Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #288310   HIPIS
 13 Bir 2011 07:51
Buvo reikalas patikrint valties eiga, greiti su tom airo plokstem ,,uodega,, ant variklio..
Taigi..mano valtele 275...varyklis Merkuri 4ag.
Konkurentu 320..varyklis Yamaha 5ag...be sparnu.
Ekipazai identiski..po du zmones. Mantos tik simboliskai.
Abi stumia vandeni o ne glisuoja..
Maniskes galas normalei virs vandens iskeltas, kolegu dejus saibu panires..
Rezultate..nors valtis trumpesne ir varyklis silpnesnis..as net labai juntamai, plaukiu greiciau..
Taigi sparnuotes veikia, net netaikant i glisa,..

ps. valtys pagal parametrus, kameru dydi, kili ir seip forma, kaip broliukai..
 #288553   Absolutely
 13 Bir 2011 23:53
HIPIS rašė: Maniskes galas normalei virs vandens iskeltas, kolegu dejus saibu panires..
Rezultate..nors valtis trumpesne ir varyklis silpnesnis..as net labai juntamai, plaukiu greiciau..
Taigi sparnuotes veikia, net netaikant i glisa,..
reikejo svori isdestiti normalei ir neko nebutu panires...
Skate350+5ag honda + 220kg svorio ejo 12km/v ir nekur nepanires ,aiskus oras buvo grazus praktiskai be vejo
 #288691   HIPIS
 14 Bir 2011 15:23
Toks ten ir svorio isdestimas..pas abi ,,vairuotojas,, prie variklio ant bambalio..O ekipazo narys sedi ant pacio priekio nosies..taip ir plauklem, nes taip bendraut lengviau..
 #288988   haumeris simsonas
 15 Bir 2011 22:41
sveiki.man pasidare idomu, kokios kuro sanaudos per 1 valanda ar visai dienai , 5;6;8;10;15ag, varikliu. nes pas mane atsirado toks patarejas, kad pagal jo pasakojimus.........(verciau patylesiu)

is anksto aciu.
 #289047   vytska
 16 Bir 2011 10:11
Na as su savo tohatsu 5 ag dvitaktciu per diena isdeginu kokius 5 litrus benzino. Bet labai retai taip papuola,nes paprasciausiai jau paskausta sanarius tiek laiko drebintis su valtele :) Pastebejau kad leciausiu greiciu plaukiant (velkiaujant) benzino susinaudoja beveik daugiau negu pilnu gazu lakstant.
p.s. dar butu toks paminetinas faktorius kaip valties forma,svoris ir ekipazo kiekis, nes tai labai atsiliepia sanaudoms, kadangi variklis turi didesne apkrova.
 #289060   vandenis
 16 Bir 2011 11:00
vytska rašė:...Na as su savo tohatsu 5 ag dvitaktciu per diena isdeginu kokius 5 litrus benzino...
Tai tur but daugiau lakstai nei zvejoji jei tiek sukureni :shock:. Su keturtakciu 4ag Jamaha (vidinis kuro bakas 1.1ltr.) velkiaujant rudeni nuo kokios 9val. iki 16 val. su trumpa pietu pertrauka viso kuro bako neisdeginu :gutgut
 #289136   HIPIS
 16 Bir 2011 18:04
vandenis rašė:
vytska rašė:...Na as su savo tohatsu 5 ag dvitaktciu per diena isdeginu kokius 5 litrus benzino...
Tai tur but daugiau lakstai nei zvejoji jei tiek sukureni :shock:. Su keturtakciu 4ag Jamaha (vidinis kuro bakas 1.1ltr.) velkiaujant rudeni nuo kokios 9val. iki 16 val. su trumpa pietu pertrauka viso kuro bako neisdeginu :gutgut
Pritariu kolegai..turbut ant gliso vis lakstai..
Mano Mercuriuks 4ag.keturtaktis.. per diena ner dvieju litru surijes..net vazinejant ant viso gaziuko pirmyn atgal..O velkiaujant integruoto bakelio, berods 1,100lt... uztenka nuo ryto iki vakaro..Net nesivezu atsargos, namie prisipilu ir pakanka..
 #289226   vytska
 16 Bir 2011 23:49
Vyrai, nelyginkim 4 takcio su dvitakciu. keturtaktis zenkliai taupesnis. Teko karta dviem valtim velkiauti su chebra tai pas drauga 4ag keturtaktis perpus maziau sukureno nei maniskis. Kita vertus, tas vienas ar kitas litras benzo nenumaus cia kelniu niekam man atrodo :grin: As tik su saviskiu pastebejau kad ilgiau paplaukiant leciausiu greiciu , o paskui bandant pilnu gazu pavaryt, jis gana nemazai uzsisiurbia ir pasprengsejes, bei ismetes dumeli pradeda gazuotis kaip britva :grin:

Ir juolab kad as su fanerinem valtim plaukioju. Mano didzioji fanerine 4 m ilgio ir gana sunki, todel i tais sanaudas nelabai ir kreipiu demesi (p.s. su sitai didziaja jau abejoju ar ir su 8 ag beisglysuosi :cig. )
 #289622   Darius!
 20 Bir 2011 09:44
sveiki, nusipirkau valti Kolibri km330, dabar yra du klausimai
1. Kur ir ka geriau nusipirkti kad inkara butu lengviau ir patogiau nuleidinet? Kaip jus sprendet toki klausyma?
2. Sedint ant suoliuko skauda nugara, reikia kazkokios kedes kad su nugara atsiremt galima butu, dugnas is lentuciu toks pusiau kietas, ka patartumet?
 #289740   Marius1
 20 Bir 2011 15:33
3. Ratukai nuimami-gėris. Turėjau pasidaręs užlenkiamus. Nepatiko. Trugdo, kai darai posūkius su benz. varikliu. Mano konstrukcija tarnauja visa eilė metų ir nemačiau jokios bėdos. Tik jei naujus daryčiausi, tai tuos metalinius keturkampus profilius, daryčiau kokių 35 laipsnių kampu, kad patys ratukai palystų po valties dugnu. Lengviau būtų iki vandens nusivežt su visa manta. T.y. svorio centras būtų labiau po valtimi o ne gale jos.
[/quote]Vitoli
Ar galėtum aprašyti kaip ir iš kokių medžiagų pasidarei nuimamus ratukus?
Kažkur mačiau foto, bet aprašymo neradau.
Išanksto dėkoju.
 #289892   Juokas
 21 Bir 2011 04:22
Negaliu apsisprest kokia valti imt, reik kad dviem patogu zvejot butu. Kaip PIRANHA
H-320 gal kas turit, ar patenkinti? Fanierinis ar aliuminis dugnas geriau? Ar jokio skirtumo tik kaina skirias? Zvejosiu tik ezeruose tai manau elektrinio variklio turetu uztekt.
 #290059   Setnavolok
 21 Bir 2011 18:43
Juokas rašė:Negaliu apsisprest kokia valti imt, reik kad dviem patogu zvejot butu. Kaip PIRANHA
H-320 gal kas turit, ar patenkinti? Fanierinis ar aliuminis dugnas geriau? Ar jokio skirtumo tik kaina skirias? Zvejosiu tik ezeruose tai manau elektrinio variklio turetu uztekt.
Plaukioju su PIRANHA H 320.Man ta valtys, po kol kas gera.Ant grindų pasitiesiu kilimą, patogiau basom vaikščioti.O sėdžiu ant baliono.Plaukioju su Mariner 4.
 #290205   Juokas
 22 Bir 2011 04:48
Setnavolok rašė:
Juokas rašė:Negaliu apsisprest kokia valti imt, reik kad dviem patogu zvejot butu. Kaip PIRANHA
Plaukioju su PIRANHA H 320.Man ta valtys, po kol kas gera.Ant grindų pasitiesiu kilimą, patogiau basom vaikščioti.O sėdžiu ant baliono.Plaukioju su Mariner 4.
Kokiu dugnu pas tave? Ir per kiek mazdaug laiko valtis susirenka?
 #290252   Setnavolok
 22 Bir 2011 11:19
Pas mane dugnas medinis.Surenku ,uždedu varikli ir maždaug už 35min aš jau plaukiu.Aš šitame forume naujokas ,turiu ratukų brežinius ,nuotraukas tik nežinau kaip jas įkelti.Gal kas patars kaip tai padaryti?
 #290875   henyte
 26 Bir 2011 15:01
jo, jei suaugusieji svorio turi po 75 kg ir i ilgi yra po 142cm, bet dar butina salyga, kiekvienas turi turet po 100gr gandziubaso ir jokiu meskeriu ar masaliniu deziu... Laimingos zvejybos...
 #290906   HIPIS
 26 Bir 2011 18:08
Vietos uzteks pilnai..ner ko ereziju varyt.Kas gali perka 4m.. ir aimanuoja, jog vistiek tik vienam vos vos..O kaikas, puikei dviese dzerkauja ir su 2,65m..ir dar suni i kompanija pasiima..Ir masalam vietos uztenka ir dar tusciu grindu puse lieka..
Zodziu vietos kiekis, labai individualus matas..
Man 280m.. dviem, per akis.. ;uolrait
 #290995   Brigbaltic350
 26 Bir 2011 22:35
Tiem kas turi Yamaha varikliukus:
Sveiki, gal jau kasnors bandete naujus Yamaha f4 perdaryti i f6 ? patc zadu vezti, nes zadejo nesunkiai padaryti.
Kazkaip 4 ag. ant brigo baltic 350 mazoka, tai gal nors kiek galios dasides.
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė