Augustasjj rašė:Naudojam jautienos kumpi arba nugarine. Siuo atveju naudojau 1,2kg jautienos kumpio gabaleli. Mesyte itrinti rupia druska bei dziovintu raudoneliu. Tuomet si gabaleli is visu pusiu apkepti sausoje keptuveje, tik tiek kad apskrustu. Tuo tarpu ikaitinam orkaite iki 75C laipsniu (svarbu ikaitinti ir inda ar skarda kurioje kepsite mesa). Pasovus i orkaite niekuo neuzdenkite, leiskite jai naturaliai paprakaituoti 75C laipsniu temperaturoje 3 valandas. Istraukus kumpi, leisti jam pailseti kambario temperaturoje ~20 minuciu, kad sultys pasiskirstytu tolygiai po visa mesa. Taip iskepus, turetumet gauti medium, medium to well mesyte.
Augustasjj rašė:Galima ta pati metoda taikyti ir su kitom mesom. Pavyzdziui skaniausia vista gaunasi, kai ja mirkai 12 valandu tokiame paciame druskos tirpale, paskuj be jokios rankoves ir be jokiu prieskoniu pasauni i 90 C laipsniu orkaite ir kepi 1:30 val., tuomet isimam is orkaites, orkaite iki maximumo ikaitinam, vista istrinam sviestu, i vidu kokia citrina perpjauta arba apelsina arba kokiu zoliu ir apskrudinam. Tobulesnes vistos nesu valges
Skanaus ;)
Per velykas išbandžiau šituos du receptus. Jautienos gabalas buvo 2,5kg, kepiau 4 val - gavos super
Iš kart įveikėm tik pusę, tai vaikai išvažiuodami pasidalino likutį ir įšsivežė, sake skanesnės jautienos neragave...
Kitą dieną kepiau vista. Čia jau teko atkentėti dvi valandas klausantis savo bobutės rypavimo
apie tai koks aš prietranka
, tikintis kad per 1,5 val ir tik prie +90Ciškeps kaimiška vista, kai ji, jos mama ir jos babūnė visad tokias kepdavo 5 val prie +180C ir tai ne visad iškepdavo
... Tipo jautieną ir tai 4 val kepiau.... Buvau ir pats jau išsigandes, kai ištraukes sutepimui su sviestu įsmeigiau keliose vietose termometrą ir teradau tik +58C
... Bet paskui kol apskrudo dar pusvalandis praėjo ir matyt viskas dakaito kur trūko. Finale gavosi irgi viskas SUPER - pirmą kartą su malonumu ir nespringdamas valgiau sultingą krūtinėlę, kitos dalys irgi tirpo burnoj
Vienu žodžiu - Augustai, DIDELIS DĖKUI už šitas pamokėles
Lauksime daugiau gerų patarimų
... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...