Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #573600   Darukas85
 10 Bir 2014 10:33
savas rašė:Stabilumas ir manevringumas - du nesuderinami dalykai. Juo stabilesnis, tuo sunkiau ji priverst manevruot. Cia apie bet kokius judancius objektus. Kaip pavyzdi galim paimt sena II pasaulinio laiku naikintuva: tada konstruktoriai stengesi, kad skrydis butu kuo saugesnis, todel sparnai buvo daromi \/ padeties. Toks lektuvas pats stengdavosi gryzt i horizontalu skrydi (supuokliu principas), panasiai elgiasi automobilis su normaliu ratu suvedimu... Taciau toki daikta priverst staigiai manevruot, reikedavo daug pastangu. Veliau vis tik nusprende, kad manevringumas reikalingas ir velesni naikintuvai pradeti konstruot su /\ sparnais. Manevringumas isaugo, bet jei ne siuolaikines valdymo sistemos, lakunas fig paskristu ilgesni laika - paprasciausiai nesuvaldytu aparato.
Atlikit paprasciausia veiksma - sulenkit A4 formato popieriaus lapa tiksliai per viduri iki 90 laipsniu kampo ir paleiskim krist. Idomu kiek kartu is 100 jis nusileis /\ padety? Tas pats ir su valtimis... Tik bangu "emimas" daugiau siejasi su korpuso forma, nei su stabilumu.
o gerai paimk masina,tai tu nori pasakyt kad kuo stabiliau laikosi masina ant asvalto tuo ji maziau manevringesne?? arba kuo ji stabiliasne tuo ji maziau manevringesne? va cia ir galai nesueina. Galim gincitis kiek nori bet va cia tikrai prasauta
 #573603   Sokratas
 10 Bir 2014 10:53
čia jau, kaip matau, ne kiekvienas vienodai suprantą žodį ,,stabilus" :)
 #573620   minBOAT
 10 Bir 2014 12:23
alkanas rašė:Fbe, padiskutuokim
Sveikas, alkanas :grin:

Padiskutuokim! Apie ką? Kaip suprantu, ta PVC detalė (lopinys) jau priklijuota prie valties. Pabandyk paaiškinti kodėl ji tokia didelė. Man atrodo, kad ji tiesiog perteklinė. Nebent buvo norėta vienu lopiniu uždengti daugiau pažeidimų.
Gal gali tą patį parodyti ir kitu kampu?
 #573635   savas
 10 Bir 2014 13:05
Darukas85 rašė: Galim gincitis kiek nori bet va cia tikrai prasauta
Nematau prasmes aiskint tai, ka mokykloj turejo isaiskint. Tik paziureciau kaip tu ta tikrai prie asfalto "prikalta" masina pavairuotum be vairo stiprintuvo ir dac.uja arkliu...
 #573642   DainiusM
 10 Bir 2014 13:38
rzhu-nemogu... :))) sulyginimai i trasa eina is serijos "neturi degtuku? tada pas tave nestovi..."
 #573683   minBOAT
 10 Bir 2014 15:36
alkanas rašė:gal dabar aiskiau bus
Vidiniai klijavimo kampai turi būti pilnai prispausti arba užpildyti klijais. Jei ten galima įkišti 0,8 mm storio vielutę bent 40-50 mm - trancas gali supūti ir per sezoną. Daugelis gamintojų tą bėdą parduoda kartu su nauja valtimi :) Čia tik Darukas turi IŠSKIRTINĘ valtį be jokių jam suprantamų defektų ;uolrait :grin: Visi kiti atkreipkite deramą dėmesį. Nesitaikau į jūsų valčių trancų keitimo darbus- turiu tų trancų pakankamai. Gal kuriam ir Darukas galės pagelbėti :gutgut
 #573690   Darukas85
 10 Bir 2014 15:45
FBE rašė:
alkanas rašė:gal dabar aiskiau bus
Vidiniai klijavimo kampai turi būti pilnai prispausti arba užpildyti klijais. Jei ten galima įkišti 0,8 mm storio vielutę bent 40-50 mm - trancas gali supūti ir per sezoną. Daugelis gamintojų tą bėdą parduoda kartu su nauja valtimi :) Čia tik Darukas turi IŠSKIRTINĘ valtį be jokių jam suprantamų defektų ;uolrait :grin: Visi kiti atkreipkite deramą dėmesį. Nesitaikau į jūsų valčių trancų keitimo darbus- turiu tų trancų pakankamai. Gal kuriam ir Darukas galės pagelbėti :gutgut
o tu apie mano valti zinai daugiau negu as pats? gal tu su ja plaukioji ne as?
 #573691   Darukas85
 10 Bir 2014 15:49
savas rašė:
Nematau prasmes aiskint tai, ka mokykloj turejo isaiskint. Tik paziureciau kaip tu ta tikrai prie asfalto "prikalta" masina pavairuotum be vairo stiprintuvo ir dac.uja arkliu...
prie ko cia tas stiprintuvas? idomu kuri dbr masina be jo?? :lol: ir gal nereikia cia nesamoniu ligint lektuvu ,masinu ir .t..t...
 #573828   savas
 10 Bir 2014 23:42
Ladno, ginčykimės, bet pirma pateik stabilumo apibrežimą, tokį, kokį tu pats suvoki, bo kažkaip mes šnekam apie skirtingus dalykus.
P.s. Jei bus problemų ieškant šaltinių - kreipkis - į fizikus.
P.p.s. Jaučiu, kad gausis nebloga atrakcija stebėtojams... ;-)
 #573833   minBOAT
 11 Bir 2014 06:30
savas rašė:
Ladno, ginčykimės, bet pirma pateik stabilumo apibrežimą, tokį, kokį tu pats suvoki, bo kažkaip mes šnekam apie skirtingus dalykus.
P.s. Jei bus problemų ieškant šaltinių - kreipkis - į fizikus.
P.p.s. Jaučiu, kad gausis nebloga atrakcija stebėtojams... ;-)

Net nėra su kuo ginčytis. Čia kaip su pliku peštis :)
 #573836   looking4snow
 11 Bir 2014 06:43
Darukas85 rašė:tai tu nori pasakyt kad kuo stabiliau laikosi masina ant asvalto tuo ji maziau manevringesne??
Tai savaime suprantama. :lol: O tai gali susidaryti ispudi, kad pagal tave limuzinas ar autobusas manevringesnis uz koki muscle car. :grin: Nebuna kitaip, kaip tau ir sake - fizika.
 #573876   Darukas85
 11 Bir 2014 11:42
looking4snow rašė:
Darukas85 rašė:tai tu nori pasakyt kad kuo stabiliau laikosi masina ant asvalto tuo ji maziau manevringesne??
Tai savaime suprantama. :lol: O tai gali susidaryti ispudi, kad pagal tave limuzinas ar autobusas manevringesnis uz koki muscle car. :grin: Nebuna kitaip, kaip tau ir sake - fizika.
dar karta perskaityk mano klausima,o po to pasiziurek ka atrasei. Pagal tave limuzinas as koks autobusas stabilesnis ant asvalto nei kokia sportine suzeminta masina??? Pamastyk is naujo. Tai kas stebilesbis?
 #573919   Marka
 11 Bir 2014 14:27
savii rašė:todel,kad FBE turi kai ka bendro su larus atstovais...
biski gailiuosi,kad larus valti nusipirkau(nauja)
per drenazini voztuva (kamsti )vandeni leidzia.kamstis pats iskrenta,plaukiant(melugai kazkada buvau pamirses ikist kamsti,net voztuvas nei laso vandens nepraleido,ko nepasakyciau apie larusa.
plaukiant su galingesniu varikliu larusas daug nestabilesnis nei meluga.
per bangas larusas eini kaip su lenta,sunkiau ima banga.melugai tokiu bajieriu nebudavo,banga imdavo puikiai.
kokius manevrus isdarinedavau su meluga,su larusu to neisdrysciau.
tai kolkas tiek pastebejimu tarp siu valciu,ziuresim kaip toliau bus. :/braj;
pirkau larusą naują, lygiai ta pati problema leido per kamštį, susisiekiau su laruso atstovais ir į problemą buvo sureaguota operatyviai, bendraujant tiek su FBE, tiek su vyrais iš laruso nebuvo jokių problemų, vožtuvas sutvarkytas, kadangi esu iš Kauno, o laruso atstovybė Vilniuje, teko siųsti valtį per kurjierį, larusas padengė visas išlaidas, plius per žioplumą nutraukiau šniūrelį, kuris laiko vožtuvo kamštį, FBE sutvarkė ir nei cento nepaprašė už tai, nors čia mano pačio bėdos buvo, taip kad servisas 10 balų
 #573957   looking4snow
 11 Bir 2014 17:01
Darukas85 rašė:dar karta perskaityk mano klausima,o po to pasiziurek ka atrasei. Pagal tave limuzinas as koks autobusas stabilesnis ant asvalto nei kokia sportine suzeminta masina??? Pamastyk is naujo. Tai kas stebilesbis?
Stabilesnis automobilis tas, kurio svorio centras arciau asfalto, o manevringesnis - siauresnis ir su mazesniu tarpu tarp asiu. Ir siaip gal baigima rasinet ne i tema. :/braj;
 #573961   alkanas
 11 Bir 2014 17:17
Senamadi, laiko 100 niutonu kaip parasyta, jei lietuviskai isverst, tai islaikys kad ir kiek svertum, zinoma nenorek liemene uzsidejes kaip jezus per vandeni eit :)
 #573973   alkanas
 11 Bir 2014 18:21
Guglej neieskosiu atsakymo, bet jei idomu, galesiu paziuret i saviske, turiu vaikiska, ja veziojuos, sveriu sausas 100 bandziau, laiko mane, jei vis dar bus idomu parrasysiu kiek niutonu mane laiko, bet vaikiska 100N tikrai nebus
 #573990   looking4snow
 11 Bir 2014 19:59
100N jau galima nemokanti plaukti zmogu mesti net i jura, nekalbant apie vidaus vandenis. Pamirsk tuos Niutonus ir naudokis. :grin:

Ant vaiko gali neziuret, nes greiciausiai rasys ta pati 100-150N, nesvarbu, kad realiai tiek nebus. Bus kokiu 30N, ko pilnai pakanka ir suaugusiam islaikyti, todel tau buvo gerai ir vaikiska. :grin:
 #574035   minBOAT
 11 Bir 2014 23:35
Marka rašė:
savii rašė:todel,kad FBE turi kai ka bendro su larus atstovais...
per drenazini voztuva (kamsti )vandeni leidzia.kamstis pats iskrenta,plaukiant(melugai kazkada buvau pamirses ikist kamsti,net voztuvas nei laso vandens nepraleido,ko nepasakyciau apie larusa.
plaukiant su galingesniu varikliu larusas daug nestabilesnis nei meluga.
per bangas larusas eini kaip su lenta,sunkiau ima banga.melugai tokiu bajieriu nebudavo,banga imdavo puikiai.
kokius manevrus isdarinedavau su meluga,su larusu to neisdrysciau.
tai kolkas tiek pastebejimu tarp siu valciu,ziuresim kaip toliau bus. :/braj;
pirkau larusą naują, lygiai ta pati problema leido per kamštį, susisiekiau su laruso atstovais ir į problemą buvo sureaguota operatyviai, bendraujant tiek su FBE, tiek su vyrais iš laruso nebuvo jokių problemų, vožtuvas sutvarkytas, kadangi esu iš Kauno, o laruso atstovybė Vilniuje, teko siųsti valtį per kurjierį, larusas padengė visas išlaidas, plius per žioplumą nutraukiau šniūrelį, kuris laiko vožtuvo kamštį, FBE sutvarkė ir nei cento nepaprašė už tai, nors čia mano pačio bėdos buvo, taip kad servisas 10 balų
Ačiū, Marka, už gerą žodį :)
 #574050   alkanas
 12 Bir 2014 08:03
ant mano liemenes parasyta 45 N, sertifikuota ce en, neskestu, bet as ir siaip ant vandens guledamas neskestu jei oro neiskvepes ir nekakojes :lol:
 #574293   minBOAT
 13 Bir 2014 06:49
todel,kad FBE turi kai ka bendro su larus atstovais...

Laba diena visiems :)

Noriu informuoti, kad į ŽT nario "savii" viešą komentarą apie jo Larus valties techninę būklę buvo sureaguota greitai ir tinkamai.
Larus atstovo ir minBOAT.SERVICE pasiūlymas- pristatyti minėtą valtį į Vilnių techninei patikrai ir savo sąskaita pašalinti aprašytus defektus.
Kurjerio paslauga Mažeikiai- Vilnius- Mažeikiai valties savininkui nieko nekainuotų. Pasiūlymas buvo pateiktas į "savii" AŽ. Savininkas asmens duomenų neperduoda, kurjerį siųsti nėra į kur...
Kyla įtarimas, kad aprašyto defekto iš viso nėra :) Per tą laiką nuo posto parašymo iki šios dienos jau buvo galima valtį atsivežti patikrai, sutvarkyti (jei tai tikrai reikalinga) ir nusiųsti atgal. Tačiau "savii" tepė slides :)
Tikimės greito atsakymo
  • 1
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė