WooHoo rašė:Sveiki,
noriu pasidaryti valčiai
Vega 3-06 kietą dugną. Gal patartumėte kaip geriau tai daryti?
Kiek skaičiau, tai pjauni fanieros gabalą mažesnį kokiais 1-2 cm nei nepripūsto dugno gabaritai, perimetru užmauni išilgai įpjautą šlangą. Dugno padalinimui skaičiau, kad atskiras dalis apatinėje pusėje sujungia per vyrius.
Kokio storio fanierą siūlytumėte naudoti (plaukiotume max 2), plius akumas ir spiningavimo reikmenys)?
Gal jau kažką geresnio esate kas išmąstę kaip tą dugną pasidaryti ar bent pasidalinti?
kazkur jau rasiau sveikas,buvo toks reikalas.Turejau ruskine valti orion 10 registruota ,tokia jau labaai panesiota buvo,ir islindo visai neblogos bukles kita orion10,tai as perpiesiau numerius ir pirmyn,plaukioju su 3.5 hp motoriuku.Tai va per pirma plaukima pastebejau ,kad dugnas kakoks mazokas,viskas vyniojasi ,valtis tarytum lankstosi,ir kai priputi kyli pilnai priekine dalis kartais visai iasimontuoja (dugnas ta prasme).pagalvojau imesiu savo senosios dugna,pasirodo visai kita konfiguracija.Tai va nuvariau nupirkau plokste ,issimatavau ,ir ispjoviau su paprastu siaurapjukliu,is pradziu padariau vientisa dugna paskui pagalvojau ar reikia tu keturiu daliu(pas mane buvo 4 dalys).As pasidariau 2 dali dugna,sujungima padariau toj vietoj kur stingeriai dedasi na tokie aliuminiai kampainiai,ta prasme sudedi dugna ir tarp abieju daliu sumauni tuos kampainius,ir dugnas nesilanksto,sujungima tarp poksciu ta aliumini paemiau nuo seno dugno,plokstes sonus su turbinke apslifavau ,po to su svitriniu popieru paslifavau ,gavosi svelnus pusapvalis pavirsius.Svarbiausia gerai reikia issimatuoti.Litagroj ira visokio storio ,pas mane buvo 12 mm ,tai as tokia ir dejau,slidi puse apacia ,rupleta i virsu,kokos neslysta,ta plokste tipo bakalitas vadinasi. Ta plokste man draugelis nurode jie irgi dugna dare kaskokiai valciai ,pas ji dugnas is lenteliu buvo.Senukuose nepirk te lieva ,jei kas neaisku rasyk