Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #561425   zet
 17 Bal 2014 12:19
sveiki, gavau atostogu, ir liko keli kandidatai valtims ir tik apsispresti negaliu:

Visos valtys airdeck dugnu:
1. HonWave. Ilgiai 270 ar 340.
2. QuickSilver 290, 310, 320. (ilgis 310 daug kur pigesnis, tad kainos 4400 panasiai kaip ir honwave )

Honwave nuorodos:
http://689.lv/ru/product/3537/ (tikslesni skaiciai, nes spiningavimas.lt su klaidom)
http://parduotuve.spiningavimas.lt/hond ... dugnu.html
http://parduotuve.spiningavimas.lt/hond ... dugnu.html

Quikcilver valtys:
http://parduotuve.spiningavimas.lt/quic ... dugnu.html
http://parduotuve.spiningavimas.lt/quic ... dugnu.html

Kiek teko girdeti, honwave valtyje viename patogiau, quicksilver dviese patogiau. Silveris duoda 5 metus siulems garantijos (berods),
du suoliukai, pritaikyta galingesniam varikliui.

bet kadangi perku daikta ilgam laikui (5 -15 metu), tai norisi issirintki pati ta.

P.s. gaila Zodiacais lietuvoje neprekiauja
 #561489   WooHoo
 17 Bal 2014 15:15
Sveiki,
kaip manote kiek būtų įmanoma dabar gauti už 1990m Four Winns 185 Freedom katerį su trūkusia variklio galva ( variklis OMC 4,3L)..?

Šiaip kateris gerai išlaikytas, nenudremžtas nes ne žvejybai buvo naudotas, o vandens pramogoms.

Tokių dalykų kainų nelabai įsivaizduoju, ypač kai su variklio defektu...
 #561581   alkanas
 17 Bal 2014 20:12
Zet,
airdeck as suprantu tik kai reikia lengvos valties, kai nori vienas panest, tada ziuri i svori ir pamatai kad 40 kg sveria 270 valtis. Jei reikia didesnes, ji zinoma sunkesne ir vienas nepanesi, siuo atveju pirkciau aliuminiu dugnu.
 #561607   Vitolis
 17 Bal 2014 21:07
alkanas rašė:Zet,
airdeck as suprantu tik kai reikia lengvos valties, kai nori vienas panest, tada ziuri i svori ir pamatai kad 40 kg sveria 270 valtis. Jei reikia didesnes, ji zinoma sunkesne ir vienas nepanesi, siuo atveju pirkciau aliuminiu dugnu.
Šiaip, tai žmogus klausia nuomonės apie Airdec valtis. Jei ilgam laikotarpiui, tai pasirinkimas tikrai geras (pagal gamintoją). Visi išvardinti modeliai verti dėmesio ir jei prižiūrint, tai tikrai ilgaamžiai. Pats turėjau Hondą aliuminiu dugnu. Tik teigiami atsiliepimai. Norėjau lengvos, todėl Hondą pardaviau berods po 5 sezonų :gutgut stovio. Dabar Suzumaras Airdecinis. Irgi labai patenkintas. Kadangi žvejoju vienas, tai 271 valtikė pati ta su lengvučiu keturtakčiu varikliu. Kaip sakoma, egoisto komplektas :gutgut :grin: Jei galvoji naudot ne tik pats vienas, rinkis didesnę. Minimumas 3,0 - 3,10. Jei iš nurodytų, tai rinkčiausi būtent Suzumarą. Kaina priimtinesnė nei silverio. O ir balionai lyg ir didesni Suzukio. Be to aplink eina virvė ir tas sijonas iš PVC aplink visą valtį virš balionų. Per didelę bangą plaukiant, papildoma apsauga nuo vandens patekimo į valtį. Hondos (aš) nesirinkčiau vien todėl, kad jos dugnas "V" formos o ne lygus. Visi pribambasai sukris vidurin valties, nepatogu ir tiek. Ir dugno galinė dalis išeina už transo. Sudėtinga būtų transportiniai ratukai prisabačint. Be to, Hondos balionų galai apvalūs. Man tik tas joje ir nepatikdavo, nes išėjimas į glisą su tokia balionų galų forma, yra apsunkinta (aš taip galvoju, nes tokio pat ilgio valtis su kitokia balionų forma, lengviau išeidavo glisan).
Bet kai pažiūri, kad Suzumaras Ribas kainuoja beveik tiek pat kiek ir Airdecinis Silveris, tai rinkčiausi gal vis dėlto Ribą :) Tai būt pats geriausias pasirinkimas. Ir rimtas ir ilgam :gutgut Mersas ir Afrikoj Mersas :)
Bet tai tik mano nuomonė ir ji nebūtinai turi būti teisingiausia kitam. Tavo teisė rinktis.
 #561643   zet
 18 Bal 2014 00:27
Vitolis rašė:. Hondos (aš) nesirinkčiau vien todėl, kad jos dugnas "V" formos o ne lygus. Visi pribambasai sukris vidurin valties, nepatogu ir tiek. Ir dugno galinė dalis išeina už transo. Sudėtinga būtų transportiniai ratukai prisabačint. Be to, Hondos balionų galai apvalūs. Man tik tas joje ir nepatikdavo, nes išėjimas į glisą su tokia balionų galų forma, yra apsunkinta (aš taip galvoju, nes tokio pat ilgio valtis su kitokia balionų forma, lengviau išeidavo glisan).
Bet kai pažiūri, kad Suzumaras Ribas kainuoja beveik tiek pat kiek ir Airdecinis Silveris, tai rinkčiausi gal vis dėlto Ribą :) Tai būt pats geriausias pasirinkimas. Ir rimtas ir ilgam :gutgut Mersas ir Afrikoj Mersas :)
Bet tai tik mano nuomonė ir ji nebūtinai turi būti teisingiausia kitam. Tavo teisė rinktis.
tik hondoms s-technika duoda 5 metus garantinio laikotarpio. Bet Ribas su plastikiniu dugnu lygtais, ne airdeckinis. Ir suzumar siek tiek dugnas ziurint is foto irgi idubes i vidu: http://api.botentekoop.nl/ExtraImage/No ... 938999.jpg. Kiek teko girdeti gerai stovisi toje honwave, nes tas jos v - forma stabiliai su vandeniu sliejasi. O kad viskas sukris i vidu tai taip. Kokie ispdudziai paciam stoveti ant suzumar VIB'o ?
Reiks ryt apziureti gyvai sita daikta, kur link moletu parduotuve.

Glishas ar bendzas siais metais negresia :) numatyta tik su elektriniu :)
 #561680   zimkaxxx
 18 Bal 2014 08:00
Marka rašė:vakar kaimynas pasakojo, kad daugų ežere GA 200 Lt išrašė, nes be balandžio kažkelintos (nepamenu tiksliai) negalima ežeruose plaukiot tik upėse, plaukė irklais, meškerių valtyje nebuvo
Paskutinį kartą redagavo 1 zimkaxxx. Iš viso redaguota 18 kartus.
 #561681   zimkaxxx
 18 Bal 2014 08:00
Marka rašė:vakar kaimynas pasakojo, kad daugų ežere GA 200 Lt išrašė, nes be balandžio kažkelintos (nepamenu tiksliai) negalima ežeruose plaukiot tik upėse, plaukė irklais, meškerių valtyje nebuvo
apribojimų vidaus vandenyse nera plaukiojant su irkline valtim-nebent tai yra kažkoks draustinis ir tai numato atskiri teises aktai ;uolrait
 #561717   zet
 18 Bal 2014 10:03
alkanas rašė:Vel pasikartosiu, kodel ieskai airdeck, nes kaip suprantu svoris nesvarbu.
kad lengvesnis daiktas negu aliuminis dugnas.

Pvz hondos 3 metru su visa iranga (irklais suoliukais) 49 kg. Imciau dar lengvesnius variantus, tik ju nera, kad ir kylius butu, ir stoveti butu galima.
https://www.youtube.com/watch?v=yTbrfuqTVW8
 #561729   zet
 18 Bal 2014 10:35
va idomus keli variantai, nebent prasyti pazistamu kad kur UK nupirktu ir su mikriku atsiustu:

http://www.ronhalemarine.co.uk/superbas ... t_260_Aero
http://www.ronhalemarine.co.uk/superbas ... duct/915/# ir zoomas turi dar tarpini varianta grindu "Solid Floor".
nors zoomas pigesnis, raso, kad jis turi "nflatable keel".

Bet ir puslapiai uk, 10 metu neatnaujinti.

na tik su sia valtele dviese nulis sansu.
 #561755   Marka
 18 Bal 2014 14:32
Kaip sakant kuo toliau į mišką tuo daugiau malkų...pradėjau domėtis kaip ten su tomis valtimis yra ir ką įstatymai sako. Atsidariau LRS puslapyje aplinkos ministro įsakymą Numeris: D1-338, kuris įsigaliojo praėjusį ketvirtadienį. Jo pirmame priede (APLINKOSAUGOS SĄLYGOS PLAUKIOTI VANDENS TELKINIUOSE PLAUKIOJIMO PRIEMONĖMIS) 2.3 punkte rašoma, kad savaeigė plaukiojimo priemonė yra ta, kuri turi vidaus degimo variklį. Penktas punktas nurodo kur savaeigėms plaukiojimo priemonės plaukioti draudžiama: 5.3 Upėse. Ar čia tik aš dabar sužinojau ir nustebau, jog Lietuvos upėse draudžiamą plaukioti net su 5 AG, ar čia visada buvo tokia tvarka. Nevėžyje ne kartą mačiau praplaukiant kokią motorkę [Sv{in
 #561761   alkanas
 18 Bal 2014 15:06
Zet,
jei zadi nest vienas, tai 40 ar 50 kg nest yra skirtumas, jei dviese, tai neimk airdeck, nes ir su sunkesne susitvarkyzit. Airdeck man tai vienisiaus nedidele nesunki (40kgmax) valtis. Turiu, ka tik izigijau, karta plaukiojau ir daug nesiojau ir varciau, yr ka veikt vistiek
 #561774   zet
 18 Bal 2014 16:13
sutinku, bet plintusus kas kart delioti irgi kazkaip hemorojus :) .
Galvojau jamsiu suzumaru, nes vilniuje valtine prekiauja ir kainos normalios. Tai pasirodo paziureti nera ne vienos. Kainos tikriausiai bus didesnes negu norodytos, kainos bus aiskios po savaites, o valtis ateitu gal dar po 3 savaiciu.... nu jo... tai su tokiais pat vargais galima is uk zodiaka uz 800 ar 700 svaru bombarda atsisiusti.

O tos kur quicksilver 5500 litu tai, gal net geriau is uk 7000 litu zodiacas ne su pvc o jau su Hypalon/Neoprene fabric.
Dar variantas selva pasiimti valti, vlniuje yra, nereikia kankintis ir isbandyti airdeck. Ir sveria pati valtis nuo 27 iki 31 kg (270cm 320cm) ir kaina nedidele ir menesio laiko laukti nereikia. Tik ratuku neis pritvirtinti.
 #561794   PelkiuSenis
 18 Bal 2014 17:06
Marka rašė: Atsidariau LRS puslapyje aplinkos ministro įsakymą Numeris: D1-338, kuris įsigaliojo praėjusį ketvirtadienį. Jo pirmame priede (APLINKOSAUGOS SĄLYGOS PLAUKIOTI VANDENS TELKINIUOSE PLAUKIOJIMO PRIEMONĖMIS)
D1-338 man rodo DĖL PAGRAMANČIO REGIONINIO PARKO TVARKYMO PLANO PATVIRTINIMO
Kazka ne taip pateikei :)
 #561804   alkanas
 18 Bal 2014 17:34
Zet,
man tai kosmosas ka apie kainas rasai, uz tokia kaina pirkt puslele, su katra net i jura neiseisi, nzn, neskaiciuoju tavo pinigu, bet savo taip nesvaistyciau, naudota kabyloj imciau, naudota ir nusipirkau, uz tavo kaina man ir varikliui su priekaba liktu
 #561850   Vitolis
 18 Bal 2014 19:53
gerulis19 rašė:o kiek kainuoja normalus kompresorius,gal nuoroda kokia galit imest?
Nebūk tinginys. Čia pat pasivartyk ir atrasi. Prirašyta dafiga apie tai. Ar nori kad kas tau ir sukramtytų
 #561967   zaltyzz
 19 Bal 2014 13:13
Įsigijau priekaba valčiai, tai man toks klausimas iškilo :) Ar priekaba netampa vagių traukos objektu, kuomet ją palieki pakrantėje žūklės metu :) ? Gal verta ją kaip nors apsaugot, grandinėm apraizgyt :grin: ar panašiai??
 #561969   ramkis
 19 Bal 2014 13:21
zaltyzz rašė:Įsigijau priekaba valčiai, tai man toks klausimas iškilo :) Ar priekaba netampa vagių traukos objektu, kuomet ją palieki pakrantėje žūklės metu :) ? Gal verta ją kaip nors apsaugot, grandinėm apraizgyt :grin: ar panašiai??
Berods kažkur UK mačiau užraktą priekabai, kuri dedasi ant kablio. Reiktu pračekint ir paieškot.
 #562086   vytiocha
 19 Bal 2014 22:56
Zet.Paskaitinejes apie lengvas valtikes galiu kai ka patart.Lengva valtike turi but apie 30kg.Nors esu kietas ambalas vistiek tokio svorio 2.9 airdecine valtele tampiau vidutiniskai isitempes.Sunkesnei kaip 40kg vienareiksmiai reikalingi jau ratukai.Jei neturi kur det pinigu nurodysiu savo saskaita pravesk.Gera 30kg airdecine valtele reikia pirkt uz 1000-1200lt ir ne daugiau.Vienam reikalinga 260-290 ilgio.Dviem 3.0-3,10 ilgio airdecine.Geriau sutaupytus pinigus isleist gerai pompai.Jei nedaputei dugno iki 0.75 atm turesi sasiska po kojom.Yra du su puse tipo airdeciniu valteliu.Tai su idedamu dugnu ,su dugnu korpuse ir rusiskos pilnai pripuciamos valteles su mazo slegio dugnu-jos pacios geriausios ir lengviausios.Jei nereikalingas benzo mataras tai geriausias variantas.Airdeciniu valteliu lyderiai yra giuksilveriai.Ju valteles yra mazdaug zodiacu lygio,o kaina beveik perpus mazesne.Kainos kokybes santykis geriausias giuksilveriu butent airdeciniu.Vel pasikartosiu jei nereikalingas benzo motoras-registracija be konkurencijos rusiskos treju firmu rotan,flagman,ir uzmirsau geriausios firmos pavadinima valteles.Rusai toi sriti issiverze i prieki.
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė