Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #239974   meskute
 12 Gru 2010 10:45
Kartais pagalvoju ir kodel gi pakliuvau gyventi ne vakarinej pakrantej.Saunuoliai vyrai
 #240014   varnenas
 12 Gru 2010 16:42
dalius1984 rašė:
varnenas rašė:as esu pats ten nemazai zvejojas. tai kai vejo stipraus nera tai visada nuo plezo....
gal kokia tehnika ten yra? toli meti? ant ko gaudai pagrinde? gal gali truputi daugiau info :) :?: zadu pirmadieni waryt. kaip ten diena ar nakti geriau? kylant wandeniui ar leidziantis? gal pats zadi waziuot-td daugiau pamoku duotum ;uolrait
geriausiai nakti ir anksti ryte, isidienojus buna kad kliovas kaip kirviu nukirstas... gaudau arba ant lugo, arba ant rago, pjaunu i kelias dalis ir dedu ant mazesnio kablio, kadangi cia pas mus tie didieji basai retai papuola, tai ner ir prasmes....
nakti dazniausiai dogai kimba, o paryciui pleksnes pradeda...
 #240024   meskute
 12 Gru 2010 17:14
Keista ,gal aisku as klystu ,bet siuo metu ragu tikrai nerasi. Ar nrbandei ant razor gabaliuku,kiek kabliu dedi ant sistemeles,ar ilgus pavadelius,ar svori su kojom naudoji,ar darai ,kad ridinetusi dugnu???
 #240034   dalius1984
 12 Gru 2010 17:51
varnenas rašė:
dalius1984 rašė:
varnenas rašė:as esu pats ten nemazai zvejojas. tai kai vejo stipraus nera tai visada nuo plezo....
gal kokia tehnika ten yra? toli meti? ant ko gaudai pagrinde? gal gali truputi daugiau info :) :?: zadu pirmadieni waryt. kaip ten diena ar nakti geriau? kylant wandeniui ar leidziantis? gal pats zadi waziuot-td daugiau pamoku duotum ;uolrait
geriausiai nakti ir anksti ryte, isidienojus buna kad kliovas kaip kirviu nukirstas... gaudau arba ant lugo, arba ant rago, pjaunu i kelias dalis ir dedu ant mazesnio kablio, kadangi cia pas mus tie didieji basai retai papuola, tai ner ir prasmes....
nakti dazniausiai dogai kimba, o paryciui pleksnes pradeda...
jasna. o klausyk tarkim nuo tos betonkes i desine papludimiu zingsniuoji,ar toli?man wieni sake kad koki 500metru i desine eini ir ten gaudo pagrinde zwejai? ir meskutes klausimus kj atsakysi nebetyresiu klausimu :) dekui didelis :gutgut gal kas i zwejyba pirmadieni ryte noretumet :)?
 #240113   zekisLT
 12 Gru 2010 22:31
Angler rašė:
zekisLT rašė:to dalius: na feederiu as nerizikuociau i jura asmeniskai, gaila koto butu :grin: tam ir yra spec kotai, kad atlaikytu zuvi jurine, vandeni suru, smelio trinti i ziedus ir pan.
O as galvoju,kad su heavy feeder butu visai ir nieko pazvejoti juroje :roll: ,juk stipriu feederiu gali ismesti ir 4oz,o gal ir daugaiu,jeigu tuo metu jura rami be stiprios sroves problemu nebutu,nemazai zveju Lietuvoje juroje naudoja karpinius kotus ir vargo nemato :gutgut .Na aisku as kalbu apie feederius kaip apie alternatyva surfams tuo atveju jeigu juroje zvejoji retai,bet jeigu esi uzketejas jurininkas tada be surfu neissiversi ;-)
bliam jus kaip ir visi airiai :D ozais matuojat :D man dar i juos sunku pereiti :) 4 oz tai kiek gramu? pas mane paskutinis pirkinys buvo jaxon iki 90g, tai cia vidutinis fedderis istikro, o kad LT su karpinem zvejoja tai taip, bet cia nlb ir reikia lb jau galingu feederiu manau, per akis vidutinioko manau ;uolrait
 #240115   zekisLT
 12 Gru 2010 22:34
meskute rašė:na angler kaip alternatyva visu rusiu meskerykociams yra lidlinis kotas,toks su rite parduodamas zaliame dekle.Tokiais kotais maciau ir spiningaujant ir pludine pasidare ,ir juron uzsuka.Va cia tai alternatyva ne tik kotams ,bet ir zvejams .... :?:
pala meskute, tai lidl turi 4 kotus berods, visus buvau susipirkes pires 3 metus ar kiek daugiau :D na like tik ''surfas'' ir plude naudoju viena, nes kitam jis netinkams isvis, ir ta pacia plude su juo visau neidomu zvejot istikro...o tas surfas vadinamas lidlo tai pasibaiks dar po keletos zvejybu, nes ziedai jau keli pavargo lb :lol: zodziu, LIDL '' ;-var-var. ;-var-var. ''
 #240124   zekisLT
 12 Gru 2010 22:55
angler cia rase apie super heavy feederi, kad lb universalu, na taip..GALBUT... bet ar reikia jo? karsiam tokiem, raudem ir kitai tokiai zuviai per akis vidutinio, ir traukti maloniau, o jurai jau juroj skirti irankiai... na o karpiam...daznai ir daug cia karpiu zvejoji? :) kiek zinau airijoje pramoniniai karpynai tai gal tik 4-5 tera... idomu nulekus kada istikro...o su laukiniais tai neisivaizduoju kas per reikalas, nei LT neteko ju zvejot, nei per daug gilintis...

bliam, skaitau save pakankamai jaunu kaip IRL ir kaip zveju, bet ir man teko laikyt rankose bambukine meskerele :D ( cia kazkas mineje buvo) po ti seke spinigas 1m i barabanu :D
na su lazdynu nezvejojau kaip meskute ;-)

angler saunuolis kad laiska airiam parasei apie taisykles ziema, lb idomu ka parasis ;)

o ledo manau dar turetu buti, dar atsalt manau pries sventes, galesit zvejot ;uolrait
 #240143   miegas
 13 Gru 2010 01:01
4oz - 124g, seip su tiek gramu i jura neverta eit, jai didesnes bangos tai tiek kabindavau ant spinigo. o surfams pagrinde naudojam 5-6oz plius baitas tai tavo toks fyderis subires po zvejybos :-D
 #240144   zekisLT
 13 Gru 2010 01:15
miegas rašė:4oz - 124g, seip su tiek gramu i jura neverta eit, jai didesnes bangos tai tiek kabindavau ant spinigo. o surfams pagrinde naudojam 5-6oz plius baitas tai tavo toks fyderis subires po zvejybos :-D
tai vat kodel as ir nei neplanuoju i jura :D jurai - juroms skirti kotai, ezerams, upems jiems skirti kotai lengvesni kur kas... ;-)
 #240147   varnenas
 13 Gru 2010 03:54
drisciau papriestaraut... -kai jura rami naudoju 3 ozu svina, ir kad ridinetusi dugnu, man taip visai gerai....
dabar lygtais lugu sezonas, as ju niekad nekasu, perku pardej... kiek ant ko teko zvejot, tai lugai geriausi buvo...
p.s. geras spiningelis turetu but 4 ozam metyt....
 #240168   oli
 13 Gru 2010 10:47
varnenas rašė:drisciau papriestaraut... -kai jura rami naudoju 3 ozu svina, ir kad ridinetusi dugnu, man taip visai gerai....
dabar lygtais lugu sezonas, as ju niekad nekasu, perku pardej... kiek ant ko teko zvejot, tai lugai geriausi buvo...
jo tikra tiesa,dedu kartais ir 2oz,be ragu,kad vartaliotus kartu su srove,pliakshnem gaudyt(ko jau seniai nedariau :roll: ),bet jai jau prie to eiti tai tam yra skirti ir atskiri kotai-"flattie" arba "bass" seriju kurie yra trumpesni ir ju uzmetimas 2-4oz,manau jie ir yra kazkas panashaus i sunku feedery- https://www.tackleuk.co.uk/bass-rods-c-84_157.html ,sunkiu surfu metyti tas 2oz tikrai nelabai man patinka :lol: jauchias kad irankis ne tam skirtas...bet kai saka nesu kolkas tiek fanatikas kad prisipirkt visokiu rushiu meshkeriu,o ir negaliu sau to leisti(galechiau tikrai puse sitingo butu kotais uzversta :lol: )
del lugu tai pasakychiau,kad ne pats geriausias o pats universaliausias baitas,viskam gaudyti tinka,ankschiau irgi maniau kad pats geriausias,rausdavom priesh zvejobas anuos,jai nepavykdavo prikast net nevaziuodavom zvejot,bet su laiku teko isitikinti,kad tai ne vienintelis baitas kuriuo galim puikiai zvejot...
 #240224   Angler
 13 Gru 2010 13:54
Na tai visdelto universalus tas heavy feederis ;uolrait
zekisLT rašė: bliam jus kaip ir visi airiai :D ozais matuojat :D man dar i juos sunku pereiti :) ;uolrait
As asmeniskai 1oz verciu i 28gr :ruko
 #240238   varnenas
 13 Gru 2010 14:55
zekisLT rašė:
miegas rašė:4oz - 124g, seip su tiek gramu i jura neverta eit, jai didesnes bangos tai tiek kabindavau ant spinigo. o surfams pagrinde naudojam 5-6oz plius baitas tai tavo toks fyderis subires po zvejybos :-D
tai vat kodel as ir nei neplanuoju i jura :D jurai - juroms skirti kotai, ezerams, upems jiems skirti kotai lengvesni kur kas... ;-)
man yra teke 2kg lydeka su surfu traukt, tai ispudziai gana idomus.... ''plot
 #240340   miegas
 13 Gru 2010 19:46
varnenas rašė:drisciau papriestaraut... -kai jura rami naudoju 3 ozu svina, ir kad ridinetusi dugnu, man taip visai gerai....
pleksniu zvejybai kartais naudojam kaip oli sake ir 3 ir kartais net 2oz, bet tai buna retai. lugu svieziu cork apylinkej nera pirkti, o saldyti tai.... :-D
 #240352   Angler
 13 Gru 2010 20:22
Na va pagaliau dasibeldziau :v-ar iki Inland Fisheries Ireland ir gavau atskyma del poledines zukles Airijoje galiojanciu istatymu,kaip ir tikejausi viskas skamba paprastai:"Siuo metu salyje nera istatymu del poledines zukles valstybiniuose vandens telkiniuose,del zvejybos privaciuose telkiniuose privaloma susisiekti su ju savininkais." Ir dar pridure:"Inland Fisheries Ireland (IFI) atkalba zvejus dalyvauti poledineje zukleje del pavojaus sveikatai ir tokios zvejybos pasekmiu" :roll: .
Tik gaila,kad ziema baigesi :e:e
 #240445   dalius1984
 14 Gru 2010 00:26
nu wa katik gryzau is dar wienos sawo jurines zwejobos :) neblogai ganetinai sakyciau-nuobodziaut nebuwo kada ;uolrait kadangi waziuodamas zwejot nesitikejau zweju pardoj rast wormu,tj is namu isimeciau wistos kulsy :grin: vis kazkas galwoju :) bet mano dideliai nuostabai pawyko rast ir lugu ir razor fish (atrode kj moliuskas bambuke yauges).tj wa nzn kudie bet del masalo nepastebejau kad kuris nors tikrai pranasesnis butu,wisi 3 wienodai skanus plexnem atrode-na gal lugai siek tiek sekmingiau gaudes. zodziu plexniu i walias ten,berods koki 40 pagawau,ir koki 20 coaliuku mazu,o zwejojau nuo 3wal iki 21. na zodziu smagu buwo. tik jus man juros wilkai pasakykit nejaugi juroj wien tik mailius gywena?????? kiek zwejojau neesu didesnes zuwies nei 0.5kg pagawes,o tas tikrai nekelia upo i jura wel waziuot,bet..... gal kas kur kokiu wietikiu znot kur menkiu galetu kibt,nes sliekus sert tiem babauziukam nesinori.
wa cia siandienos laimikiai.daug daug tu plexniu buwo :)
http://img691.imageshack.us/img691/7163/13122010173.jpg beje sitos 3 didziausios :)
http://img225.imageshack.us/img225/8305/13122010174.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/5370/13122010175.jpg
wa cia standartines :)
http://img502.imageshack.us/img502/2242/13122010176.jpg
 #240446   miegas
 14 Gru 2010 00:52
nu zuvies yra toj juroj ir dideles tik reikia rasti vieta, pavizdziuj pas mus dideliu menkiu daba galima pagauti mieste ir nereik niekur toli vaziuot. dabsus ar pleksnius kiek zvejojom tai mazos kabinejasi kai masalas stovi vietoj, o kai vaiksto tada galima ir didesniu pagauti. gal gali paaiskint ka tu ten su ta vistos koja veikei?
 #240451   dalius1984
 14 Gru 2010 01:25
miegas rašė:nu zuvies yra toj juroj ir dideles tik reikia rasti vieta, pavizdziuj pas mus dideliu menkiu daba galima pagauti mieste ir nereik niekur toli vaziuot. dabsus ar pleksnius kiek zvejojom tai mazos kabinejasi kai masalas stovi vietoj, o kai vaiksto tada galima ir didesniu pagauti. gal gali paaiskint ka tu ten su ta vistos koja veikei?
nu ant wistos mesikes irgi jema neblogai.daznokai in zwejyba ysimetu wistienos truputi,jei sliekai pasibaiktu :) o kuriam cia mieste tos menkes? kad masala judanti padaryt reik lengwo swino,o su lengwu swinu numest neina toli,mano beachcastas nuo 4 iki 8 oz raso,tj meginau ta 2oz swareli metyt ale ne toliau kjp 30-40 metru nusimeta jis man
 #240589   Angler
 14 Gru 2010 13:13
Good man dalius :gutgut
Dideles ar mazos tos pleksnes nesvarbu,svarbiausia,kad randi laiko ir zvejoji ir pagauni :gutgut
Nepatingek isivalyk zuvi ir pasikepk,zvezios keptos pleksnes ;uolrait
 #240595   dalius1984
 14 Gru 2010 13:39
Angler rašė:Nepatingek isivalyk zuvi ir pasikepk,zvezios keptos pleksnes ;uolrait
as tas plexnes zwejyboj issiwaliau,kj i pabaiga zwejyba ejo,tj manoji laiminga buwo kad zuwies toikios parweziau:) wa uzsudziau ir snd pietums bus plexnienos ;uolrait
 #240731   miegas
 15 Gru 2010 01:52
dalius1984 rašė:
miegas rašė:nu zuvies yra toj juroj ir dideles tik reikia rasti vieta, pavizdziuj pas mus dideliu menkiu daba galima pagauti mieste ir nereik niekur toli vaziuot. dabsus ar pleksnius kiek zvejojom tai mazos kabinejasi kai masalas stovi vietoj, o kai vaiksto tada galima ir didesniu pagauti. gal gali paaiskint ka tu ten su ta vistos koja veikei?
nu ant wistos mesikes irgi jema neblogai.daznokai in zwejyba ysimetu wistienos truputi,jei sliekai pasibaiktu :) o kuriam cia mieste tos menkes? kad masala judanti padaryt reik lengwo swino,o su lengwu swinu numest neina toli,mano beachcastas nuo 4 iki 8 oz raso,tj meginau ta 2oz swareli metyt ale ne toliau kjp 30-40 metru nusimeta jis man
tai dek 3oz svareli be spigliu, turetu uztekti nes dar baitas ir turetu but apie 4oz, o ir pleksnem nereik toli mesti nes kai uzkilimas buna tai jos prie pat kranto maista renka. vistos niekada nebandziau :shock: bet gal ir reiks kada pabandyti del for fun :lol:
 #240732   dalius1984
 15 Gru 2010 02:10
miegas rašė:vistos niekada nebandziau :shock: bet gal ir reiks kada pabandyti del for fun :lol:
nu ta wista neblogai yra,ypac jei pasmeigi su oda,td ilgai lb ant kablio issilaiko. tj miegas kur ten sakei pas jus mieste menkes jema?gal atlekciau kada :/braj; :gutgut
 #240827   dalius1984
 15 Gru 2010 12:11
varnenas rašė:o vista gyva dedi ar nugalabiji pirma?
nu jus pawarot :grin: tjgi tik gabaliuka dedi :) gali ir ciela det jauciu,rykly gal koki ykabintum ''plot
 #240833   Angler
 15 Gru 2010 12:34
Daliau kiek supratau zvejojai Arclow,o nuo molo ar nuo plezo :?:
 #240849   dalius1984
 15 Gru 2010 13:05
as tada ten pirma karta gaudziau,tai pliaze sedejau nes wejo nebuwo.o siaip ir nuo molo jauciu kibtu.gal ryt ryte pabandysiu nuo molo.. tiesa pasakius iswis pirma kart nuo pliazo gaudziau,bet prisipazinsiu-patiko :) gaila tik kad didesniu egzemplioriu nepawyko paimt,bet su paskutine info apie dugnu judanti masala,tj ajuciu pawyks kazkas. jimsiu sawo heavy feederi,2oz swareli ir bandysiu :D
 #240884   oli
 15 Gru 2010 15:55
dalius1984 rašė:
varnenas rašė:o vista gyva dedi ar nugalabiji pirma?
nu jus pawarot :grin: tjgi tik gabaliuka dedi :) gali ir ciela det jauciu,rykly gal koki ykabintum ''plot
pasiskolin pas varnena grazta jai reiks galabit,manau jai labai neuzimtas skyliu grezimu paskolintu :lol: :lol: :lol:
 #240887   oli
 15 Gru 2010 15:57
dalius1984 rašė: tiesa pasakius iswis pirma kart nuo pliazo gaudziau,bet prisipazinsiu-patiko :)
;-var-var.
 #240922   Angler
 15 Gru 2010 18:14
Kadangi del poledines zukles Airijoje buvau parasias i kelias vietas,tai sendien gavau dar viena atsakyma is http://www.fisheriesireland.ie.
Si karta neversiu atspauzdinsiu originalo kalba:
Ice fishing is not illegal in Ireland but we do not recommend you try it
here. The dangers associated with ice fishing on Irish lakes can not be over
emphasised. The ice on Irish lakes rarely reaches the required thickness or
stability to give any sort of safe platform.

Regards,

Myles Kelly
Website Manager

Tiek ziniu ;uolrait ,laukiam ledo !-kliovas-!
 #240968   jmotejunas
 15 Gru 2010 22:07
sweiki.sendien bandziau wicklow prie svyturio pazvejoti neturejau net kibimo dejau skumbre vistos kreveciu dar kazkokiu sprindiniu zuvikiu bet kliovo kaip nebuvo taip nebuvo o slieku nera pirkti! gal kas galit patarti kur dabar geriau zvejoti kurnors netoli dublino? ir kaip tas menkes ar polokus nuo kranto gaudot? beje juroje esu bandes zvejoti gal 10 kartu tai betkokia info praverstu.dekui is anksto
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė