Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #508477   Andrius0522
 17 Rgs 2013 13:55
ziurint y greicius ,tai mano 5ukas ejo greiciau,tik va del y glisa isejimo,manau 2x geriau nei vienas variklis,
 #508568   Kleckas1978
 17 Rgs 2013 19:56
Na jei ziureti is praktines puses tai jei 1 variklio galingumo neuztenka istemti i glica valties tada 2 vnt stato nes nera kito pasirinkimo ta prasme jei reikia 500ag - tai stato 2vnt po 250ag ( o kitu poaziuriu tai tik vieni minusai ir tiek...
O siaip 2 varikliai:
kaip pvz imam 2x25ag vs 50ag varikli - tures didesni pasipriesinima po vandeniu (du reduktoriai po vandeniu vs 1 vnt)
du reduktoriai tures didesnius galios nuostolius vs 1 vnt.

2 varikliu po 25ag kubatura bus didesne nei vieno 50ag del ko ir trauka isibegejimas bus geresnis pas 2x25ag bet uztat ir kuro ims zymiai daugiau tam paciam atstumui nuplaukti ir t.t.

pas 2 varikliu dylanciu detaliu bus 2x daugiau nei pas viena dirbanti varikli.

iki kokiu 250ag nera jokios prasmes statyti 2vnt varikliu, isskyrus tokius atvejus kai valtis- kateris yra naudojami komerciniais tikslais ir plaukiojimo atstumai dideli ir butinas didelis patikimumas (nu 2 varikliam viena diena sugesti sunkus atvejis - nu nebent uzpilti blogo benzo-su vandeniu ar panasiai ir tai tada tokiu atveju vienas variklis turi istemti valti i glica ir t.t.)
 #508587   marenas
 17 Rgs 2013 21:17
cia as taip pabandimui galvojau pazaist.
belandziodamas rusu forume radau ten vienas rase kad su dvejom astunkem ligei ejo 25 kaskokiu varikliu,tad idomei pasidare.
o seip taip tik balose legalei galim plaukiot,kur inspekcijos nier laivu.
man irtaip teh abziura pasibaige tad i mares nebeplaukiu,nors laisvo laiko turiu,nes ciurnos raiscius patraukiau atostogos,bet poryt temsiu valti ir variki is 4 auksto ir i zvejyba.nes jau blustu prie kompo.koja dar mielina bet kainors,valtija sediesiu. :grin:
 #510414   Vitolis
 25 Rgs 2013 19:51
Kažkas domėjosi hidro sparnu mažam varikliokui
Maniškis toks, tik to užlenktos galinės dalies atsisakiau ir pas mane dabar tiesus. Ir ta išpjova reik daryt individualiai prie variklio pagal kavitacinės plokštės ir kojos parametrus.
Prikabinti failai
Sparnas Tohatsu 2.5Aj.jpg
Sparnas Tohatsu 2.5Aj.jpg (14.26 KiB) Peržiūrėta 4186 kartus(ų)
 #510452   Andrius0522
 25 Rgs 2013 20:59
man aktualu butu,bet ziuriu ir nieko nematau tame brezynyje kaip sakant :)nors y glisa iseinu su 2.5 ag,bet manau palengvintu kazkiek darba variklio,nes glisas pakenciamas,nors matosi dar siek tiek ir ne greicio bet variklio darbo atzvilgiu butu galima ispesti kazka...
 #510668   Vitolis
 26 Rgs 2013 22:10
Po transo paaukštinimo (dar negalutinis. reiks dar aukščiau, bet jau priseis ir plastikinės nakladkės persukt) ir sparno uždėjimo vaizialis toks:
2013-09-12 16.26.50.jpg
 #510808   marenas
 27 Rgs 2013 12:35
Andrius0522 rašė:man aktualu butu,bet ziuriu ir nieko nematau tame brezynyje kaip sakant :)nors y glisa iseinu su 2.5 ag,bet manau palengvintu kazkiek darba variklio,nes glisas pakenciamas,nors matosi dar siek tiek ir ne greicio bet variklio darbo atzvilgiu butu galima ispesti kazka...
Andriau tai tu su 2.5 iseini i glitca toki pakenciama?
matau Vitolis pakieles transa,reiskia reik ir man pakelt,motoriukas tokspat tik merkuris.
pasmane padetis kojos fabrikikine,tai ja irgi reiks reguliot?
 #510905   Vitolis
 27 Rgs 2013 18:19
Andrius0522 rašė:duok emaila,jei rasiu video ymesiu savo glisa su 2.5...jei domina...
O kas trugdo čia, viešai patalpint? Visiems bus įdomu padabot :gutgut
 #510918   Andrius0522
 27 Rgs 2013 18:52
marenas rašė:
Andrius0522 rašė:man aktualu butu,bet ziuriu ir nieko nematau tame brezynyje kaip sakant :)nors y glisa iseinu su 2.5 ag,bet manau palengvintu kazkiek darba variklio,nes glisas pakenciamas,nors matosi dar siek tiek ir ne greicio bet variklio darbo atzvilgiu butu galima ispesti kazka...
Andriau tai tu su 2.5 iseini i glitca toki pakenciama?
matau Vitolis pakieles transa,reiskia reik ir man pakelt,motoriukas tokspat tik merkuris.
pasmane padetis kojos fabrikikine,tai ja irgi reiks reguliot?
nzn zinok,tik kiek man aiskino kai keliau transa apie 2cm kavitacine plokste turi stoveti po dugnu...cia max 2 cm kiek pamenu...o kiek db yra neziurejau,bet jei nepamirsiu galiu ryt paziureti,varysiu zvejoti...cia su senaja valtele iskeltu transu...2.70 valtis.su 3.10 valtele dabar eina taip pat...
 #510931   marenas
 27 Rgs 2013 19:55
naujai irgi kelei transa,.reikes ir man bandyt be amunicijos tik spinas ir nedydele dezute su masalais ir inkariuku.
Andriau tu turejai 5arkliu kodiel iskeitei i 2.5?
 #510932   Andrius0522
 27 Rgs 2013 19:56
nea,naujai nereikejo kelti...nes 5 ag kai iskeliau ejo man y glisa,bet netaip kaip turi eiti,paplaukus max 700 metru stodavo valtis kai sraigtas pagaudavo ora...su 2.70 niekaip neigavau mane tenkinancio gliso,kad ir pakeliau transa,visaip balansavau su zvejybos reikmenu svoriu,bet vistiek sudas,kol plaukdavo viskas gerai,greitis apie 28-29 man atrodo budavo,bet va tas oro pagavimas mane zude,neziurint y tai ar banguota ar rami oras pasigaudavo vistiek...
 #511564   marenas
 30 Rgs 2013 20:53
nava buvau zvejyboi tai pabandziau pakelt motoriuka kaskur apie 2cm gal biski daugiau pakisau pagaliuka .
iskroviau diktus akuma varikli akumini kiede antra ir dieze daiktu.pasilikau inkara 3kg gal daugiau,kiede.masalus, spina ir per gaza patc i prieki ant soliuko ir isejau ant glico jai tai galim pavadint,.
taipat varo kaip ir pastave Andriuha nebeburbulioja uz transo.
tai db galvoju ar daryt ta sparna,bandysiu pasidaryt ipac kad gavau aliminio laksta.
 #511572   Andrius0522
 30 Rgs 2013 21:15
marenas rašė:nava buvau zvejyboi tai pabandziau pakelt motoriuka kaskur apie 2cm gal biski daugiau pakisau pagaliuka .
iskroviau diktus akuma varikli akumini kiede antra ir dieze daiktu.pasilikau inkara 3kg gal daugiau,kiede.masalus, spina ir per gaza patc i prieki ant soliuko ir isejau ant glico jai tai galim pavadint,.
taipat varo kaip ir pastave Andriuha nebeburbulioja uz transo.
tai db galvoju ar daryt ta sparna,bandysiu pasidaryt ipac kad gavau aliminio laksta.
o kai pakelei varikli,kiek mazdaug neziurejau kavitacine plokste po dugnu eina...jei daugiau nei 2-3 cm tai nesikankink manau-kelk transa...netikiu,kad sparnas pades jei daug cm paskendes tavo sraigtas...nes as dabar su visa manta plaukiu glice,2 spiningai,tase su masalais,5 kg inkaras ir siaip babakai maistiniai...paskutini karta net akumas buvo su el varikliu pakabintu,ir tai isejau y glisa,nebetoki svaru,bet pilnumoje glisas,vandens netempiau is paskui saves...dar pius sonaras pas mane tiesiai ant valties yra,tas stabdo kazkiek...
 #511652   marenas
 01 Spa 2013 09:00
gravitacine plokste ,tai ta dalis kur sparna ta deda liktai taip supratau.?
na jai akuma isimetes ir akumini varikliuka,ir nebeburbuliavo uz transo tai neblogai.
jo reik bandyt kelt transa.nebandysi nesuzinuosi.reik isvidaus faniera sukt.
o kaip pastave kampas motoro priepat transo?
nes pasmane ant antros skilies stovi galiu prileist arciau.
 #511655   marenas
 01 Spa 2013 09:07
vieliau gal man iseis savo glitca imest,tik filmuota gan sunkoka imest na bandisiu
 #511658   marenas
 01 Spa 2013 09:09
kletckas uzjuoks mumis su tokeis glicais :grin:
bet mes is neimanomo spaudziam imanoma.karocia buriam.
 #511671   Kleckas1978
 01 Spa 2013 10:04
Prie ko cia as?i
Burkit i sveikata - seniai jau stebiu jusu GLICUS - kiekvienam savo - kazkas daugiau zaidzia su varikliu isstatymais ir pusgliciais o kazkas iskart nesukes galvos issilaiko teises ir pasiema 10ag ir pamirsta vargus ir daugiau nebesuka galvos.
Kiekvieno asmeninis reikalas kaip ir su kuom plaukioti ir zvejoti ir t.t.
Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu!

P.S. cia tikrai ne glicas o tik pereinamas rezimas ir tiek ....
nenoriu as delto gincytis del manes jus galvokit ka norit, siaip su pvc plaukiant tikram glice praktiskai jokios bangeles i sona nebeina o pas jusu jos dar vis yra - delto glicas tikrai ner pilnavertis...
aisku tokiu rezimu valtis plaukia greiciau ir ekonomiskiau + varikliui siek tiek lengviau nes apsukas didesnes isvysto ir t.t.
 #511750   marenas
 01 Spa 2013 14:11
kad ant mano busho tegalim 4 arklius diet apsurdas,kai ant mazesniu ir blogesnes kokibes valciu galim vos ne 10 ir daugiau,tad ant savo net 5 negaliu diet,kaska latvei suciudino ir nuvertino savo darbo.
 #511793   Sokratas
 01 Spa 2013 15:59
gerai burzgia, reiks ir man gal ant Nyroko tokį pakabint :lol:
 #511803   Ignelis
 01 Spa 2013 16:52
marenas rašė:kad ant mano busho tegalim 4 arklius diet apsurdas,kai ant mazesniu ir blogesnes kokibes valciu galim vos ne 10 ir daugiau,tad ant savo net 5 negaliu diet,kaska latvei suciudino ir nuvertino savo darbo.
kas per bushas? pas mane ant bush kaimano 3.3m iki 20ag galima kabint, kas atrodo nesamoningai daug tokiai sliubkei.
O aplamai su tom varikliu rekomendacijom ant normaliu firmu valciu taspats kas gramatura nurodoma ant amerikietisku spiningu... :grin: Ant mano busterio 4.7m max rekomenduojamas iki 40ag. bet pernai draskiausi negailedamas su 75ag. siemet siektiek susimazinau iki 50ag.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė