Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #526992   giedriuzzz
 30 Lap 2013 16:51
[quote="Raupsuotas"Aš irgi kada noriu vienur ar kitu žvejoti nusiperku leidimą ir nesvarbu ar tai būtų kokia bala, upė ar mokamas tvenkinys :/braj;[/quote]

Vat man įdomu kaip buvo galima pažvejoti kito rajono MZD teritorijoje savaitgalį, jei esi dirbantis žmogus ir darbo dienomis negali nuvažiuoti pas "ponus" nusipirkti leidimo? Kai įdiegė alis sistemą ir dabar galima internetu įsigyt leidimą tai dabar visi gudrūs (kiek žinau tai čia ne MZD iniciatyva tai įvyko), tai kodėl MZD negalėjo tokios sistemos įdiegt seniau? Kodėl MZD nuomodama tvenkinius ir upes negalėjo ir dabar dar nesugeba sužymėti savo ribų? Tipo čia žvejo problema žinoti kur yra upės rajono riba?

Vat man įdomu ar šiuo metu MZD yra susižymėjusi kur baigiasi nuomojamos užtvankos riba ir prasideda upės riba kuri jiems jau nebepriklauso? Ar ir vėl tai neįeina į nuomininko pareigas ir žvejys pats turi žinoti tas ribas?
 #527120   Raupsuotas
 01 Gru 2013 07:12
giedriuzzz, sunku man ką kritikuoti ir kalbėti kada kalbame apie kaimynų virtuvę, bet tarkim Kauno ŽD turi tvenkinių, balų sąrašus ir jokių problemų su jais nėra. O kas liečia upes tai maniau, kad tu žinojai jog draugija jų nebeturi todėl aš ir susidomėjau kas dabar jas žuvina. Jei gerai supratau tai tu klausi dėl vandens telkinio ribų kurie teka per kelių rajonų teritoriją. Na nematau ir čia didelės bėdos.Tarkim, kas gyvena nuolatinai tai tikrai žino savo žvejojimo valdas, o gal kiek atvažiuojančiam pirmą kartą kiek sudėtingiau, bet manau kaip ir sausumos sužymėtos taip ir vandens teritorija yra kažkiek žvejui suprantama. Manau, kad atvažiavus iš Kėdainių rajono į Šiaulių rajono (kalbu kaip pavyzdį apie Vaitiekūnų tvenkinį) vandenis tikrai įlindus 10-15km galima susigaudyti jog esi jau kitame rajone. Beto niekada neteko girdėti, kad žvejojant iki kilometro kito tarp rajonų ribos kas noras labai kabintųsi jei tikrai tas kelia neaiškumą. Žinoma, sutikti reikia ir su tuo, kad tobulumui niekada, nei ankščiau, nei dabar ribų nebuvo ir nebus.Turiu mintyje tą pačią leidimo įsigijimo tvarką nors man nekėlė problemų ir ana.Kadangi žvejoju ištisus metus tai išsiimu vasarą (atostogaudamas) metinius leidimus ir žvejoju. Manau prie gerų norų viskas įmanoma tik kartais, sutik kad, mums paties to noro irgi pritrūksta...
 #527124   giedriuzzz
 01 Gru 2013 07:45
Na taip upių šiuo metu neteko MZD, bet dauguma tvenkinių vis dar nuomoja. Tai vat man įdomu kaip žvejojant upėje ir einant prieš srovę man žinoti kada jau prasideda tvenkinio riba ir ten reikalingas kitas leidimas.

Nes kai man pasakė atsakymą dėl to sužymėjimo tai nei verkt nei juoktis nebuvo noro :)
 #527153   giedriuzzz
 01 Gru 2013 10:30
Taacis rašė:
giedriuzzz rašė: kaip žvejojant upėje ir einant prieš srovę man žinoti kada jau prasideda tvenkinio riba :)
:superšokas Einant priesh srove tvenkinys prasideda ten, kur yra pastatyta uzhtvanka...
Blin susimakalavau '''bum :lol:

Turėjau mintyje einant pasroviui ;-)
 #528135   martiz-zz
 04 Gru 2013 12:07
man toks klausimas iskilo, kas,kodel ir kaip prieme istatyma apie pleksniu dydzio apribojima? ir ar negalvojo to paties padaryti kitoms zuvims? pvz kaip eserys?
toks klausimas man iskilo artejant ledo sezonui... prisiminus tai, kad yra LABAI daug asmenu kurie pirsto dydzio eseriukus tiesiog meta ant ledo o poto palieka...
aisku kazkam kils klausimas kam? bet o kam pleksne ribot? eserius gaudanciu zveju tikrai yra daug daugiau, ju zukle labai ispopuliarejo tiek vasara, o apie ziema net nesneku. :roll: o ir padarius koki apribojima, nemanau, kad daug liktu labai nepatenkintu :roll:
 #528141   SauliusM
 04 Gru 2013 12:34
visu pirma, jei but teisiskai korektisku, tai jokiam istatyme pleksniu dydzio apribojimo nera. tas apribojimas yramegeju zukles juroj taisyklese. taisykles ne istatymas jeigu ka. ir tas taisykles isleido Zemes ukio ministeriija. ir pastoviai gaunu skundus del to pleksniu dydzio apribojimo is pajurio zveju su prasymais ta apribojima panaikinti.
 #528247   martiz-zz
 04 Gru 2013 20:53
na tai va, siulau, kad eseriams padaryti minimalu dydi 10cm, nes didesnius jau galima kazkur tinkamai panaudoti, mazesniu ne.
pagrindine priezastis, del tiesioginio zuvu naikinimo,be jokios naudos(metant ant ledo ir paliekant, ar net vasara esu labai daug mates kaip meta i krumus, ir priezastis ale ikrus eda...) dar sis puntas gali atsirasti, del to kad tai tikrai populiari zuvis, kaip zukles objektas tiek ziema, tiek vasara
 #528250   SauliusM
 04 Gru 2013 20:58
martiz-zz rašė:... nes didesnius jau galima kazkur tinkamai panaudoti, mazesniu ne...
cia tik is lubu nuleistas teiginys, o ne argumentas.
mazesnius gali susert katinams, vistoms, vobla zmones daro is dar mazesniu zuveliu, isfritiurint juos irgi be problemu galima.
taip kad negirdziu argumentu ir rimto pagrindimo.
 #528251   martiz-zz
 04 Gru 2013 21:01
nu ir pleksnes, ir lynukus ir lydekas ir visas kitas zuvis galima panaudoti mazesnes nei nustatyta norma, bet ji yra
manau eserys iki 10cm ir nera nerses, kas ir turetu but kaip argumentas.
na ir argumentas tai tas,kad juos ismeta, o didesnius nei 10cm susirenka
 #528255   SauliusM
 04 Gru 2013 21:05
o tu nenori pamastyt, kodel vienom zuvim ta norma yra, o kitom nera?
ir ar tikrai butent mazesnis nei 10cm eserys nera nerses?
va jei pateiktum kazkokius ichtiologinius tyrimus, is kuriu matytusi, jog eseriu populicijai gresia pavaojus, ir kad mazesni nei XX cm nera nerse (cia irgi ichtiologai turetu skaiciu pasakyt, o ne is lempos nuleist). tai butu galima kazka galvot. o dabar... truksta argumentu.
 #528258   SauliusM
 04 Gru 2013 21:09
giedriuzzz rašė:Na argumentas turėtų būti, kad žuvis turi bent kartą išneršt
jei butu rizika, kad populiacijai gresia kazkoks pavojus, o jei net nersiant, tiek kiek nersia dabar, populiacija yra stabili, tada cia ne argumentas.
 #528261   martiz-zz
 04 Gru 2013 21:11
na as tikrai ne ichtiologas ir tokios informacijos tikrai negaliu suteik... internete greit permetes taip pat neradau kokio dydzio jie pradeda nerst... bet juk as tik noriu tai pasiulyt, paklaust ar tai imanoma :roll:
nes delko man tokia mintis kilo, jau pasakiau, ir pagalvojau,kad gal imanoma nes tai padare pleksnem, kuriu tikrai nera mazai
 #528270   Slovak
 04 Gru 2013 22:22
SauliusM, o i kitu saliu praktika atsizvelgiama ? Ir ar aplamai analizuojama ?
Nezinau ar tai tiesa, bet pazystamas sake, kad Lenkijoje apribojimas eseriams buvo ivestas pries kaz kiek metu.
Ar tai iki 15 cm ar 20 cm negalima imti.
Kaip pasekmes, atsirado daugiau didesniu eseriu
 #528278   martiz-zz
 04 Gru 2013 22:49
tai kiek suprantu, kad ivesti toki punkta turetu kazkas daryti tyrimus ir pan, kas nelabai imanoma? nes kitaip turbut tu argumentu neimanoma gaut :roll:
na supratau, suzinojau ka norejau :-D gal kadanors, nes tikrai manau, kad toks dalykas niekam nemaisytu
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė