Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#39682   Skumbrotas
 03 Spa 2007 10:52
Vienas pastebėjimas dėl tų užmetimo technikų - gerai techikai reikia ir gero koto. Bandžiau su savo turimais kotais - š... gavos, per kieti jie, turėtų būti žymiai minkštesni, plastiškesni. Techniškai metant susigeneruoja labai galinga jėga ir trūkinėja valai užmetimo momentu, net ir naudojant storą pintą išmetimo dalį. Pradėjęs nagrinėti video, kuriuose surfo asai demonstruoja metimus, pastebėjau, kad jų naudojami kotai visdai kitaip dirba, todėl jiems ir nenutrūkinėja švinai.

#39688   tench
 03 Spa 2007 11:36
Skumbrotas rašė:Vienas pastebėjimas dėl tų užmetimo technikų - gerai techikai reikia ir gero koto. Bandžiau su savo turimais kotais - š... gavos, per kieti jie, turėtų būti žymiai minkštesni, plastiškesni. Techniškai metant susigeneruoja labai galinga jėga ir trūkinėja valai užmetimo momentu, net ir naudojant storą pintą išmetimo dalį. Pradėjęs nagrinėti video, kuriuose surfo asai demonstruoja metimus, pastebėjau, kad jų naudojami kotai visdai kitaip dirba, todėl jiems ir nenutrūkinėja švinai.
Sutinku. Tu kotų darbo skirtumai matosi. Mano irgi kietokas, todėl, kaip minėtame (ar gal kokiame kitame straipsnyje) rašo, kietesnis kotas neatleidžia klaidų. Todėl naudojant kietą kotą butina preciziškai atidirbta metimo technika. Nu bandysiu tobulintis, žiūrėsim ką iš to kieto koto galima išspausti...

#39689   tench
 03 Spa 2007 11:50
P.S. Skumbrotui
Ar monofilinio šoklyderio, kad it 0,6 nebandėi? Gal problema tame kad pintas neelastingas...

Dar mačiau Klaipėdos Romadoj turi konusinių šoklyderių. Po 5 pakuotėje, pakuotė atrodo ~20Lt. Skersmuo, jei neklystu, nuo 0,35 iki 0,6. Nebandęs tokių?

#39692   Skumbrotas
 03 Spa 2007 12:45
Aš išmetimui naudoju 10m berods 0.40 storio pintą. Tas elastingumas nemanau kad didelės reikšmės turėtų, nes perdaug trumpas galas dirba, skaičiuojant nuo ritės gautusi kokie max 6m darbinio ilgio. Čia matau daugiau kotų problemą, būtų rimtčiau pagaminti kitaip mestų.
Pavyzdžiui pateiksiu pastebėjimus iš lašišinių spiningų. Bandžiau gaudyti su fast akcijos kietais kotais 3.05m ir 3.30m - naudojant tą patį valą ir to pačio svorio masalus su ilgesniuoju laiks nuo laiko masalai užmetant "nuskrenda". Problema iš dalies sprendžiasi kas valandą mėtymo nupjaunant po 1m valo ir perrišant masalus. Bet uždėjus viską tą patį ant 3.75m ilgio, tik moderate akcijos koto, nuskridusių masalų praktiškai nebepasitaikė, nes pats kotas dirba jau kaip katapulta.
Tas pat manau turėtų būti ir su surfais. Pas mus iš viso niekad nemačiau pardavime rimto surfo, visi tie kiniečių shakeaspeariniai, zebkiniai ar daiwiniai kotai skirti mėtymui plačiausiai paplitusiu primytiviausiu būdu - per petį, nors ir taip metant smagiai traška :grin: ... Nusivyliau aš jais...
P.S. Bandžiau aš tą šoklyderį. Įspūdis toks, kad niekuo nesiskiria nuo paprasto valo, tik kad konusinės formos. Bereikalingas pinigų mėtymas.

#39693   tench
 03 Spa 2007 13:07
Skumbrotas rašė:Bandžiau aš tą šoklyderį. Įspūdis toks, kad niekuo nesiskiria nuo paprasto valo, tik kad konusinės formos. Bereikalingas pinigų mėtymas.
Nu aš taip ir pagalvojau...

Tiesa, dar turiu klausimą. Kur jus Karklėje paliekat mašinas? Porą kartų ten važiavau, tai nesupratau kur ten įmanoma pravažiuot ir kaip prie jūros patekt. Visur tvoros ir šlakbaumai.

#39694   Skumbrotas
 03 Spa 2007 13:29
Vienas privažiavimas ( ir išvažiavimas prie jūros) yra prie kapinaičių, ten visi valtis nuleidinėja. Mašinoms yra gan erdvi aikštelė. Bet su surfais ten žvejoti problematiška, užknisa žiopliai su savo klausimais. Žvejot nuo kranto geriau važiuoti į šiaurinę Karklės dalį. Ten yra aikštelė prie pat kopų, nusileidi laiptais į palūdimį ir dar kelis šimtus metrų paeini link šiaurės. Orentyras - toks upelis Rikinė įteka. Už upelio jau prasideda Plazės ornitologinis draustinis. Privažiavimas - paskutinis keliukas link jūros pervažiavus Karklę, prieš pat mišką.

#39697   tench
 03 Spa 2007 13:57
Ačiu. Budem iskat'... :grin:

#39787   x-rap
 04 Spa 2007 18:22
puslapiukas apie uzmetimo technika
http://breakawayusa.com/howto.htm
prisiziurejes ir prisiskaites, eisiu meginti su karpiniu kotu zumesti apie 120g svareli.mano kotai yra 3.5lb- t.y. apie125g uzmetimo.gal nesulus :?

#39974   Skumbrotas
 08 Spa 2007 07:59
Vakar buvau pažioplinėti ant Palangos tilto. Žvejų ne prūdais, dauguma vietinių. Didžioji dauguma su tiberiais gaudė šprotus bei nelabai ką didesnes strimėles. Su dugninėmis traukė plekšniukus, po 2 - 3 vienu traukimu. Bet jau dydis.... Visos per pusę delno. Ir nemačiau kad bent vienas turėtų didesnę. Siaubas, kaip verslininkai nustekeno tas mūsų pajūrio priekrantes. Lūdna ir tiek.....

#41109   tuomahaukas
 24 Spa 2007 12:05
okuma rašė:malonu zinot kad Lietuvoj visgi zvejojama nuo kranto,pats esu Airijoj :x ,pameciau galva del jurines zvejybos,del to bijojau kad kai grysiu reiks jurinius kotus merkt kur i tvenkini :shock: ,Airijoj jau 7 metai,esu "chairman" nezinau kaip lietuviskai) viename is jurines zvejybos klubu, taip pat SCI (sport-cast-ireland) narys,cia butu sportinis metymas meskere i toli. Butu idomu pasidalint patirtimi,budais idejomis,praktikos turiu pagal sugebejimus,siaip viskas cia labai slepiama ir ne kiekvienam prieinama net priklausant klubui,bet man pasiseke papuoliau i geras rankas :grin: ,tik igyvendint ta ka zinau tikrai neimanoma,jei ka domina -kalbames. Paciam rupi kas dedasi Baltijoj,kas kada kimba? kokie gyliai? (negalvokit kad esu pasikeles ir viska zinau-taip tikrai nera,zinau ka zinau..

#41110   tuomahaukas
 24 Spa 2007 12:08
airis rašė:sportinis metymas--tai cia pendulum, su tipo surfiniais kotais???
jei taip , tai is karto klok koks kotu ilgis, uzmetimo svoris.

#41145   Airis
 24 Spa 2007 15:35
juroj vanduo 9 laipsniai, gal pleksnes kimba nuo kranto.

#41147   spiridonas
 24 Spa 2007 15:44
pas zvejoklius vis laikas nuo laiko paraso , kad ties Nida neblogu pagauna :roll:

#41149   Airis
 24 Spa 2007 15:57
musetais nidoj gylis uz pirmojo sekliaus arciau. kaip surasti karkleje normalesne vieta? gal vanduo praskaidrejes, kai tiek ilgai pucia rytvejis.

#41161   Skumbrotas
 24 Spa 2007 18:01
Plekšnėm dzin skaidrus vanduo ar ne. Liepojoj pagauna, Nidoj pagauna - bet čia manau todėl, kad nei Latvijoj, nei Rusijoj verslininkai su tinklais nenusiaubė plekšnių burių. Čia tas pat kaip su lašišom - Nidoj geriau eina pagauti vien dėl to, kad pašonėj švarūs be tinklų vandenys.
Beje, rytvėjai - tikrai ne patys geriausi plekšnių žvejybai. Geriau jau nestiprūs jūriniai vėjai.

#41163   Airis
 24 Spa 2007 18:08
zinau, kad klesnem dzin vandens skaidrumas, bet taip smagu pasiziureti, kur seklius pirmas, kur antras, kur uzmesti.
 #41165   okuma
 24 Spa 2007 18:17
kotu ilgis individualiai ivairiai naudoja, zilka 0.35-175gr
0.31-150gr
0.28-125gr
0.25-100gr
cia butu pagrindiniai svoriai,kotai dazniausiai 13'2-13'6-14' su reduceriais ir be..pats metai?

#41166   Skumbrotas
 24 Spa 2007 18:19
Bangavimas dar geriau parodo kur duobė, o kur sėklius. Rudenį aplamai nebebūna tokio ryškaus sėklius - duobė pasiskirstymo, kaip kad pavasarį. Rudenį duobės būna ne tarp sėklių, bet vietomis nuo kranto iki gilumos, paprastai ties įlankėlėmis. Ir labai migruoja - šiandien čia, o po kelių dienų jau visai kitoj vietoj.

#41168   Airis
 24 Spa 2007 18:25
rasai 0.35-175g, kiek suprantu valas pintas, atlaikantis apie 25kg?
kotai kaip suprantu beachcaster tipo - ilgis 3.9-4.2m. idomu kotu uzmetimo svoris.(pvz: 100-200g, ar 150-300g), akcija-greita?
klausiu todel, kad noriu nusipirkti surf tipo kotus, su kuriais galetu normaliai metyti apie 150g svareli nuo kranto. musu salygomis reikes ilgesniu apie 4.5m kotu, nes daug zoliu. esu rades byron xedo450 surf kotus . man jie patiko.neaisku, kaip mes svori.

ne

#41169   okuma
 24 Spa 2007 18:34
mono zilka atlaikanti 0.35 mono atlaiko apie 7 kg...dabar pasakysiu kur saknys pakastos...turi ritej zilka 0.35 zilkos gale risi vala (shock leeder) atleiskit lietuviskai nezinau,jis turi atitikti svarelio svori 6 oz (150 gr) butu 0,60 storio valas (1 oz-0.10mm) be to nieks neleistu i varzybas o ir metyt pavojinga,shock leederi vinioji 8 apsisukimus apie rite ir palieki meskeres ilgio gala ..tada risi sistemele kurios pagrindas atitinka ,siou atveju 0.60 mm ir t.t esme kad plonesni vala nenesa o storesniu uzmest geriau ir paskui trintis ne tokia skrendant.. manau supratot
 #41170   okuma
 24 Spa 2007 18:42
atleiskit tikrai nepatarsiu...kai isvaziavau is lietuvos tai maciau tik korsaka nuo kranto juroj gaudant per telika,turiu omeny kad nelabai ka buvo ir pasirinkt...ir skaitydamas cia tik pora firmu girdejau ir stebiusi,cia airijoj kiti kotai,surf klases kotai-brangu,be abejones verta isigyt,bet tik ne kieta..mano kotai 125gr-200gr 200gr tai max bet kotas "minkstas" jau su 150 gr

.

#41172   okuma
 24 Spa 2007 18:47
o kodel pats airis?? airijoj gal esi?

#41178   Airis
 24 Spa 2007 19:58
buvau airijoje 2 metus(pries tai forume buvau x-rap)
del shock lyderio viskas aisku, jis ir turi buti 0.35 pintas arba 0.6 mono kaip pats rasai. pasiziurejes pendulum casting, maniau, kad jie naudoja istisini vala pinta, nes esu girdejes tokiu dalyku, kai mazgas tarp shock lyderio ir mono isdauzia ziedeli ant koto.
klausimas: kiek metrais butu skirtumas, jei mestum su 0.35 istisiniu pintu valu(pvz yozami pe super) ir mestum su shock lyderiu 0.35(pe super\) , su mazgu ir 0.35 daiwa sea...(gera klausima pavariau, reiks ideti i klausimu skyreli)

;o)

#41186   okuma
 24 Spa 2007 20:35
pabandysiu atsakyt o tiksliau pasakysiu tik tie kad mazgelis risantis pagrindini vala su schok'u-mazas,nei maciau nei girdejau kad kam akis isluptu,ne tik airijoj bet ir visam pasaulyje tai reikalavimas,be to geriau naudoti tappered schock leeder'i-jis buna jau suvyniotas sukarpytais ilgiais dazniausias-13 metru,prasideda jis 0,37mm baigiasi 0.8mm tada ir mazgelis risant maziukas,bet tinkamai surisus 0.35 su 0.60 tikrai jokiu problemu nebus,naudojant pinta kaipo schockleeder'i arba vietoj pagrindinio valo-nepatartina,kiek zinau niekas ir nenaudoja,pasekmes gan skaudzios,metant pjauna pirstus,labiau kabina vejas ,srove,be to uzsimojus isipjauna i rite ir tada gali pazeist ziedus arba nuskris pristabdyta ir ne ten kur norejai,beachcasteriu su ziedais pintiems valams net nera,patikek nesididziuoju as cia ir nevaizduoju kad viska zinau,paprasciausiai cia jau 7 metus,priklausau klubui is kurio 1 pateko i pasaulio cempionato rinktine,tai ziniu uztenka sociai,o jura ir afrikoj jura,smagu kad kazka domina ir tikiuos kazkam pravers
 #41191   okuma
 24 Spa 2007 20:42
ar pendulum ar nuo zemes ne vienas nenaudoja jokiu pintu valu,cia 100%

#41192   Airis
 24 Spa 2007 20:43
tikrai nesupyk, nes daug idomiu minciu parasei. pas mus tai naudoja pinta ismetimo vala 0.35. del isipjovimo sutinku, kad gali ipjauti. kiek suprantu shock lyderis irgi mono valas. matai kaip karpininkas esu tai paserimui naudojame spod rod su pintu ismetamuoju valu.
skaiciau apie pendulum casting, tai ten rase apie 0.35 pinta vala ir pirsta apvyniota su pleistru
http://www.johnholden.co.uk/How_to_Cast.pdf

#41195   Skumbrotas
 24 Spa 2007 20:54
Pirštus pintas pjauna kapitaliai. Bet tam yra antpirštčiai, romadoj kelis litus tekainuoja.
Kitas kampas - pas mus svarelius paprastai naudoja 80 - 120g svorio, su "ragais", sunkesnių paprasčiausiai nėra prasmės mūsų sąlygom naudot, tad ir pintas valas vietoj užmetamojo mono puikiausiai sueina. Juolab kad schockleederis ganėtinai brangiai kainuoja. Jei mėtyt 150 - 300g svorius tai jau gaunas visai kita situacija, išlenda visos tavo minėtos problemos.
 #41199   okuma
 24 Spa 2007 21:12
tik kokius atstumus metot?idomu

;

#41200   okuma
 24 Spa 2007 21:21
reikejo mums is karto isiaiskint apie rites :grin: fiksuotom kartais zvejoija pintu juroj bet tik kai jura-veidrodis ir jokio vejo,aplamai aisku kiekvienas savo buda turi,tik niekad nereikia bijot kazka naujo pabandyt,taip ir man atsitiko -perejau ant multiku ir dabar fixuotu riciu ne nebeturiu ir kalbejau cia apie jas galvodamas atleiskit

#41218   Airis
 25 Spa 2007 07:54
pas mus su multikais tikriausiai mazai kas zvejoja nuo kranto, o ir koto ziedeliai tada turi buti kitokie kiek suprantu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė