Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #217323   savas
 02 Rgs 2010 14:20
Mazas pastebejimas: jau anksciau rasyta buvo ir pasirodo teisybe - ne PVC sluoksniai trys ar daugiau-maziau, o geriausiu atveju armuojancio audinio sluoksniai. Na del to gali skirtis storis ir svoris, bet pacio PVC vienas, persigeres kiaurai per armavima.
 #217443   Shtulas
 02 Rgs 2010 18:38
Na man kaip tokiam "rimtam" zvejui tokios valtys kaip BRIG nelabai ir reikialingos :) Be to, ir finansai riboti, o BRIG'ai kiek maciau nuo 2000 Lt. prasideda. Ko gero imsiu Kolibri, nes ju ir kaina man priein
ama ir siaip labiausiai limpa is to, ka galiu ipirkt. Aciu uz pagalba ;)
 #217469   Sokratas
 02 Rgs 2010 20:00
pažiūrėk skelbimus, gal rasi pigiau.... sezonas tai į pabaigą eina....
 #217495   alkanas
 02 Rgs 2010 20:30
sianiden siauliuose maciau kazkokiam kolibriui akcija- nuolaida ir kaina dabar 1000 lt, bet manau ir ta nepaskutine , koks modelis ten nepamenu bet su transu, bet be kylio , del dugno isvis nepasiziurejau, praeidamas pro sali tik uzmeciau aki
 #217577   Kleckas1978
 02 Rgs 2010 22:43
kam isvis ta valtis motorine be kylio?
uzdejau as savo varikliuka 8ag (uzregistruotas kaip 5ag) ant suzumar 360 - pamirses kyli pripusti tai issigandau kad i kokius krumus upej neilekciau - dugnas raitos ir valtis kai pasiutus duodas i sonus (cia i glica isejus), o tikrai pasinaudojus sezona valtimi kad ir su 2.5ag ar 5 ag kur beplaukiosi uzsimanysi tikrai iseiti i glica - o tam reikes normalaus variklio minimum nuo 6 ag o geriausiai bus - 9.9 variklis - kuri pasiimi ir po visas pelkes virs 10 ha nuo birzelio 21 d duotis gali.

beje 9.9 ag variklis + suzumar 360 + 3 zmones niekaip neiseina i glica - 15 AG ;-var-var. pats tas tokiai pusliai ;-var-var. eina tikrai geru greiciu - buvau zukabines 25 ag 2 taktu - tai sakyciau pats gazas - jei vartotojas turi smegenis ir nedros dugnais, nes eina variklis puse gazo pasakiskai tryse bunant vatyje ;-var-var. beje esam mariose isbande mano 3.6 suzumara su 25 ag ir trijais zmgogai + vanduo kai stikalas - ejom tikrai geru greiciu - gaila nebuvo navigacijos kad 100% tiksliai pasakyti kiek km/h
 #217655   savas
 03 Rgs 2010 09:30
Kleckai1978, Tai kiek gi Tu varikliu turi uzregistruotu kaip 5 a.j.?
Kleckas1978 rašė:pravares TA valciai plaukiojau as po ta Dane jau siemet, nes ner kur paplaukioti daugiau :oops:
O taip norejosi isbandyt savo Suzumar 360 + varikli 6 AG (priregistruotas kai 5Ag) tai smagiai pasiplaukiojom (2 suauge ir 1 vaikas variklis i glica iskart valti istempe ir eini apie 20 km/h)
14 birzelio 2010.
 #218302   Kleckas1978
 06 Rgs 2010 08:06
butent sitas variklis Mariner 2003 metu yra ant korpuso su 6 AG lipdukais ir t.t. 2 taktu, bet buves veikejas jam uzkrove 8 ag karba - pagal katalogus tik tiek ir tesiskiria 6-8 ag varikliai (ir jis uzregistruotas kaip 5 ag),
nes ir pats nesupratau kame reikalas kad taip normaliai jisai traukia (bet kuro paeda jis tikrai daug palyginus kaip ima 5 ag 2x itariu) kol neuzsikimso man karbas ir as neisardziau karbo (isvalymui) ir pagal kodus internete suradau, kad ten 8 ag karbas stovi, o ne gimtas 6 ag. tai va tokia ir istorija su tuo varikliu - nes kai perki naudota tai ir nezinai ka ten nusiperki.
del to as anksciau ir sakiau kad jis 6 ag - dabar galiu drasiai sakyti kad jis 8 AG :shock: o jei istikruju tai jis 5 AG (pagal dokus) :-D
dviese iseinu i glica prisikrovus visokiu sudu be pproblemu o va tryse + daiktai - niekaip.
tryse lengvi ~85 kg zmones - labai labai sunkiai isbirbinu i glica.
ir kai pagalvoju tai 9.9 ag keturtaktis ima tiek pat kuro, jei net gal dar siektiek ir maziau.
 #220125   Kleckas1978
 11 Rgs 2010 21:38
turiu mariner dvitakti man jokiu bedu nebuvo apart kad karbiuratorius buvo uzsikises del mano kaltes - isardyti ir isvalyti + saurinkti maksimum valanda laiko - viskas padaryta OK.
beje Mariner - tas pats kas mercury ;-)
beje labai patogus dalykas kai pavaros jungiasi ant gazo rankenos nereikia atskirai ten jungiklio pavaru perjungineti.
taip pat neblogas ismislas kad paspaudi knopke ant gazo rankenos ir variklis gesta, nereikia niekur nieko atjungineti ir pan.
po tokiu uzgesinimo trauki uzvedimo rankena ir vel plauki - jokiu ten vel laiduku pajungimu ir t.t.
vienu zodziu as uz Mariner - mercury :gutgut
 #220177   Empowner
 12 Rgs 2010 11:54
gal kas galit kanors papasakoti apie RUNOS PVC valtis? Nes paskutiniu metu labai jau prekiauja cia Lietuvoje jomis, tai noretusi kokiu atsiliepimu apie jas isgirsti, juolab kad kainos gan padorios.
 #220198   Irklai
 12 Rgs 2010 17:48
O siaip galima su dvitakciu varikliu plaukioti ant pilno gazo? Nes vienas mano pazystamas sake kad reikai variklio gaza naudoti tik 80% o ne 100%. Nes minejo kad nesveika yra varikliui. Mnao nuomone tai nesamone.
 #221028   Kleckas1978
 15 Rgs 2010 21:59
Pas mane toks 2003 metu 6 hp pagal gamintoja ( karbas nuo 8 ag) ant lt doku 5 AG.
http://www.boatsplus.com.au/mariner-out ... od_62.html

varikliui nesveika jau darosi kai uzvedi :-D nes jis dyla - dvitakciui kas negerai tai - mazos apsukos - nes perpila jis tada benzo daug ir lengvai gali uzpilti ilgiau mazu gazu paplaukiojus zvakes (del to paplaukiojus 10-15 minuciuletai reikia praplaukti kazkiek ir didesniom apsukom kad zvakes nusivalytu ) + kai letai plauki smirda po nosim nuo sudegusio tepalo nors ir 100:1 pas mane o tai :/nek

beje pilnu gazu betkokiam varikliui nera sveika dirbti tiek masinos tiek valties tiek motociklo ir t.t., nes dirba tada jis pilnu apkrovimu ir del to greiciau dyla ir tiek, bet ka darysi yra kaip yra, o tie ar 80 ar 100% tai manau nedaug ka zaidzia va jei uztektu plaukioti su 50%-60% gazo atsukimu tada pasijaustu skirtumas tarnavimo laike tikrai - ta prasme dedi 15 ag varikli ir plaukioji puse gazo atsukes glicuodamas su valtimi - tada ir variklis neapkrautas ;-var-var. ir greicio ;-var-var.
Beje dar vienas aktualus dalykas yra jei plauki 100% gazo uzmetes ir iseini i glica, o jei 80% ir buldozeriauji tai tuo atveju aisku kad geriau varyti pilnu gazu nes valciai isibegejus ir isejus i glica varikliui zymiai lengviau buna dirbti nors jis dirba ir didesnem apsukom, taip kad cia dar gerai reikia ziureti kas kaip ;-)
 #221097   saulen_as
 16 Rgs 2010 10:58
Sveiki,pries keleta savaitciu isigijau PVC LARUS 2.80m valtele sudedamu lenteliu dugnu.Kaip patartumet ja eksplotuoti,ar po kiekvieno plaukiojimo ja isdziovinus lankstyti ar geriau laikyti ja pripusta,ir kaip ziema jei laikyciau garaze pripusta ar geriau isleista sulankstyta ir laikyti rusyje siltai.Kokie butu patarimai.
 #221184   Kleckas1978
 16 Rgs 2010 20:26
aisku geriausia butu laikyti pripusta ir gabenti surinkta.
ziema ar ilga laika laikyti yra geriau pripusta (viena is priezasciu kad i pripusta peles neikas - o sulankstyta PVC jos neatsisako pagriauzti)
pastovus ardymas ir surinkinejimas ilgaamziskumo valciai tikrai nedadeda.
geriau isardyti sausa ir sudeti, bet po zvejybos tai sunku daznai padaryti, siaip PVC nelabai bijo kad dregna sulankstysi ir paliksi kuriam laikui (savaitei kokiai ar pan) - aisku ziemai slapia sulankstyta palikti - nesamone.
 #224364   alkanas
 03 Spa 2010 19:57
kelis kartus esu mates prie masinos priekaba, ta priekaba su uzverciamu stogu ar kaip jy pavadint, apatine jos dalis lyg ir normali, o virsutine primena valties dugna , gaila kad stovincios nesu mates, apziureciau ar nufotkinciau, o dabar yra teke matyt tik prasilenkiant, gal kas zinot apie ka as kalbu ir ar tai tikrai valtis, ir gal zinot kaip ji vadinasi :?:
 #224476   Vitolis
 04 Spa 2010 17:26
alkanas rašė:kelis kartus esu mates prie masinos priekaba, ta priekaba su uzverciamu stogu ar kaip jy pavadint, apatine jos dalis lyg ir normali, o virsutine primena valties dugna , gaila kad stovincios nesu mates, apziureciau ar nufotkinciau, o dabar yra teke matyt tik prasilenkiant, gal kas zinot apie ka as kalbu ir ar tai tikrai valtis, ir gal zinot kaip ji vadinasi :?:
Jei kalba eina apie tokia, tai ji nera skirta plaukiojimui
http://www.skelbimai.lt/parduodama-turi ... 08196.html
 #224506   alkanas
 04 Spa 2010 19:58
ne ne apie skifa rasau, kazkokia kitokia, ten sakau tas virsus toks idomus kaip valties priekio dugnas atrodo, forma pns kaip jon boto gal, tik ne kylis o sonuose tokie atsikisimai
 #224535   Vitolis
 04 Spa 2010 21:21
alkanas rašė:ne ne apie skifa rasau, kazkokia kitokia, ten sakau tas virsus toks idomus kaip valties priekio dugnas atrodo, forma pns kaip jon boto gal, tik ne kylis o sonuose tokie atsikisimai
Kazka panashaus esu mates YouTube.
 #224621   Ignelis
 05 Spa 2010 11:29
prisiruosiau priregistruot ir praeit ta savo "kalioshui". neishsirengu liemeniu. ar norint praeiti ta tinka betkokios liemenes? susidommejau tom automatishkai prisipucianciom... :roll: ka apie jas uzhsimint galetumet? inkaras turi but spec gamyklinis kokio ilgio virve jam prilkauso? gal galit rekomenduoti kur butu galima pigiau tai isigyti..?
 #224819   Kleckas1978
 05 Spa 2010 21:22
neskestanti virve turi buti 27.5m su kilpa
Hobio centre yra matuojamu - perki 28m irsusirisiant galo kilpa (kokia risti nenurodyta)
Liemenes pripuciamos :gutgut bet ir kaina ju didesne + patikra kas metai joms butina - buvo taip taisyklese parasyta - jei as neklystu :roll: .

Del saves liemene - man tokios limpa su kisenem :gutgut http://www.zvejokpigiau.lt/index.php/cPath/55 - tuo labiau kad privaloma buti apsimovus tik plaukimo metu, kai sustoji jei karsta vistiek nusimausi ar pripuciama ar ne, o jei vesu tai ir tos su kisenem nesunkios ir visai patogios.
(turguj Klp irgi po 80 lt atiduoda)
Del kito zmogaus valtyje gali drasiai imti pigiausia arba paprasta ir tiek - gi ne paciam apsimovus su ja plaukioti.

inkaras tinka ir savadarbis virve jau savo nuoziura.

Gi yra prie smilteles garazu ant VVLI ir bendrijos pirmininko butkes lapas su visais reikalavimais uzvaziuok ir pasiziurek.

beje jei protingai kalbesi ir ..... tai galima ir be valties ir be liemeniu pasidaryt TA ;-)
 #225192   Ignelis
 07 Spa 2010 15:38
idomu kiek tu liemeniu reikia tureti... :roll: pvz man pakanka 2ieju (jau isigijau) bet viena boba sake kad liemeniu kiekis reikalingas tox kiek valtyje yra vietu, mano atveju 4+1 :lol: tai tipo dar 3 liemenes reikia... :roll:
 #225215   Eris
 07 Spa 2010 17:00
technikinei praeiti pasiskolink liemeniu is kur nors, man asmeniskai, kai ejau siemet, net neziurejo ju, nes maise sudejes buvau. Aisku jei jurai, nereik pamirsti 100N keliamosios galios liemeniu.
 #225307   Kleckas1978
 07 Spa 2010 22:16
pazystamas nusiveze 2 vnt ir uzteko - manau ir tau uzteks, o jei ne - pasiskolinti galima - nesamone pirkti tam kad laikyti padejus kampe.

Va kai plauksi su varikliu ir nebus apsimove liemeniu tada iskart dovanu baudu ir tiek.
 #225953   Kleckas1978
 11 Spa 2010 20:19
imk geriau 380 ;-) svoris 2 kg didesnis o vietos 20cm daugiau viduj :gutgut

Ka ten gali pasakyti - pagal forma suzumar kopija ir tiek.

pats turiu suzumar 360 viskas normaliai tik norisi didesnes :lol:

patarimas - perkant susirink ir pasiziurek ar viskas gerai ar nera rauksliu ar neleidzia ir t.t.

jei laikys pora isplaukimu - laikys tol kol nesuvarysi ar ne pasens ir tiek.
 #226021   Tommy
 12 Spa 2010 08:29
Dzekui Kleckai! :lol:

P.S.

Jei tiketi pardaveju(as asmeniskai nelabai tikiu :cig. ) , tai Piranha valtys yra pagamintos is tos pacios medziagos kaip ir SUZUMAR, taip pat toje pacioje gamykloje. Piranha yra ekonominis variantas. Jos gali buti paciais ivairiausiais pavadinimais, kurie priklauso nuo uzsakovo ir regiono i kuri siunciama pardavimui.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė