   Skumbrotas
 13 Kov 2008 21:50
Yra dar vienas netradicinis problemos sprendimo būdas. Jaunystėje burzginau gitarą, tai ant pirštų galiukų nuo stygų spaudymo buvo susidarę tokie kaip ir mazoliai. Tai va - jei taip kasdien tą pirštą treniruot bružynant į kažkokį šiurkštų paviršių tai irgi turėtu užsidėt mazolis, sustorėt oda, kaip pas kokį šerną :roll: :-D Jokia žilka neįpjaus :!: :-D :grin:

#53180   Algirdas
 13 Kov 2008 23:10
pypkorius16 rašė:Pas batsiuvi maciau ant rodomojo pirsto odini antpirsti. Jie kai siuva su yla tai tos spagatus irgi patampo. Gal tiktu toks antpirstis :?:
tik prisiklijuot prie pirsto reiktu kad pirmu metimu nenuskristu :grin: kiek metem ir blizges ir dzigus juroj dar niekam nenupiove pirstu ;-) tai ar verta del tokios smulkmenos taip pergyvent :?: svarbu kibtu ir linksmu emociju parsiveztum :!:

#53199   Skumbrotas
 14 Kov 2008 08:15
Yra pirkti antpirščių, tik jie labiau skirti surfininkams, nes yra gan storoki. Spiningu mėtant labai sumažina piršto jautrumą. Pernai bandžiau tiesiog iš anksto apvynioti keliais apsukimais piršto galą pleistru, tai pakolkas geriausias rastas varijantas.
Kadangi matau kad kai kurie nesupranta problemos esmės paaiškinu - problemos nėra mėtant su mono valu arba su storu pintuku. Ji atsirado kai mes su Airiu pradėjom naudoti 0.15 pintuką. Pamėčius visą dieną toks valas taip nudrožia smilio odą, kad ji tiesiog trūksta. Taip buvo ir Airiu, taip atsitiko jau antrą kartą ir man pereitoj žvejyboj. Įpjovė gan giliai ir žvejybą teko baiginėti prilaikant valą tik pačiu piršto galiuku, kas nėra laba patogu.

#53202   cyma
 14 Kov 2008 09:19
Man po pusdienio ir su PE super 0,19 pirštas buvo skausmingas,kad jau jaučiau diskonfortą....,kažkada esu išbandęs pleistrą(tik ne plastiko, o medžiaginį), tai visai nieko, jautrumas piršto sumažėja minimaliai,bent jau man taip atrodė.....

#53210   Airis
 14 Kov 2008 10:00
matyt geriausia iseitis apsivynioti pirsto gala pleistru, arba izoliacija(glotnesnis pavirsius0, arba su moment klijais "prisiauginti" mozoli

#53374   Agis
 15 Kov 2008 09:00
Pasiemiau pabandymui Aises Zilvinu spalvotu, gal sakau vejazuvems geguze patiks :roll:
Paveikslėlis

#53696   Agis
 17 Kov 2008 21:26
Tai gal problema tame, kad jus tik tuo rytu veju tikite :roll:

#53698   Deividas
 17 Kov 2008 21:37
o tu juk skumbrotai valti turi,kodel nebandai is jos spiningaut? :roll:

#53700   Skumbrotas
 17 Kov 2008 21:58
Deividas rašė:o tu juk skumbrotai valti turi,kodel nebandai is jos spiningaut? :roll:
Pakolkas stabdo šie veiksniai:
1. Brangus perkėlimas keltu
2. Kur ją ten blin nuleisti :?: Tolokai rankomis tįsti...
Mintį audžiu kai truputį daugiau atšils kurnors iki Juodkrantės iš Klaipėdos nuplaukti.

#53723   Skumbrotas
 18 Kov 2008 08:20
Valtis Suzumar 360. Spiningauti gali max du rybokai, pilkerius tampyti trys. Kadangi valtis iš PVC, o ne iš gumos tai daugiau neišsitempia...

#53728   Agis
 18 Kov 2008 08:35
Pirmame yvaziavime Nidoje prie juros galima davaziuoti praktiskai iki pacios kopos virsunes, ten ir verslininkai taip privaziuoja, na o toliau tik kokia 100 metru smeliuku iki pacio vandens.Smeliuku vaziuoti trukdo slakbaumas, taciau jau manau tenai galima ir nusistumti prisitaisius ratukus :roll:

#53735   Skumbrotas
 18 Kov 2008 09:06
Agis rašė:Pirmame yvaziavime Nidoje prie juros galima davaziuoti praktiskai iki pacios kopos virsunes, ten ir verslininkai taip privaziuoja, na o toliau tik kokia 100 metru smeliuku iki pacio vandens.Smeliuku vaziuoti trukdo slakbaumas, taciau jau manau tenai galima ir nusistumti prisitaisius ratukus :roll:
Iš principo taip. Reiks sekantį kartą ten važiuojant pastudijuoti tą šlakbaumą - ar įmanoma pro apačia pralysti arba šonu apvažiuoti.

#54288   Airis
 22 Kov 2008 16:15
Pagal patikimus duomenis siandien nidoje ir juodkranteje buvo pagautos lasisos 2 ir 3.5kg.

#54292   Airis
 22 Kov 2008 16:43
dar vienas is kulku serijos duel tamentai 28g
Paveikslėlis

#54307   Airis
 22 Kov 2008 20:28
na vat naujausios zinios nuo parurio. ant vakaro prasisidejo kibimas . daug nerealizuotu, bet visgi keletas krante. viena nenusakomo dydzio nuplauke toliau

#54316   gelmės
 23 Kov 2008 07:31
Tai jei jau nenusakomo dydžio, galbūt virš ....kg :?: Tau Airi, ar kitiems ?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė