Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #291009   oli
 27 Bir 2011 00:02
Angler rašė:
oli rašė:o vietoj "g" numygti "k" irgi slabo :lol: :lol: :lol: kazkaip maniau kad chia pofig kaip kas rasho,tik kad mazdaug i tema butu,bet turbut tex jau byloti dailiai,kaip kokystai byliunasas artai brazdzionis,negeris uzsitraukti moderu nemalone,bo be forumo liudna butu kaip kokiam vytauitui be baravyko :lol: :lol: :lol:
oli :gutgut :grin: ,nepyk ant vegio jis tik nori,kad mes cia budami saloje nepamirstume savo lietuvisku shaknu.
ne,ne,baik tu,nepykstu,ner ko pykt :lol: o del shaknu tai aina jos *PYP* :lol: kaikurie bando byloti man kad pardaviau tevyne,nu ash su malonumu parduochiau,ale kad nieks neperka,net po pigiaja paleischiau ar net dalimis,nu bet kad ji niekam *PYP* nereikalinga :lol: :lol: :lol:
 #291010   miegas
 27 Bir 2011 00:50
blazer rašė: nors cortlandas labai kazkuo niekada nepasizymedavo, apie 444 esu neblogu atsiliepimu skaites. pats nebandziau. dabar uzsidejes cortland fairplay, tai esu visiskai nusivyles, toks ispudis, kad valas neatitinka uzrasytos klases... teks bandyti koki kitoki sniura.
na sendien susipirkau visokiu gerybiu, tai ant valo ir keliu muselku 86eu palikau, uz cortland 444 wf6f 55eu. daugoka, bet galvoju geriau viena karta daugiau nei po kelis kartus pirkineti.
buvau isejas i pieva meginti pametyt, tai kazkaip galvojau kad bus lengviau, 15m daugiau neperzengiau su uzmetimu ir man valas kotais negrazei gula, visas raitosi, gal slapias graziau guls ir mesis? na bus matyt, reiks dar licenzijas vaziuot pirkt ir normaliai issiklausinet kas ir kaip.
 #291011   blazer
 27 Bir 2011 01:17
miegas rašė:
na sendien susipirkau visokiu gerybiu, tai ant valo ir keliu muselku 86eu palikau, uz cortland 444 wf6f 55eu. daugoka, bet galvoju geriau viena karta daugiau nei po kelis kartus pirkineti.
buvau isejas i pieva meginti pametyt, tai kazkaip galvojau kad bus lengviau, 15m daugiau neperzengiau su uzmetimu ir man valas kotais negrazei gula, visas raitosi, gal slapias graziau guls ir mesis? na bus matyt, reiks dar licenzijas vaziuot pirkt ir normaliai issiklausinet kas ir kaip.
o koks kotas pas tave? as pats tik pradedantis, todel irgi ne kazin ka pametau ta vala. kai kotas buna per minkstas, buna kad vala subanguoja. geriausiai, kai kota sustabdai, ir galune sugryzta i savo vieta ir stop. minkstesniem kotam, sustabdzius, galune labiau sulinguoja ir jei valas nepagaves tinkamo pagreicio, susibanguoja biski. taipogi jei per zemai sustabdai ir nuleidineji, valas nespeja pilnai issitiesti ir sukrenta negraziai, banguojanciai, o jei visai per zemai, tai visas i viena taska sukrenta :D mano atveju, tai kazkaip jauciasi kad fairplay valas per sunkus ir kotas per daug persikrauna ir neismeta tinkama jega. reikia gerokai pavargti norint ismesti vala. beje dar gali nusipirkti spec tepaliuko valui, apie 3 eur kainuoja, sutepus, dar geriau ciuozia ziedais.
 #291076   miegas
 27 Bir 2011 11:34
blazer rašė: o koks kotas pas tave? as pats tik pradedantis, todel irgi ne kazin ka pametau ta vala. kai kotas buna per minkstas, buna kad vala subanguoja. geriausiai, kai kota sustabdai, ir galune sugryzta i savo vieta ir stop. minkstesniem kotam, sustabdzius, galune labiau sulinguoja ir jei valas nepagaves tinkamo pagreicio, susibanguoja biski. taipogi jei per zemai sustabdai ir nuleidineji, valas nespeja pilnai issitiesti ir sukrenta negraziai, banguojanciai, o jei visai per zemai, tai visas i viena taska sukrenta :D mano atveju, tai kazkaip jauciasi kad fairplay valas per sunkus ir kotas per daug persikrauna ir neismeta tinkama jega. reikia gerokai pavargti norint ismesti vala. beje dar gali nusipirkti spec tepaliuko valui, apie 3 eur kainuoja, sutepus, dar geriau ciuozia ziedais.
pas mane fladen vantage 9ft #6, rite 5-6klases, bet kazkaip atrodo kad tas valas nenori slysti is tos meskeres, neuzkrauna, bet greiciausi mano rankos dar per kreivos. po vakar treniruociu tai lyderis sutrumpejo apie 10 cm ir visas galas suplisinejo :cool:
 #291087   Angler
 27 Bir 2011 12:55
Fishermen rašė: Kazin kaip brejuj ? Imanoma ten pagauti ?? nuo to molo . Dun Laoghaire ten ira molas irgi ,ten kazin normaliai butu? Patark prasau kur geriausiai butu su to spiningu pagaudiit? Dekuj ,. :gutgut
Kaip Brejuj nezinau,bet Dun Laoghaire nuo molu tikrai zvejoja,teko skaityti kazkuriam airiu forume,kad vakarinis molas zuvingesnis,o ir spiningautoju jis megstamas.
Pernai rudeniop buvau uzsukes i Greystones sekantis miestelis uz Bray,tai ten statesi galinga prieplauka,manau kai ji bus uzbaigta atsiras neblogas molas nuo kurio bus galima smagiai pazvejot,o gal ten kas buvot jau,gal tas molas uzbaigtas :?:
Vakar buvau Dun Laoghaire uzlekiau paziuret kas gero Bullock harbour,vaizdelis toks:
Paveikslėlis
Valciu buvo isplaukusiu daug,turbut skumbre ejo !-kliovas-!

Kormoranai irgi nesnaude,lauke savo kasnio :-niak'
Paveikslėlis
 #291137   simask
 27 Bir 2011 15:31
sakykit,koks universaliausias masalas butu gaudant surfu,ir geriausias basu masalas,o kaip pasirinkti laika gaudyti basam? Reiketu vel pabandyti jura,o tai gaila kai nauja meskere dulkes renka.
 #291147   oli
 27 Bir 2011 16:03
simask rašė:sakykit,koks universaliausias masalas butu gaudant surfu,ir geriausias basu masalas,o kaip pasirinkti laika gaudyti basam? Reiketu vel pabandyti jura,o tai gaila kai nauja meskere dulkes renka.
shviezias lugvormas ir razorfish,o geriausias laikas tai chia jau nuo pliazo priklauso kuriam zvejoji,shiaip visus didziuosius savo basus pagavau shvintant,ant vidutinio vandens...
 #291314   miegas
 28 Bir 2011 11:38
remyga387 rašė:sveiki,ar bandet kas gaudyt ant kuojos gabaliuku cia?
ar verta? nes kuojas gali tureti tik 3, o jai daugiau tai turi tureti ceki kad tu jas pirkai, o kam pirkti jai gali papludimy prisikasti kirmeliu ar prisirinkti razoru ir sekmingai zvejoti.
 #291315   Angler
 28 Bir 2011 11:38
Planuoju sendien po piet pavaziuot iki Dun Laoghaire,pandysiu paspiningauti nuo vakarinio molo,jeigu kas turit laiko ir noro prisijunkit,vietoje planuoju buti apie 15.00 :cool:
 #291317   Angler
 28 Bir 2011 11:42
miegas rašė:nes kuojas gali tureti tik 3, o jai daugiau tai turi tureti ceki kad tu jas pirkai
Galima tureti 4,o is tiek kuoju gali tiek porciju pripjaustiti,kad nesunaudosi per visa zvejyba,esme tame ar kimba ant ju kasnors :?: cia turbur remyga ta norejo suzinot :roll:
 #291318   miegas
 28 Bir 2011 11:46
nu logiskai pagalvojus, ar kuojos gyvena juroje? jai negyvena tai jos nieko needa ir jokins niekas neminta. nu cia mano pamastymas :koliorava
 #291319   Angler
 28 Bir 2011 11:50
Na logiskai mastant tai taip ;uolrait ,na bet skumbre negyvena ezere,o lydekos jas oi kaip megsta :-niak'
 #291320   Fishermen
 28 Bir 2011 11:51
Angler rašė:Planuoju sendien po piet pavaziuot iki Dun Laoghaire,pandysiu paspiningauti nuo vakarinio molo,jeigu kas turit laiko ir noro prisijunkit,vietoje planuoju buti apie 15.00 :cool:
Jo sianden Oras super geras! Gaila kad nera laiko(( Ten ira kazin kur netoli masinu Aikstele?
 #291322   Angler
 28 Bir 2011 11:54
Su parkingu ten problema,kaip visur teks pinigine papurtiti net paciame uoste pristatyta parkomatu :-vimt
 #291324   Fishermen
 28 Bir 2011 12:01
Angler rašė:Su parkingu ten problema,kaip visur teks pinigine papurtiti net paciame uoste pristatyta parkomatu :-vimt
:-D :-D Kaip ir visur,Parasisi kaip sekesi! O tai tu zadi su blizge gauditi? Ar ant Tvisterio su slankiojanciu svareliu.
 #291393   simask
 28 Bir 2011 15:57
Senokai is nieko negirdejau kaip sekas gaudyti karsius tai pats bandysiu sivakar palekt,bus matyt kaip ten bus,rit apsviesiu ir jus.
 #291442   remyga387
 28 Bir 2011 18:46
lietuvoj jug gaudo lyg pleksnes,ant kuojos porciju?as tik db pradejau dometis jurine zvejyba.tai butu idomu kaip ir kur jus tuos masalus renkat,ir kasat,kas ten kaip?
 #291524   arvydka
 28 Bir 2011 23:36
O aš savo ruožtu buvau skumbrių St. John point'e, Co.Donegal. Rezultatas nuo 9:30 a.m. iki 15 p.m. 32 skumbrės, bendras svoris 7 kg. Kibimas labai prastas, palyginus su pernai metais. Dauguma skumbrių užkibo užmetimo vietoje, t.y. tiek kiek eina užmesti iš visos sveikatos 4 uncijų šviną. Kitas dalykas jog leidžiau švinui skęsti iki dugno ir bent trečdalis kibimų buvo gan giliai. Vanduo gan šaltas, nes pabandžius braidyti paplūdimyje iškart pradeda sukti kojas, jokių norų nelieka atidaryti maudymosi sezoną. Dar vieną dalyką pastebėjau valydamas žuvis, tai jog skumbrės buvo neišneršusios, t.y. su ikrais arba pienėm.
 #291525   Fishermen
 28 Bir 2011 23:57
arvydka rašė:O aš savo ruožtu buvau skumbrių St. John point'e, Co.Donegal. Rezultatas nuo 9:30 a.m. iki 15 p.m. 32 skumbrės, bendras svoris 7 kg. Kibimas labai prastas, palyginus su pernai metais. Dauguma skumbrių užkibo užmetimo vietoje, t.y. tiek kiek eina užmesti iš visos sveikatos 4 uncijų šviną. Kitas dalykas jog leidžiau švinui skęsti iki dugno ir bent trečdalis kibimų buvo gan giliai. Vanduo gan šaltas, nes pabandžius braidyti paplūdimyje iškart pradeda sukti kojas, jokių norų nelieka atidaryti maudymosi sezoną. Dar vieną dalyką pastebėjau valydamas žuvis, tai jog skumbrės buvo neišneršusios, t.y. su ikrais arba pienėm.
Tai gal per anksti dar seznonas? ) :-D Buvau Dokuose Dubline vakar tai 3 Kineciai 1 Filipinetis ir 1 Airis gaude ! Irgi gal kokias 10 turejo!! Skundesi kad kibimas labaj prastas.!!!!! :/nek (( Toli eiti iki to svyturio :evil: Kelias foto. :-D :-D http://imageshack.us/photo/my-images/28/p1010004kq.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/846/p1010021u.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/10 ... 028ou.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/16 ... 03imv.jpg/
 #291528   polakas
 29 Bir 2011 00:21
sveiki.siaip noreciau tave pataisyti.tai tikrai ne dokai tu buvai prie kaminu o tai reiskia POOLBEG.IKI DOKU DAR REIKETU PAVAZIUOTI,Na o greistone tai sako ,kad gaudo dabar nuo dugno.
 #291575   Fishermen
 29 Bir 2011 10:27
.Dabar persimeciau i jura.Jau uzsikabliavau.pirmoji zvejybaDokuose 40 polaku
dalius1984 rašė:kokiuose dokuose cia gaudei? kokiam mieste?
jo tiksliau prie svyturio uz kaminu .siaip dazniausiai ten kimba skumbres kai sezonas,ir kai vandens lygis kyla.kalbejau su airiu zvejais sake,kad dar reiketu truputi palaukti.bandysiu lekti i dokus treciadieny.
 #291640   Angler
 29 Bir 2011 16:20
Kaip ir zadejau vakar popiet aplankiau Dun Laoghaire,taciau laimikiais pasigirti negaliu :oops: ,nezinau kas leme nekiba ar mano pasirinkta taktika ir nepatirimas spiningauti juroje ar,kad tuo metu vanduo buvo zemiausiame taske ar dar kazkas :?: .Taciau nenusiminiau ir jau planuoju kada vel ten sugrizti :gutgut .
Kaip tikra lietuvi dziugino tik vienas dalykas,kad netik man nekibo,bet ir aplinkui zvejojantis taip pat nieko nepagavo :-D
Nei salia gaudantys skumbres:
Paveikslėlis
Nei zvejojantys nuo molo galo:
Paveikslėlis

Zvejojau tik apie pora valandu ir jau grizdamas prie masinos nustebau pamates zmogeli spiningaujanti prieplaukos viduje,
Paveikslėlis
Pagalvojau,kad bus koks lenkas pabeges nuo bobos ir ,kad solidziau atrodytu pasieme su savimi meskere,atseit zvejoju :grin: ,taciau klydau tai pasirodo vietinis airiukas kuris jau daug metu spiningauja siose vietose ir kuris mielai pasidalino su manimi savo patirtimi :gutgut va,todel as ir galvoju kada cia man vel nusigauti iki to molo ir pabandyti dar viska is naujo :koliorava. Tai tiek is mano zvejybos
 #291655   Fishermen
 29 Bir 2011 16:56
Atrodo nebloga veta! Reiks ir man ten nuvariti greitoju laiku :grin: Ant ko gaudej ? Ant Blizgiu ? ar ant Guminuku?
 #291657   Angler
 29 Bir 2011 17:29
Naudojau tik guminukus
 #291730   polakas
 29 Bir 2011 23:09
sveiki.o jai ne paslaptis kokios spalvos,dydzio.nes is bandziau daug, bet man nepasiteisino
 #291731   polakas
 29 Bir 2011 23:11
siai vyrai ar kas zvejojot sea point.
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis