Naujos balos zvalgyba pries dantytuju sezono isibegejima
Si kart telkinys kiek didesnis ir gilesnis, nei as esu iprates. Nors, tiesa sakant, esu cia buves kelis kart pasizvalgyt nuo kranto ir kelis kart leda greziojau, tai bent zinojau, kuria kryptim reiktu plaukt.
Praplaukiant palei nendriu juosta (nors ju cia retai kur auga), pirmu metimu mane pasveikina arsus lydekiokas.
Na, o toliau krantai tikrai "grazus". Megstu tokias vietas, o cia dar ir gylio salia tu pagaliu visai padoriai, neretai ir 2-3m. Tik su atkabekliu tenka daznai darbuotis

Bet kai lydekos sukyla, islenda is gelmiu ar zoliu sazalynu, tai tokiose vietose jas medziot tikras smagumas. Dreifuoji ramiai pakranete, metimai artimi, veiksmas ant akiu. Tik kartais tenka greitai suktis stambesne pakabinus ir atbulines pavaros pagalba issiprasyt i atviresni plota tolimesnei kovai.
Deja, kolkas dar stambesniu nerandu ir tenka kovoti tik su paleistuvem. Nors is pazystamo girdejau, jog neperseniausiai vietinis cia isvelejo 8kg lydoka.
Gal kita, ar dar kita karta ir man pasiseks. O si syk tiesiog pasiplaukiojau, pamokiau keleta neuzaugu margasoniu, susipazinau su aplinka ir pasidziaugiau grazia diena. Ir ne as vienas.