Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Klausimai, pastabos ir pasiūlymai moderatoriams
 #467642   Tadunce
 16 Bal 2013 07:34
Gerai, padarom taip - jei man paaiškini kuo skiriasi bandymas pagauti tikslingai šlakį aukštaitijos Šventojoje kovo 30 dieną, ir bandymas pagauti lydeką kažkokiam tvenkinyje balandžio 15 dieną, klausimas bus iš naujo persvarstytas.
 #467644   vyrgaz
 16 Bal 2013 07:40
Upėje didesnė žuvų įvairovė ir didesnė tikimybė pagauti kad ir tą šlakį nei aptingusią neršti besiruošiančią ir į įlankėles ar mažesnius upeliukus traukiančią lydeką..O tvenkinyje dažniausiai skurdesnė žuvų įvairovė, plėšrūnų tik ešeriokas, starkiokas ir lydekius tai ir tikimybė pagauti didesnė..Dargi jei žmogus pats parašė kad štai buvau lydekų gaudyt, gaila neužkibo..
 #467645   vava
 16 Bal 2013 07:47
Tadikai, o kodel as turiu aiskint teises aktu punktus, kuriu ju kurejai paaiskint negali (tu pats taip rasei)?
As tau galiu paaiskint punkta, kuri pacitavau ankstesniam poste. Bet jis ant tiek aiskiai parasytas, kad aiskiau nebuna.
O vat tu gal man gali paaiskint (nu, kaip moderatorius), kam tos forumo taisykles surasytos jei jus patys jomis nesivadovaujat? :)
 #467646   Rapolas
 16 Bal 2013 07:50
vava rašė:Tadikai, o kodel as turiu aiskint teises aktu punktus, kuriu ju kurejai paaiskint negali (tu pats taip rasei)?
As tau galiu paaiskint punkta, kuri pacitavau ankstesniam poste. Bet jis ant tiek aiskiai parasytas, kad aiskiau nebuna.
O vat tu gal man gali paaiskint (nu, kaip moderatorius), kam tos forumo taisykles surasytos jei jus patys jomis nesivadovaujat? :)
Pritariu, Vava :gutgut
tai yra žūklės draudžiamu laikotarpiu propagavimas, ir taip pat- tai yra nusižengimas forumo taisyklėms.
 #467651   SauliusM
 16 Bal 2013 08:04
Tadunce rašė:Gerai, padarom taip - jei man paaiškini kuo skiriasi bandymas pagauti tikslingai šlakį aukštaitijos Šventojoje kovo 30 dieną, ir bandymas pagauti lydeką kažkokiam tvenkinyje balandžio 15 dieną, klausimas bus iš naujo persvarstytas.
as tau labai aiskiai galiu paaiskint. zmogus tiesiai sviesiai pats parase, kad ejo tikslingai gaudyt lydeku. kas tai yra? ar ne neleistinos zukles propagavimas? vat jei butu parases, kad ejau gaudyt eseriu ir netycia uzkibo lydeka ir paleidau, tai butu kitaip. nors pats veiksmas is principo ir tas pats, bet esme, kaip tai yra nusvieciama forume. nes jau tiesiai sviesiai rasyt, kad ejau gaudytlydeku, tai niekaip nesusije su parasymu, kad netycia begaudant upetakius uzkibo slakis. taip kad nereikia maisyt 8==> su pirstu.
 #467653   Tadunce
 16 Bal 2013 08:09
Sauliau, Jūs norit pakreipti ir pabrėžti tą patį, bet juk sako ir, kad Šventojoj ieško šlakio tikslingai.
O ten, deja, bet kortelės neįmanoma nusipirkti.
Vadinasi vsio - draudimas.
Tai koks skirtumas, ar lydeka, ar šlakis.
Pats tiek kartų tai pabrėžei.

Až žinau, kad tai yra barbariška ir neteisinga gaudyti per nerštą (ar po spalio 15 d lašišas, ar dabar lydekas)
Tačiau jei baudžiam ciapajava, tai būtų neteisinga visų gaudžiusių šlakius atžvilgiu.
Praktiškai dalį aktyvių vartotojų tektų banint.
Pats, Sauliau, kokiomis sąlygomis gaudei lašį pernai (no offense)...
 #467658   Rapolas
 16 Bal 2013 08:17
Tadunce rašė:... bet juk sako ir, kad Šventojoj ieško šlakio tikslingai.
Tai kad Šventojoj buvo galima pavasarį licencijas už 10 liotų (vienai žuviai) nusipirkt per ALIS sistemą, kiek aš žinau..
Ar čia iki Tavęs nedaėjo tie gandai, ar mane neteisingi "gandai" pasiekė?
 #467659   Tadunce
 16 Bal 2013 08:19
Saulius buvo įdėjęs, kad žada papildyti taisykles šiuo punktu, kad galima bus nusipirkti meškeriotojo kortelę ir laikotarpiu 01.01 - 09-14, tačiau nusipirkti iki šiol kaip ir nebuvo galima.
Taisyklėse tokio punkto nėra
 #467660   SauliusM
 16 Bal 2013 08:20
ar tu durnas ar apsimeti? ne kaip ir ka gaudei esme, o kaip ir ka forume parasei.
o kai del slakiu tai irgi imanomi keli skirtingi variantai:
pirma skirtumas yra kaip parasai ar ejau gaudyt upetakiu ir uzkibo slakis ar ejau tikslingai gaudyt slakiu. ir net antruoju atveju, jei zmogus ejo tikslingai gaudyt slakiu, galbut jis turejo licencija. o vat kad nersianciu lydeku gaudymui kas pardavinetu licencijas tai man dar neteko girdet. del baninimo uz slakius, tai sutikciau su salyga, jei zmogus paraso, kad tikslingai ejo gaudyt slakiu ten, kur tuo metu slakiu zvejybai licencijos neparduodamos. nu pvz pavasari Zeimenoj ar Aukstaitijos Sventojoj. O jei gaudo ten, kur yra licencijos, pvz Minijoj, tai nematau bedos. vat kai ives licencijas nersianciu lydeku zvejybai, tai galesi pafist prota, kad nersianciu lydeku ir pavasarine slakiu zvejyba yra tas pats. o kolkas tai cia totalus briedas ir man tiek kaip forumo tiek kaip klubo nariui geda yra uz tokia musu moderatoriu pozicija. belieka tik leist forume gritis tiem, kur tinklus stato.
 #467663   SauliusM
 16 Bal 2013 08:22
Rapolas rašė:
Tadunce rašė:... bet juk sako ir, kad Šventojoj ieško šlakio tikslingai.
Tai kad Šventojoj buvo galima pavasarį licencijas už 10 liotų (vienai žuviai) nusipirkt per ALIS sistemą, kiek aš žinau..
Ar čia iki Tavęs nedaėjo tie gandai, ar mane neteisingi "gandai" pasiekė?
buvo ir iki manes sitie gandai daeje, bet arba cia buvo ALIS bugas, kad leido i rudeninius ruozus pavasari licencijas pirkt(o ALIS bugu turi labai daug, bet apie juos nekalbesiu garsiai, kad nesaziningi vartotojai nepradetu jais piktybiskai naudotis) arba cia eilinis is pirsto lauztas gandas. nes pagal galiojancias taisykles siuo metu ten licenciju neturetu buti.
 #467665   Wytux
 16 Bal 2013 08:26
As tai baninciau ir lydekistus ir tuos alia slakistus kurie 'netycia' gaudo slakius. prisidengient tuom ,kad istatymiskai negali suformuluot draudimo del slakiu manau irgi taip pat zema, kaip kad ir lydekas per nersta gaudyt.
 #467666   Rapolas
 16 Bal 2013 08:26
Nu bet žinau kas pirko tas licencijas ir "sėkmingai" gaudė, tai visgi gerai kad nesupakavo per tą ALIS "bugą" manančių, kad "sąžiningai" gaudė :-D
 #467667   Tadunce
 16 Bal 2013 08:27
Tai aš būtent todėl ir pateikiau pavyzdį apie aukštaitijos Šventąją, nes neįmanoma įsigyti kortelės.
Vadinasi kaip ir lygu su lydekomis.

Kaip Tu visada akcentuoji - kodėl tokį šurmulį keliat dėl kažkokių lašišų, tai dabar pasakyk kuo tos lydekos skiriasi nuo šlakių :)

Sauliau, pasikartosiu - asmeniškai man irgi tas nepatinka ir netoleruoju, bet vadovaujantis taisyklėmis ir kitais atvejais nubaudus būtų kaip ir pažeistas teisingumas.
Arba kažkokias išimtis reikia daryti
 #467669   giedriuzzz
 16 Bal 2013 08:31
Skirtumas dar tame, kad šlakiai jau savo šventą darbą atliko, o lydekas gaudė neršiančias, t.y. matė, kad jos neršia ir tikslingai bandė joms įsiūlyti masalą :twisted:
Tai kaip ir minėjau, varom starkių nurinkinėt nuo lizdų ir jei juos paleisime, tai būsim :[anuol
 #467671   SauliusM
 16 Bal 2013 08:34
Wytux rašė:As tai baninciau ir lydekistus ir tuos alia slakistus kurie 'netycia' gaudo slakius. prisidengient tuom ,kad istatymiskai negali suformuluot draudimo del slakiu manau irgi taip pat zema, kaip kad ir lydekas per nersta gaudyt.
sestadieni taip ir neisvaziavau zvejot i Neri, nors jau spiningas buvo pastatytas prie duru. sakiau isgeriu arbatos ir vaziuoju. arbata begerdamas pagalvojau kazkaip, o ka as toj Nery gaudysiu dabar su spinu? ir taip mintis kad nebent slaki, salati ar lydeka... visom zuvim dabar draudimas. tai taip ramia sazine ir padejau spininga atgal i spinta, nes upetakiu kakaviniam upely nebuvo noro zvejot ir isvaziavau be meskeres Neries pakrantem pasivazinet ir i pavasari pasiziuret. o paskui atsidarau foruma pirmadieni ir ahujelines ciapajavas raso kaip jis gaude lydekas ant visko ir visu bb padejes. labai zjbys.
 #467672   SauliusM
 16 Bal 2013 08:37
Tadunce rašė:Tai aš būtent todėl ir pateikiau pavyzdį apie aukštaitijos Šventąją, nes neįmanoma įsigyti kortelės.
Vadinasi kaip ir lygu su lydekomis.

Kaip Tu visada akcentuoji - kodėl tokį šurmulį keliat dėl kažkokių lašišų, tai dabar pasakyk kuo tos lydekos skiriasi nuo šlakių :)

Sauliau, pasikartosiu - asmeniškai man irgi tas nepatinka ir netoleruoju, bet vadovaujantis taisyklėmis ir kitais atvejais nubaudus būtų kaip ir pažeistas teisingumas.
Arba kažkokias išimtis reikia daryti
ne taisyklem jus vadovaujates, o kazkokia zajoba galvon jum kale ir dabar parase nesamone ir toliau ginsit kaip oziai ta nesamoninga pozicija ir jokie argumentai jum negalioja. man tikrai geda del ZT, ypac jei moderatoriai nejaucia skirtumu tarp pavasarines slakiu zvejybos ir nersianciu lydeku zvejybos. ar juo labiau veiksmo ir skirtingu to paties veiksmo aprasymo budu forume.
 #467673   Rapolas
 16 Bal 2013 08:41
Visks aišku, jei Tadunce (ar kiti moderai) neužbanins Čepajaus ,tai patys pasirodys, kad nesilaiko savo sukurtų ŽT taisyklių.. ir nesvarbu, kad "čepajaviečiai" yra ar nėra jų draugai ;)
 #467674   Wytux
 16 Bal 2013 08:44
giedriuzzz rašė:Skirtumas dar tame, kad šlakiai jau savo šventą darbą atliko, o lydekas gaudė neršiančias,
mano nuomone - nera jokio skirtumo - jei ne ystatymiskai, tai ziurint moraliskai -> banas. Forumas nera kazkokia valstybine institucija ir cia gali galiot savo nuostatos. Lygiai kaip ir buvo su povandeniniu zeberklavimu- istatymiskai kaip ir galima, nu bet cia (forume) - aciu, viso gero. Mano nuomone tai forumui tik i gera isejo ( ir tikiuosi zuvim).
 #467675   SauliusM
 16 Bal 2013 08:44
Rapolas rašė:Visks aišku, jei Tadunce (ar kiti moderai) neužbanins Čepajaus ,tai patys pasirodys, kad nesilaiko savo sukurtų ŽT taisyklių.. ir nesvarbu, kad "čepajaviečiai" yra ar nėra jų draugai ;)
vat butent nes cia buvo aiskus ir konkretus ir net piktybiskas 4 taisykles pazeidimas:
4) Draudžiama propaguoti žūklės būdus bei reikmenis, kurių naudojimas prieštarauja tuo metu galiojančioms mėgėjiškos žūklės taisyklėms.
ir butent, ne gaudyt ar kazka, o propaguot. jei moderai nejaucia skirtumo tarp gaudymo ir propagavimo, tai klausimas tada n.x tos visos taisykles forume isvis reikalingos, kai jas gali interpretuot abilekaip, kaip tik kokia zajoba galvon uzeis.
 #467687   tukasG
 16 Bal 2013 09:07
Be abejo, forumo taisyklių pažeidimas aptariamu atveju buvo. Esmė ne tame, buvo ar nebuvo padarytas pažeidimas teisine prasme žvejybos metu, kur kas svarbiau, kokias elgesio "normas" propagavo reportažą parengęs ir išplatinęs forumietis...
 #467690   SauliusM
 16 Bal 2013 09:10
tukasG rašė:Be abejo, forumo taisyklių pažeidimas aptariamu atveju buvo. Esmė ne tame, buvo ar nebuvo padarytas pažeidimas teisine prasme žvejybos metu, kur kas svarbiau, kokias elgesio "normas" propagavo reportažą parengęs ir išplatinęs forumietis...
vat butent.
 #467692   vava
 16 Bal 2013 09:12
As labai tikiuosi, kad moderai atsibus, nerasines veju, panasiu i tuos, kur rasineja Tadunce, ir priims teisinga sprendima - banas zmogui aiskiai pazeidusiam MZT ir forumo taisykles.
Priesingu atveju, galima bus skelbti sveikinimus forumui, kuris kardinaliai pakeite savo krypti ir pasidare brakusu forumu.
Nes, jei galima gaudyt lydekas draudziamu laikotarpiu, tai lygiai tokiu paciu principu galima gaudyt:
sterkus (Sander lucioperca) nuo kovo 1 d. iki gegužės 20 d.;
salačius (Aspius aspius) nuo balandžio 1 d. iki gegužės 15 d.;
kiršlius (Thymallus thymallus) nuo kovo 1 d. iki gegužės 15 d.;
marguosius upėtakius (Salmo trutta fario) nuo spalio 1 d. iki gruodžio 31 d.;
ir t.t
 #467709   Andrius0522
 16 Bal 2013 09:40
ziauru,vel draugyste matau nugales ir nebus ivykdytas teisingumas :) kam jus bereikalingai diskutuojat apie slakius kai pazeidimas lydeku zvejyboje...?kai bus pazeistas slakiu interesas tada diskutuojam apie juos,faktas tame lydeku negalima gaudyti,.vakar Su Donasss kalbam nu krv atkentejom tiek,atkentesim dar tas pora savaiciu,nors lomkes nu n...as tipo skelbima ne toki ydejau,nes matai akumas masinai skirtas o ne varikliukui gavau 14 dienu poilsio,cia *PYP* prsipazino kad eina drumsti nersto ir jy dar teisina!!!!!!!!!!??????????????nors grynai el varikliams skirtus akumus koki 25% Lietuvos zveju naudoja,ir skirtumo pratiskai tarp ju nemato....nu ne esme-buvo buvo,bet tik moderai nesakykit kad NEMAZINAT pazystamu forumieciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 #467714   Andrius0522
 16 Bal 2013 09:50
Rapolas rašė:Visks aišku, jei Tadunce (ar kiti moderai) neužbanins Čepajaus ,tai patys pasirodys, kad nesilaiko savo sukurtų ŽT taisyklių.. ir nesvarbu, kad "čepajaviečiai" yra ar nėra jų draugai ;)
cia as yzvelgiu kad jis kazkieno pazystamas,bent jau mintis pakista,o jei klystu,-ATSIPRASAU,.man tie banai siaip juokus kelia,bet va cia principo reikalas kai vienus banina tikrai nepagrystai,o kita nebanintu jei pasakytu buvau tinklus uzmetes,bet ne del to kad kad norejau pagauti zuvies savo saldikliui ar paradavimui,bet zinojau jog ten geras slakis,lydeka ar dar kazkas plaukiojas ir norejau paziureti kokio tai dydzio zuvis istikruju...
 #467724   Andrius0522
 16 Bal 2013 09:57
o mano pirmas banas buvo vapsie-parasiau kad pazystami minijoje pagauna ten kazkas po 15-20 kg raudziu ir pan,nebuvo ne puse zodzio apie tai kad jie ta zuvi pasieme ar as nuvaziaves tiek pagaves pasiimsiu...bet as propogavau ATSEIT :D na cirkai nors uzmusk.nera jums buve kad patys pasikabinat koki 4-5-7 lydekas ant valties ir iki zvejybos galo ju nepaleidziat nes norit susverti gryzus y kranta ir paleisti|?????????????????aaaaaa sventieji ????????????????
 #467726   Andrius0522
 16 Bal 2013 10:02
edmundaxx rašė:Nu ir emocijų... :-D
nu gal juokingai atrodo,bet kur teisybe zmogau? :)ir ciA ne kad emocijos,bet kaip sakiau principo reikalas,nei pries viena nieko neturiu,nelaikau jokio kibernetinio pykcio :D ,bet faktas kad patys moderai ne vietoje ir ne laiku isreiskia savo FORUMO galias... :grin:
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 97
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė