pasidariau rukyklele is skalbimo masinos ryga 40x25x19,supjausciau ir suvirinau,pasidariau 3 aukstu.zuvi paruosiu taip:i puoduka arbatini idedu saukstuka druskos,pipiro,cesnako.kalendros,kmyno,galima vegetos,zuvu prieskoniu ir viska ismaisau ir pabarstes istrinu zuvi,palaikau apie 40min.ir rukinu.sudedu pjuvenas,kadagio,dideliu zuvu nebandziau didziausios 250gr.karosai,visai neblogai gaunasi:-)
cia keleta radau internete budu:Mantas25 rašė:kokius prieskonius naudojate?
Vienas (pats paprasciausias): vienai zuviai - beveik visa galvute cesnako (sutrinto), juodieji pipirai ir rupi druska..Priesh rukyma palaikyk nors valandele

Kitas budas: kartais zuvi padruskinu, uzberiu pipiru, citrinos sulciu, velgi cesnako (butinai), ivairiu dziovintu zoleliu, truputeli konjako ar vyno, palaikau ilgiau,kad pasimarinuotu ir tada i rukykla :4u:
Visai skaniai zuvis pasiruosia sekanciai:
1.Zuvi reikia pridruskinti ir palikti porai valandu. Pridruskinti gausiai, prikisti i snukuti, po ziaunom, zodziu visa. Porai valandu - kalbu apie tradicini karsi, mazesnes gal trumpiau galima laikyti.
2.Po tu sudymo valandu, zuvi nuplauti nuo druskos, galima net pamirkyti kokias 5-10 min vandeny.
3.Pritrinti prieskoniais ir rukyti. Prieskoniai paprasti - smulkinti pipirai, cesnakai ir lauro lapeliai. Jais aisku itrinam zuvi is vidaus.
Mes dažnai rūkom žuvį,pirmiausia jei ji su žvynais tai jokiais budais neskutam jų,tada skrodžiam ne per pilvą bet per nugarą,kad gautūsi išklotinė,išskrodę ir išplovę ją būtinai nusausinam,ant viršaus beriame "saudvos" prieskonių,geriausia pirkti sveriamus,paberiam visą viršų rupia druska,tik būtinai be jodo ir žinoma česnakiukas kurio nepagailim,palaikom žuvį mažiausia parą ir rūkom 3-4 val