Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai
 #429675   Mangiz
 08 Gru 2012 14:42
Stai kas gavosi :) kol kepe kaip tik rode oliverio receptus tai gavau ikvepimo :DD

Siaip kaip ir sakiau, druska, pipirai, sviestas ir alyvuogiu aliejus kepimui.
Iskepus dar siek tiek gero alyvuogiu aliejaus ir citrinos.
Citrinos niekados nebededu kepant nes labai nukartina... :/nek
Vuolia. Buvo skaniau nei atrodo :D

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #433110   Agis
 21 Gru 2012 14:53
Jeigu kepi ne cialą upėtakį/lašišą, o tik didkepsnius, tai tiems, kurie nevalgo dėl žuvies riebumo pasiūlyčiau kepti ant porų lapų žaliųjų dalių.Tiesiog ištiesi kepimo skardą tais žaliais porų lapais ( pjauname lapą per pusę išilgai per tą sulenkimą, kad lygiau gultų ant skardos), baltasias dalis pasilikus patroškinimui, paruoši didkepsnius pagal savo norimą prieskonių receptą ir iškepi.Žuvis gaunasi ne tokia riebi , nes poras sugeria riebalus ir įtinka riebalo nemėgstantiems gurmanams.Garnyrui žinoma birūs ryžiai su trupučiu kario ( čia vėl nepamirštame, kad karį neberiame į ryžius o jo miltelius pakaitiname nedidelyje kiekyje aliejaus ar sviesto ir tik tada sudedame)šalia patroškinti porai, o padažas iš aviečių.Imu šaldytas (pusę pakelio) užpilu trimis šaukštais cukraus, jos atsileidžia, tada indelyje kaitinu ant mažos ugnies vis šakute patrindamas ir gaunasi tokia šviežia uogienę, vat tos uogienės ir užpilame ant žuvies kaip padažą.Tokiu deriniu stebisi tik tol, kol neparagauna ;-)
 #433760   arabas
 25 Gru 2012 21:17
Kalėdinis karpis, įdarytas grikiais.
Viskas kaip paprastai: valom, įtrinam druska ir česnaku, ir einame gerti alaus. Prigėrę alaus išverdam grikius, pakepam baltąją poro dalį, sumaišom su grikiais. Prikemšam karpį, ir skiriam kelias minutes mikrochirurgijai,t.y. žuvies pilvui užsiųti. Paniruojam trupiniais, dedam karpį ant žaliosios poro dalies ir kišam į orkaitę. Po 15 – 20 min darom tinklelį iš grietinės ir laukdami, kol iškeps, geriam alų.
Paveikslėlis
host images
Paveikslėlis
picture hosting
 #447747   Wytux
 10 Vas 2013 22:36
Daug kad pugzlius meta 'velniop' , nu geriausiu atveju i zuviene, o bet taciau , niekam ne paslaptis, kad si zuvyte labai skani, tik terliotis su ja menkas malonumas. As darau paprastuoju budu- nedarinetus pasudau ir kepu. Pasistengiu, kad biski paskrustu. Pries valgant nulupu spyglius, kad nestrigtu tarp dantu, galva su viduriais 'velniop' , jei didesnis egzemplioriu tai ir stuburkauli reik ismest. Visa kita ( su zvynais)- vienas skanumelis. Skaniau net uz eseri :ruko

Paveikslėlis
 #461643   f'eD
 28 Kov 2013 15:55
eljotas rašė:Gal kas turite kokių "firminių" receptų kaip ruošti lašišą? Pats paruošiu paprastai - šiek tiek druskos, citrininių žuvies prieskonių ir apšlakstau citrinų sultimis, palieku per naktį ir kepu. Skonis geras, tačiau norisi kažko egzotiškesnio. :)
man lasisa skaniausia svieziai sudyta arba marinuota, turiu viena nebloga marinavimo receptuka.
imamas specialus sandarus stiklainis, susmulkinama laukines lasisos file, pasudoma, siek tiek cukraus, grusto pipiro, sulauzomas lauro lapelis, supjaustomas poras, raudonas cibulis, keli konservuoti sauleje dziovinti pomidorai, vienas cili pipiriukas be seklu, petrazoles, krapai, uzpilama extra virgin alyvuogiu aliejaus, citrinos sulciu, viskas sumaisoma, paslegiama ir vesion vieton... valgoma po paros, o geriau dvieju :gutgut

Paveikslėlis
 #461656   lekteris
 28 Kov 2013 16:35
man lasisa skaniausia svieziai sudyta arba marinuota, turiu viena nebloga marinavimo receptuka.
imamas specialus sandarus stiklainis, susmulkinama laukines lasisos file, pasudoma, siek tiek cukraus, grusto pipiro, sulauzomas lauro lapelis, supjaustomas poras, raudonas cibulis, keli konservuoti sauleje dziovinti pomidorai, vienas cili pipiriukas be seklu, petrazoles, krapai, uzpilama extra virgin alyvuogiu aliejaus, citrinos sulciu, viskas sumaisoma, paslegiama ir vesion vieton... valgoma po paros, o geriau dvieju :gutgut

Oi kaip laiku ir vietoj sitas receptukas, kaip tik namie turiu lasisa, nors ir nelaukine :-D isbandysim sita reikala ;-var-var.
 #468848   Ignelis
 18 Bal 2013 21:17
as naudoju lasisa, palija, upetaki, bet tinka ir juros lydekos menkes, otai ir t.t... zuvys turincios maziau asaku.
Zuvyte isfiliuoju, nulupu oda, pasalinu likusias asakas, ir supjaustau kubeliais 1cm skersmens. tuos kubelius paprieskoniuoju, uzspaudziu citrinos. palaikau valandele kita. isvolioju miltuose, kad nesuliptu, apskrudinu keptuveje ir suberiu iskeptus zuvies kubelius i inda.
susipjaustau kokius 4svogunus griezineliais, padruskinu, papipirinu. dedu i keptuve ir kepu juos tol kol suminksteja ir pagelsta. tada uzpilu pomidoru padazu ir dar keleta minuciu pakepinu kad prisigertu.
palaukiu kol siektiek atvesta ir tais svoguniukais uzpilu(uzdengiu dubeni su zuvimi).
Volia..! :) Labai skanu valgyti tiek silta tiek atvesusia, kita diena :gutgut asmeniskai megstu palaukti iki ryto ;-)
 #504339   Wytux
 02 Rgs 2013 21:08
Dzedas rašė:
Sportininkas rašė:
gal galetum papasakot kaip ten uzmarinavai ar ka padarei su tom aukslikem stiklainiuke?
Puse litro vandiens.-5 val. šaukšas druskos. Lauro ,pipiro ir dar kas patinka.Užvirint,atvesint ir užpilt i siklaini sudetos aukšlės. Po 5 dienu -skanaus. Palaikes virš menesio žuvites pasidaro minkštesmes.Laikau šaldytuve.I puslitrini stiklaini telpa maždaug 20 venetu vidutinio didžio.
Išvalytos. Didesni kieki greičiau sutvarkyt taip: i dubenėli pripilt vandens ir valyti vandenie ,nelimpa žvynai. Po to imam žirkles ir nukirpęs galva su žirklėmis prakerpam pilvą. .... išplaunam ir ... darbas tokiu būdu vyksta greičiau
 #582317   DariusD
 28 Lie 2014 09:14
O gal esat darę žuvies kotletus? Bendradarbis pavaišino savaitgalį, tai išties labai skanu, o ir gaminimas niekuo labai nesiskiria nuo paprastų kotletų. Tik neturiu su kuo sumalti, reikia tokiam dalykui mesmales. Bet kainos pakankamai nedidelės, tai gal ir apsimoka įsigyti :)

Redaguota: pašalinta nuoroda į el. parduotuvę įtariant paslėptą reklamą. Jei taip nėra - prašome parašyti moderatoriams.
 #582438   Agis
 28 Lie 2014 20:25
Mėsmalėj žiūrėk ne į kainą , o į galingumą ;-) nes susigundęs "pakankamai nedidele" kaina turėsi smulkinti viską iki 2-3 cm. dydžio, kad ji pajėgtų sumalti.Jeigu jau dairysiesi parduotuvėj mėsmalės, tai praeik pro tas, prie kurių visokių pričindalų pridėta ir rinkis tą, kur bus stora ašis, nemenkas galingumas ir nedidelis greitis, plius tenkins kaina.Jeigu sugalvosi iš žuvies daryti kotletus, tai prisimink, kad geriausia žuvis dešra :lol:
 #582593   sonca
 29 Lie 2014 23:06
Pati geriausia mėsmalė yra - rankinė :) Galingumas reguliuojasi, apsukos reguliuojasi, mėsos smulkinti iki pupos dydžio frakcijos nereikia ir kas svarbiausia užima gerokai mažiau vietos.
 #582605   Agis
 30 Lie 2014 07:45
Sonca, kiba volvaką į arklį iškeitei, kaip sakoma, arčiau gamtos, rankom daugiau darbo, "apsukos reguliuojasi", vandenį turbūt irgi iš šulinio su svirtimi norimo dydžio kibiru nešiojiesi :lol: Žinutę čia parašei irgi tik todėl, kad dar voko nenusipirkai ir adreso nežinai, o jau viskas ranka ant popieriaus išdėstyta :lol:
 #582638   Skumbrotas
 30 Lie 2014 10:28
Agis rašė:Mėsmalėj žiūrėk ne į kainą , o į galingumą ;-) nes susigundęs "pakankamai nedidele" kaina turėsi smulkinti viską iki 2-3 cm. dydžio, kad ji pajėgtų sumalti.Jeigu jau dairysiesi parduotuvėj mėsmalės, tai praeik pro tas, prie kurių visokių pričindalų pridėta ir rinkis tą, kur bus stora ašis, nemenkas galingumas ir nedidelis greitis, plius tenkins kaina.Jeigu sugalvosi iš žuvies daryti kotletus, tai prisimink, kad geriausia žuvis dešra :lol:
Agi, o kiek tu tos mėsos suvartoji, jei tau reik tokios galingos mėsmalės? :roll:
Man kažkaip užtenka tokios blenderio priedo - dėžutės su peiliais, normą dviem žmonėm sumala per 1 minute tiek mėsos, tiek žuvies, bet kadangi dar pusę dantų turiu, tai ir to malimo poreikis nedidelis... Gerai kad vietos nedaug teužima, tik reik stebėti kad peiliai nepradėtu rūdyt. :roll:
 #582664   Agis
 30 Lie 2014 12:05
Dabar jau nedaug, tačiau jeigu pritaikant patarlę "kiekvienam savo", tai man netinka blenderinė košelė ir jos net nelyginu su sumalta, o ne sutrinta mėsa :lol:
 #582698   sonca
 30 Lie 2014 13:24
Algi nei Volvo į arklį pakeičiau nei vandenį iš šulinio su kartim semiu. Tiesiog esant nedideliam poreikiui maltos mėsos, rankinė yra patogiau, todėl kad užima mažiau vietos, kainuoja mažiau ir yra patikimesnė. Nesu aš nei ekofašistas nei didelis konservatorius pripažįstu modernumą, nu bet tos elektrinės mėsmalės yra labai griozdiškos.
 #582728   Agis
 30 Lie 2014 15:03
:-D Tai juk neimi į žvejybą anų :lol:
Man tai dzin su kuom ten smulkinsitės, galima ir čiukčių metodu (visai vietos neužima), tiesiog pagyvinau temą :-D
 #582828   shakalas
 31 Lie 2014 09:46
Sveiki, kolegos,

Gal kas turi ;-var-var. lyno receptuką?
Noris pirštus aplaižyti
 #582833   ramkis
 31 Lie 2014 11:15
O man tai geriausias faršas, kai aš sunkiu peiliu sukapoju mėsytę ar žuvį :roll: Skanumėlis
 #585335   TheStyl
 20 Rgp 2014 19:35
f'eD rašė:
eljotas rašė:Gal kas turite kokių "firminių" receptų kaip ruošti lašišą? Pats paruošiu paprastai - šiek tiek druskos, citrininių žuvies prieskonių ir apšlakstau citrinų sultimis, palieku per naktį ir kepu. Skonis geras, tačiau norisi kažko egzotiškesnio. :)
man lasisa skaniausia svieziai sudyta arba marinuota, turiu viena nebloga marinavimo receptuka.
imamas specialus sandarus stiklainis, susmulkinama laukines lasisos file, pasudoma, siek tiek cukraus, grusto pipiro, sulauzomas lauro lapelis, supjaustomas poras, raudonas cibulis, keli konservuoti sauleje dziovinti pomidorai, vienas cili pipiriukas be seklu, petrazoles, krapai, uzpilama extra virgin alyvuogiu aliejaus, citrinos sulciu, viskas sumaisoma, paslegiama ir vesion vieton... valgoma po paros, o geriau dvieju :gutgut

Paveikslėlis
O galima proporcijas gauti? :)
 #594896   Pfk
 23 Spa 2014 14:03
nueik į maxima, nusipirk žuvies. paskui nueik prie prūdo ir sugauk tokią pačią žuvį. parėjęs namo iš abiejų pagamink analogiškus patiekalus ir palygink.
aišku iš esmės tai tas pats bent jau vizualiai gaunasi. bet man šviežios, ką tik sugautos žuvies skonis yra nesulyginamas su jokia parduotuvės žuvim. nesiimsiu spėliot dėl ko taip yra, bet faktas kad taip yra.
 #594998   Skumbrotas
 23 Spa 2014 23:15
ubuntu rašė:ziaurus skirtumas, parduotuvej nusipirkau eseriu, nu tai dieve padek, paties pagauti ir metus saldikly prasimete 10 kartu skanesni. Nezinau ka jie ten su tomis zuvimis daro, kad jos taip be skonio palieka...
Mano ponia kažkiek laiko dirbo maximoj kulinarijos skyriuje. Kiekviena diena prasidėdavo nuo to, kad ryte valandą buvo su visokiais plovikliais plaunami mėsos gaminiai (rūkyti, virti, kepti, dešros, kumpiai, ir t.t.) nuo gleivių bei pelėsių, bei perklijuojamos galiojimo datos ant tų kur baigiasi... Ilgai nepradirbo, sąžinė užgraužė...
Manau tas pat, tik su galingesniais feiriais daroma ir žuvies skyriuose, tad ir toks mano pamąstymas šia tema....
 #597434   Augustasjj
 06 Lap 2014 21:03
Grill lydekėle su kuskusu bei burokėlių ir avokadų salotom
Skanaus ;-)
Prikabinti failai
DSCF8333.jpg
DSCF8333.jpg (153.2 KiB) Peržiūrėta 5759 kartus(ų)
 #597455   Augustasjj
 06 Lap 2014 21:25
Paruosimas elementarus :) Lydekos gabaleli paprieskoniuoti - oda itrinti druska ir pipirais, i vidu sviezio rozmarino sakele. Oda patepti alyvuogiu aliejumi ir kepti ant griliaus. Kuskusa ruosia kas kaip ismano, as nieko neisradinejau, uzplikiau karstu vandeniu, paskuj ipyliau alyv. aliejaus, siektiek sviesto, druskos ir viskas ;-) Burokelius ir avokada susipjaustyti griezineliais (burokelis virtas). Avokado griezinelius gausiai apslakstyti citrinos sultimis, burokelius padruskinti, delioti bokstus ir pasauti i orkaite kad persiltu ;uolrait Avokadus rinktis tik sunokusius, minkstus, kitaip bus kieta ir kartu :-D
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė