Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #350739   blight
 13 Kov 2012 13:41
Agis rašė:nu kyla :evil: bet manau nepasieks jau vasario pabaigos piko
Neveikia nuorodikės :donknow' Bet aišku jog turėta galvoj "hidrologinę informaciją" ;-)
 #351742   Memelis
 16 Kov 2012 12:00
Nesenai kalbėjau su "razviečikais" tai sakė vanduo aukštokas, bet vietiniai pagauna po kelis. Ryt bandysim atidaryt sezoną.
 #351773   SKarolis
 16 Kov 2012 14:17
Na per mano kambario langą matau pievas, o joje visad patvinus vandens yra. Pievoje vandens lygis krito kokiu visu metru, tai sakyčiau upės lygis ~5-10cm per praėjusią naktį.

P.S. Upė - Minija (ties Priekule).
 #352197   SKarolis
 17 Kov 2012 22:12
Tas pats ir man, po valandos laukimo išsitraukiau muselinę meškerę ir bandžiau mokintis kastingo pievoje :)
 #352389   paska
 18 Kov 2012 19:48
Gal gali daugiau info su kuo kaip ant ko nes tavo 7 silpnai pries mano vakar 0 '''bum atrodo visai gerai
 #352399   Vidma
 18 Kov 2012 20:02
Paska, gaudau su 5 m pludine meskere (ne burbuliuku) ant "patempimo". Taip zvejoju jau 30 metu - tevas dar vaika mane cia atsivezdavo. Ant matyliu. Beje sutikau zmogeli, kuriam uzleidavau savo vieta, tai sake, kad vakar beveik temstant agavo 5 ziobrius. Zvejojo fideriu su svinuku. Dar bent puse metro nukristu vanduo, tada geriau butu. Pereita sekmadieni, kai gaudziau, tai vanduo pusmetriu zemesnis buvo, tai ir kibo nepalyginamai geriau, nors ir ledus nese.
 #352415   Wytux
 18 Kov 2012 20:27
Vidma rašė:.. ant "patempimo". ...
Galima placiau apie tai ? :roll:
 #352416   paska
 18 Kov 2012 20:29
Dekui bet nelabai man paaiskejo kas kaltas del mano nulio zvejojau feederiu ant matyliu kazkur ties Kuliais .Cia kalta vieta irankis ar zvejas :lol: prazvejojau (tiksliau praspoksojau i nejudancia galune) geras 7 valandas :(
 #352454   Vidma
 18 Kov 2012 21:18
Wytux, ant "patempimo", bent as taip gaudau : plude verpstes formos apie 10 gr ( priklauso nuo vandens lygio) svinukas slankiojantis subalansuotas su plude taip, kad ja vos skandintu ( 12 gr), pavadelis zemiau svino (apie 50 cm), gyli darai apie puse metro daugiau negu realus gylis, meskere 5 m (manau geriau butu 6 m), randi duobike netoli kranto ( kadangi meskere ilga gali pagal kranta leisdamas pasvoriui isbandyti nemaza ruoza). Leisdamas pasroviui prilaikai plude pespektyvioje vietoje, pravedi pro ja, veliau, jei nera kibimo patempi atgal auksciu tos vietos ir vel prilaikydamas pravedi, po kiek laiko paleidi pagal kranta toliau ir vel kartoji is naujo. Tik reikia isidemeti ta vieta, kur kibo, nes kaip pastebejau ziobriai laikosi butent buriais vienoje vietoje ir nelabai baidosi, tai pagaves viena toje vietoje gali pagauti nemazai ( neuzmirsk 5 kg) .
 #352460   Vidma
 18 Kov 2012 21:25
Paska, manau kalta vieta. Reikejo gaudyti zemiau pylos. Dar ankstyvas pavasaris, manau pakilti taip aukstai dar nespejo. Nuo vietos labai priklauso. As turiu savo vieta, bet keli vietiniai ja zino, todel vyksta lenktynes, kas anksciau ja uzims. Siandien atvaziavau apie 6 val ir iki 7 sedejau ant kranto kap apuokas, kol prasvito. 6.30 buvo pasirodes vietinis, bet mane pamates nuejo toliau. Ta vieta esu gerai istyres, zinau visus gulius, todel tikimybe pagauti yra didesne, negu naujoje vietoje.
 #352467   Wytux
 18 Kov 2012 21:32
Vidma rašė:.. Leisdamas pasroviui prilaikai plude pespektyvioje vietoje, pravedi pro ja, veliau, jei nera kibimo patempi atgal auksciu tos vietos ir vel prilaikydamas pravedi, po kiek laiko paleidi pagal kranta toliau ir vel kartoji is naujo. ....
Bet jei vendas tavo atveju 5m tai tas patampymas galimas ne toliau kaip 5m nuo kranto, nes jei pervedi tiliau ir vel atitempi, tai plude srove jau pristumia arciau kranto..... ar as gerai supratau ?
 #352490   Vidma
 18 Kov 2012 21:50
Kai nukrenta vanduo, ziobris laikosi arciau upes vidurio, tada meti link priesingo kranto, ir patampydamas pravedi nuo priesingo kranto iki tol, kol srove pristumia plude prie tavo kranto, po to vel permeti. Taip aisku gaunasi, kad daznai reikia permetineti. Dabar, kai vanduo aukstas ir stipri srove, ziobris laikosi arti kranto, todel 5m meskeres pilnai pakanka, kad galetum zvejoti, praktiskai nepermetinedamas. Aisku renkiesi vieta auksciau kokios ylankeles, posukio, kad pludes stipriai nepriplaktu prie kranto.
 #352513   Wytux
 18 Kov 2012 22:06
Na is esmes principa supratau- reik pamegint tokia taktika, tik as gaudau Nemune /Nery .. nu kartais Sventojoje Aukstaitijos, tai te zibriu palei kranta neprudai ...
 #352521   Vidma
 18 Kov 2012 22:12
Matai, Wytux, ten kur as gaudau Minija nera plati, krantai status ir kai patvines vanduo gylis prie pat kranto didelis. Ar ymanoma gaudyti tokiu budu Nemune, net neisivaizduoju, reiketu pabandyti
 #352597   Artūras-
 18 Kov 2012 23:43
Gal kasnors gaudote žiobrį tikslingai spiningu, ar tik atsitiktiniai laimikiai? Įdomu būtu išgirsti pasakojimą apie taj, jai tokių žmonių atsiras.
 #352627   kindziulis
 19 Kov 2012 09:45
Vidma rašė:Wytux, ant "patempimo", bent as taip gaudau : plude verpstes formos apie 10 gr ( priklauso nuo vandens lygio) svinukas slankiojantis subalansuotas su plude taip, kad ja vos skandintu ( 12 gr), pavadelis zemiau svino (apie 50 cm), gyli darai apie puse metro daugiau negu realus gylis, meskere 5 m (manau geriau butu 6 m), randi duobike netoli kranto ( kadangi meskere ilga gali pagal kranta leisdamas pasvoriui isbandyti nemaza ruoza). Leisdamas pasroviui prilaikai plude pespektyvioje vietoje, pravedi pro ja, veliau, jei nera kibimo patempi atgal auksciu tos vietos ir vel prilaikydamas pravedi, po kiek laiko paleidi pagal kranta toliau ir vel kartoji is naujo. Tik reikia isidemeti ta vieta, kur kibo, nes kaip pastebejau ziobriai laikosi butent buriais vienoje vietoje ir nelabai baidosi, tai pagaves viena toje vietoje gali pagauti nemazai ( neuzmirsk 5 kg) .
O avižėlę riši ar ne? Aš buvau į žvalgybą nuvažiavęs tai vietinis gaudė su ilga meškerę be plūdės, švinukas ir pavadėlis su avižėle. Ir sakė visi ant avižėlių gaudo. Bet tą dieną kaip tyčia niekam nekibo :). O aš pamėginau tai ką aš žinau vieni kliuviniai ridenant dugnu nespėji kabliukus rišti, jei dar avižėlę kabinti tai išvis vieni nuostuoliai bus. Beje kokio storio pavadėli naudoji?
 #352643   Skumbrotas
 19 Kov 2012 10:34
Vidma rašė:Paska, gaudau su 5 m pludine meskere (ne burbuliuku) ant "patempimo". ......
Paaiškink prašau kuo iš esmės skiriasi tas tavo būdas nuo žvejybos burbuliuku, nes kiek skaičiau tavo aprašymą tai apart plūdės formos kažkaip kitokio skirtumo ir neįžvelgiau :roll:
 #352661   Vidma
 19 Kov 2012 11:27
Praktiškai skiriasi keliomis smulkmenomis : "burbuliuko" pavadėlis rišamas aukščiau švino, pas mane po švinu.
Gaudant "burbuliuku" kibimą rodo plūdė, o čia ne visada: kartais matosi kaip kimba per plūdę, kartais , jeigu nėra vėjo ir meškerės viršūnė parodo kibimą, nes visą laiką leisdamas pasroviui valą laikai įtempęs. O šiaip nepriklausomai ar matosi kibimas, ar ne, kas 10 sekundžių darai patempimą atgal ir 50% visų žuvų pagauni "patemdamas".
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 26
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė