Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #511807   marenas
 01 Spa 2013 17:21
buch 285,su medinem grindim ir kyliu,bet ant lenteles parasyta 4 ar.galim ir dydesni bet laivybos inspekcijai nepaaiskinsi.
kol tos nenudrosiu ir vaikai nepaauks kitos nepirksiu.tad 3,5 ar 4 butu neprosal.
Vitoli ar suradai apie korba 3,5 kaska :grin:
 #511854   Vitolis
 01 Spa 2013 19:35
marenas rašė: Vitoli ar suradai apie korba 3,5 kaska :grin:
Kol kas neieškojau. Dar pabursiu su transu iškeldamas jį kiek galima. Jei nieko geresnio nesigaus, tada ieškosiu karbo. O gal per žiemą pasikeisiu ant 3,5 Tohatsu. Tada šitą parduosiu. Nors ir labai gaila būtų. Paėmiau praktiškai tik po abkatkės už puse kainos ir dirba kai laikrodukas :gutgut
 #511984   Kleckas1978
 02 Spa 2013 12:09
Andriau - maziau man ir sau galva kvarsink tokiom nesamonem ir bus viskas OK
Jau rasiau ir dar karta pakartosiu - apie pusglicius nediskutuosiu ir man visiskai dzn.... kaip jus ten plaukiojat :idea:
:-D :-D :-D
O dabar i tema - AKIS atmerk ir paziurek kokia banga is paskos pas tave velkasi uz 2-3 metru atstumu nuo valties - cia turbut kazkas pasalinis atleke ir sukele, ne tavo valtis????

Jei butu pilnavertis glicas o ne pereinamas rezimas - tos bangeles nebuna :idea: :idea: :idea:

stai paziurek ties 20-25 sekundem pereinamas rezimas ir po to valtis iseina i pilnaverti glica ir nebelieka jokiu besivelkanciu is galo bangu :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=2USIELshlvQ
 #512008   Andrius0522
 02 Spa 2013 13:06
huine ,nesigincysiu,bent jau as kazkokio tai skirtumo neyzvelgiu,isskyrus greiti...as ne savo glisa turejau galvoje,o mareno...
 #512018   Kleckas1978
 02 Spa 2013 13:23
Jei pas marena video atkreiptum demesi - pries pabaiga kelios sekundes - matosi vistiek dar metamos bangeles :idea:
vistiek tai ne pilnavertis glicas, bet uztat labai arti to ir tikrai geriau plaukia nei tavo ;-)

Gal jis maziau pavalges yra arba pries plaukdamas tolete pabuvojo :-D :-D :-D
 #512049   Andrius0522
 02 Spa 2013 14:20
gali buti,nieko nesakau,man irgi jo graziau atrodo,bet ten mano su keltu transu senaja veltele,o su dabartine taip ir pamirstu yamzinti :) nors kiek pamenu,tai ne ka mandriau man atrodo ir su 3.10 dabar plaukiu,nes visdelto 2.5 ag,ir dar sonaras stabdo biskiuka...
 #512187   marenas
 02 Spa 2013 22:28
hebra snde,ikirtes metrini lydi apsipatenkines iki ausu ,galvoju plaukiu link masinos,burzgiu po biski kasko lig pradejo gazas nukritiniet bet vos pastebimai,galvoju uzmesiu per gaza gal susizadins,pikst ir uzduso ir kiek betraukliojau nebeuzkuriau,zvake pakeiciau bet tiesa ji buvo ne nauja buvau issukes ,bet ji dirbdavo,tik issukau nes kai greit uzmesdavai gaza uzgezdavo reikiedavo pobiski,tad buvau nauja imetes na sezona atlaike.
bet si siki isvis nebeuzkuriau,tiek minkiau kad benzas lasiet pradiejo per slangeles ten is korbo kiso i lauka turbut specialei,jai per daug i korba eina?
reik paziuriet kibirkstis ar i zvake eina poto ar zvake duoda kibirksti,jai okei tada kaskas su korbu turbut.
vat ir japonas 2m ir rodo ozius.
jai kila kokiu minciu patarkit ka ten galim ziuriet,tikiosi neuzlinko visam :grin:
seip sezona kaip ir uzdariau lydeku,o iki eseriniu duobikiu ir su akumikiniu nuplauksiu :grin:
bet tvarkit reik.
 #512193   Kleckas1978
 03 Spa 2013 05:23
Jei is karbo bega benzinas - 95% kad uzstrigo arba plude arba adata - gali buti kad koks s..... papuole i karba ir nebedirba del to :idea:

Beje kibirkstis yra????
Man buvo kazkada uzsitrumpines uzgesinimo mygtukas - tai irgi uzgeso be priezasties ir nebesikure.

P.S. jei kibirkstis yra belieka tik karbiuratorius :idea:
 #512195   marenas
 03 Spa 2013 06:13
kletckai tu pavarai,puse septiniu o jau prie kompo :grin: .
mes ir nuo zvejybos ligonei ir kompo ligonei :grin:
diekui tikrinsiu pirma kibirksti.
garantinio nier,nes po metu neveziau jiems tepalus keist to sivo,laiko nebuvo.
ir tikiu kad butu sake kad cia negamiklos klaida ir to sivo,.
 #512304   marenas
 03 Spa 2013 12:01
Kleckas1978 rašė:tai i zvejyba keliausi - tai kol kavos rytais geriu tai ir patikrinu foruma :-D :-D :-D
aaaa tai dar vis i mares varai? ar dar pasigauna starkei?
 #512458   marenas
 03 Spa 2013 21:16
kibirkstis zvakei yra,nejaugi reiks korba ardyt,
ar ziaurei skirias jis nuo dvitakcio,ar sudetingas dalikas keturtakcio korba isardyt,aisku ir sudiet?
 #512462   Kleckas1978
 03 Spa 2013 21:23
Jokio ten esminio skirtumo nera - karbiuratorius ir tiek ;-)
Isardysi - prapusi su kompresorium ir surinksi atgal ir tiek ten tu darbu :idea:
 #512552   Mykola
 04 Spa 2013 12:34
Paklausiu ir čia :)
Toks klausimas(?)
Ar 4,5 metrų ribui 50 -60 arklių variklis nepersunkus, pagal kilogramus. Galima kabint ant mano ribo max 60 arklių ir 110 kg. Gal kas pasidalins patirtimi, duos kokį patarimą, pastebėjimą. Nes rusų forumuose kai kurie diskutuoja, kad uždėjus tokį variklį, didelis diferentas ant transo rodosi.
Dabar kaip tik ieškausi tokio varikliuko. Būsiu dėkingas už nuomones ;-)
 #512561   Kleckas1978
 04 Spa 2013 13:50
Jeigu perki naudota imk toki kuri pigiau ir geresnio stovio gausi.

4,5m ribui pakanka laisvai ir 40ag :idea:
tiek slidem tiek 2-3 zmonem spiningauti :idea:

su 40ag buna jau 51-52km/h vienam plaukiant.
su 50 ag visi 55-60km/h ir vienas valtyje ir viska idialiai susireguliuoji tai ir 60km/h pasiekti imanoma :idea: (50ag patems viska ka ikrausi i ta valti su parinktu sraigtu)

reikia greiciau ir daugiau km/h statyk 60ag :idea:

Nes kolkas neaisku nei kaip nei kam naudosi.

Daugelis 40-50ag eina vienam korpuse su vienoda kubatura, o stai yra modeliu kurie eina 50-60ag vienam korpuse + neaisku ar apie 4T kalbi ir t.t.
 #512569   Mykola
 04 Spa 2013 14:36
Dėkui už mintis, iš pradžių galvojau apie dvitaktį, bet patarė neimt, tai dabar žiūrinėju keturtakčius. Patarė žmogus turintis ribą, nesismulkint ir nemėtyt pinigų be reikalo ir imt 50 dešimtuką iškart. Būna 50 dešimti prislopinti 60 dešimti. Skelbimuose daugiausia poltynikai būna, todėl sakykim į tokį ir orientuojuos. Slidžių ar bananų tampyt nesiruošiu, nors jei prireiks galėsiu :grin: Skraidyt pastoviai nesiruošiu, todėl ir gazo iki dugno nespausiu visąlaik.
Nesinori paskubėt ir nusipirkt galvos skausmą, bet vis išlenda klaipėdiečio skelbimai. Kad ir dabar turi 40 ir 50 hondas keturtaktes kelias. Bet, o, tačiau kaip patikrint kad tiem varikliam nekelios motovalandos iki kapitalinio remonto :?:
Ribą jamiau dėl to, kad plauksiu į jūrą ir esu plaukęs su ribu, tai plastikinis dugnas yra visai kas kita nei pripučiamas kylis.
 #512572   alkanas
 04 Spa 2013 14:43
isivaizduoju, kaip tu su tuo ribu pas save namie prude atrodysi :-D kazin ar isibeget spesi, turetum spet, bet sustosi jauciu jau savo kieme, ar pasiliksi dar ir "normalia" valti ?
 #512574   Mykola
 04 Spa 2013 14:56
Bus tau prūdai :-D Na, Šiaulių rajone su tokia valtike galėsiu Rėkyvos ir Šiauliovkės vandenis raižyt :fingal: :grin:
O visokiem prūdam bus valtelė iki 3 metrų ir elektrinis variklis :cool:
 #512594   Kleckas1978
 04 Spa 2013 16:44
Mykola rašė:Dėkui už mintis, iš pradžių galvojau apie dvitaktį, bet patarė neimt, tai dabar žiūrinėju keturtakčius. Patarė žmogus turintis ribą, nesismulkint ir nemėtyt pinigų be reikalo ir imt 50 dešimtuką iškart. Būna 50 dešimti prislopinti 60 dešimti. Skelbimuose daugiausia poltynikai būna, todėl sakykim į tokį ir orientuojuos. Slidžių ar bananų tampyt nesiruošiu, nors jei prireiks galėsiu :grin: Skraidyt pastoviai nesiruošiu, todėl ir gazo iki dugno nespausiu visąlaik.
Nesinori paskubėt ir nusipirkt galvos skausmą, bet vis išlenda klaipėdiečio skelbimai. Kad ir dabar turi 40 ir 50 hondas keturtaktes kelias. Bet, o, tačiau kaip patikrint kad tiem varikliam nekelios motovalandos iki kapitalinio remonto :?:
Ribą jamiau dėl to, kad plauksiu į jūrą ir esu plaukęs su ribu, tai plastikinis dugnas yra visai kas kita nei pripučiamas kylis.
Veng to veikejo kuris parduoda kaip tu minejei 40 ir 50 ag hondas (juliks)
Is jo variklio nepirkciau ir uz 50% rinkos vertes - damusti visi pas ji varikliai, teko matyti kaip tarpines su peiliu pjausto ir t.t. - geriau negaisk laiko ir pas ji net nevaziuok.
O kas patare kad tik 4T?????
Velkiausi???
kiek daznai ir kiek daug plaukioji????
pagal kuro sanaudas 50ag 2T ima tiek pat kiek 50ag 4T tai tikrai nera kazkoks Zymus skirtumas, nebent ruosiesi uzsiimti bizniu ir pludyti klientus i jura ar marias, o kitaip neverta iinvestuoti tiek i 4T varikli.
pas ju kuro sanaudos plaukiant 1/2 gazo (ko tau ir uzteks su 50ag varikliu) bus 20% skirtumas t.y. jei juroj visa diena su 4T 20ltr isdeginsi tai su 2T maksimum 25ltr :idea:

Paciam spresti kiek plaukiosi ir kaip :idea:

Kaip pvz as nespjauciau ir i toki Marineri 60ag
http://www.autogidas.lt/mariner-2001-052631691.html
3 cilindrai, automixas, trimas ir kaina gal net 3000 lt. tebus :idea:

O siaip yra pinigu ir noro 4T varikliui - suzuki DF50 2006m - manau kaina teisinga uz toki stovi ir uz tokius metus.
http://auto.plius.lt/skelbimai/suzuki-d ... 64591.html
 #512600   Kleckas1978
 04 Spa 2013 17:18
Pamaciau kad suklydau - turetu buti :oops:
pagal kuro sanaudas 40ag 2T ima tiek pat kiek 50ag 4T taip kad tikrai nera kazkokio Zymaus skirtumo, nebent ruosiesi uzsiimti bizniu ir pludyti klientus i jura ar marias, o kitaip neverta iinvestuoti tiek i 4T varikli.

Pas kaip pvz:
50ag 2T ir 50ag 4T kuro sanaudos plaukiant 1/2 gazo (ko tau ir uzteks su 50ag varikliu) bus 20% skirtumas t.y. jei juroj visa diena su 4T 20ltr isdeginsi tai su 2T maksimum 25ltr :idea:

Pasitaisiau :oops: :oops: :oops:
Kol niekas neapibambejo :-D :-D :-D
 #512603   Mykola
 04 Spa 2013 17:29
Subalamutinai mane biški :-D Tas ir yra, kad patirties neturiu su tokiais varikliais ir galingumais. Šiaip skirtumo nėra ar du ar keturi taktai, kiekvienas turi savų pliusų ir minusų. Nei vienai iš šitų religijų dar nepriklausau, velkiaut ir trolingaut nesiruošiu. Nesvarbu koks variklis, bet kai uždėsiu ant valties, jau nebeimliosiu. Su vienu kalbėjau, turinčiu ribą, pas jį keturtaktis, tai sakė, net negalvok apie dvitaktį -bankrutuosi. Kuro sąnaudos mažiausiai 30 procentų didesnės, todėl ir susimąsčiau. Dėkui, kad patarei, dėl to pardavėjo, na jei kaina ant pusės pigiau būtų, tai tada pats nuveži pas gerą meistrą ir sutvarko variklį. Suzukis įdomus variantas, bet kaina man biški per didelė šiuo metu, max ką šiuo metu galėčiau skirt tai 7000 -8000 lt. Todėl ir neskubu dar, laukiu iš žmogaus pasiūlymo už padorią kainą, bent jau taip sakė.
Beje ar ką nors gali papasakot ir ar kam nors teko su šita firma turėt reikalų, aišku pas juos kainos didesnės, bet gal ir kažkiek garantijos duoda :?:
http://www.motox.lt/
Dėkui už informaciją naudingą.
 #512617   Kleckas1978
 04 Spa 2013 18:41
Na pas mane mercuris 40ag 2t variklis, garaze yra 50ag 2T mercuris kurio vis nesurenku iki galo - kita sezona statysiu ji, kuro sanaudos tiek su buvusiu Yamaha 30ag 2T tiek su dabartiniu mercuriu 40ag 2T tokios pat, taip kad mano nuomone kuro sanaudos labiau leme kiek valtis svere ir krovinys viduj + bangos ir pan......
+ reikia tinkama sraigta parinkti pagal varikli apkrova ir t.t. nes plaukioja po to su persunkiais sraigtais uzlauze gazas dugnas ir taip degina 30-50% kuro daugiau nei galetu...

Bankrutuosi???? jei i savaite isdeginsi vietoj 20ltr 25 ltr benzo, bet uz varikli busi sumokejes 3000lt o ne 8000lt ane????
4T geriau tik kai nori velkiauti, bet ir tai su 50ag velkiauti prabanga - i valanda ~1.5ltr benzo :shock:

kaip pvz as mariose dienai kuro daugiau 10ltr nesudeginu niekad....
na jei su 4T 40ag varikliu sudeginciau 8 ltr - ar 2ltr skirtumas tai jau bankrotas????

Jei zmogus veza klientus i jura ir istisai malas pirmyna atgal ir juroj buna kiek tik imanoma - tada taip jam reikalingas 4T kuris nestu pelna.

P.S. buvo idomi diskusija ne viena karta ant kranto kai valti ant priekabos uztempineju ir kaip zmones nustemba kai as su 40ag varikliu isdeginu 5-6 ltr benzo o jie su 5ag 4T tiek pat atplaukioja isdegina 3.5-4ltr :-D :-D :-D
Net ne viena kart ejo i mano nesiojama 22ltr bako vidu ziureti, nes nepatikejo kad tai gali buti :-D :-D :-D :-D
su 2t 40ag su 1ltr nuplauki kreiseriniu greiciu 35-40km/h 4km, su 40ag 4t nuplauki ~5km - toks tas ir skirtumas - jei i diena padarai 20-25km - pats skaiciuok ir spresk kiek gaunasi ir ar tave nuvarys tai i bankrota :idea:
 #512619   Mykola
 04 Spa 2013 18:46
Jo, reiks iš naujo pergalvot šitą reikalą. O dėl variklio galingumo viskas aišku, ant tokios valties toks variklis neperebor :grin:
 #512620   Andrius0522
 04 Spa 2013 18:51
Kleckas1978
P.S. buvo idomi diskusija ne viena karta ant kranto kai valti ant priekabos uztempineju ir kaip zmones nustemba kai as su 40ag varikliu isdeginu 5-6 ltr benzo o jie su 5ag 4T tiek pat atplaukioja isdegina 3.5-4ltr :-D :-D :-D

cia paprastas paaiskinimas,kaip ir su betkokiu benz varikliu,bet kokia masina(nekalbu apie smartus visokius) 1.4 benzinine ima daugiau kuro nei 1.8...nes kruvis per didelis varikliui svorio atzvilgiu...
 #512622   Kleckas1978
 04 Spa 2013 18:55
Matai jei ziureti koki mercury 4T tai jis ir 50 ir 60ag turi ta pacia kubatura (beveik 1 ltr) ir yra tam paciam korpuse ir t.t.
na yra varikliu kurie yra 40-50ag korpuse su mazesne kubatura ir t.t. todel reikia lyginti konkretu atveji, o kaip as suprantu tu ieskosi kainos-kokybes santykio tarp naudotu ir griebsi ta kuris labiau atitiks ta kriteriju, taip kad cia tie svarstymai beprasmiai ir tiek....

siaip tavo vietoj nespjauciau ir i 40ag - 1-2-3 zvejam 4.5m ribe tokio variklio per akis :idea: (daugiau nei 3 zvejai i toki tikrai nesusigrusit).
50ag butu su atsarga, 60ag - net neisivaizduoju kam jie reikalingi ant 4.5m ribo :idea: (greitis per 60 km/h - gal net visi 65km/h kas butu ziauriai nesmagu ir nepatogu ir niekam nereikalinga)
60-70ag stato ant 5m ribu :idea:
 #512634   Ignelis
 04 Spa 2013 19:29
vat as ir dziaugiuosi, kad is 2t i silpnesni 4t pasikeiciau negrzciau prie 2t. sanaudos man sakyciau 2x ir net daugiau sumazejo. neuzsiimineju tokiais dalykais kaip plaukiojimas puse gazo, nebent bangos neleidzia. arba skutu arba velkiauju arba dreifuoju. dabar net nepamenu kada paskutini karta baka pildziau, o su 2t lakstydavau su kanistrais ir tepalu bonkutem daznai. Plius tylesnis ausys necypia po zukles. ekologiskesnis. 2t geras pliusas kaina :gutgut bijau pameluot nes niekada tiksliai nematavau, bet primetus is akies 2t 75ag man imdavo itariu apie 40/50ltr 100km. dabar su 50 4t as tiek velkiaut tiek skust galiu jauciu net 20neisdeginu. Kaip ir minejau, niekada nebandziau plaukiot taupydamas.
Paskutinį kartą redagavo 2 Ignelis. Iš viso redaguota 4 kartus.
 #512636   Andrius0522
 04 Spa 2013 19:36
as irgi ir taip ir taip ziuriu ka raso zmones,bet kiek esu girdejes nu kad tikrai ryja,nzn ant kiek daugiau bet daugiau ryja dvitakciai,plius bereikalingi vargai su tepalais ir panasiai...smarves ir visa kita.
kleckas stebukladarys zmogus,kad tik jis moka kaip sakant susireguliuoti :) vienas minusas tai kaina 4takcio,o siaip as aplamai esu tik viena 5uka turejes ir neilgai 4akti,bet kiek pasiklauses esu,tai nekazkas apie 2takcius labai atsiliepia y geraja puse...mano penketuska y valanda kazkas apie 1 litra ede(jei gerai pamenu),o dvitakti kazkada bandziau,norejau imti sau,man akyse krito benzas,tai net minciu nekilo pirkti...vnz senas daiktas manau siais laikais nelabai gali buti lyginamas su naujesniais isradimais...dabar ant pavasario noriu iki 10 ag 4akti pasiimti,ziuresim kaip gausis :)
 #512655   Mykola
 04 Spa 2013 20:52
Vau, timeout :-D Virškinsim, analizuosim, darysim išvadas iš gautos informacijos ir svarbiausia neskubėt. Geriau jau biški brangiau pamokėsiu, kad tik paskiau nesigailėčiau, paėmęs pigiau ir greitai.
O dėl 2T versus 4T -tai vyrai nesikarščiuokim ir nesipykim :jop-mat , nes paskiau gali būt :fingal: Rusų forumuose, kur skaitau, tai tokios diskusijos paskiau perauga į asmeninius pasi...ojimus, kur, kas, į kokią skylę turi eit su savo varikliu 'viarkt
Gyvenkim draugiškai :beer'2 :grin:
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė