Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #361068   Tandem
 11 Bal 2012 20:04
kostix rašė:zmones su kokiais dazais galima numeri ant valties rasyt? na kad jos nepazeisti... emale tinka?
Kazka girdejau, kad and pvc valciu silkografiniais dazais uzraso, numerio kaina 150lt
 #361113   vytiocha
 11 Bal 2012 20:39
As rasau numerius markeriu vandeniui atspariu,laiko sezona liuosiai pavasari pataisau.Manau paprasciausias varijantas.Mano markeriu uzrasytas pavyzdekis yra zinuteje uz kovo 15d 74am puslapyje.
 #361121   Donasssss
 11 Bal 2012 20:48
neysivaizduoju nieko geriau ir paprasciau negu geras markeris. po intencyvaus sezono ciut pabluko,galima toliau plaukioti be problemu,arba nusipirkti markeri ir per 5 minutes viska paryskinti
 #361142   laimis
 11 Bal 2012 21:10
Tandem rašė:Tai, kad as jau ne viena pagamines ir priregistraves, tik kad jos krovinines :), bet kiekvienais metais tas malonumas branksta(priregistravimas), tai va as ir noriu pasigaminti specialiai valciai ir tik uzdet numerius nuo savadarbes krovinines :)
As registravau savadarbe priekaba valciai vezti , registracijos liudijime pazymeta kaip savos gamybos priekaba (klase ir kebulo tipo kodas DCO) o del numeriu uzdejimo tai nezinau nes ant mano savadarbes imuso indefikavimo numeri ekspertas ir isdave pazyma kad galiu priregistruoti o regitroj sutikrino numeri ir priregistravo.
 #361194   Tandem
 11 Bal 2012 22:13
laimis rašė:
Tandem rašė:Tai, kad as jau ne viena pagamines ir priregistraves, tik kad jos krovinines :), bet kiekvienais metais tas malonumas branksta(priregistravimas), tai va as ir noriu pasigaminti specialiai valciai ir tik uzdet numerius nuo savadarbes krovinines :)
As registravau savadarbe priekaba valciai vezti , registracijos liudijime pazymeta kaip savos gamybos priekaba (klase ir kebulo tipo kodas DCO) o del numeriu uzdejimo tai nezinau nes ant mano savadarbes imuso indefikavimo numeri ekspertas ir isdave pazyma kad galiu priregistruoti o regitroj sutikrino numeri ir priregistravo.
Tai tokiu paciu keliu ir as ejau, tik man kai kale, tai toks silpnas vyriokas kale, tai labai prastai padare, as paskui persikaliau pats, bet esme ne tame :) pas mane parasyta, kebulo tipas DCA (bortine priekaba, centrine asimi) turbut neisdegs man sitas pokstas. Bet is kitos puses, tai dabar ziuriu visa sarasa, tai DCO tokios isvis nera, bet cia turbut, kai niekam kitam priskirt negali
 #361201   Kleckas1978
 11 Bal 2012 22:27
pas mane ant savadarbes valties priekabos - sertifikuotos 2011-08-11d parasyta eiluteje klases ir kebulo tipo kodas (J.1) 01-DCO-- taip kad drasiai gali resti valciai vezioti atskira priekaba ir isikalti pats numerius i disliu ir kai reikia persimeti numerius nuo vienos ant kitos ir pirmyn ir tegul eina tie biurokratai visi i ..opa :-D

pas mane ir kyla minciu nusipirkti po pelkes ir mazus ezesiukus plaukioti dar prie savo aliuminkes papildomai pvc 2,4-2,6m pvc ir pasidaryt lengva priekabike ant mazu ratuku - torsiona turiu ir t.t. :ruko ir kai reikia persimest numerius ir dzn, nes nu kiek galima moket visur ir TA ir draudimai ir galu gale tas sertifikavimas 400 lt :-niak'
 #361204   Tandem
 12 Bal 2012 00:12
Kleckas1978 rašė:pas mane ant savadarbes valties priekabos - sertifikuotos 2011-08-11d parasyta eiluteje klases ir kebulo tipo kodas (J.1) 01-DCO-- taip kad drasiai gali resti valciai vezioti atskira priekaba ir isikalti pats numerius i disliu ir kai reikia persimeti numerius nuo vienos ant kitos ir pirmyn ir tegul eina tie biurokratai visi i ..opa :-D

pas mane ir kyla minciu nusipirkti po pelkes ir mazus ezesiukus plaukioti dar prie savo aliuminkes papildomai pvc 2,4-2,6m pvc ir pasidaryt lengva priekabike ant mazu ratuku - torsiona turiu ir t.t. :ruko ir kai reikia persimest numerius ir dzn, nes nu kiek galima moket visur ir TA ir draudimai ir galu gale tas sertifikavimas 400 lt :-niak'
bet pas mane ant savadarbes parasyta (J.1) 01-DCA
 #361363   maske
 12 Bal 2012 14:49
Nes patiko charakteristikos ( PVC-Valmex, stumdomi suolai, dideli balionai) na ir zinoma kaina, lyginant su bush, brig, suzumaru ir kitais zinomais gamintojais..
 #361407   zet
 12 Bal 2012 18:53
sveiki, daug kartu girdetas klausimas, bet as ji vel uzduosiu: kokia valti pirkti ?

zvejosiu 70% dviese, pagrinde nedideliuose ezeruose su elektriniu varikliu. Galvoju dydis apie 360. Minimum 330, maximum 420. Noreciau su aliuminiu dugnu ir pripuciamas ar kietas ar koks tai kylis butu privalumas, kas zino, gal po to ir bendzina desiu. Pagrinde veziosiu be priekabos, nors jau minciu jau yra del priekabos ir kur "pasiskolinti" garaza (tad svoris nera labai kritinis faktorius). Ir pats kacelkeje karta i menesi pasedziu, manau patemsiu ;). ir KAINA. noreciau gauti uz 2500 Lietuvisku. Maximum 3500 bet jei tas papildomas tukstantis tikrai kazka daug daugiau duotu grazos , ir visgi noreciau itilpti i 2500. Kaip suprantu, kad Lietuvoje sunkoka geresnio gamintojo nauja valti tokio ilgio gauti, bet gal kas bandete ir zinote, is kur atsivezti? UK, latvijos gamyklos, estijos? Nes kai LT nusipirksi valti, tai vadybinkai/pardavejai uz ta skirtuma puse menesio gales alu gerti.

Tad noreciau isgirsti ne tik gamintoja, bet pvz ir tiekejai, pardaveja ar kokia tai kita info kur ta produkta pigiau gauti. Aisku, noriu daug, bet manau, tam sis forumas ir sukurtas.

Tad is anksto dekoju uz atsakymus ir pasiulymus ;) sezonas juk prasideda :)
 #361544   zet
 12 Bal 2012 22:15
Kleckas1978 rašė:http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1114
suzumar 390 kopija - uz ta kaina Piranha manau gera valtis :gutgut

420 niekaip vienas nepatampysi nebent tiesiai nuo priekabos i vandeni visgi 100kg ir labai nepatogi bus nesti :/nek
sita 380 dar valiosi panesioti ;-)
as pagalvojau, jei vienam ir kur netoli tai galima dar atskira uz 1200 valtele paimti kur su irklais pavargti. O del svorio, nebuna kad i dvi tases valtis susideda?
 #361586   Andrius0522
 13 Bal 2012 07:48
kiekviena karta surinkti ir isrinkti yra baisus dalykas,o ypac vasara kai karsta nu *PYP*... :(as jau 4 metai taip dirbu,tai prakeikes esu visa ta procesa :) nuo siemet mesiu ant priekabos...o del valties,nzn visi patarineja kas ka turi patys,turi ziuretis pats jei nors kazkiek zinai ko nori...as siulyciau QUICKSILVER,nes pats tokia turiu, 4 sezonai o dar galo nesimato paziurejaus y valti :)ir nemanau ,kad kazkas daug ka blogo apie ja turetu pasakyti., vienas soninis sniuras nuplyso,bet tiek cia tos bedos :)tik va noreciau nors y 3 metrus ysokti nes db manoji apie 2.70 kazkas.esu pirkes nauja bet be dokumentu tai tikslaus ilgio nzn,
 #361595   Tadunce
 13 Bal 2012 08:13
Na, mes irgi pradžioj surinkinėdavom Kolibrį 280CT rodos... Esmė, kad baigus žūklę jau prietemoj, kol susirenki, tai galutinai sutemsta, o rudenėjant tai ir nelabai malonų tą šlapią valtį prie lengvo minusiuko vakarais lankstyti.
Todėl pradėjom vežioti ant stogo..
 #361606   Donasssss
 13 Bal 2012 08:36
Andrius0522 rašė:kiekviena karta surinkti ir isrinkti yra baisus dalykas,o ypac vasara kai karsta nu *PYP*... :(as jau 4 metai taip dirbu,tai prakeikes esu visa ta procesa :) nuo siemet mesiu ant priekabos...o del valties,nzn visi patarineja kas ka turi patys,turi ziuretis pats jei nors kazkiek zinai ko nori...as siulyciau QUICKSILVER,nes pats tokia turiu, 4 sezonai o dar galo nesimato paziurejaus y valti :)ir nemanau ,kad kazkas daug ka blogo apie ja turetu pasakyti., vienas soninis sniuras nuplyso,bet tiek cia tos bedos :)tik va noreciau nors y 3 metrus ysokti nes db manoji apie 2.70 kazkas.esu pirkes nauja bet be dokumentu tai tikslaus ilgio nzn,
tavo man atrodo yra 2,6m
 #361607   savas
 13 Bal 2012 08:37
Kleckas1978 rašė:
420 niekaip vienas nepatampysi nebent tiesiai nuo priekabos i vandeni visgi 100kg ir labai nepatogi bus nesti :/nek
Ne nu visai '''bum . Suprantu, kad pas tave jegos kaip pas Savicka... tada gal ir panesiosi, bet ne vien svoris sudaro beda. Savo 55 kg ir 3,5 m. as panesu ant peties uzsimetes bet tik kelis metrus , bo vienam neina suvaldyt tokiu gabaritu - maziausias svorio centro pasislinkimas - kas zingsnis i zeme trinasi, maziausias vejelis - aplinkui sukasi.
 #361609   Donasssss
 13 Bal 2012 08:43
su tais surinkinejimais tai yra lengvas gruzelis,bet kadangi tai trunka labai neilgai as to ziauriai nesureiksminu. ziauriauses minusas yra kaip Andrius sake,kai yra vasara ir tikrai silta,o valti surinkineji skubedamas nes labai norisi zvejoti,tai vat kartais prakaitas pasipila,kas nera labai smagu... o vat rudeny,kai orai atvesta,prasideda salnos tai man ta valti surinkti visai smagu,nes susyli ;uolrait
 #361902   Kleckas1978
 13 Bal 2012 21:25
zet rašė:
Kleckas1978 rašė:http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... ts_id/1114
suzumar 390 kopija - uz ta kaina Piranha manau gera valtis :gutgut

as pagalvojau, jei vienam ir kur netoli tai galima dar atskira uz 1200 valtele paimti kur su irklais pavargti. O del svorio, nebuna kad i dvi tases valtis susideda?
dauguma didesniu i dvi tases susideda - panesti imanoma bet malonumas menkas :/nek pripusti ant kranto ir dasitemti galima ir vienam 360-390 valti bet kaip ir minejo kolegos vargas totalus.

jei mastai ir yra finansine galimybei pasiimti dvi valtis - tai tada geriau 420-460 valtis ar koks kateriukas iki 5m su normaliu (ne 5ag) varikliu veziojamas ant priekabos zvejybai dviem
ir prie to kokia ~260 PVC su kuria galetum vienas betkur zvejoti ir isbedos kad ir draugas tilptu ;-)
tai butu idialus variantas bet paskaiciuok kiek kainuoja viskas - priekaba, dvi valtys, du varikliai ir garazas kru laikyti ir t.t. tai tikrai nera pigu ir pats turi apsisprest kur ir kaip zvejosi ;-) ir ko reikia nes pasvajot visi mokam o ar apziosi visa ta reikala nes manau cia kvepia minimum 10 000lt ;-)
 #362356   zimkaxxx
 15 Bal 2012 16:42
::hai-bai sveiki vyriukai- turiu durna klausima bet paciam tai tamsus miskas...siandien bandziau savo yamaxa 4 arkliu....kuriasi viskas gerai , plauki tai kaip priduses variklis i duodama gaza nereaguoja.....atjungi kuro padavimo slanga prie variklio- viskas ciki piki, atsiranda ir jegos ir aplamai variklis kitaip pradeda dirbti ;uolrait .....uzmauni vel- kuri laika viskas gerai-po vel pridusta :e:e ....*PYP* nieka nesuprantu kas gali buti???....ar gali kriause prota fist ar koks antgalis prie bako :ks> :liež-uvis
 #362358   Andrius0522
 15 Bal 2012 17:12
zimkaxxx rašė:::hai-bai sveiki vyriukai- turiu durna klausima bet paciam tai tamsus miskas...siandien bandziau savo yamaxa 4 arkliu....kuriasi viskas gerai , plauki tai kaip priduses variklis i duodama gaza nereaguoja.....atjungi kuro padavimo slanga prie variklio- viskas ciki piki, atsiranda ir jegos ir aplamai variklis kitaip pradeda dirbti ;uolrait .....uzmauni vel- kuri laika viskas gerai-po vel pridusta :e:e ....*PYP* nieka nesuprantu kas gali buti???....ar gali kriause prota fist ar koks antgalis prie bako :ks> :liež-uvis
ant bako nera dar vieno uzsukimo,-ant kamscio kito atsukimo nera papildomo?
 #363135   Kleckas1978
 17 Bal 2012 10:51
zimkaxxx rašė:::hai-bai sveiki vyriukai- turiu durna klausima bet paciam tai tamsus miskas...siandien bandziau savo yamaxa 4 arkliu....kuriasi viskas gerai , plauki tai kaip priduses variklis i duodama gaza nereaguoja.....atjungi kuro padavimo slanga prie variklio- viskas ciki piki, atsiranda ir jegos ir aplamai variklis kitaip pradeda dirbti ;uolrait .....uzmauni vel- kuri laika viskas gerai-po vel pridusta :e:e ....*PYP* nieka nesuprantu kas gali buti???....ar gali kriause prota fist ar koks antgalis prie bako :ks> :liež-uvis
labai panasu kad vakumas bake susidaro - ant orginalaus bako kamscio yra toks atsukti kaip varsciukas (alsuoklis) - atsuki ir i baka pakliuna oras, nes jei ji uzsukes plauki tai susidaro vakumas bake ir variklis nebevalioja pasiurbti is bako benzino pakankamai del ko variklis ir dusta
http://www.baracuda.lt/Atsargines-dalys ... -25-L.html
3 nuotraukoj matosi alsuoklis ant dangtelio kuri reikia plaukiant atsukti kad patektu oras i baka ;-)
 #363258   Natter
 17 Bal 2012 15:34
Sveiki, žinau kad tema pakelta tokia jau buvo, bet atsakymo taip ir neradau :-(, žodžiu nusipirkau žiemą PVC valty, dabar jau noriu plaukt, bet yra bėda nežinau kuom patikimai (kad nagais ir švitru nenuskust) padažyt numerius? IĮ „Valtinė“ buvo dažai spec., bet kurtais dingo, ką dar patarsite? Dažai turi būt lankstūs, nes kas kart valtį lankstysiu, todėl visokie automobiliniai atkrenta. Net ebay'ui ir kitur neradau nieko, negi užsienyje nereikia numerių ant valčių rašyt? Ačiū už patarimus :-).
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė