gal kazkam (kazkuriamAqua v. rašė:Snd parasiau lasisu temoj labai konkretu atsakyma/nuomone i zmogaus ('alkanas') klausima http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 90#p516055.
Po jo gal ir kilo astroka diskusija, tik nesupratau, kodel buvo istrintas postas labai i tema (kai siaip 'pestynes' ten kabo iki siol)???
Dabar jau as prisidesiu prie kritiku - tai jau cenzura, o ne moderavimas!

tai man nesunku primint - kalbu apie si post'a:
As rašė:man tai neatrodo viskas taip paprasta.....Viskas paprasta - visos zuvys masala/ grobi "isiurbia" su vandeniu...
Faktas, kad lasiai/slakiai puola, kanda, musa masalus ir taip uzkimba. Bet taip pat visai itiketinas variantas, kad (ypac patinams) per n'simtkartinius pravedimus valas patenka tarp nasru ir zuvis ne uzkimba, o uzsikabliuoja i nasrus. Tai ypac realu nedidelese upese. Ir tai beje yra kabliavimo museliniais irankiais principas, kuris cia kele tiek diskusiju.
Turiu net savo praktini pastebejima. Rudeni labai mazai droziau vienoj vietoj, retai pravedinejau statmenai srovei (ir zuvu stovejimo krypciai). Ir beveik 90% uzkibusiu buvo pateles. (nors cia gali but ir vietos, ir dar n priezasciu pasekme)
Tuo tarpu kolukiuose, kur valai kaip tinklas kosia upe statmenai, dauguma pagautu zuvu - patinai!
Beje muselininku nuotraukose (bent kiek as maciau/pamenu) taip pat dazniausiai patinai. Muselininkai kosia (ir valais, ir pavadeliais, truputi net masalais) nedideles upes leisdamiesi zemyn zingsnis po zingsnio. Ju masalas paprastai nedidelis, valo efektyvumas gali but zymiai didesnis (nei museles provokavimas).
Krastutiniams fundamentamuchajobistams iskart atsakau - cia tik mano pamastymas, nepretenduoja i negincijama tiesa.
T.p. neturiu nieko pries jus asmeniskai,
tiksliau turiu asmeniskai pries kelis sutiktus, bet ne apskritai pries zvejybos buda