Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #664221   Dolcas
 12 Geg 2016 07:35
Pas mane 3,6m, tai galima kabinti iki 20AG variklį.Užsidėjęs esu Mercury 5AG.2T variklį.Ramiu oru dviese išspaudžiam iki 20km. per 1h.Plaukiojant vietinėse balose, to pilnai bent jau man pakanka, be to, retai ant to gazo užspaudi, pagrinde plaukioju ramiai velkiaudamas ir tik jei jau reikia nuplaukti greičiau į konkrečią vietą paspaudi.Jei velkiauju, bako pakanka visai dienai, paspaudus jau tenka dapilti.
 #664452   Rolandas19
 13 Geg 2016 22:48
minBOAT rašė:Ant Mercury 6HP buvau užsidėjęs 11. Dabar ant Mercury 9,9 HP taip pat 11. Mano gelda 3,70 m prieš savaitę plaukė 36-38 km/h. Rytoj plauks 42 km :)
Dekui reiks pabandyti :gutgut
 #664473   Edmis
 14 Geg 2016 13:17
Sakykit,ar labai skirsis, tarp siu tipu valciu, naudojimo patogumas(irklavimas,pakavimas,transportavimas(kaskart pripust/isleist)),jei bus naudojami TIK irklai?
Pvz.: jei lyginti abi 2.80m.ilgio
ir ,jei viena 2.80m.,o kita 3.00/3.30m.(su stacionariu transu)
Prikabinti failai
kolibri_rowing_boat_k280t_big.jpg
kolibri_rowing_boat_k280t_big.jpg (57.68 KiB) Peržiūrėta 7275 kartus(ų)
kolibri-km330.jpg
 #664480   Dolcas
 14 Geg 2016 15:00
Valtį ne kiekvienais metais perki, tad geriau rinktis didesnę, be to, kaip ir minėjo, anksčiau ar vėliau pradėsi galvoti apie motoriuką.Nepatogumas gal tik tas, kad didesnė žinoma ir sunkesnė.
 #664484   vytiocha
 14 Geg 2016 16:30
Renkantis valtele turi zinot ko norima is jos.Zuvausi vienas ar du.Mazuose ezeriukuose-tvenkiniuose ar ir mariose,naudosi tik irklus ar kirba kokia mintis apie motoriukus.As praeita savaite papirkau valtele vienam... .Tokia kaip apatinej nuotraukoj tik metru trumpesne.Valtele kurios naujos kaina 1000e.Tai Achiles LT2.Js ilgis 220cm.Manoji dar trumpesne 35cm.Keliamoji 300kg, balionas 35cm, vienas suoliukas, kietas dugnas kuris susilenkia kaip knyga.Pagaminta valtele is hipolono,o svarbiausia sveria 14,5 kg.Radau tai ko ieskojau sau vienam pagaliau.Irkluojasi super lengvai,irklu laikikliu priklijavimas superinis.Svarbiausia varikliukas bus kabinamas dvitaktis 2.2 arba 3.3ag kuris svers apie 9-10kg.Elektrinis su savo bendru 35kg nafik nereikalingas.Tai super egoisto komplektelis-zinau savo poreikius radau super daikta.Didelem balom turiu galinga rib laiveli.Dar karta reikia zinot ko norit is valteles.
 #664487   Edmis
 14 Geg 2016 16:58
Na,man pagrinde vienam paplaukti reikalinga valtele.... ir tai retai.Kartais paspiningauti,retkarciais gal ir su pludine uzmesti.Plaukciau tik ezeruose,ezereliuose....As labiau fyderininkas,nei spiningistas,tai valtis tik retam naudojimui. ...bent siuo metu taip manau :)
 #664488   vytiocha
 14 Geg 2016 17:17
Edmi.Zvalgybine valtele-pirma niekada nepirkciau nauja ir dar sudinos firmos.Pasiziurek skelbimuose islenda naudotu zodiac,giuksilver ir kitu rimtu gamintoju valteles.Zmones parsiveza daikta apie kuri visiskai nieko neraukia... .Tokia nusiprkes visada liksi pliuse jei nepatiks.Patart galima tik kai zinai kokia suma ,kokios firmos,kokio svorio- ilgio noretu pirkejas.As parasysiu atviriau.Runos,... ir dar kitos valteles apie 270 ilgio kurios kainuoja 500-600e as nelaikau firma gamintoja.Tai vienas zodis ,NE DU zodziai gamintojas vienas-Dzingi lingija su savo bandymu isstumti rimtus gamintojus sudina produkcija- piguma.Jei ant tokios valteles -tiksliau tokio daikto uzsirausi praradimas bus 50-60 procentu nuo naujos.
 #664527   PelkiuSenis
 15 Geg 2016 08:18
Edmis rašė:Sakykit,ar labai skirsis, tarp siu tipu valciu, naudojimo patogumas(irklavimas,pakavimas,transportavimas(kaskart pripust/isleist)),jei bus naudojami TIK irklai?
Pvz.: jei lyginti abi 2.80m.ilgio
ir ,jei viena 2.80m.,o kita 3.00/3.30m.(su stacionariu transu)
Turiu 3m su stacionariu transu, realiai dugnas ir valtis uzima universalo daugiau nei puse bagazines, svoris bendras 50kg, tad isivertink is kur nesiosi, jei is buto tai vienu kartu valtis, kitu dugnas ir tada likusi amunicija. Su irklais plaukti is bedos, reiktu gal ilgint irklus. Zvejot labai patogu, nakti net esu miegojes kelias valandas iki rytinio kliovo.
Antro varianto neturejau, bet teko naudotis ufimka, nu tai lengva, greitai pripuciama, gana patogiai plaukiasi, tik man nugara paskausta nuo sedejimo tokioje pusleje. Ir su mazesne tai didesniam ezere tik pakrantemis maklinet.
 #664745   Edmis
 17 Geg 2016 12:59
Taip,pagrindinis kriterijus-kuo lengvesne valtis,nes "ant kupros"ja tampaus ir kaskart pripuciu/isleidziu,bei i daugiabucio sandeliuka su ja nuvinguriuoti reikia :) Siuo metu turiu Navigator 3,viskas butu ok,tik tos sedimos pagalveles labai zemai,beigi irklu ant aseliu noretusi.Tai jau uzklausiau,kiek man kainuotu ,tokius "malonumus"priklijuoti(1 faneros suoliuka ir irklai sarnyriniai),gal dar nereikes naujos valties pirkti.Ka manot apie tai?
Valtis tokia:
Prikabinti failai
navigatorIII.jpg
navigatorIII.jpg (50.11 KiB) Peržiūrėta 8594 kartus(ų)
 #664746   Edmis
 17 Geg 2016 13:07
Dar pas mane nuo tos valties remonto komplektas stovi nepraplestas.Kaip suprantu,tai tas "verzliaraktis" skirtas ventiliams atsukti.O kam ten tie du, ploni, vamzdukai?!?!? Toje valtyje yra pripuciamas dugnas ir pripuciamas kylis,kuriu priputimo angos uzspaudziamos paprasciausiais kamsteliais,kaip vaikiskuose zaisluose.Po zvejybos buna labai sunku isleisti is dugno ir kylio ora.Kisdavau medzio sakeles i ju iputimo angas ir taip pakuodavau,palikes su sakelem,isleisdavau ora.Gal tie vamzdukai butent ir yra skirti ikisti i putimo angas,kad oras lengviau iseitu pakuojant.
Prikabinti failai
2016-05-16 13.45.01.jpg
 #664772   Pioneer
 17 Geg 2016 17:48
Gal kas patars kokio dydzio parasiuta rinktis ir kokios firmos. Valtis pvc 4.20m. Zvejybos vietos jura,kursiu marios,minija,nemunas. Nesinori nusipirkti betkoki ir paskui antra karta pirkti. Kur rekomenduojami 4-5metru valciai tai gal jie mazoki realiai?
 #664924   tench
 18 Geg 2016 18:56
Pioneer, pabandyk pradžiai didesnį plastmasinį kibirą, jei turi. Arba "kubinską" :-D polipropileninį maišą už ~0,30 €. Nu ir pamatysi, ar tau užteks to skersmens, ar didesnio norėsi.
 #665167   vyten
 22 Geg 2016 09:11
Sveiki, dėkui visiems už nuomones. Linkstu prie truputi didesnės valtelės. Bet visgi iškilo dilema - sudomino Dulkan 345, Bush skate 350 ir Bush Crab 360. Gal kas tokias turi ir gali pasidalinti įspūdžiais. Teko girdėti, kad galima važiuoti i Latviją ir pirkti tiesiai iš gamintojo. Ar yra iš to nauda ? Gal jie turi sandėlius ?
 #665335   minBOAT
 23 Geg 2016 19:08
Sezono metu Bush gamykloje valčių nuolat trūksta. Nespėja pagaminti tiek kiek yra užsakoma... Tai tikėtis mažesnės kainos būtų nelogiška, nebent turėtų kokią defektuotą :)
Praeitą sezoną buvo važiavusių į Rygą Bush valčių ir ten rado didesnes kainas nei LT :!:
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė