Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #392418   Airis
 28 Lie 2012 16:56
nesenai skambinau pasienieciam, nes norejau su neregistruota pusle paplaukioti gegeje. pasake- !:fak!
reikia numeriu
 #392491   Audronaša
 29 Lie 2012 13:20
Andrius0522 rašė:
Airis rašė:tai ka daryt norint plaukti pasienio zonoje?
na aiskiau jau zmogus nebegali paaiskinti...faktas tas kad iki 6 metru valties galima sakyti nebera kur priregistruoti,taip kad pasienyje gali plaukioti...
Žmogus ne ištisai sėdi prie kompo,todėl ir paaiškint negali,nors čia nėra ką ir aiškint - pasienio režimas - salygas bei tvarką diktuoją kita ministerija. Eidamas i žūklę juk nesiregistruoji,tuo tarpu pasienio zonoje tai būtina salyga. Tas pats ir su plaukiojimo priemonemis. Pasienio zonoje visi laivai turi turėti registracijos numerį ir vėliavą, netgi tie,kurie kituose vidaus telkiniuose pagal savo charakteristikas yra neregistruotini.
Beje,atsisakoma PRIVALOMOS registracijos, jei pageidausi ja registruot, ja ir uzregistruosi
 #393617   Vitolis
 02 Rgp 2012 22:53
Audronaša rašė:
Andrius0522 rašė:
Airis rašė:tai ka daryt norint plaukti pasienio zonoje?
na aiskiau jau zmogus nebegali paaiskinti...faktas tas kad iki 6 metru valties galima sakyti nebera kur priregistruoti,taip kad pasienyje gali plaukioti...
Žmogus ne ištisai sėdi prie kompo,todėl ir paaiškint negali,nors čia nėra ką ir aiškint - pasienio režimas - salygas bei tvarką diktuoją kita ministerija. Eidamas i žūklę juk nesiregistruoji,tuo tarpu pasienio zonoje tai būtina salyga. Tas pats ir su plaukiojimo priemonemis. Pasienio zonoje visi laivai turi turėti registracijos numerį ir vėliavą, netgi tie,kurie kituose vidaus telkiniuose pagal savo charakteristikas yra neregistruotini.
Beje,atsisakoma PRIVALOMOS registracijos, jei pageidausi ja registruot, ja ir uzregistruosi
Geriau nesistenkit Jūs tam andriukui įrodinėt ir logiškai aiškint. Vistiek jis turi savo neginčijamas "tiesas" O dar sako, kad jis nemokina. Sako gi Airiui, kad gali pasienyje plaukiot laisvai be numerių :-D Tai ir plaukiokit :)
 #393624   Andrius0522
 02 Rgp 2012 23:45
cia tas pats kas varom mes y viena senvage jau 5 metai kazkas,tai siemet susiemiau su paseneciu nes sako reikia pasiskambinti,o pries tai buvau kalbejes su uzkardos vadu,sako nereikia skambintis tik su benzu neplaukiok nes tada kai vadas atvare su benzu plaukiojau.,tai po trieju kazkas savaiciu kitas bet jau pamainos vadas atvaro sako butinai reikia,tai sakau 5 metai nereikejo db reikia ir dar sakau uzkardos vadas ne siaip koks B... sake,jog nereikia,ne jis nors uzmusk sako reikia...pagal istatymus sutinku reikia pasiskambinti,bet *PYP* man tada tas uzkardos vadas pries kelias savaites buvo sakes kad nereikai...tai cia tokie pat variantai su registravimais vaiskto...pasiskambinti tiems prireike kurie valties technikines prase plaukiojant su el.varikliu...krc ten pusu pusys dirba visi iki vieno...
 #398263   Audimas
 20 Rgp 2012 21:41
Chebryte nesuprantu su tais pakeitimais... Jei uzsikabinu benzinini matoriuka 2,6 arklio man jau privaloma registruotis valti? p.s plaukiosiu tik ezeruose ir tvenkiniuose
 #398298   savas
 20 Rgp 2012 22:12
Jei motoras - motorine (registrujama). Jei pas Tavy jachta iki 6 metru - tai tik pagalbinis...
O siaip tai velniai zino. Kazkas dar nedarasyta - Jei mano didele gelda registruota kaip irkline, o as prikabinu maza motoriuka, tai nuo to jos registracija nepasikeicia turbut? Jei variklis registruotas, valtyje suluzes irklas - indomu kokia inspekcijos reakcija butu, kai sustabdytu parpianti 5 km per valanda greiciu? Aisku, jei ant bonkes truktu, reakcija - nuspejama... :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 savas. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #398302   Audimas
 20 Rgp 2012 22:17
Kabinsiu ji ant promarine valteles, ir mastau ar geriau elektrini kabint ar benzinini. Kadangi valtele negalinga leidziama iki 3 ag det, tai noretusi to benzininio, bet cia su juo daugiau jau reikalu.
 #401501   Domas
 30 Rgp 2012 13:02
Sveiki,

Norėjau paklausti ar reikalinga kokia nors būtina įranga pripučiamai valčiai eksploatuoti vidaus vandenyse (upėse, ežeruose, tvenkiniuose), už kurios neturėjimą būtų baudžiama? Kiek skaičiau, tai yra nemažai reikalavimų laivams plaukiantiems į jūrą (virvės, kabliai, inkarai, signalinės raketos ir pan.), bet kažkaip neradau privalomų turėti daiktų plaukiojant vidaus vandenyse. :oops:
Ar būtinos pvz gelbėjimo liemenės, inkaras ar dar kar nors? Būčiau dėkingas jei kas parašytų tikslų būtinos įrangos sąrašą, arba nuorodą į tokį sąrašą ;-)

Dėkui.
 #401524   Jordanas
 30 Rgp 2012 14:00
Sveiki gal kas žinot varjantu kaip priregistruoti 3m pvc valti su elektriniu varikliuku,jos neberegistruojamos nuo liepos 1d.,o tie "pyp"pasienio ruoze su neregistruotom neleidžia plaukiot.Nejuokais esu susinervines
 #401528   DainiusM
 30 Rgp 2012 14:05
registruoji kaip irkline ir tiek, isreiskus nora registracijai neturetu atsisakyti.
 #401610   Jordanas
 30 Rgp 2012 19:41
Buvau Klaipėdoj kur registruoja valtis ir jie pasakė kad irkline valti priregistruot nėra jokiu galimybiu,užsiklijuok ant borto vėliava ir pasienis privalo leist plaukiot gavau toki atsakymą.Bet nuvažiavus i Plaškiu užkarda pasakė :jokiu būdu be registracijos numerio leidimo nebus
 #401617   Domas
 30 Rgp 2012 19:56
Šiaip gan įdomiai parašyta, suprask kaip nori... - http://www.msa.lt/lt/naujienos/istaigos ... -vq12.html
Atsisakyta ir irklinių turistinių plaustų, kurių keliamoji galia mažesnė kaip 500 kg, sportinių laivų bei vandens dviračių privalomos registracijos.
Tai taip išeitų kad savo noru vis tik turėtų būt įmanoma užregistruot...
 #401812   DainiusM
 31 Rgp 2012 08:50
manau, kad registruotu, jei gerai patampyt uz jajku... :)
 #401828   ramkis
 31 Rgp 2012 09:35
Jordanas rašė:Buvau Klaipėdoj kur registruoja valtis ir jie pasakė kad irkline valti priregistruot nėra jokiu galimybiu,užsiklijuok ant borto vėliava ir pasienis privalo leist plaukiot gavau toki atsakymą.Bet nuvažiavus i Plaškiu užkarda pasakė :jokiu būdu be registracijos numerio leidimo nebus
Nu cia Klaipeda, ir kas per idiotai te dirba :-D
 #412443   saulius5
 05 Spa 2012 19:54
Sveiki visi žvejai. Senai turiu valtį tik su irklais ir pasiūlė man pirkti varikli 2,5 arklių galingumo, bet kiek suprantu, kad jis be dokumentų, tad klausimai butu tokie:
1. Ar tokio galingumo variklį reikia registruoti?
2. Kokios problemos jei jis vogtas?
3. Jei jis jau registruotas, ką tokiu atveju galima daryti.

(jei ne vietoj sukūriau tema, labai atsiprašau.)
 #412666   Method
 06 Spa 2012 23:19
Nusipirkau per skelbimus varikli, tiesiog dabar paskaites suzinojau kad reikia registracijos dokumentu, bet pardavejas man jokiu dokumentu nedave. Kaip as galeciau suzinoti, ar sis variklis registruotas ar neregistruotas? 15ag variklis, bet manau tai nesudaro reiksmes. Is anksto aciu! :)
 #412711   Kleckas1978
 07 Spa 2012 10:07
Skambini pardavejui ir reikalauji dokumentu, arba jei variklis neregistruotas pasirasai su juo pirkimo pardavimo sutarti (tinka ir laisva forma).
Eini ir bandai registruoti, jei bus vogta ar pan ir t.t. galimas ir konfiskavimas ir kitos problemos :idea:
 #412835   Andrius0522
 07 Spa 2012 20:00
saulius5 rašė:niekas nieko nežino ir negali patarti ?
visi benzininiai varikliai registruojami,o jei jis vogtas kazkiek gali patampyti po...kol yrodysi kad piekai ir pan
 #442986   Negazdink
 25 Sau 2013 13:06
saulius5 rašė:Sveiki visi žvejai. Senai turiu valtį tik su irklais ir pasiūlė man pirkti varikli 2,5 arklių galingumo, bet kiek suprantu, kad jis be dokumentų, tad klausimai butu tokie:
1. Ar tokio galingumo variklį reikia registruoti?
2. Kokios problemos jei jis vogtas?
3. Jei jis jau registruotas, ką tokiu atveju galima daryti.

(jei ne vietoj sukūriau tema, labai atsiprašau.)
Varikli registruotu galima jai turi pirkimo pardavimo sutarti. Tai "baso" vargu ar koks isnpektorius registruos. Nu jai vogtas tai ... gaudyk pardaveja.
Beja jai ant valties kabinsi varikli, ja taipat reikia registruoti kaip irkline-motorine. Ir praeiti tech abziura.
Daugiau gali suzinoti www.msa.lt
 #442989   Negazdink
 25 Sau 2013 13:16
Domas rašė:Šiaip gan įdomiai parašyta, suprask kaip nori... - http://www.msa.lt/lt/naujienos/istaigos ... -vq12.html
Atsisakyta ir irklinių turistinių plaustų, kurių keliamoji galia mažesnė kaip 500 kg, sportinių laivų bei vandens dviračių privalomos registracijos.
Tai taip išeitų kad savo noru vis tik turėtų būt įmanoma užregistruot...
LR vidaus vandenų laivų registre registruojami vidaus vandenų laivai, žvejybos laivai, mažieji, pramoginiai ir asmeniniai laivai, plūduriuojantys įrenginiai, plūduriuojančios priemonės, statomos vidaus vandenų transporto priemonės, vidaus vandenų transporto priemonių pakabinamieji varikliai, išskyrus sportinius laivus, vandens dviračius, irklines valtis, kurių ilgis iki 6 metrų, burines jachtas, kurių korpusas trumpesnis kaip 6 metrai, irklinius turistinius plaustus, kurių keliamoji galia mažesnė kaip 500 kilogramų.

http://www.msa.lt/lt/viesosios-paslaugo ... -pqga.html
 #445136   marenas
 31 Sau 2013 21:53
Vadovaujantis Mažųjų laivų, kurių ilgis iki 10 m, pramoginių ir asmeninių laivų techninių apžiūrų atlikimo taisyklėmis, motoriniams laivams, kurių variklio galingumas iki 10 AG, nustatomas plaukiojimo rajonas Baltijos jūros pakrantės vandenyse ne daugiau kaip 3 km nutolstant nuo kranto bazinės linijos.

cia kaip suprast,taip iseina kad galim juroi plaukiot iki tryju km,nuo kranto.nejau as galiu pasiplaukiot priekrante su 2,5 varikliuku,.?
Ar cia kaip visad,neina suprast ju paaiskinimus,jiems neiseina konkrecei,grazei izdiestit.
jai galit paporinkit apie tai,busiu diekingas
 #445955   Negazdink
 04 Vas 2013 11:33
Gali plaukti ir su irklsais jai tavo valtis atitinka klase. Siaip su 2.5 AG varikliu niekas nedraudzia palukti iki 3 km nuo kranto.
 #446344   Negazdink
 05 Vas 2013 15:04
Andrei rašė:kas man atsakis , siulo man varikli bet be dokumentu . Ar nera problemu su registravimu ?
Gandonus pirkdamas ir tai gauni ceki, o cia variklis.
 #446346   ku2002lt
 05 Vas 2013 15:07
Negazdink rašė:
Andrei rašė:kas man atsakis , siulo man varikli bet be dokumentu . Ar nera problemu su registravimu ?
Gandonus pirkdamas ir tai gauni ceki, o cia variklis.
gili mintis :jeheje:
 #446387   Vitolis
 05 Vas 2013 17:31
O tu mašiną pirktum be jokių dokų???? Kam dar kvailus klausimus uždavinėt :shock: Na jei dalims, tada gal, bet ir tai dar pagalvočiau. Čia kažkuris "gudriukas" patarė surašyt tarp pirkėjo ir pardavėjo laisvos ormos pirkimo-pardavimo sutartį. Ar isitikinęs būsi, kad tas variklis ne vogtas ir po to neturėsi nemalonumų? Žinom kokiu keliu ir iš kur daugumas dėvėtų variklių atkeliauja pas mus.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė