Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kas, kur, ant ko šiuo metu kimba ir kt. aktuali informacija
 #373134   hipy
 15 Geg 2012 22:46
trumpintu tokius "Benderius" kas nors tai bent tvarka butu... o dabar tai mano prognozes praktiskai pasitvirtino su Vegio isaiskinimu... kitu atveju "Vasiuku" krastas gresia...
 #373136   Arvidys
 15 Geg 2012 22:52
O jūs man galit pasakyt ka daryt jei mano gaudomos upės upeliai tokie kad ju jokiuose informacijos šaltiniuose nėra. www.mzvejyba.am.lt įsijungiu rajona kur yra mano upeliai nėra jų net srašuose kad tokie egzistuoja ko man tada reikia? užteks metinio to už 50Lt kur neišnuomotiem telkiniams ar kaip? '''bum
 #373140   Arvidys
 15 Geg 2012 22:54
Konkrečiai nes dabar kai pasigilinau totalus košmaras o nesistema... Kaip per tiek metų neimanoma visko susitvarkyt...
 #373141   sonca
 15 Geg 2012 22:55
Na tai taip. Jei oficialios info nėra tai niekas ir negalės nubaust ir pareikšt, kad proto galia turėjai išsiaiškint kam jie išnuomoti.
 #373167   dainiuška
 16 Geg 2012 05:48
Arvidys rašė:O jūs man galit pasakyt ka daryt jei mano gaudomos upės upeliai tokie kad ju jokiuose informacijos šaltiniuose nėra. http://www.mzvejyba.am.lt įsijungiu rajona kur yra mano upeliai nėra jų net srašuose kad tokie egzistuoja ko man tada reikia? užteks metinio to už 50Lt kur neišnuomotiem telkiniams ar kaip? '''bum
Tai kad čia atsakymas lyg peršasi savaime :ks> Jeigu paties norimo vandens telkinio nėra nuomojamų vandens telkinių sąraše ar žvejyba jame kaip nors neapribota Mėgėjiškos žūklės įstatymu - tuomet tame vandens telkinyje turi pakakti "respublikinio" leidimo žūklei.

Dėl tų ŽD tvarkų esu užklausęs atsakingų asmenų informacijos iš AM, kad parašytų konkrečiai, kokius mokesčius savo vandens telkiniams taiko konkreti ŽD. Matyt, klausimas pasirodė per sunkus - jau mėnuo laiko nesulaukiu į jį atsakymo :e:e
 #373177   Rapolas
 16 Geg 2012 07:04
Vegys rašė:...Geros pareigos "Vyr žūklės žinovas" :-D
Nu jei ans dar nardytojas, tai aišku, kad viršesnis žinovas už paprastą mėgėją :-D
Nu bet su upių ruožų nuoma tai ryški nesąmonė ,nes piningai renkami įžuvinimui, o ne šiukšlių rinkimui ar pan. atskiruose ruožuose ;-)
 #373343   Skridžas
 16 Geg 2012 12:44
Kiek supratau dabar pabandęs tai nupirkti leidima i išnuomotus valstybės telkinius dar negalima? :shock:

Ir dar klausimas kaip ten dėl žemupio kaip tas leidimas vadinasi ir kur ji pirkti?
 #373355   sonca
 16 Geg 2012 13:27
Galima, bet ne į visus. Po truputį tų telkinių daugėja ALIS sistemoje, bet kiek pastebėjau nėra MŽD telkinių. Kažkaip ta kontora labai archajiška, turbūt dar nežino kas yra internetas ir banko sąskaitos :)
 #373382   Rapolas
 16 Geg 2012 14:32
Pasižiūrėjau (šiaip, įdomumo dėlei) ,jog Neries upės dalį tik kauniečiai "sugebėjo" išsinuomuot:
http://www.lmzd.lt/lt/zukle/vandens-telkiniai/
Įdomu pasidarė, kaip MŽD bus "priversti" per ALIS sistemą dirbti... , turiu omeny leidimus (MŽD teritorijoj) mėgėjiškai žvejybai, o ne narių bilietus, nes priešingu atveju nebeaišku, kam ta ALIS išvis ;-)
 #374962   Airis
 21 Geg 2012 20:56
2012-04-18 sveiki. jei atvaziuoju zvejoti nakciai, sakykim nuo penktadienio vakaro 18 val iki sestadienio pietu ar uztenka vienos korteles ar reikia dvieju? kitas klausimas. jei reikia dvieju tai reiskia, kad tai dvi zvejybos. o per viena zvejyba galima sugauti 7 kg zuvies. reiskia, kad per ta laika nepazeisdamas taisykliu galiu sugauti 14 kg zuvies. ar as teisus?
Jūs teisus, per vieną žvejybą galima sugauti 7 kg žuvies, tai per dvi žvejybas galite sugauti 14 kg žuvies. Meškeriotojo kortelė galioja vieną parą.

nieko nebeina suprasti. parko teritorijoje zvejojant,kiek paru leidimu turi, tiek ir daugini is 7kg

http://www.nemunodelta.lt/16955/virsuti ... -musu.html
 #374969   vava
 21 Geg 2012 21:04
tas atsakymas pjaunasi su taisyklemis, kurios sako:
4.9. viena žvejyba – vieno asmens mėgėjiška žūklė ar limituota žvejyba nuo atvykimo į žvejybą iki žvejybos pabaigos

o paskui dar sako:
Vienos žvejybos metu sugautų, šiame punkte nenurodytų leidžiamų gaudyti, žuvų bendras svoris neturi būti didesnis kaip 5 kg, Kuršių mariose neturi būti didesnis kaip 7 kg, o Baltijos jūroje – 15 kg, neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio, ir išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris yra didesnis nei šiame punkte nustatyta norma. Į laimikį neįskaitomos žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį.
 #374971   hamis
 21 Geg 2012 21:09
Nemuno deltos regioniniam parke galima 7kg sugauti. Ta pati leidime nurodo. Logiskai mastant tai jei viena zvejyba kodel mokama kaip uz dvi, nes korteles perki dvi.
Leidimas apibrezia, kad turint zvejo kortele( kuri galioja tik einamaja diena) gali saugauti 7kg, bet neapibrezia kaip deklaruoti kitos dienos sugauta norma. Cia tuo atveju jei atvaziuoji keliom dienom.
 #374976   Vegys
 21 Geg 2012 21:26
Kas didesnę galią turi - Nemuno deltos regioninio parko taisyklės ar http://www.am.lt/VI/index.php#a/6433 ?
Taisyklėse aiškiai parašyta - 5 kg (Nemunas tai ne Kuršmarės) vienai žūklei. Žūklė - nuo atvykimo į žvejybą iki žvejybos pabaigos.
Leidimas (kad ir 2 ar 5) - tik nurodo dienų skaičių, kiek gali žvejoti.
Sugautų žuvų limitas - kaip jau minėjau, vienai žūklei. Jei vadovausimės žūklės taisyklėm - max vienai žūklei 5 kg.
 #374980   hipy
 21 Geg 2012 21:35
buvo kazkas rases kaip issprende problema: pirkdamas pastabose nurode laika datom ir valandom. tik neaisku kaip GA i tai paziuretu, bet jei kitu pazeidimu nera, manau nesikabintu. o leidimas zvejot parai nei kiek nesikerta su vienos zvejybos apibrezimu, nes zvejyba gali trukt ne tik kad viena para issidesciusia per dvi datas, bet ir tris ar daugiau paru, tada jau reiks atitinkamo kiekio leidimu...
 #374982   hipy
 21 Geg 2012 21:40
va kazka panasaus i mano sapaliones radau ir ju puslapyje:
2012-04-27 Kaip suprantu vaziuojant i zvejyba nakciai, nusipirkus zvejo kortele pvz. :05men 01d 18val ji galioja iki 05men. 02d 18 val. Ar teisus as?
Leidimas limituotai žvejybai galioja vieną parą, tai nuo 0 iki 24 valandos, kai leidime nėra parašyta žvejybos pradžia ir pabaiga valandomis.
 #374992   Vegys
 21 Geg 2012 21:56
hipy rašė:leidimas zvejot parai nei kiek nesikerta su vienos zvejybos apibrezimu
Nuvažiavęs su 2 kortelėm, max leistino kiekio x 2 sugaut negali. Kortelės galiojimo pabaiga nelygu žūklės pabaigai.
 #375018   Airis
 22 Geg 2012 04:48
kadangi ndp galioja savos taisykles, tai kiek paru korteliu turi, tiek gali ir imti kg, nes zvejybos laikas apmoketas ir matosi.
zvejojant kitur, zvejybos ilgumas nematomas.
7kg norma parasyta nrdp taisyklese
 #375035   Tadass
 22 Geg 2012 08:14
ndp vykdoma limituota zukle, todel ir taisykles gali nusistatyt kitas (as bent jau taip suprantu). Is cia ir gaunasi tie 7 kg zuvies ("alia" kompensacija zvejams, kad reikia po 10 lt susimoket + kad nebutu neusipratimu, kai pvz. parplauki i Uopstadvari is mariu, kur galima 7 kg, bet cia vel gi - mano nuomone).
O del to ar 7 kg leidziama pagauti per 1 zvejyba, ar per 1 diena, ar per 1 "leidima", turetu kazkaip labai gramatnai isaiskint, nes man cia yra dviprasmybiu...
 #375048   Urlys
 22 Geg 2012 09:08
Leistino sugautos žuvies svorio ir žūklės trukmės problema atskleidžia įdomią kategoriją žvejų mėgėjų, gal tiksliau juos pavadinti reikėtu mėgėjais verslininkais.
Paties žvejybos užtrunka kartais savaitę, žuvį paleidžiu kai nesiruošiu jos valgyti, palepinu kartais kaimynus šviežia žuvimi, turiu juodai dienai šiek tiek užsišaldęs, bet niekad nepardavinėju pančio sugautos žuvies ir nesuprantu kaip gali 5 kg. žuvies limito pritrukti. Atšildyta gėlavandenė žuvis nebeskani, antrą dieną į žuvies patiekalus žiūrėti nebesinori, ką jūs su ta žuvimi darote jei ne pardavinėjate ir daržų netręšiate, negi kas savaitę giminės balius rengiate?
Man atrodo čia viskas tvarkoje su taisyklėmis ir reikalavimais, reikėtu pasidomėti prieštaraujančių joms, žvejų tikslais ir siekiais.
 #375060   hamis
 22 Geg 2012 09:27
Ne, alkani tik Jus razynku ieskodami pastoviai nedaskaitot iki galo, bet cie nieko naujo. NDRP leidziama sugauti 7kg, cia ta norma per akis yra, bet del jos niekas nieko ir nesidrasko. Problema yra ta, kad uz viena zvejyba tu turi moketi kaip uz dvi ir tai nera normaliai reglamentuota. Jei per interneta perki tai kaip ir viskas aisku nuo dienos pradzios iki jos pabaigos, zodziu viena einamaja kalendorine diena. Perkant perlo terminale as kaip suprantu laikas isimusa? Tai nejaugi tokiu atveju gali zvejoti para laiko nuo leidimo isigijimo? Kiek man aiskino tai ne, as auksciau esu papaustines atsakyma is p. Greiciuno, kad sita GA inspektorius pasilieka spresti sau kaip traktuoti ta bilieta. Va cia ir kyla nesusipratimu, nes nera konkreciai parasyta niekur.
 #375068   SauliusM
 22 Geg 2012 09:56
viska mes daskaitom ir suprantam. nori ramiai zvejot perki du leidimus. nori apturet nuotykiu besiaiskindamas su inspektoriais gali pirkt viena. ir leidimas yra vienai dienai o ne vienai zvejybai jeigu ka ir jau kalba apie tai buvo, kad viena zvejyba gali testis ilgiau nei viena diena. bet tu vel is naujo pradedi. o kilogramai taii man asmeniskai isvis giliai nesvarbu. niekada gyvenime tokiais kilogramais zuvies netempiau namo ir nesiruosiu to daryt, nes *PYP* man tie kalnai mesos reikalingi. man zuvis budama gyva upej zymiai grazesne nei i bulvini maisa sugrusta. nu parsinesu namo viena ar dvi zuvis kartais ir man to gana... o primust 7 kg karsiu ir kita diena dar 7 kg karsiu ir tempt namo tuos 14 kg karsio mesos nu tai konkreciai nedaedusiam reik but. mano supratimu 2-3kg zuvies yra tai, ko seimai vienam kartui pavalgyt yra daugiau nei pakankamai.
 #375074   paska
 22 Geg 2012 10:08
Jeigu visi taip mastytu,nereiketu nei taisykliu nei GA,bet deja...Jeigu leidimas vienai dienai ,o ne vienai žvejybai ,tai irgi nesamone ,nes aš galiu nuvažiuot per diena aštuonis kartus pažvejot..
 #375077   hamis
 22 Geg 2012 10:17
Matau, kad rasai tik tam, kad rasyti. Kalba apie tai, kad nera aiskumo, o tu cia apie savo zuvies suvartojima. Nei man nei kitiems neidomu kiek tu tos zuvies tempi namo ir kaip matini savo seima. Kiti gal gaudo, kad pasirukyti ir t.t. Cia kiek vieno asmeninis reikalas
Dar karta parasysiu YRA DAUG NEAISKUMU kaip traktuojamas leidimo galiojimo laikas. Pats Greiciunas jeigu raso, kad tai priklauso nuo GA inspektoriu, tai kaip cia gali buti paprasta mums patiems? Turi buti aiskiai pasakyta, kad galioja tik diena ir nepalikta jokios erdves interpretacijoms. Nes kai ta erdve atsiranda gaunasi toks didelis erzelis is visokiu umniku
 #375079   SauliusM
 22 Geg 2012 10:21
hami, tai va pats ta erzeli dabar ir keli i tu umniku gretas atsistojes.
o normalus zmogus nusipirks du leidimus ir pasiims tos zuvies kiek vienam kartui pavalgyt reik ir nekils jam jokiu problemu ir nuo inspektoriaus nieks nebepriklausys.
o problemos kyla arba nedaedusiem kurie maisais zuvi namo tyst nori arba visiem umnikam interpretatoriam kurie litu ant leidimo sutaupyt nori. tik tiek.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė