Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #562092   Airis
 20 Bal 2014 07:16
Prisikonstravau pagaliau.
P4200020.JPG
Variklis 15ag, valtis 360cm
Su hydro sparnais i glisa iseina per sekunde. Max greitis pagal tel gps 26km/h
Sraigtas 9*9. Pameginsiu kiek eis su keleiviu ir nuemus sparnus.

Vienintelis minusas, kad konsole pritvirtinta ant lankscios grindu dalies.
Plaukiant normaliai, bet iseinant i glisa ,negali i vaira isikibti, reikia uz virves laikytis

Kodel dejau konsole i prieki?
Kad liktu galimybe pairkluoti, reikalui esant
pasirode,kad smagiau plaukti,kai esi priekyje
valties gale ir taip nemazai svorio-variklis 50kg, benzas, akumas,o jei dar zvejys su 110kg,
tai ziurek ir glisas bus toli
 #562101   Kleckas1978
 20 Bal 2014 08:38
Greitis mazas - toks turi buti plaukiant 2-3 zmonem valtyje.

1 plaukiant turetu buti apie 35km/h
2 plaukiant apie 30km/h

tikrink trosus ar tikrai iki galo gazas pasiduoda ir t.t.
pazaisk su variklio atlenkimu 2-3 skyle nuo transo.
nes gan stipriai nedarenka greicio.
 #562102   Kleckas1978
 20 Bal 2014 08:43
sparnai nuima apie ~2km/h.
tikrai tiek daug negali nuimti.

siaip 15ag ir 1-2 zvejam su tokia valtim tai tie sparnai tik trukdo, o ne padeda.

Buvau jau rasias apie tuos sparnus - jie padeda kai buna Delfinas (prispaudzia valties nosi labiau), ir padaro mazesni glico greiti (na cia silpniem varikliam svarbu kurie ant ribos - iseis-neiseis i glica, arba jei valtis su labai giliu V formos dugnu ir iseina i glica labai uzrietusi nosi - tai pasidaro lengvesnis ir greitesnis isejimas i glica).

juroj kur didelis bangavimas del tu sparnu variklis tik oro dazniau gaudys sraigtas ir t.t. ir t.t.
 #562104   Airis
 20 Bal 2014 09:02
trosu kitaip nepadarysi, nes ant tuscios eigos,turi buti atitinkamoje vietoje.
variklis 2 skyleje dabar
nuimsiu sparnus ,paziuresim,kas gausis.
o gal tel gps grybauja?
 #562117   DainiusM
 20 Bal 2014 09:50
hmmm... brigas to paties dydzio plastikine apacia su 15AG mercuriu eidavo 32km/h. kas link vairo/gazo, o kam sitaip? prarandi puse valties vietos...
 #562124   Airis
 20 Bal 2014 10:18
su gazu viskas ok, uzsidejau tachometra, max 5460
perstaciau i 3 skyle, pradejo ora gaudyti ant posukiu
nuemiau sparnus-28

esme svorio paskirstyme--
atsitraukiau link transo-- 31-32 km/h
pagal specifikacija ,su sitokiu sraigtu 24-35km/h
pusiau su beda

tikriausiai reikes perdeti konsole link transo
Paskutinį kartą redagavo 1 Airis. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #562125   Airis
 20 Bal 2014 10:19
DainiusM rašė:hmmm... brigas to paties dydzio plastikine apacia su 15AG mercuriu eidavo 32km/h. kas link vairo/gazo, o kam sitaip? prarandi puse valties vietos...
kad man tos vietos kaip ir nereikia, o sitaip smagiau plaukti
 #562154   Atletas
 20 Bal 2014 16:13
sveiki gal kas turite elektrine pompa BRAVO BST12HP,noriu tokia isigyti savo quicksilver valtikei.man tik idomu ar ta pompa pakraunama?ar reikia visur akumuliatoriu tampytis.
 #562248   Kleckas1978
 21 Bal 2014 09:17
man bravo bst12
labai greitai sugedo - puciau kai buvo 30 karscio ir varkliukas susvilo ( pasinaudojau apie 30 kartu)
buvau gaves uz aciu l.mazai naudota (100% zinau kad buvo dirbus maximum 10 kartu kol pas mane pakliuvo)
pas rusu irgi tokios pat info pilna kad atlaiko tik 1-2 sezonus.

tavo vietoj geriau pasiimciau maximoj ciuziniam pusti skirta paprasta el.pompa o kiek reikia dasipusi su koja.
 #562257   vytiocha
 21 Bal 2014 10:52
Pekioliktukas ir 380 valtele mano bego su 9-to zingsnio sraigtu 35-36km/h kai vienas 110kg valtelej ir 33km/h kai 110+105kg.9-tas sraigtas pekioliktukui yra krovininis ir man issukdavo iki maksimaliu.Kai valteleje budavo 110+105+95kg sutraukos bendru svoriu su visom smutkem 510-515kg glisas per 4-5 sekundes ir greitis kazkur 28-30km/h.Cia skirvytej pries srove.Ta isduodavo 9.9ag 2t perdaryta i 15-tuka jamaha.Kai turejau nuliova 15ag jamaha 4-takte ant tos pacios valteles su 11 su puse zingsnio sraigtu,vienas eidavau 39-41km/h.Isedus 100kg skirvytej i glisa nebeiseidavom,o ir maksimalus greitis juroj krisdavo iki 32-33km/h.Ryskiai per greitas-sunkus sraigtas.Jausdavos ka kokia 1000-1200 apsuku nedasukdavo.Airi ta konsole buvai gerai isidejes.Paaiskinsiu kodel.Jei kokiam ezere ar kursmarese gerai yra ir arciau prie transo tai juroj sedint taip per gera banga ir pries veja stato prieki i virsu ir yra nemaza tikimybe apsivozt nuskridus nuo bangos i duobe.Taigi jurai vienareiksmiai geriausias variantas konsolike arciau priekio.Vidutinis tokio komplektelio greitis isbanguotose kursmarese ar juroi 26-27km/h.Jei daugiau stuburas po keliu zvejybu atsidurs triusikuose.Taigi as uz kokius 34km/h maksimum ir vaira arciau priekio-valteles balansas optimaliausias.
 #562263   DainiusM
 21 Bal 2014 11:23
vytiocha rašė:Vel pasikartosiu jei nereikalingas benzo motoras-registracija be konkurencijos rusiskos treju firmu rotan,flagman,ir uzmirsau geriausios firmos pavadinima valteles.Rusai toi sriti issiverze i prieki.
ir kam ta nesamone reikalinga gali buti? joje su tuo pusiau minkstu dugnu net atsistoti neis normaliai... tokiu atveju imi kokia baleika tipo promarino ar kazko panasaus su lenteliu, ar "aliuminiu lenteliu" grindim ir nesuki smegenu su "pripuciamais dugnais".
 #562264   vytiocha
 21 Bal 2014 11:35
Zmogus renkasi pripuciama dugna.Ant belekokio airdeko geriausias variantas kokio laminato virtuvinio 8-10mm isimetimas pries zvejyba.O rusu valteles su DND-dno nizkovo davlenija manau neturi sau lygiu konstrukciskai.Tik jos nera sertifikuotos CE.
 #562272   DainiusM
 21 Bal 2014 12:48
zemas slegis, vadinasi minkstos grindys, vadinasi hren pastovesi normaliai... tazikas, o ne valtis... :)
 #562290   safas9002
 21 Bal 2014 13:49
auriux rašė:
safas9002 rašė:http://olx.pl/oferta/lodka-delfin-390-t ... 4YHKB.html ar verta pirkti sia valti,pirma mano valtis nera patirties jas perkant nesinori pirkti kelis kartus.
priklausomai kur tu zadi su ja plaukti? o pagalvoji apie transportavima ir nuleidima i vandeni jei vienas?
zadu zvejoti ezeruose,niekada nevaziuoju vienas todel isileisti nebus problemu,o transportavimas juk yra traliukas prie jos
 #562293   auriux
 21 Bal 2014 14:01
safas9002 rašė:
auriux rašė:
safas9002 rašė:http://olx.pl/oferta/lodka-delfin-390-t ... 4YHKB.html ar verta pirkti sia valti,pirma mano valtis nera patirties jas perkant nesinori pirkti kelis kartus.
priklausomai kur tu zadi su ja plaukti? o pagalvoji apie transportavima ir nuleidima i vandeni jei vienas?
zadu zvejoti ezeruose,niekada nevaziuoju vienas todel isileisti nebus problemu,o transportavimas juk yra traliukas prie jos
asmeniskai pats naudoju pvc valti ir neturiu jokiu nusiskundimu apie palstika nekazka galiu papasakoti kiek esu plaukiojes su plastikine tai nepatiko kad laibai suposi man ji todel priejau isvada prie pvc ne joj stoveti stabiliau man asmeniskai. tokia bent mano nuomone :cig.
 #562301   PelkiuSenis
 21 Bal 2014 15:35
alkanas rašė:Isitaisiau valtele airdeck. dugnas jos tvirtinas prie tranco su tokiais pat laikikliais kaip ir stumdomas suoliukas. niekaip nesugebu dugno ten pritvirtint, neuzkisu iki galo. Ka galit patart ?
Kaip suprantu cia pasiemei ta Waveline valtuke. Gal jau isbandes ant vandens? :)
 #562327   zuviss
 21 Bal 2014 18:22
quote]
asmeniskai pats naudoju pvc valti ir neturiu jokiu nusiskundimu apie palstika nekazka galiu papasakoti kiek esu plaukiojes su plastikine tai nepatiko kad laibai suposi man ji todel priejau isvada prie pvc ne joj stoveti stabiliau man asmeniskai. tokia bent mano nuomone :cig.[/quote]
Ziurint koks plastikas,turiu trys metai ir nesiskundziu.Oro tarpai pripusti putos nei triuksmo nieko.Atsbodus stoveti atsistoji ir viskas.O sita lenkiska zinau kas turi.Su benzu eina kaip vejas ir kokybe liuks.Vienintelis plastiko minusas,kad privaziavimo reikia geresni.Bet kita vertus gyvenime buna didesniu nepatogumu :/braj;
 #562332   Vitolis
 21 Bal 2014 18:33
Jo. Kai pas mum prie kiekvieno ežero ar upės yra elingai patogūs tokioms valtims nusileist, tai nėr ko ir abejot. Imk ir būsi "laimingas" :-D
O jei be bajerio, tai valtis :gutgut bet su nusileidimu bus galvos skausmas ir tiek. per akmenis ar žvyrą nepavalkiosi. :/nek Dasinešt, net keturiese nelabai. Belieka tik keletas telkinių, kur patogiai galėsi išplaukt. Ar tu to nori??? Tau spręst.
 #562346   DainiusM
 21 Bal 2014 19:27
nebijo? jei ten "bambalys" (medziagos prasme) tai nebijo (jei priimtinas subraizytas ir slyksciai atrodantis dugnas). bet jei tradicinis plastikas tai jis dengtas gelkautu... o jis akmenu ir zvyro bijo, o ji pramusus/pratrynus plastikas pradeda igerinet vandeni, o jei tokia slapia palikt minusinej temperaturoj, tai gali ir nustebes likti. :)
 #562394   minBOAT
 21 Bal 2014 22:29
PelkiuSenis rašė:
alkanas rašė:Isitaisiau valtele airdeck. dugnas jos tvirtinas prie tranco su tokiais pat laikikliais kaip ir stumdomas suoliukas. niekaip nesugebu dugno ten pritvirtint, neuzkisu iki galo. Ka galit patart ?
Kaip suprantu cia pasiemei ta Waveline valtuke. Gal jau isbandes ant vandens? :)
Alkanas, muiluotu vandeniu apipurkšk ir bus lengviau
 #562432   alkanas
 22 Bal 2014 08:27
PelkiuSenis rašė:
Taip, ir ne karta. Kaip vienam tai gerai bus, galetu buti lengvesne(42kg). Dugno pilnai neturiu su kuo pripust, bet stovet pripratus galima. Ant vandens plaukiant letai su elektra soninis vejas nesa i sona. I glisa su 4 ag be sansu, kol niekas neximicinta, pritaikes proga dar bandysiu su 5 ir 6, tada apsispresiu kokio reikia. Vezu ant miniveno ragu, uzkelt nesunku. Trukumai, prieki nera rankenos nesimui, irklu "laikikliai" pairkluot jei ka jauciu be sansu, kylis isgaubia dugna padaro kalniuka, nera prie ko patogiai rist inkara. Daugiau nzn gal laikui begant ir dar kokiu atsiliepimu bus. Del valties nesikeikiu nes vienas susitvarkau ko man ir reikia.
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė