Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #562489   alkanas
 22 Bal 2014 10:58
Cia jabajaus uk. Airdekas tik jei vienas zvejosi ir nesiosi, ir tai apie ratukus ant tranco po biski mastau, vistik 40 kg, 50 m panest galima, toliau jau nenoreciau, ne bulviu maisas
 #562517   alkanas
 22 Bal 2014 13:39
O kam dar ? Jokiu peivalumu daugiau neradau kolkas, na nebent jei surinkinet tai nereiketu su dugno statymu tiek vargt, bet iprate ir ta lengvai surenka. Nzn, as apart svorio jokio privalumo nerandu.
 #562534   DainiusM
 22 Bal 2014 14:44
Man esminis privalumas yra, kad ismeti is bagazines, prijungi kompresoriu ir turi gatava valti. Niekur nieko kist, niekur nieko grust... Jei veziotis surinkta tai aplamai nematau priezasties kam ja imt... ir aplamai nematau tikslo imt PVC jei jau veziotis ant traliuko. :)
 #562607   DainiusM
 22 Bal 2014 18:28
alkanas rašė:Tai taip, mkiekvienas prioritetus issidelioja savaip, man svarbu pakelt, panest ir nesurinkinet.
Man sitie prioritetai (taviskiai) irgi artimi dusiai... jei fabai parves jackson coosa kajaka, parduosiu savo VIBa ir pasiimsiu ana- galesiu panest, nebus ka rinkt ir ant stogo vezt patogu. :-D
 #562612   alkanas
 22 Bal 2014 18:51
Dainiau, tai kajaku yra kur ir minkota dedas.
O del stabilumo sparnai lengvai pasigamina iruzsideda. Braizyt man nelabai, bet galiu nypasakot, brt gal kajaku temoj, gal kam bus idomu
 #562613   DainiusM
 22 Bal 2014 18:59
Tai elektra napik reikalinga... pairkluoti ner bedos su baida, plaukiojas as kazkada mazuma. :) Netgi pliusas sakyciau. O vat papildomu kankanu stabilumui didinti nesinorisi. Bet kokiu atveju jauciu neparvaziuos tie jackiukai i LT. O siaip taviske sunkoka valtele, neuzfiksavau koks ilgis? Manoji 3,2m sveria 38kg.
 #562631   WooHoo
 22 Bal 2014 19:41
Sveiki,
noriu pasidaryti valčiai Vega 3-06 kietą dugną. Gal patartumėte kaip geriau tai daryti?

Kiek skaičiau, tai pjauni fanieros gabalą mažesnį kokiais 1-2 cm nei nepripūsto dugno gabaritai, perimetru užmauni išilgai įpjautą šlangą. Dugno padalinimui skaičiau, kad atskiras dalis apatinėje pusėje sujungia per vyrius.

Kokio storio fanierą siūlytumėte naudoti (plaukiotume max 2), plius akumas ir spiningavimo reikmenys)?

Gal jau kažką geresnio esate kas išmąstę kaip tą dugną pasidaryti ar bent pasidalinti?
 #562638   alkanas
 22 Bal 2014 19:55
Is tekstolito buvau pasidares 2 daliu, tarpusavy ju nejungiau ir nebutina. 5 sluoksniu faneros turetu uztekt gal, 7 tai garantuotai, bet ka cia burt, kiek pamenu cia kokie 3 kolegos yra irgi dugnus pasidare ir is faneros, gal tiksliau parasys.
 #562659   Rimasx
 22 Bal 2014 20:45
WooHoo rašė:Sveiki,
noriu pasidaryti valčiai Vega 3-06 kietą dugną. Gal patartumėte kaip geriau tai daryti?

Kiek skaičiau, tai pjauni fanieros gabalą mažesnį kokiais 1-2 cm nei nepripūsto dugno gabaritai, perimetru užmauni išilgai įpjautą šlangą. Dugno padalinimui skaičiau, kad atskiras dalis apatinėje pusėje sujungia per vyrius.

Kokio storio fanierą siūlytumėte naudoti (plaukiotume max 2), plius akumas ir spiningavimo reikmenys)?

Gal jau kažką geresnio esate kas išmąstę kaip tą dugną pasidaryti ar bent pasidalinti?
kazkur jau rasiau sveikas,buvo toks reikalas.Turejau ruskine valti orion 10 registruota ,tokia jau labaai panesiota buvo,ir islindo visai neblogos bukles kita orion10,tai as perpiesiau numerius ir pirmyn,plaukioju su 3.5 hp motoriuku.Tai va per pirma plaukima pastebejau ,kad dugnas kakoks mazokas,viskas vyniojasi ,valtis tarytum lankstosi,ir kai priputi kyli pilnai priekine dalis kartais visai iasimontuoja (dugnas ta prasme).pagalvojau imesiu savo senosios dugna,pasirodo visai kita konfiguracija.Tai va nuvariau nupirkau plokste ,issimatavau ,ir ispjoviau su paprastu siaurapjukliu,is pradziu padariau vientisa dugna paskui pagalvojau ar reikia tu keturiu daliu(pas mane buvo 4 dalys).As pasidariau 2 dali dugna,sujungima padariau toj vietoj kur stingeriai dedasi na tokie aliuminiai kampainiai,ta prasme sudedi dugna ir tarp abieju daliu sumauni tuos kampainius,ir dugnas nesilanksto,sujungima tarp poksciu ta aliumini paemiau nuo seno dugno,plokstes sonus su turbinke apslifavau ,po to su svitriniu popieru paslifavau ,gavosi svelnus pusapvalis pavirsius.Svarbiausia gerai reikia issimatuoti.Litagroj ira visokio storio ,pas mane buvo 12 mm ,tai as tokia ir dejau,slidi puse apacia ,rupleta i virsu,kokos neslysta,ta plokste tipo bakalitas vadinasi. Ta plokste man draugelis nurode jie irgi dugna dare kaskokiai valciai ,pas ji dugnas is lenteliu buvo.Senukuose nepirk te lieva ,jei kas neaisku rasyk
 #562676   marenas
 22 Bal 2014 21:32
DainiusM rašė:
alkanas rašė:Tai taip, mkiekvienas prioritetus issidelioja savaip, man svarbu pakelt, panest ir nesurinkinet.
Man sitie prioritetai (taviskiai) irgi artimi dusiai... jei fabai parves jackson coosa kajaka, parduosiu savo VIBa ir pasiimsiu ana- galesiu panest, nebus ka rinkt ir ant stogo vezt patogu. :-D
ar eina atsistot ant to kajako Dainiau?nes jai neina tada gaunas visai kita zvejya metinai per vyrsu,traukimas pasalo kaip dzigaujant,dvicint sunkus variantas ir minusas kad nepramusa vandens net su akineis,nebent ikist galva i vandeni.
matosi atake tik 1,50 nuo baidares,ko auksciau stovi to geriau matai kliuvinius ir visa kita.kajakas tik privalumas leistis upemis,plaukt nepraeinamais kanalais,arba juroi.isbandyta.specyfine zvejyba.savo baidare su irklais galiu nest 5km gryst iki masinos,nes kojos buna pailsiejusios :grin: .
aisku tie profu kajakai kitokie,bet jai stoviet sudetinga zvejybos nebus kaip is valties.
 #562686   minBOAT
 22 Bal 2014 21:52
Radau kelis sulankstomo dugno failus. Kiti dar sėdi fotoaparate, kitą dieną įkelsiu.
Dar vienas- išardomas tradiciškai.

Fanera laminuota 12 mm, sujungimai PVC audinys arba aliuminio profiliai
Prikabinti failai
Z-Ray.jpg
Z-Ray Hard Deck.jpg
Z-Ray Hard Deck krepšys.jpg
naujas valties dugnas.jpg
Šitas 2,60 m valtelei
 #562732   WooHoo
 23 Bal 2014 09:10
Dėkui visiems už patarimus.

FBE,
O gal gali išduoti kokio konkretaus skerpjūvio profilius ten naudojai ir kur juos pirkai?
Kadangi pats dirbu su aliuminiu, tai šitas variantas atrodo visai įgyvendinamas.
FBE rašė: Fanera laminuota 12 mm, sujungimai PVC audinys arba aliuminio profiliai
 #562751   looking4snow
 23 Bal 2014 11:58
Reikia patarimu del echoloto ir meskeriu laikikliu tvirtinimo va tokioje valteleje: http://www.e-promarine.com/iba-serija-p ... lka-4.html (tik pas mane 2 suoliukai, o ne 1, kaip nuorodoje ir jie gali susistumti i kruva).

Ar gerai galvoju, kad echoloto davikli geriausia bus tvirtinti ant transo su situo: http://www.szczupak.pl/gfx/shop/4a0be2d ... 4a_mid.jpg
Jeigu bus negerai, sakykit kaip butu geriau.

O spiningus (2 vnt.) velkiaujant gal geriausia tvirtinti ant suoliuko? Kokie laikikliai tada geriausi: http://valtys.puslapiai.lt/images/mesk_ ... s230_d.jpg ar http://valtys.puslapiai.lt/images/meske ... _CDJ_d.jpg ar http://valtys.puslapiai.lt/images/meske ... 0601_d.jpg ar http://valtys.puslapiai.lt/images/mesk_laik_1.jpg

p.s. ne del firmos klausiu, o is principo kokio tipo yra geriausi (neluztantys savaime, patogiausi naudoti praktiskai, taip pat kad atsitiktinai neiskristu meskeres ir t.t.).

Prie to pacio galit parasyti, koks sedejimo budas patogiausias tokioje valtyje (bortas, suoliukas, kedute su atlosu tvirtinama prie suoliuko, "ofiso" kede ir t.t.)?
 #562755   DainiusM
 23 Bal 2014 12:24
apklijuociau scotty (jei taupant tai runos) padukais ir prie ju prisabacinciau viska ka man reikia norimose vietose. sedet ant borto tokiam tazike gaidys, paprasciausias variantas turbut ant suolo uzdet atlenkiama atkalte kedute...
 #562769   DainiusM
 23 Bal 2014 13:40
jie klijuojasi prie PVC, o ant ju varztais tvirtinasi bet kuris minetu firmu gaminamas pribumbasas... pasigoooglink gi, runos arba scotty paveiksliukus issimesk ir rasi.
 #562827   looking4snow
 23 Bal 2014 19:36
Idomus visai tvirtinimas tas priklijuojamas. O ten kaip su varztais, kad nepradurti PVC? :grin: Yra gal verzle istatyta, kad nereiketu "medvarzciu" sukti?

Kas Lietuvoje prekiauja sitais Scotty produktais? Gal Klaipedoje yra?
 #562835   DainiusM
 23 Bal 2014 19:58
Scotty fabai veza berods... yra ir valtinej. Ten bent pas scotty pries klijuojant verzles isistato is antros puses pado. Paskui priklijavus varztais pririsuka tie "kelmukai" i kuriuos jau statosi pricindalai...
p.s. siaip ir inkaro gerve i toki pati statosi, to paties scotty man labai patinka ir tinka (jau ant antros valties naudoju).
Sukamu kedziu lyg valtinej irgi maciau. As pirkausi sau su atlosu minksta ir atskirai detale kuri sukasi prie kedes ir leidzia kedei suktis aplinkui... bandysiu siam sezonui prisabacint nuimama kede ant tu paciu scotty klijuojamu laikikliu- dar mastau 3 ar 4 tasku tvirtinima daryti. :)
 #562853   DainiusM
 23 Bal 2014 20:48
Valtinej buvau pirkes, ribui ant snukies klijavau, kiek teko vienam tasyt tai nei rankena suplyso nei klijavimas nuplyso. :)
 #563109   WooHoo
 24 Bal 2014 19:45
Gal kas patartumėte kur gauti mano pompai kažkokį antgalį, kad galėčiau su ja pripūsti valties dugną? Ventilio skylė kaip paprasto čiužinio ir kamštis kaip į čiužinį dedasi. Ant pompos galo dabar į šlangos sriegį įsuktas lygus antgalis, bet jį galima ir išsukti.
Prikabinti failai
ventilis.jpg
Ventilis
ventilis.jpg (29 KiB) Peržiūrėta 6181 kartus(ų)
pompa.jpg
Pompa
 #563112   alkanas
 24 Bal 2014 19:54
gerulis19 rašė:sveiki.nusipirkau el varikliuj akuma,2 zvejibas plaukiojau tai dar neissikrove
bet galvoju dbr reiktu pakrauti,kai krauni reikia issukinet tuos kamscius ant akumo?
Nereikia, bet jei kyla tokie klausimai, siulau pasiguglint ir paskaityt apie akumus ir ju krovima
 #563115   gerulis19
 24 Bal 2014 19:58
alkanas rašė:
gerulis19 rašė:sveiki.nusipirkau el varikliuj akuma,2 zvejibas plaukiojau tai dar neissikrove
bet galvoju dbr reiktu pakrauti,kai krauni reikia issukinet tuos kamscius ant akumo?
Nereikia, bet jei kyla tokie klausimai, siulau pasiguglint ir paskaityt apie akumus ir ju krovima
tai kad guglinausi nelabai radau ten atsakymu:)
  • 1
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė