Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai
 #541486   tidass
 29 Sau 2014 21:03
Paveikslėlis
Na reiks ir su didesniais pameginti, dabar isbandom receptuka ant mazyliu.
2 dienos tarp druskos, pries dziovima kiekviena nuploviau ir laukiam rezultato ;] vidurius isimiau, maistas turi atodyti, kvepeti estetiskai, nes ragaus ir zmones neragave sio dalyko.
 #543769   Atletas
 08 Vas 2014 12:01
dziovinant zuvi geriau jos neskrosti,ir kabinti zuvi zemyn galva.
 #543867   andys
 09 Vas 2014 05:48
Atletas rašė:dziovinant zuvi geriau jos neskrosti,ir kabinti zuvi zemyn galva.
Labai teisingas patarimas.neskruostos zuvis gaunasi riebesnes ir sonkauliai nebuna perdziuve(skruodziam tik jurines zuvis).druskoj laikau tokias zuvis 3dienas ir praplaunu ir palaikau kokia 20min atmirkti vandenij.kabinu tik auksles ir kita smulkme per akis,o stambesnes zemin galva,tam kad skistis nereikalingas nuvarvetu.
 #544305   tidass
 11 Vas 2014 16:37
ir taip viskas gerai nuvarvejo ir isdziuvo, su zarnokais sako karcios buna, ir siaip, zarnokai yra zarnokai - estetikos nulis.
sia partija dziovinimo praktiskai sugadinau, kadangi kad ir perploviau zuvi, vistiek suri gavosi! valgyti neimanoma. reikia ilgiau pamirkyti.
 #544316   kasi4ok
 11 Vas 2014 16:52
reikia acto i vandieni biski ipilt kai vandienije zuvis guli. ir kai sudaj gali cukraus irgi gal 100 gramu ant 4 kg zuvies
 #562591   Wytux
 22 Bal 2014 17:26
Kadangi gal jau treti ar ketvirti metai bandau vytint ziobri tai pasidalinsiu siokiu tokiu siemetiniu atradimu. Vytinu tradiciskai - 3x po 3 dienas laikau paspaustus druskoje, poto 3x po 3 valnadas atmirkau vandenyje, poto diena palaikau zemyn galva kad vanduo isvarvetu ir poto kabinu aukstyn galva kol pradziusta/issivytina. Kaip visi zinome problema ( gal ne visiems :-D ) yra nekoks kvapas valgant vytinta zuvi. Kazkiek tai eliminuodavau paskutini pusdieni zuviai nupjaudamas galvas, su peiliu iskrapstydamas zarnas ir pakabines leisdavau prasivedinti pusdieni-silpnesnis, bet kvapas lieka. Siemet nupjaustinejant galvas jokios smarves nebuvo-net zarnokus kambary i siuksline sumeciau ir ryte jokio kvapo. Ir tik du dalykaus dariau kitaip nei visada:
1. Sudant laikiau saldytuve, o ne 'saltoje patalpoje".
2. Pries vaziuojant namo ziobriams isemiau ziaunas - nuleidau krauja - manau tai pagrindine priezastis kodel net pirmas skystis nebuvo rausvas ir nebuvo to specifinio 'voblos' kvapo.
Taip kad galit pameginti kam kvapas maiso. Tiesa, lieka zalios zuvies kvapas..nestiprus, bet valgant jauciamas.
 #563470   Pfk
 26 Bal 2014 10:17
paaiškinkit, kokiu tikslu reikia nuvarvėjus vandeniui perkabinti žuvis aukštyn galvom? būnant žemyn galva jos nedžiūva ar kaip?
 #563473   Sokratas
 26 Bal 2014 10:22
kaip bebūtų, vanduo geriau nubėga pagal plauką, ne prieš plauką, t.y iš po žvynų ir pn., todėl greičiau išdžiųsta, manau...
 #563480   Pfk
 26 Bal 2014 10:35
jei tik dėl greičio tai manau tada mano atveju neverta sukti kiaušinių. palėpėje ir taip karšta, kad tik per greit ten nedžiūtų :?
 #563656   upinis
 27 Bal 2014 14:26
Niekad neperkabinu žuvies galva aukštyn, nes nematau tam jokio paaiškinimo.
Iš džiovinamos žuvies vanduo juk ne išbėga, o išgaruoja.
O garams vienodai - aukštyn-žemyn-į šoną. Čia temperatūra svarbu. Ir dar vėdinimas.
 #563714   Wytux
 27 Bal 2014 20:24
Pfk rašė:paaiškinkit, kokiu tikslu reikia nuvarvėjus vandeniui perkabinti žuvis aukštyn galvom? būnant žemyn galva jos nedžiūva ar kaip?
Kadangi po slegimo druskoje reikia atmirkyti vandenyje, tai tiketina, kad vandens kazkiek ir i vidu patenka( o gal ir ne . Kai vanduo nuvarva zmones sako, kad tada pradeda varveti taukai- kad ju kuo daugiau liktu zuvyje ir siulo perkabinti galvom i virsu.
 #563716   Tošis
 27 Bal 2014 20:40
Is praktikos galiu pasakyt, kad nuvarvejimas zamyn galva lb reikalingas .Atmirkant zuvi nuo druskos pertekliaus, neretai vandens pribega i zuvies vidurius ,o ir nuo druskos kazkiek skysciu kauptis gali. Buna ,kad atmirkyta zuvi paverti zemyn galva, paspaudi sonus ir kapsi vanduo. Nusivarvejimas tik i gera. Kai nusivarva reikia verst galva aukstyn ,kad neisbegtu dalis riebalu , na kitaip jie susigers i zuvies galva. Zuvu pilvo ertmeje aplink vidaus organus ir t.t. nesigilinsiu , yra nemazai susikaupusiu riebalu ,o zuvytem dziunant jie ima teketi ir geriau ,kad juos sugertu ne galva, o pati mesa. Tiesa, nepaminejau kepenu, ten taip pat daug riebalu yra.
 #563721   Tošis
 27 Bal 2014 20:43
Wytux cia del kraujo nuleidimo gal ir reiks pamegint, o ziaunos man ir nepatinka, sunkokai jos ten dziuna ir kvapa skleist megzta
 #563729   Wytux
 27 Bal 2014 21:07
Siandien valgau paskutini ziobri is tos partijos, tai dar vienas pastebejimas del kvapo - to zuvies kvapo kuris buvo valgant pirmus ziobrius: laikiau visus saldytuve celofaniniam maiselyje, tai su kiekviena diena kvapas mazejo, is siandienio ziobrio net nosi prikisus prie perjautos zuvies kvapo praktiskai jokio! Dabar mastau varianta kad gal reiktu pamegint trumpai trumpai tik del kvapo (bet tik del kvapo) praleist pro duma kazkurioj stadijoj ... gal po druskos :roll:
 #563731   Tošis
 27 Bal 2014 21:14
Bus kaip vytinta salto rukymo desra :grin: gal ir nieko mintis, pasidalink gautais rezultatais, bent jau rastu ;-)
 #564448   kamstis
 30 Bal 2014 12:23
Wytux rašė:Siandien valgau paskutini ziobri is tos partijos, tai dar vienas pastebejimas del kvapo - to zuvies kvapo kuris buvo valgant pirmus ziobrius: laikiau visus saldytuve celofaniniam maiselyje, tai su kiekviena diena kvapas mazejo, is siandienio ziobrio net nosi prikisus prie perjautos zuvies kvapo praktiskai jokio! Dabar mastau varianta kad gal reiktu pamegint trumpai trumpai tik del kvapo (bet tik del kvapo) praleist pro duma kazkurioj stadijoj ... gal po druskos :roll:
Po numirkymo,perleisk per duma(salta) :gutgut

Re:

 #572576   Tadas
 05 Bir 2014 17:05
dagys rašė:Teko ragaut šitaip vytintų( :?: ) karšiokų: kibiro dugne prigręžiota skylučių, sluoksnis druskos, sluoksnis žuvų, vėl druskos kad žuvies nesimatytų ir t.t. Kibiras statomas kambary, pasirūpinama, kad skystis išbėgtų ne ant grindų. Viskas, žuveliokų nekabinam, o laukiam kol išdžius kibire. Kiek laiko laikyt neprisimenu, bet galima nustatyt ragaujant. Nieko nesumaišiau, receptas būtent toks. Žuvies skonis kaip įprastai vytintos tik mėsos kiek daugiau ir ji labiau guminė. Receptą papasakojo kolega, kurio moteriškės uoslė gera, o būdas :kocelas! , todėl jis žiemą taip vytina- kvapo nėra :idea: Pats nebandžiau, tik kibirą sugadinau jau- laukiu žiemos.
postas seniai parasytas bet labai ydomu ar gerai gavosi tokiu budu dziovinant? nes sitas budas labai atrodo priimtinas :roll:
 #574998   Skumbrotas
 16 Bir 2014 16:10
Barzdas rašė:http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/zuvies ... d=59841343 pagal šitą vytinau ir :gutgut
Jei dar kartą pakeisti druską tai gausis būdas, kaip senais laikais pamarėnai ruošdavo po šv.Mykolo žiobrius žiemai, bačkose ir vėsiai padėtas bei paslėgtas žuvis išlaikydami iki pavasario. Tik ištraukus po ilgesnio laikymo iš tos trečios druskos jau reikia kelias dienas atmirkyti pries džiaunant. Patikrintas metodas, tikrai gaunas :gutgut
 #575046   Agis
 16 Bir 2014 19:28
kamstis rašė:
Wytux rašė:Siandien valgau paskutini ziobri is tos partijos, tai dar vienas pastebejimas del kvapo - to zuvies kvapo kuris buvo valgant pirmus ziobrius: laikiau visus saldytuve celofaniniam maiselyje, tai su kiekviena diena kvapas mazejo, is siandienio ziobrio net nosi prikisus prie perjautos zuvies kvapo praktiskai jokio! Dabar mastau varianta kad gal reiktu pamegint trumpai trumpai tik del kvapo (bet tik del kvapo) praleist pro duma kazkurioj stadijoj ... gal po druskos :roll:
Po numirkymo,perleisk per duma(salta) :gutgut
Jei visa tai galioja kaip ir rūmomai žuviai, tai į šlapią dūmas nekimba, manau vertėtų perleist pradžiovinus :roll:
 #593889   Symphonia
 16 Spa 2014 23:41
Sveiki visi, ar pavyktu tokiu metu isivytinti sprindinius eseriukus balkone ? kiek laiko uztruktu?
 #593906   eLPi
 17 Spa 2014 08:50
Balkone per drėgna. Prasideda šildymo sezonas, tai netoli radiatoriaus per 4-5 dienas išdžius pirmieji.
 #594013   Symphonia
 17 Spa 2014 18:51
eLPi rašė:Balkone per drėgna. Prasideda šildymo sezonas, tai netoli radiatoriaus per 4-5 dienas išdžius pirmieji.
na dėl kvapo teks tuomet atideti si reikala, pavasariui .. :)
 #594019   Skridžas
 17 Spa 2014 19:10
o koks ten kvapas?
pvz. aš namie vytiniu ant skalbinių džiovyklos skalbinių ir jokio kvapo nejaučiu antra pusė jaučia o aš ne....
 #594050   krioklis
 18 Spa 2014 00:51
Skridžas rašė:o koks ten kvapas?
pvz. aš namie vytiniu ant skalbinių džiovyklos skalbinių ir jokio kvapo nejaučiu antra pusė jaučia o aš ne....
Aha pas mane balkone vytinasi, tai antra puse irgi jaucia kvapa o as ne :-D
 #620814   Skumbrotas
 01 Bal 2015 16:19
Šiokia tokia racionalizacija, kai žuvys smulkios ir jųjų daug - kad nevargt bekabinėjant girliandas. Smulkios stintelės pilnai išdžiūsta per 36 val, stambesnės per 48val prie +45C nustatymo. Dabartiniu atveju telpa apie 3kg smulkių ir apie 4-5kg stambių stintų per kartą.
Dabar konstruoju žymiai erdvesnį anstatą, kadangi byčiokai jau ateina, beigi kitas vasarinis gėris :)
Prikabinti failai
037.jpg
037.jpg (85.31 KiB) Peržiūrėta 4053 kartus(ų)
 #621095   Skumbrotas
 03 Bal 2015 11:04
Bildukas teisus - vaisių/daržovių/grybų džiovintuvas.
Jo, kvapas intensyvus būna, bet aš garaže pastatau ir ramybė, o jau paskui kur nori laikyk, džiovintos to kvapo mažai beleidžia.
 #628708   Aivarasc
 01 Bir 2015 19:25
Gal galite duoti koki receptuka kaip stintas vytinti? kiek laiko reiktu druskoje laikyt? suriam vandeni ar sausoje druskoje?
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė