Kai čia pas jus pesimizmu dvelkia

Man asmeniškai užimta vieta lygi totaliai nuliui. Nėra medalio, nėra ir kuo džiaugtis, nes visus šansus jį gauti turėjome, bet nėra ir taip blogai. Rinktinė savam stiliuj per vargus ir krauja laimi, kitais žodiais žaidžia kolkas ant galimybių ribos ir tikrai daug kas priklauso nuo sėkmės. Matosi, kad yra potencialo, bet nemoka išnaudoti patys žaidėjai aikštėje ir čia treneris jokių burtų nepažers ir neišmokys kitaip žaisti ir susižaisti tas ne čiampionato metu yra pasiekiama. Ispanai metai iš metų mažai pakitę žaidžia, bet žaidimą gražu žiūrėti kaip iš natų varo (nors labai jų nemėgstu, bet žiūrisi kaip aukščiausios klasės reginys). Kitais metais vėl permainos, vėl žaidėjai keisis ir vėl išnaujo turėsim apynauję komanda.
Simas jaučiu jau nebelabai ir paklius, baigės jo garantinis, vien dėl ginybos nemanau, kad ims ir taip šiais metais manau avansu paėmė, nes daugiau nebuvo ką imti, būtų Linas važiavęs tai Simas tik "selfiukus" su Oksana fotkintusi...
Su broliais ir neaišku, gal dar kitais metais vienas ir paklius, tik dar neaišku kaip sezonas susiklostys. Vienas sužaidė kaip sugeba geriausiai, o kitas pavargęs ir manau daugiau avansu dėl kito brolio psichologinės būklės paimtas
Vasiliauskui nematau jokių šansų, ypač žinant koks svarbus bus kitas EČ. Tiesiog ne jo lygis, aišku būna stebuklų, bet aš ir pabūsiu pesimistu jo atžvilgiu
Juškevičius man pasirodė, kad turi pakankamai naglumo ir dar gali kažkas išeiti, į turnyro pabaigą ir su baime susitvarkė.
Seibutis, Mačiulis nieko nenustebino, kaip buvo stabilūs taip ir liko, labiausiai jais ir buvau patenkintas viso turnyro metu. Dar gal ir Pocių prie jų priskirčiau, nes iš jo tik šito ir galima tikėtis. Nestabilus, bet kartais maloniai iššaunantis, žodžiu savam stiliuj ir labai vaizdo negadina.
Kuzminskas... Jei ne rungtynės su JAV, tai sakyčiau važiavo atostogauti, na trūksta kažko jam, tik neišmastau ko ( noro?). Turi duomenis, moka žaisti, bet toks jausmas, bet... ? Jeigu atvirai tai aš net nežinau ko iš jo tikėtis, jis man toks žaidėjas be pozicijos. Vos ne gali leisti žaisti 2-4 pozicijoj kol pagrindiniai ilsisi, bet tik tiek.
Jankūnas nustebino, galvojau, kad bus medis, bet pasirodo jo alkūnės rado vietos po šio čiampionato krepšiais, aišku labiausiai nepatiko tie bandymai pataikyti per dažnai iš toli, nors aplamai tai nustebino, galvojau bus prasčiau.
Motiejūnas? Gal čia būtų vieta rašyti, kad va kitais metais tai 100% bus vienas iš lyderių?

Bijau, kad taip nebūtų kas met... Na gal jis tiesiog ne rinktinės tipo žaidėjas, net nežinau, bet mane tai tiesiog nuvylė. Galvojau ištroškęs kraujo ir skaldys varžovus kaip riešuto kiauto, bet buvo tiesiog kitų žaidėjų ir oponentų šešėlis. Gal užriesta nosis neleidžia sužaisti, o gal tiesiog jam ne vieta rinktinėje? Na aš pabūsiu optimistas ir palauksiu kitų metų.
Valančiūnas Jonas. Manau sužaidė 50% savo galimybių ribos ir ne dėl to, kad kažko jam trūksta, ar kažko nepadarė, o dėl to, kad mums trūko įžaidėjo kuris leistu jam žaisti ir pasirodyti pilna jėga. Jis centras ir beveik viso turnyro metu progas kūrėsi pats sau. Atsikovodamas kamuolius ir pelnydamas taškus. Dažniausiai pasą gaudavo toli nuo krepšio, kur nors prie baudų linijos, ar dar toliau. Nors pats mažai kamuolio "prašė nugara". Bet jis turi būti šeriamas kamuoliais, jis turi būti atrandamas, o dabar jis viską atliko pats. Bijau pameluoti, bet turbūt per visą turnyra mačiau vieną 2x2, na gal maksimum du, bet tai viskas. Net bandymu nebuvo, kamuolys arba siunčiamas i kraštus, arba įžaidėjas papasavęs ties bauda centrui pats skuodžia į kraštą... Tikrai manau, kad su Mantu Jonas būtų buvęs žymiai naudingesnis ir gal net galutinis rezultatas būtų buvęs kitoks.
Realiai paėmus nebuvo blogai, bet vis dar jaučiuosi nekaip ir 4 vieta manęs visiškai neguodžia, kad ir koks "didelis" tai pasiekimas.
Kitas dalykas apie kurį čia perskaičiau tai jaunimo integracija į rinktinę. Aš ne tai, kad prieš, bet tiesiog esu tokios nuomonės, kad į rinktinę turi važiuoti tai dienai stipriausi ir geriausi žaidėjai savo pozicijose. Jokių ten avansu ir auginimu ( ne taip griežtai galvoju). Žaidėjai ir jų meistriškumas yra auginamas klubuose sezono metu, rinktinė ir jos stovykla užima per mažai laiko, kad kažkas ten augtu. Tikslas yra susižaisti ir atidirbti derinius, pajusti komandos draugus ir ritma. Gerai, kai važamas vienas, ar du (maksimum) žaidėjai, bet ir tai kaip pretendentai keisti pagrindinį (į)žaidėją ( konkrečiai apie šiuos metus ir apie Adą), Vasiliauskas tiesiog buvo įmestas į frontą.
Manau bus didelių permainų sudėtyje, tik baisu pagalvoti kokia ji bus, nes realiai nėra kam keisti senių. Gudaitis manau tikrai galės vietoj vieno iš brolių, ar Jankūno važiuoti jei sezonas bus neblogas ir sveikata leis, o toliau...? Manau Kavaliauskas grįš į rinktinę, nes kolkas realiai nėra jokio vidutinio lygio žaidėjo. Javtokas jau manau ieško plaktuko, kad vinį kaltų. Antra pozicija pas mus išvis kažkokia mistinė, atrodo, kad žaidėjai tos pozicijos likę tik du ir tie patys jau rinktinėje (gal Orelikas susispaustų iki tos pozicijos ir padoraus lygio?). Kažkaip viliuosi, kad Linas dar padarys didijį sugrįžimą į krepšinį, o tada jau ir į rinktinę, o visi kiti lietuvių krepšininkai visą sezoną ars ir tobulės be galo be krašto