Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#133470   atomaxas
 11 Rgp 2009 10:32
Buvau zveju parduotuvej, cia centre ukmerges gatvej kur nesenai atsirado. Tai sake kad pas juos galima db isigyti leidima dvariukuose zvejot. Nes tipo tie kur smelynes gatvej, dauguma leidimu saviems prakiso tai db tai zukles parduotuvej perleido. Kazkaip apgaulingai pasirode. nzn ar tiesa ar ne ;)

O db apie zvejyba. Vel buvau ekrano mariose ;) Ryte 5val. ryto. Rytinis saltukas :( nu bet nieko, sakau zuvies gal bus. Pradejau nuo Cigonino. Pradziai su blizgutemis bandau, metau gal pusvalandi, nu visiskai nieko, tik zoliu kuokstai. Po truputi varau link tilto, galvoju kur gyliu permusimas, turetu but zuvies, ebt irgi tuscia. Nu ka, jei metalas apvyle, tai gal guma pades. Pradejau naudot tvisterius-riperius. (Nlb moku su jais vest, kazkaip man nevaiksto jie, ir daznai kabinasi uz saves). Na taip daejau iki tilto, ten gyliai dideli tai pasiemiau vobleri gylumi. (viena tokiu gyliu turiu tai kas beliko). Nu ka, metau metau, ir kazkaz trukt per gal, kad net ranka nutirpo. Mintis, ikabinau gera ''plot Stabdis spiegia visu grazumu, po truputi bandau vyniot, bet nesiseka, viska atgal zuvis sutrauke. Na taip pimyn atgal pirmyn atgal, gal koki 15 min. ir zuvis pasidave, bent jau laivai viniot vala galejau. Nu ir vinioju isisiepes, pagaliau zuvis mano, ir kaip "pis" gilyn zuvis, tai ir nutrauke viska. vat ir mano veido sypsena pakete liudesys. Bet sirdyje gera buvo, ne kiek voslerio gaila kurs 25Lt kainavo, bet zuvies kurios nepagavau :e:e
tai vat tokia mano istorija. P.S. Valas TRILINE SENSITHIN ULTRA 0.18 mm, laiko 5.8Kg.

#134713   Vytautas88
 18 Rgp 2009 15:13
tomas19920529 rašė: tai davai foto reikejo ikelt mes visi tadabutume pasidziauge tavo sekme
Prašom:
Paveikslėlis
Didesnis karosas -- 2.5kg
Mažesnis -- 2.0 kg
Didesnis lynas -- 1 kg
Mažesnis -- 0.8kg
Masalas: keletas mėšlinių sliekų
Pašaras: savadarbis
Kas keisčiausia, karosai pagauti dieną...
Buvo ir gražesnių lynų, tačiau foto neturiu.

#135624   Smilga
 24 Rgp 2009 13:49
Sveiki, norėdama "apramint aistras" (nes forumas lygtai žvejybai, o ne santykių aiškinimuisi skirtas) nusprendžiau pasidalint įspūdžiais iš savaitgalinės žvejybos. Tai va. Šeštadienį antra kartą išėjau viena žvejot su spiningu (pirmos žvejybos įspūdžius jau anksčiau pasakojau, kas gavos - žinot). Tikslas - prasivaikščiot ir gal kokį mažą ešeriuką pagaut. Vienur užmečiau kelis kart, kitur... Upė apžėlus, gylio gal iki kelių... Seliopkės pulkeliais plaukioja... Mano siūlomų mikriukų nieks nenori... :neutral: Priėjau gražesne vietele - maudykla, mailiaus knibždelynas... Kokius 7 kartus užmečiau pasroviui, nieks nekibina... Pasikeičiau mikriuką į mažą sukriukę ir nusprendžiau švystelt dar kelis kart: pirma kart - nieks, antrą kart - stiprus smūgis ir prasidėjo... valas vyniojas, ritė spiegia, meškerė perlinko... Iš tolo šmėžtelėjo gelsvas pilvas... Pirma mintis buvo: ką aš dabar darysiu??? :!: Kaip man ją reiks ištraukt.. :?: Nei kur padėt neturiu (išėjau tik su meškere rankoj). Skambinu vyrui: pagavau didele, neištrauksiu, atvažiuok į pagalbą... Bet šiaip ne taip prisitraukiau į sekluma, meškerę paguldžiau ant žolės. Galvojau: jei dabar suspurdės, tai su visa meškere nulėkt gali...Ir su abiem rankom ištraukiau į krantą :) Susidorojau viena pati :) Tada prisistatė apsimiegojęs vyras, atlėkė staigiai gal per 5 min. Šeštadienio ir sekmadienio vakarą susilaukiau krūvą sveikinimu ir liaupsių :oops: (net per gimtadienį nieks tiek negiria ir nesveikina :roll: ) Jaučiaus tikrai pamaloninta. Smagu buvo....Tai buvo pati didžiausia iki šiol pagauta mano žuvis: lydeka 72cm, upėj, kur gylio iki kelių... :)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Net negalvojau, kad ten tokių egzempliorių išvis gali būt...
P.S. Aišku, žmonės pagauna ir žymiai didesnių ir prieš daugelio forumiečių mano laimikis gerokai nublanksta, bet, kai pati pirmoji lydeka, manau, visai vykus :grin:

#136007   Smilga
 26 Rgp 2009 10:01
Sveiki, aš po šeštadienines sėkmės ir adrenalino dozės, vakar vakare vėl nusprendžiau pasiimt spiningėlį ir prie upės nueit... Ir ką jūs galvojat - ant tos pačios sukrės dar viena gražuolė užsikabino (tikrai ne mažesnė), meškerė perlinko, ritė spiegia, valas vyniojas, laimės pilnos kelnės... ''plot Taip pasitampiau aš su ja gal pora minučių, upės plotis kokie 5-6 metrai, gylio panašiai iki kelių... Ji man pasirodė visu gražumu ant paviršiaus, uodega pamojavo ir spruko į žoles. Ir po tokio jos finto liko tik žolių krūva ant mano kabliuko, o lydekaitės nė kvapo...:( Truputi gaila, kad nutrūko... :e:e Bet, kadangi dar anos nesuvalgėm, tai namo vistiek nebūčiau nešus... ../;nzv Apturėjau gerą dozę adrenalino, paerzinau vyrą ;-var-var. Vakaras buvo geras ;uolrait

#136032   savas
 26 Rgp 2009 10:34
Nu jo, jei jau "tvenkiniai" - tai 99%, kad Panevezio rajono :neutral:

#138084   Smilga
 04 Rgs 2009 12:25
Sveiki, vakar vakare pusvalandžiukui buvau pasivaikščiot su spiningėliu. Rezultatas - šitas ešeriecas:
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Didesnio iki šiol nebuvau pagavus ''plot. Ir dar, kas labai pradžiugino, kad užkibo ant mano pačios nudažytos sukrės. Grižus namo visą naktį sapnavau, kaip ešerius traukiu... :lol: :lol: :lol:
P.S. Sorry, už nekokybiškas foto. Fotografuota telefonu ir dar prieblandoj :(

#138101   Smilga
 04 Rgs 2009 13:43
Aciu, aciu... :oops: Man zvejot vienai geriausiai sekas. Kelis kartus buvau su vyru, ale :!fig! Nors praeita savaitgali buvom pas vyro bendradarbi kaime zvejot... Isplaukem is ryto ir praplaukiojom visa diena, tai kibo labai vangiai (ypac vyram :-D ) Ka buvom sutike, nieks nieko napagavo... O man pakliuvo 3 lydekaites (iki kilogramo) ir 3 eseriokai (nedicki)... O vyram: vyro bendradarbiui 2 lydekaites, mano vyrui 2 eseriokai (vienas kaip pirstas, kitas kaip puse pirsto :-D)... Man smagu buvo... :-D O is vyru ko tik neisgirdau... Tai jiem vejas ne i ta puse pucia, tai faze menulio ne ta... O galiausiai pasake kad, jei is ryto pirmas sutiktas zmogus "boba", tai gali i zvejyba ne neveziuot -nekibs :!fig! (o cia dar valty sedi!!!) O as juokiaus iki asaru is ju tokiu posakiu ir zuvis traukiau ir i ju nutisusius veidus ziurejau :-D Zvejyba baiges tuom, kad vyrai pasizadejo niekam apie "tokia zukle" nepasakot ir nutare manes daugiau zvejot nebesivest :-D :-D :-D

#138367   tidass
 06 Rgs 2009 12:07
:cool: oi pasaka.. sestadieni su pusbroliu issitraukem metaline c kategorijos valti, ir atakavom negiliosios upes mazasias lydekas.. zinoma tik sportiniam interesui.. :cool: o pasportuoti teko...
taigi, ~15h mes jau sedime valtyje, gerimes grazia diena, vaizdais..
Paveikslėlis
nezinau, nedarysiu as cia kiekvienos lydekos, grazios vietos apibudinimu, foto tikrai daug, todel sukelsiu i cia, sukelsiu visu pagautu lydeku foto po viena, todel skirtinga foto tai kita o ne ta pati lydeka(2 lydekos idetos po 2 foto), o lydeku pagavome ta diena tikrai nemazai, ir absoliuciai visos buvo paleistos atgal..! ;-)
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
PaveikslėlisPaveikslėlis
sia zvejyba irasyciau i top siu metu visu savo geriausiu zukliu trejetuka.. :cool:
Paskutinį kartą redagavo 3 tidass. Iš viso redaguota 6 kartus.

#139894   tidass
 11 Rgs 2009 23:50
siandiena... tas pats karjeras. pamaciau kad vanduo skaidrokas, tai nutariau pamegint panardyti..
o kas ten dejosi!!!!!!!!! :shock: :shock:
plaukiu is kart pasitiko mane 3 lydekaites ~ 30cm. ir paziuriu - karsis! ne joks puskarsis, o karsis, geru 1,5kg, tai davai as ji vytis, nors as jo vos ranka nelieciau.. :lol: vejuosi, paziuriu - atvede prie bandos.. prie 2- 4 kartus didesniu karsiu!!! tokio burio gyvenime neesu stebejes is taip arti!!! jei butu legalus tvenkinys man, buciau su sautuvu.. tai 3 vienu suviu pervert eitu.. :lol: bet cia tik katino svajones.. o karsiai tai nezinau 3 kg tai tikrai didieji turejo siekti.. siaip siandien suskaiciavau - 24karsius (nuo ~800g - ~3kg), 1 lynas ~1kg, ir 15 lydeku. "imamos" is ju butu 7. bral, pirma syki pamaciau vaizdeli irgi - plaukiu.. ir pastebiu nuo manes 30cm stovi grazi lydeka ~70cm(tai svoris ~2kg, nes stora labai), sustojau, geriuosi jos groziu.. ir!!! atplaukia dar viena, lygiai tokia pat!!! as is nuostabos visas drebejau, nu netikejau kad tokiu vaizdeliu uzfiksuosiu savo akimis.. ir pabaigai.. plaukiu - gylis ~1m, dugnas - smulkios zoleles.. ir! sujudo zoleles gyvates forma dugne!! kas cia per?? :shock: kisu ranka, pajudint, pabaidyt - tiesiog saute issove ungurys! nezinau.. net zodziu nebeturiu, bet nardymas ten tai tikrai nerealus siandien buvo, kiek nardydavau nesutikdavau tiek zuvies ten!! :shock:
tiesa, vandeny isbuvau daugiau nei 6val

#140758   dema
 16 Rgs 2009 12:11
Teko lankytis porą kartų Dvariukuose, Mušos užtvankoje. Pirmasis kartas buvo su plūdine, ir nelabai kibo nors draugelis su dugnine ištisai traukė karosiokus. Tokie standartiniai, delniniai. Paskutinį kartą buvau gal pries kokią savaitę. Oras buvo lietingas, labai ko daug nesitikėjau. Tačiau jau nuo pat ankstyvo ryto pradėjo kibti karosiukai, gal kiek didesni nei delniniai. Du draugai istrauke ir po vieną apie 1kg karšį. Buvo labai daug su valtimis atvažiavusių ir prie mūsu netoli vienas ištrauke apie 5kg lydeką, o po kokiu 20min, kitas priplaukė prie jų ir sako "ką čia šūdą pagavot? Va mes tai 7,5 kg ištraukėm" :grin: Matyt lydekų ten tikrai yra ir neblogų. O žvejų tikrai ten daug susirenka.
Dažniausiai žvejodavome užtvankos pradžioje ar arčiau vidurio važiuojant nuo Joniškėlio, bet po to vienas žvejys su echolotu paprotino, kad reikia keltis labiau į kitą galą ir daugiausiai žuvies laikosi upės vagoje. Taigi metant, reikia maždaug taikytis kur galėjo būti upės vaga. Ir tai jaučiasi, kai meti su dugnine. Dabar dažniausiai važiuojame už Dvariukų, arčiau pradžios užtvankos, ten ir kimba geriau. :)

#140797   tidass
 16 Rgs 2009 15:09
pries keleta dienu vel mane nustebino tas pats karjeras.
uzfiksavau akimis pati didziausia karosa koki esu mates gyvenime.. dydis.. na nezinau, kaip 2 kolos buteliai jei nedidesnis, tikrai karosas, buvau nuo jo per 1m atstumu, labai drasiai plaukiojo.. bet kiek adrenalino! :shock: svoris tai neissivaizduoju 3- 4 kg tikrai turetu sverti, nes storis toks, kad apimti 3 delnai kazi ar eitu. :shock: sakau, ten monstru pilna.. :shock:

#140856   Dzikas
 16 Rgs 2009 23:23
Gal zinot kas pasidare Molainiams ?buvau shiandien paspingaut tai nk vienas jomas tik buvo o metem 4h.Eseriai ishvis dinge o seniau pamenu vos ne su kekvienu metimu budavo?kaip suprast?ir zveju nebematau paskutiniu metu ?elektrikai gal pasidarbavo?ar tinklinkai?nieko neteko girdeti?

#141564   tidass
 20 Rgs 2009 16:23
siandiena (sekmadienis):
atsikeliau ~6 ryto, nulekiau prie bernatoniu karjero paplaukioti. rytas labai buvo saltas, bet termosiuke karstas vanduo padejo apsivilkti kostiuma.. o kas dedasi po vandeniu tai kaip visada - pasaka. labai viskas grazu, matosi kad ir po vandeniu ruduo atejes, zoles jau keicia spalvas, viskas tamseja, to gryno zalumo nebera kaip vasara.. Eseriai, is ties grazus vos didesni nei delnas jau plaukioja buriais po ~4 - 15 vienetu. bet tik vienam plotelyje, isplaukiojau tikrai nemazai kur, bet maciau tik vienam kampe juos, nors ten jokios duobes ar kazko issiskiriancio is kitu vietu nera. keista.. karsiu is vis mazai - 3 temaciau iki ~800g, buvo dar matyti katik drumsto vandens zymes, tikriausiai triuksmingai plaukiojau, pabaidziau bureli.. su lydekom is vis prastai, labai baikscios visos pasidare, vos tik pamatau - o jau deda i pelekus.. tikriausiai del didelio skaidrumo.. ten matosi nuo 1m iki 7m..
na o po to sedom i ta pacia valti, ir vel leidomes zemyn upe. pusbroliui 6 kliovai ir nei vienos istrauktos zuvies. man 3 kliovai, 2 lydziokai valtyje- 600g, 800g. :) grazus oras siandien, bet su kibimais buvom nustebe, kad labai jau prastai jos kibo..

#141607   Ribokas
 20 Rgs 2009 21:02
as siandie buvau molainiuose didziuosiuose tai tik 2 kibimai ant skrituliu o su spiningu visai nei barkst nebuvo ,vaziuojant namo sutikome kazkoki seniuka jis sake kad ten jau koki pora metu nebezvejoja ir tik is neturejimo ka veikti atvaziuoja paziureti ka kiti pagauna tai sake seis metais niekas nieko gero ten nepagauna dar iki vasaros pabaigos kazkas kazka pagaudavo, o dabar tai nieksas nieko gero nepagauna,tai jis pasakojo kad preis kokius 5m labai gerai ten kibdavo lynai, karosai bet atseit ekranas buvo ji issinuomaves ir uzveise ten labai daug lydeku kurios visus karosus isgaude ir liko tik labai dideli karosai kurie yra labai atsargus tai jis ant tiek supikes kad lydeku uzveise tai net vietas isvardino kur kas kibdavo bet dabar jau taip jau nebebus sake kaip buvo anksciau :(

#141624   Fiskius
 21 Rgs 2009 06:54
Pezalas tas diedukas. Joks ekranas nebuvo issinuomaves to tvenkinio. Kaip nuomojosi, taip ir tebesinuomoja MZD sita bala :roll:

#143032   Fiskius
 26 Rgs 2009 19:49
Siandien labos uztvankoj 3val saziningai atmeciau viska ka turejau. Visiska tustuma. Vietiniu veikeju skrituliai irgi nesivarte :neutral:

#143065   minvydass
 27 Rgs 2009 15:51
fiskiau- labos uztvanka jau senai issemta dabar ten nebent gali degtukinius eseriukus gaudit

#143067   Fiskius
 27 Rgs 2009 16:38
minvydass rašė:fiskiau- labos uztvanka jau senai issemta dabar ten nebent gali degtukinius eseriukus gaudit
Zinau :? Abi zmonos babules su savo suneliais pijokeliais ant kranto gyvena. Kalbejausi su jais ne karta. Sako vo, kai cia atkele mus gyvent, net bobos su keseliais lydekas pagadavo kur laba i uztvanka i teka, o dabar fig. Sakau tai dar smulkesniais tinklais prakoshkit viska, tada tai tikrai dag sugausit. A jiem nesvarbu, bi tik bent ka nors sugaut, praduot kaimo babulei ir uz gautus kelis litus bambali nusipirkt :evil:

#143068   minvydass
 27 Rgs 2009 16:46
mes kai is ryto atvaziuodavom ten tai visada seniokas praplaukdavo ir susirinkdavo tinklus, seip ten teko girdet kaip pagauna koke stambesne lydekaite bet cia buna i pora metu karta. seip siandien turbut gamtos apsauga dare reida nevezi nes maciau kaip jie vaiksciojo po labiausiai brakonieriu megstama vietas su paprastom masinom atvaziavo patikrino ir toliau palei nevezi nuvaziavo, seip dazniau reiketu taip patikrinti kad bent sektiek brakonieriu gretos sumazetu. va siandien buvau leveny pora valandikiu pametit tai nieko nepagavau bet taip susinervavau, ziuriu du viriokai pacioj pinevoj tarp pagrindinio ir pesciuju tilto sumete televizorius sau sedi, ramei duma trauke ir i kitus zvejus demesio nekreipia. graudu ka ,as jiem vienas buciau pasakes o gamtos apsauga jau tikejimas dingo.

#143138   Smilga
 28 Rgs 2009 09:05
Sveiki, zvejai, as noriu pasigirt sestadienio laimikiais... :roll: Pora valandeliu zvejojom su vyru, tai as pagavau pora lydekaiciu, is kuriu viena svere 1,6kg, o kita buvo nedicka (apie puskilogrami mazdaug) ir iskart paleista. O vyras pagavo didziausia savo lydeka 2,7 kg ir 72 cm (lygiai tokio pat ilgio kaip ir mano didzioji :) ) Kaip jis dziauges :-D Nors karta ir jam pasiseke ;-var-var. Kai turesiu laiko, gal imesiu kokia laimikiu fotke ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 Smilga. Iš viso redaguota 28 kartus.

#143140   gelmės
 28 Rgs 2009 09:11
Visai puikiai pažvejojote, jei per porą valandų sugebėjote priviioti tokias dvi gražuoles.

#144139   Smilga
 02 Spa 2009 09:50
Lydeku ilgio matas:

Paveikslėlis

Sestadienini vyro laimiki bematuojant... :roll:

#144148   gelmės
 02 Spa 2009 10:18
Čia pas mumis kai kas pyksta, kad foto fonioj nė gražu. Bet šitaip palygint su katinu. :lol: Man patiko. ;-)
Nors i tos vonios nekiek i tesimato. ;-)

#146951   tidass
 18 Spa 2009 18:24
siandien (sekmadienis, spalio 18)
visa diena molainiu tvenkiny spiningavom, keitem masalus, gylius ir tik 1 lydekute 700g netoli autostrados paimem tarp zoliu vakarejant. turejau dar 2 itartinus kliovus. beto radom labai gera, nauja ~16cm Rapala vobleri, tai mano kolega pralinksmino. ;-)

#148151   Tamukas
 24 Spa 2009 19:04
buvau sendien liberiski nuo 7 iki 6 praspiningavau ir nieko tik viena peiliuka buvau ikirtes ir kuris pats atsipurte nesuprantu nieks nekimba niekur :?

#148166   Tukas
 24 Spa 2009 20:03
Tamukas rašė:buvau sendien liberiski nuo 7 iki 6 praspiningavau ir nieko tik viena peiliuka buvau ikirtes ir kuris pats atsipurte nesuprantu nieks nekimba niekur :?
As ir nebesuprantu, kad ir ekrano mariose, ateini i vieta, stovi pulkelis eseriu, pro snukius pratrauki masalus, net nereguoja arba pasibaido, zoles sukrite vanduo skaidrus.. gal del to :neutral:

#148208   minvydass
 25 Spa 2009 13:19
na ka buvau penktadieni ir as laime isbandyt nevezyje, lydekos nepagavau bet uztat karsiuka uz nugaros ikirtau, sestadieni buvau liberiskio uztvankoj pabandyt pagaut lydeka tai viena isprasiau 54 cm imitusia lydekute ir daugiau ne stukt, nors zvejojau gan neilgai apie 2h ir tai as ne vienas toks buvau kuris pagavo. nors ne sausas savaitgalis. ;-)

#148209   Tamukas
 25 Spa 2009 13:47
o tai kurioi vietoi zvejojei gal prie uztvankos :?:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė