vytiocha rašė:Padariau didziule klaida nepasiskaites instrukcijos ir nepasimataves savo ribo baliono slegio.Kai pamatavau buvo velu.Balionu galai eina siauryn-apvalyn pas mane.Tai va ten PVC uzdeta viena ant kitos mazdaug 3cm.Po paskutinio pasiplaukiojimo prie +30 ir balionu priputimo 0.8 atmosferos ta vieta prasikeite issiskirimo kryptymi per 1.5cm 15cm apskritimu.Vidinis balionas neislindo ir nesprogo aciu dievui.Rekomenduojami klijai-Bostik Unigrip999 HR IR KIETIKLIS Desmodour.Gal kas zino kur ju gaut ar analoga gera jam.Su belenkokiu nesinori tvarkyt nes ten PVC tokia idomi yra.Raso,kad 5 kartus tvirtesne plysimui ir tris prapjovimui.Gal ka is patirties FBE ar savas parekomenduotu.Savas klaipedskas tai su visa gelda prilekciau jei pagelbet iseitu.
Sveikas, vytiocha
Tik dabar atradau tavo liūdną postą...
Pagrindinis klausimas ar tavo valtis tikrai iš PVC? Jei taip- tuomet reikalingi poliuretaniniai klijai. Vieno arba dviejų komponentų. Aš naudoju ir tuos ir tuos. Nelygu kokio sudėtingumo klijavimas. Naudojant su kietikliu jokių pataisymų būti negali. Netyčia išsprūdo iš rankos PVC audinio juosta klijuojant ant gaminamo sulankstomo fanerinio dugno ir kaip savas sako- amen. Be jokio kaitinimo ar prispaudimo... Nors prieš pradedant klijuoti paskutinis sluoksnis buvo visiškai nelipnus. Savo naudojamą kietiklį esu jau išbandęs su visais LT lengvai gaunamais poliuretaniniais klijais. Tinka visiems. Net ir kai kuriems neritiniams klijams tinka

Pastarieji- Hypalonui, Neoprenui ir kitoms gumoms.
Pagal tavo aprašymą, valtis turėtų būti ne iš PVC. Yra daugiau audinių rūšių nei įprasta manyti
Tau savo aparatą vežti pas mane į Vilnių, panašu, kad neapsimoka. Savas gali sutvarkyti.
O tas Bostik 999HR- tikrai skirtas tik PVC gaminiams. Taigi, grįžkime prie raudonojo klausimo

Zodiac klijai turi gerai tikti Hypalon audiniui. Nėra jokių abejonių. Nebent paviršiaus paruošimas būtų nelabai geras