Nors lydekų draudimas jau senokai baigėsi, niekaip nepavykdavo prisiderint prie draugo ir nuvažiuot pamirkyt masalų, tikintis, kad jais susidomės margašonės. Tai kažkokios Darbo žmonių šventės išpuola, tai darbai, tai naminiai reikalai. O informacija iš Žaslių ežeriuko ateidavo žiauriai nervinanti..

Prieš dvi savaites du bičiuliai valtin įsikėlė 16 lydžių, prieš savaitę irgi kibimu nesiskundė.
Tad šeštadienį dvi valteles nuo ankstyvo ryto nuleidžiamos vandenin ir išplaukiame į rūku aptrauktą ežerą. Paskutinius du savaitgalius lydekiai trynėsi aplink žoles todėl nuo ten ir pradedam.
Draugas bando gumomis, aš - voblikais.
Po valandėlės bandymų ir keletos nerealizuotų kibimų, kolega valtin įkelia lydekos vaiką
Lydekiokas pasirašė ant balto guminuko raudona galva. Tos gumiaškės turi kažkokį mandrą pavadinimą, bet sorry, aš jo nepamenu
Rūkas po biškį sklaidosi, lenda saulė, bet malamės po ežeriuką tuščiai. Keičiam masalus, aš bandau įvaldyt mandrą vobliko tvirtinimą prie pavadėlio

Ačiū Xrapui už jo susuktus pavadukus, nepavedė

Bandau Rigus, Oskus, Probius

ir dar kažkokius, bet nei dziubt......
Tuo tarpu, išlindus saulei, draugelis deda sidabravai blizgančią gumiašką ir ant tokio diskotekinio varianto ištraukia dar vieną neūžaugą
Toliau neršiam po ežeriuką, bandom visas vietas, kuriose kibo vakar ir greičiausia kibs ryt..
Susisiekiam su kolegomis. Tie giriasi, kad ant skritulio pagavo 600g ešerį. Lydekiai tyli...
Po kurio laiko matom, kad mūsiškiai sustoję vos ne viduryje ežero ir i visas puses mėto masalus. Priplaukiam pakalbėt. Pasirodo, kad velkiaujant ant baltos Kibs blizgės pasirašė 2 kg lydys. Tai vat ir bando gilesnes vietas žmonės.... Tuom kart daugiau žuvinų toje vietoje nepasitaikė.
O man jau lengvai abidna darosi - visi apsižuvino, o aš nieko... Nu nors verk
Dar valandėlę kitą varinėjam po ežeriuką, stengdamiesi apmėtyti tiek pakrantes, tiek gilesnes vietas.... Nulis.
Sakom, kčiortu, varom krantan... Susitaikysim su mintim, kad žuvies ragavimą atidėsim kitam kartui.
Taip ir darom, kreiseriniu greičiu valtikė plaukia link krantelio, o aš, kaip paskutinę viltį, kabinu bronzinę Kibs blizgutę ir leidžiu jai vartaliotis mums iš paskos.
Ir ka..? Zacepas pagalvojau, kai meškerė linktelėjo, bet po akimirkos supratau, kad nifiga ten ne zacepas, o kažkas, kas turi sveikatos ir dobrei valo paprašo

O kad jau atsigavusios po nerštų, tai tikrai. Ir stabdžio garso pasiklausėm, ir žvakę pamatėm, bet valtin sėkmingai įsikėlėm beveik 1,5kg dantytąją
Tai vat, atsidaryt pavyko. Gaila, kad ne taip sėkmingai, kaip buvo tikėtasi. Gal rezultatas būtų kitoks, jei būtume gylius šukavę, bet to jau nesužinosim.
Nei žvyno