Aš išmetimui naudoju 10m berods 0.40 storio pintą. Tas elastingumas nemanau kad didelės reikšmės turėtų, nes perdaug trumpas galas dirba, skaičiuojant nuo ritės gautusi kokie max 6m darbinio ilgio. Čia matau daugiau kotų problemą, būtų rimtčiau pagaminti kitaip mestų.
Pavyzdžiui pateiksiu pastebėjimus iš lašišinių spiningų. Bandžiau gaudyti su fast akcijos kietais kotais 3.05m ir 3.30m - naudojant tą patį valą ir to pačio svorio masalus su ilgesniuoju laiks nuo laiko masalai užmetant "nuskrenda". Problema iš dalies sprendžiasi kas valandą mėtymo nupjaunant po 1m valo ir perrišant masalus. Bet uždėjus viską tą patį ant 3.75m ilgio, tik moderate akcijos koto, nuskridusių masalų praktiškai nebepasitaikė, nes pats kotas dirba jau kaip katapulta.
Tas pat manau turėtų būti ir su surfais. Pas mus iš viso niekad nemačiau pardavime rimto surfo, visi tie kiniečių shakeaspeariniai, zebkiniai ar daiwiniai kotai skirti mėtymui plačiausiai paplitusiu primytiviausiu būdu - per petį, nors ir taip metant smagiai traška

... Nusivyliau aš jais...
P.S. Bandžiau aš tą šoklyderį. Įspūdis toks, kad niekuo nesiskiria nuo paprasto valo, tik kad konusinės formos. Bereikalingas pinigų mėtymas.
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...