Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #684690   Dolcas
 19 Gru 2016 15:45
DainiusM rašė:as naudojau 2mm AMG3.

Kas tas 2mm AMG3? Google visokius mersus, ratlankius meta :-D Aš taip pat noriu nebedėti suoliukų į valtį(užkniso per juos laipioti,o ant jų vis tiek nesėdžiu) ,o pasidaryti išimamus staliukus palei bortus, vsokiems niekučiams pasidėti :grin: Klausimas, iš kokios medžiagos geriausiai gaminti.
 #684698   minBOAT
 19 Gru 2016 16:49
Dolcas, tai gali daryti iš plastiko arba iš faneros. Galima ir iš skardos, bet tau ji prie PVC valties nelabai dera. Kai būsiu darbe, nufotkinsiu paprastą staliuką į PVC valtį. Gal Alkanas nenualps iš piktumo :lol:
 #684699   minBOAT
 19 Gru 2016 16:51
minBOAT rašė:Dolcas, tai gali daryti iš plastiko arba iš faneros. Galima ir iš skardos, bet tau ji prie PVC valties nelabai dera. Kai būsiu darbe, nufotkinsiu paprastą staliuką į PVC valtį. Gal Alkanas nenualps iš piktumo :lol:
Oi, labai atsiprašau :oops: . Ne Alkanas o ...alkanas
 #684719   DainiusM
 19 Gru 2016 19:29
Dolcas rašė:Kas tas 2mm AMG3?
2 milimetru storio aliuminio-magnio lydinio skardos marke... :-D
 #684723   minBOAT
 19 Gru 2016 19:49
IMAG0756.jpg
Staliukas
Staliukas smulkmenoms į PVC valtį.
Faniera, PVC, aliuminio kampuotis.
Šitas tvirtinamas prie borto skiauterės. "Click" tvirtinimo nėra. Buvo darytas valčiai vežiojamai ant priekabos.
Man jau jo nereikia. Gal kažkuris panaudos savo valtyje, todėl galiu padovanoti pirmam, kuris kreipsis:)
 #684769   Vitolis
 20 Gru 2016 11:38
Pagaliau radau tinkamą vietą tachometrui prie Suzio DF 6 tvirtinti. Ir matosi gerai ir niekur nekliūna. Ant rumpelio, blogas matomumas. O iš šono radau laisvą srieginę dziurką ir ant kronšteinuko prisukau.
20161219_123431.jpg
20161219_122931.jpg
 #684898   Dolcas
 22 Gru 2016 13:49
Galima sonaro laikiklį ir iš valties šono tvirtinti, nebūtinai gale, nes kaip supratau, nori,kad laikiklis būtų nuimamas.O šiaip,man tų bangų atmušėjų ir nereikia :-D
 #684903   Dolcas
 22 Gru 2016 15:01
Vitolis rašė:
Dolcas rašė:Nu pas mane ne tik variklis telpa :-D
variklis ryškiai per žemai pagal transą. Pabandyk dar paaukštint. Bus efektas tikrai geresnis.

Dėkui.Šitą aš žinau, kad turėtų būti apie 2,5cm., nuo valties dugno, ir kvintancinės plokštės, bet man ir dabar kažkaip ant glyso orą gaudo :shock: Į glysą vieną iškelia greitai, pabndžiau kojos kampą reguliuoti, nepadeda.
 #684905   Pfk
 22 Gru 2016 16:52
Dolcas rašė:Galima sonaro laikiklį ir iš valties šono tvirtinti, nebūtinai gale, nes kaip supratau, nori,kad laikiklis būtų nuimamas.O šiaip,man tų bangų atmušėjų ir nereikia :-D
Galima, bet reikia tada jau pirkti kita laikikli, klijuojama kaip manau, klijuot, ir t.t.... Va tame ir esme kad honwave ant transo turi tas papildomas medziagos ataugas, persiprasau, nezinau kaip tiksliai tai vadinasi, ir jos matomai uzima vietos reikalingos :/
A koks plotis pas tave valties? Nes jei cia pas tave 4 metru valtis, tai biski kita tema. As planuoju 3m. Tai ir trancas siauresnis bus
 #684911   minBOAT
 22 Gru 2016 18:47
Ant tranco gali tilpti benzininis variklis, el.motoras, tranco ratai ir sonaras. Viską galima suderinti! Tranco plotis didelės įtakos neturi. Ant mažos valties ir variklis mažas.
Jei ant tranco viršutinės briaunos ir baliono yra priklijuoti trikampiai, galima vieno jų atklijuoti tą dalį nuo tranco briaunos ir priklijuoti Velcro juosteles. Tada pagal reikalą galima trikampį atversti arba tvirtinti. Atvertus, sonaro prisukamas laikiklis gali būti priglaustas prie pat borto vidinės pusės. Kitas variantas + tipo įpjovos į trikampį ir Sonaro koją kišti pro tą įpjovą. Kitas variantas- sonarą prisukti stacionariai be jokių kojų.
 #684913   dagys
 22 Gru 2016 19:27
Dar kitas variantas daryt nuimamamus ratus. Ne taip jau daug su valtim važinėji, kad ratus nuolat tampyt. Aš 3m. honwave nuo priekabos vienas dažniausiai nusimetu tiesiai į vandenį. Ratus dėjau vos kelis kartus per sezoną. Geriau bagažinėj guli, nei ant transo visą žvejobą tabaluoja.
 #684915   Pfk
 22 Gru 2016 19:45
Aciu uz minti su velcro juostelem. Atrodo variantas teisingas. Vat klausimas, kaip lengvai tie trikampiai pasiduoda atklijuojami? Daugiau darbo/resursu kainuotu pamodifikuot ta viena trikampi ar sukt tiesiai prie transo? Valtis bus transportuojama sulankstyta
 #684926   minBOAT
 22 Gru 2016 22:35
Pfk rašė:Aciu uz minti su velcro juostelem. Atrodo variantas teisingas. Vat klausimas, kaip lengvai tie trikampiai pasiduoda atklijuojami? Daugiau darbo/resursu kainuotu pamodifikuot ta viena trikampi ar sukt tiesiai prie transo? Valtis bus transportuojama sulankstyta
Su Velcro juostelėmis trikampį arba abudu esu daręs ne vienai valčiai. Ją atklijuoti galima tik terminiu būdu. Reiškia reikia atsargiai kaitinti fenu ir kokio nors įrankio pagalba neskubant atlupti. Turiu įspėti, kad kai kurių valčių gamyklinis klijavimas būna mirtinas. Tuomet ... vis tiek reikia daryti :)
Stacionariai prie tranco apačios prisuktas sonaras praktiškai netrukdo valties sulankstymui. Tiesiog jis turi užsilenkti į viršų. Kabelį tokiu atveju vertėtų tvirtinti, kad jo perteklinis ilgis savaime nepakliūtų už borto ir nepatektų į sraigtą.
Paieškosiu kažkurio sprendimo foto. Reikia lįsti į archyvą...
 #684931   minBOAT
 22 Gru 2016 23:18
linasykas rašė:Galvojau, kad sitie trikampiai netik nuo vandens purslu, bet ir stiprumui, kap "atramines sijos" :) su velkro juostelem gera ideja
Tam, kad trancas netyčia neišsinertų iš laikiklių, labai geras sprendimas- varžtai kiaurai, kniedės, medvaržčiai. Tai to stiprumo tikrai pakanka. Yra PVC valčių, kur varikliai iki 70 HP ir trikampių nėra :grin:
 #684942   Dolcas
 23 Gru 2016 08:41
Aš echoloto sonarą jokiu būdu nenorėjau tvirtinti ant tranco.Nesinori netyčia(visko būna ir per žioplumą)suagdinti, be to, pas Ti jis ir gerokai didelis, kaip ir kaina jo, nesunku man ir nuiminėti, o dėl laido tvirtinimo Mindaugai ačiū už parodymą, o tai mane tie laidai nervuodavo :-D , reiks pasieškoti, o priklijuoti nesunku.
 #684963   minBOAT
 23 Gru 2016 15:33
, o dėl laido tvirtinimo Mindaugai ačiū už parodymą, o tai mane tie laidai nervuodavo :-D , reiks pasieškoti, o priklijuoti nesunku.[/quote]

Nežinau ar pardavime kur nors gali būti... Pats dariau. Žinoma, kiekvienas gali pasidaryti pats :gutgut
  • 1
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė