Vidma rašė:Wytux, ant "patempimo", bent as taip gaudau : plude verpstes formos apie 10 gr ( priklauso nuo vandens lygio) svinukas slankiojantis subalansuotas su plude taip, kad ja vos skandintu ( 12 gr), pavadelis zemiau svino (apie 50 cm), gyli darai apie puse metro daugiau negu realus gylis, meskere 5 m (manau geriau butu 6 m), randi duobike netoli kranto ( kadangi meskere ilga gali pagal kranta leisdamas pasvoriui isbandyti nemaza ruoza). Leisdamas pasroviui prilaikai plude pespektyvioje vietoje, pravedi pro ja, veliau, jei nera kibimo patempi atgal auksciu tos vietos ir vel prilaikydamas pravedi, po kiek laiko paleidi pagal kranta toliau ir vel kartoji is naujo. Tik reikia isidemeti ta vieta, kur kibo, nes kaip pastebejau ziobriai laikosi butent buriais vienoje vietoje ir nelabai baidosi, tai pagaves viena toje vietoje gali pagauti nemazai ( neuzmirsk 5 kg) .
O avižėlę riši ar ne? Aš buvau į žvalgybą nuvažiavęs tai vietinis gaudė su ilga meškerę be plūdės, švinukas ir pavadėlis su avižėle. Ir sakė visi ant avižėlių gaudo. Bet tą dieną kaip tyčia niekam nekibo

. O aš pamėginau tai ką aš žinau vieni kliuviniai ridenant dugnu nespėji kabliukus rišti, jei dar avižėlę kabinti tai išvis vieni nuostuoliai bus. Beje kokio storio pavadėli naudoji?