Siandien, kol airis gane lasiakus juroje, as sudurniavau lydeku sezona atidaryti, nu ir ka.... atidariau su dviem: viena apie 30 cm kita vos didesne uz tvisteri
. is pradziu maniau zvejoti kanaluose prie tenenio, ale tik pradejus zvejoti tikraja to zodzio prasme ikritau i bebro iskasta kanala, rankas sukisau iki alkuniu, kritau ant keliu. issikapanojau ir sekantis zingsnis vel pas babiora... bliet!
apsisukau ir nuejau valties pusti. prisipuciau. startavau nuo siurblines, zemin upe link tenenio ir minijos santakos. vejas pute i nugara, o ir srove padejo, tai ties santaka atsiduriau ganetinai greit. ten ir pagavau pirmaja sio sezono "mini monstra". paskui kilau minija aukstin, nes leidziantis zemyn nuo tenenio istaku, prasideda nemuno deltos reg. parkas- reikia licenzijos. niekas nekibo. kaip antradieniui - zveju daug, bet niekas rimto nepagauna. kita lidekele grybstelejo jau idenojus apie 12,30- 20 cm, uzsikabinus uz pacio krastelio, prisivedizau , pakeliau ,palaikiau ir pati atsipurte. Variau link masinos. iplaukus i Teneni reikejo irkluoti pries veja ir pries srove. su irklais maisiau vandeni kaip per lenktynes. tuo pat metu ties santaka pasirode inspektoriu laivas RUSNE....
mums su Doniu puikiausiai zinomas
... as jau buvau nutoles per kokius 200m. .... ir is kur jiems zinoti, kad man tikrai yra sunku irkluoti todel as labai stengiuosi...o ne noriu pabegti nuo ju!!!. reaguota buvo labai operatyviai. laivas priplauke prie krasto, as vis vien inirtingai mosikavau irklais. laivas atsitrauke nuo kranto (kas nezinote laivas "rusne "ne siaip sau laivelis
mano manymu apie 15-20m jei ne daugiau ir svarbiausia metalinis)
ir patrauke i teneni paskui mane
. man jau buvo ne tiek saves gaila, bet buvo idomu kaip jis apsisuks toje upeje.
kad butu idomiau pasukau link krasto , islipau iki puses iskeliau valti. atsistojau prie krumu tik norejau pradeti sisioti ,ziuriu, krantu atlekia kazkoks pilietis. Uzsitraukiu uztrauktuka.
- labadiena!
as: - labadiena!
- gamtos apsauga.
as: -malonu! (melas, koks cia malonumas kai i kelnes ciut nevarva)
- zvejojate? leidima turite?
as:- turiu.
-is kur busite?
As: -Kalipeda.
-parodikite leidima
As: kokio reikia?
- o koki turite?
As:beveik visus... metini neisnuomotinuose telkiniuose... lendu piniginen
inspektorius paima bilieta, o is jo racijos, kuria laiko rankoje pasigirsta:
- nu kas ten?
- turiu paemes, nieko neturi...
- bilieto neturi?
- turi, viskas gerai...
tada vaikinukas dar panarso po aplinkinius krumus, paziuri ten kur as jau ruosiausi daryti ir atidaves bilieta nueina toliau, po akimirkos praplaukia ir Rusne...
Veliau ziurejau kaip tas laivas apsisukineja, siaip ne taip issisuko, sukeldamas dumbla . praplaukus laivui tenenio spalva is kart pakito.
stai tokia mano lydeku sezono atidarymo istorija