Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija

#123230   turask
 11 Bir 2009 16:26
registracijai reikia vienos dienos

#123232   Laukinis
 11 Bir 2009 16:28
savas rašė:Ar labai skaudziai baudzia Kursmariu tikrintojai uz neregistruoto varikliuko naudojima :?: , mazo tokio, tik 3,5 arklio. Kol popierus sutvarkysiu, sezonas baigsis, o su irklais mano kreiseri irkluot, tas pats, kaip iki Paryziaus - keturpesciam...
nu tik nireik..........dienele paaukosi o kita ryt plauksi tvarkingais dokumentais.......nibent tes tavio motoras bi popierizmo

#123238   savas
 11 Bir 2009 16:40
laukiniskarpis rašė:.nibent tes tavio motoras bi popierizmo
Akurat toks ir yr - be popieriu . bet nors ir senas, perrinkus, aptvarkius burzgia pakenciamai. be to, kol neregistruotas, labai ekonomiskas - kaip uzpyliau pavasari 2 litrus benzo, tai iki siol tik puse to tesudege....., o gal isgaravo....., o gal nusiurbe kas..... :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 savas. Iš viso redaguota 11 kartus.

#123240   Laukinis
 11 Bir 2009 16:43
nu tadu esi laisvas......a baudu nzn,paskambink muzniet pasakys,bet patarciau ni nerizikuot....geriau vaziuok i zemupi prie dambu
Paskutinį kartą redagavo 1 Laukinis. Iš viso redaguota 11 kartus.

#123243   savas
 11 Bir 2009 16:48
Nu blyn, aciū uz issamu atsakyma :cry:

#125076   Skumbrotas
 22 Bir 2009 10:36
Užmačiau "Kretingos grūduose" granuliuoto jauko žuvims po 1,80lt/kg. Kaina tokia sąkyčiau antikrizinė, tad iškilo klausimukų - ar kas juos naudojat :?: Ar pasiteisino, jei pasiteisno tai kokiai žuviai daugiau tinkamas :?: Kaip jis paruošiamas - reik drėkint kaip įprastinį jauką, ar užtenka tiesiai į vandenį subert, bo jis gana sunkus savaime :?:

#125080   Agis
 22 Bir 2009 11:00
Kaip baziny seniai naudoju, sumaisydamas su kokiu apybrangiu pirktiniu.Dar pasaudau kartais is ragatkes anu.Kiek pastebejau anas geriau sudirba tiems, kurie zemiau manes gaudo :lol: , nes vis pasunkinti patingiu ale istraukus plakiokus ar kuojykstes is burnos kartais byra granules, vadinasi valgomas :roll: Tik drekinti reikia saikingai, rodos dar mazoka, dar padrekini, dar mazoko....pyst jau ir viskas, vos ne kose :evil: reiks toky myzekly kaip Makaules insitaisyti :lol:

#125081   Skumbrotas
 22 Bir 2009 11:06
Nu reiks pabandyti. O jei įmaišyti į kitą sudrėkintą jauką jas sausas - jos gana sunkios savaime, o išbriks ir taip dugne :?: :roll: Čia aišku kur srovė lėta ar duobėje kokioje :roll:

#125086   Raupsuotas
 22 Bir 2009 11:12
Viska reikia drekinti ir paruosti ant kranto nes kitu atveju jau bus saudymas Dievui i langus.Jei jaukas bringsta letai vadinas ta reikia numatyti ir drekinti-brinkinti anksciau nei likusius jaukus.Siaip jei granules bus be jokio priedo tai ju veiksmingumas tebus gal 10procentu.I kiekviena jauka reikia deti tiek dzokeriu tiek pinku tuomet ir prastesnes kokybes jaukas bus zenkliai efektyvesnis.Kitu atveju nebent isberinkinti ir auksles gaudytiPaveikslėlis

#125088   Agis
 22 Bir 2009 11:18
Kur leta srove tai ir saudai su ragatke atsileides arba su didesne seryklele metai, galus uzkises su slapiu pasaru ir pripyles anu sausu.Tik vat kai anas ismirkini tai smulkmes virsuje maziau, nes matyt nuo nemirkytu atsiskiria gabaliukai selenu ir anie kildami virsun ta smulkme sutraukia :roll: na bet cia zinoma tik ten, kur sroves nera arba ji leta.
Manau uz tokia kaina nieko gudriau nesugalvosi, nes kvietines kruopos brangiau kainuoja :lol: o kazkokio kito lietuvisko gamintojo maciau jau tikslingai zvejams supakuota i grazius maiselius, jau ir kaina tikslinga zvejams buvo :lol:

#125092   Skumbrotas
 22 Bir 2009 11:35
Labai alkanas, ar tu bandęs esi tą granuliuotą jauką, apie kurį aš klausiu :?: Teorijos kaip paruošti įprastinį jauką man nereik, ne jauniklis tesu. O kas liečia visus tuos priedus - kvapus, pinkas, dzikus ar dar kažką, tai galiu pasakyt kad 95 proc. žvejų jaukina arba pirktais jaukais be jokių ten pribombasų, arba tiesiog grynais šutintais kviečiais, perlinėm kruopom, žirniais ir tikrai nesiskundžia laimikiais, nes taikosi ne į belekokią šušerą ten plaukiojančią, o tikslingai į stambesnes žuvis, pagal kurias ir pasirenka tą jauką.
Agi, tas apie kurį klausiu buvo supakuotas maišais po 10kg, užrašyta "žuvims". Tų įprastinių mažesnio įpakavimo ir kibiriukuose nebuvo. Sudėtis - įvairių grūdų rupiniai, priedai. Viskas supresuota nedidelėm kietom granulėm.

#125098   Agis
 22 Bir 2009 11:57
Nu mano buvo supakuotas po 25 kg. :lol:
Zinau tik tiek, kad pasibaigus vel ano nusipirksiu.As susipilu i plastmasiny uzdengiama kibira ir vezuosi, kiek prireikia tiek sunaudoju.Beje ju firmineje parduotuveje sutiktas zvejas man porino, kad tas, kur skirtas jauniems parseliams tipo veiksmingesnis, bet as kazkaip ruosiausi zuvis, ne parselius gaudyti :lol:
Sakau, tai nera kazkas super/druper, bet bazei panaudoti galima.O smagiausia, kad jis yra be zvyro, tai ano galima uz dyka dasidėti :lol:

#125121   eLPi
 22 Bir 2009 13:41
Skumbrotas rašė:.... buvo supakuotas maišais po 10kg, užrašyta "žuvims".
Perku toki ir seriu zuvis savo tvenkinyje, lygtais jom patinka :lol:

#125127   senelis
 22 Bir 2009 13:54
Skumbrotas rašė:95 proc. žvejų jaukina arba pirktais jaukais be jokių ten pribombasų, arba tiesiog grynais šutintais kviečiais, perlinėm kruopom, žirniais ir tikrai nesiskundžia laimikiais, nes taikosi ne į belekokią šušerą ten plaukiojančią, o tikslingai į stambesnes žuvis, pagal kurias ir pasirenka tą jauką.
pritariu :-ou-je Savaitgali per 3 pusdienines zvejybas pagavau 21 karsi,kuriu ketvertas buvo po ~2 kg, penketas kilograminiu,o likusieji 0,5 - 0,8 kg. Seriau gana aromatingu pirktiniu jauku,bet kartu ir sutintais zirniais. Ir tu karsiu,kuriuos paskerdziau (teatleis man Viespats ir makaule :cool: ) viduriuose buvo didesne dalis zirniu. Ir esu isitikines,kad serdamas vien zirniais(kaip senais gerais laikais) rezultatai blogesni nebutu :roll:O visokios ten pinkos ir t.t. tai gal kokioms aukslems privilioti ir tinka,bet gaudant ZUVI jos tikrai nepadeda.

#128190   detomkis
 09 Lie 2009 09:18
Sveiki, turiu toki tupa klausima :grin: Jei noriu žvejoti ežere, kuris yra išnuomotas kažkokiam žmogėnui, tai kaip man jį rasti kad tuos kelis tautiškus sumokėt ir ramiai žvetot? Ar paprasčiausiai važiuot ir žvejot, jei prisistatys tada ir sumokėt? Kaip jūs elgiatės tokiais atvejais?

#128192   Edosius
 09 Lie 2009 09:22
Jei prie ezero nera lenteles su kontaktais gali ramiai zvejot, prisistatys tada ir sumokesi.

#128196   Skridžas
 09 Lie 2009 09:25
Aš pvz. pirma karta važavau pas ta žmogėnia,pirma jam pasikambynes ant lentutės rades nr.kuri buvio prie ežerio ..Bet vaziavau pas ji tolokai apie 3 km tyokiu labai pratsu keliu davau jam 2 lt i psio....Čia buvio pirmas ir paskutinis kartas kai teip dariau :-D Aiškiu prie kito ezerio atsydures butinai pasikambyniu ir pasiklausiu,tuo paciu isiakiniu kokos zuvies yra,daznausi manes klausi kiek laikio zvejosiu sakau 1diena ai sakio neapsimokia man atvazuoti..zvejok :-D O seip jaigu gauti leidima ilgesniam laikiu tei tada turbut atvazuotiu ir israsytu..

#128412   Raupsuotas
 09 Lie 2009 20:49
[/quote]pritariu :-ou-je Savaitgali per 3 pusdienines zvejybas pagavau 21 karsi,kuriu ketvertas buvo po ~2 kg, penketas kilograminiu,o likusieji 0,5 - 0,8 kg. Seriau gana aromatingu pirktiniu jauku,bet kartu ir sutintais zirniais. Ir tu karsiu,kuriuos paskerdziau (teatleis man Viespats ir makaule :cool: ) viduriuose buvo didesne dalis zirniu. Ir esu isitikines,kad serdamas vien zirniais(kaip senais gerais laikais) rezultatai blogesni nebutu :roll:O visokios ten pinkos ir t.t. tai gal kokioms aukslems privilioti ir tinka,bet gaudant ZUVI jos tikrai nepadeda.[/quote]

Nepykite, bet tai tik parodo, kad zvejyboje pludine meskere kai kam labai truksta isprusimo arba liaudiskai snekant elementarios informacijos-ziniuPaveikslėlis

#128460   Laukinis
 10 Lie 2009 09:03
:shock:

#128480   Saugirdas
 10 Lie 2009 10:00
Labai Alkanas, prašyčiau apšviest ką turėjot omeny? :roll:

#128585   Raupsuotas
 10 Lie 2009 14:57
Saugirdas rašė:Labai Alkanas, prašyčiau apšviest ką turėjot omeny? :roll:
Jei žmogus rašo, kad visi priedai kuriuos naudoja sportininkai yra skirti mažai - smulkiai žuviai gaudyti tada manau nėra ką nei diskutuoti '''bum Tada sauja kruopų, sliekų dėžutė ir pirmyn :grin: Dar nei vienas žvejas nėra įrodęs, kad su košėm, visokiais žirniais galima pagauti stambią žuvį, o štai naudojant kvapus, pinkas, uodo-truklio lervas bei dešimtis kitų priedų ne :ks> Ir pabaigai - iš ko jei ne iš sportininkų perimama patirtis, mados, naujienos ir pn. dalykai :?:
P.S.Prašau nieko neužsigauti, bet tuom ir baigim šią diskusijąPaveikslėlis

#128586   Vegys
 10 Lie 2009 15:14
LABAI ALKANAS, gal ir ne tinkamoje vietoje paklausiu, bet ar galėtum įvardinti bent "iš akies" koks būna vidutinis žuvies svoris per varžybas ? :roll:

#128590   gizmoun
 10 Lie 2009 15:25
sveiki visi zvejai noreciau suzinoti visu nuomone apie Varniskiu ezera esanti vilniaus apilinkeje, ar apsimoka i ji vaziuot zvejot nesu jame zvejojas tai teiraujuosi kokios ten zuvis plaukioja, ant ko gaudomos, kokie gyliai bei ar verta vaziuot su dugninemis zvejot.

laukiu visu kurie ka girdeja apie si ezera dekui uz nuomone

#128598   Saugirdas
 10 Lie 2009 16:04
Vegy, ištikrųjų kiek teko dodėtis apie sportinę žuklę, viskas prendžiama tikrai durnai. Ipač žvejojant tarkim aukšles. Sumautos kelios minutės ir ragai, aukšlių nepagauni krenti keliomis vietomis žemyn. Man asmeniškai tokia žvejyba ne prie širdies. Jauko daug, žuvis smulki. Ką jau bekalbėt apie greitį kuris yra be galo reikalingas. Aš jau mieliau 3h pasedėsiu valtyje, ir pagausiu kad ir 2karšius. Nors traukt malonu. O per varžybas aukšlių daugimas man lyg žaidimas. Pats esu taip bandęs... Asmeniškai man taip labai juokinga. Na taip ten ir aukšlė svarbu. Bet nežinau, aš jau geriau pasisedėsiu belaugdamas monstrų nei cackinsiuos su smulkme.

#128602   gizmoun
 10 Lie 2009 16:25
gal kas zino nebloga ezera kur galima butu su nakvine nuvaziuot ant dugniniu pazvejot nuo vilniaus link moletu puses :neutral:

#128604   Saugirdas
 10 Lie 2009 16:31
Varniškių ežeras idialiausia vieta. :-D

#128605   gizmoun
 10 Lie 2009 16:32
bet kiek girdejas jis isnuomotas karpininkams, gal zinai kokios ten kainos

#128611   Saugirdas
 10 Lie 2009 16:44
Oj tikrai nžn. Vakar kažkurioje temoje apie tai vyrai diskutavo. Tau patarčiau nuvažiuot pasidomėt prie ežero gal bus lenta su kontaktais. Internete paieškok, tikrai nžn...

#128623   Raupsuotas
 10 Lie 2009 17:49
gizmoun rašė:gal kas zino nebloga ezera kur galima butu su nakvine nuvaziuot ant dugniniu pazvejot nuo vilniaus link moletu puses :neutral:
Gluko ezeras tik 70km nuo Vilniaus.Poilsiavites super irengtos ir nuo namu netoli.Tik nepamirsk Varenoje isiimti leidimoPaveikslėlis

#128626   Raupsuotas
 10 Lie 2009 17:54
Gerbiamas, Vegy, matau, kad sudominau.Taigi atsakau i Jusu klausima - nuo 5g iki ~15kg - priklausomai kur ir kokiose varzybose dalyvauji.Turiu mintyje Lietuvos vidaus vandenis.Ir tikrai zvejojama ne sliekais ;-)
Kaip pavyzdi galiu pasakyti, kad PAR vieno cempionato metu dalyvavo komandos is 15 saliu ir buvo sugauta virs 18 tonu zuvyciu :!: Suprantu cia Lietuva, bet laimikiai taip pat buna ivairusPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 1 Raupsuotas. Iš viso redaguota 10 kartus.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 27
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė