Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Viskas apie žūklę tolimame ar artimame užsienyje, galiojančios taisykles ir kita.
 #328755   oli
 27 Gru 2011 15:23
jmotejunas rašė:oli tai gal tiek ir pazystamas su jais kad pasisneki tik prie vandens susitikes tai ims ir sakys kad kekviena basa kisa i maisa :) o as numanau apie ka sneka varnenas ;) o ir pats turiu nemazai pazystamu zveju airiuku tai apie upetakio paleidima nera kalbu o ir lasisu kartais vaziuoja pamedzioti :) tik lydekos namo netempia...
pazystamas tikrai su ne vienu,gi sakau kad kiekviena sheima ne be urodu,bet sakyt kad visi airiai tempia tai briedas polnas
 #328763   miegas
 27 Gru 2011 16:07
na kagi, pravertet ir mane pasisakyt :) juroje kiek teko zvejot ir sneket su airias, tai dauguma laikosi taisykliu, bet vidaus vandenyse situacija visai kitokia, lupa jie tuos upetakius ir jai tik dydis legalus kisa i maisa ir neziuri ar tai draudimas ar ne ir kiekiu taip pat. vaikezai vietiniame upelyje dubasina sea trout ir nieko neziuri ir nors visur iskabinta kad priklauso teritorija klubuj, bet kiek teko zvejot nei karto niekas nepriejo ir nepaklause ar galiu as zvejot ar ne. taigi nera tie airiai tokie jau geruciai, tiesiog kabina mum brakonieriu etikete, kad niekas nematytu ju paciu. na tai mano patirtis
 #328777   Angler
 27 Gru 2011 18:03
Sveiki ::hai-bai ,matau kazkokia maza intiga atsirado del naujai isikurusio lietuvisko klubo,noriu padekoti palaikantiems ir kvieciu visus prisijunkti,manau apie toki kluba daug kas pagalvodavo,o ir kalbeta apie tai jau buvo,tik kazkam reikejo imtis iniaciatyvos ir visa tai isjudinti,kas liecia tuos kurie nelabai liko patenkinti sia ideja noriu patikinti,niekas jums nedraudzia toliau rinktis semia forume ir bendrauti kaip tai buvo iki siol,atvirksciai,G&C klubas noretu kazkokiu tai budu bendradarbiauti su ZT,dalintis info ir t.t,o laikas parodys ar klubas G&C bus mums kazkiek naudingas ar ne,ar vel liksime kazkur salia tu kurie kazka sugeba padaryt,o mes tik ziuresime,kalbesime,pavydesime ir svajosime.
 #328930   oli
 28 Gru 2011 11:20
varnenas rašė:e vyrai, kaip su pleksnem reikalai??? a daba reiks viska mest ir paciam lekt tikrint...
butent ant pliakshniu nevaziavau,menke eina dabar,kablius perdidelius naudoju kad pasikabintu pliakshne,bet ish airiu praneshimu tai pagauna ju daznokai...
 #328980   Angler
 28 Gru 2011 17:08
Agi as neisaugau is ZT marskineliu,ir neplanuoju is ju isaugti,kaip buvau sio forumo narys taip ir busiu,tiesiog norisi kazko daugiau,netik ziureti kaip jus Lietuvoje rengete ivairius susiburimus,meetus,bendras isvykas i zukle ir t.t., mielai prisijungciau prie jusu kaip turbut kiekvienas esanciu cia saloje,taciau del suprantamu priezasciu negalime,todel visa tai bandysime daryti cia Airijoje, jokiais budais neagituosime zmoniu palikti ZT,kiekvienas atsirenka kas jam priimtiniau.O tavo patarimu pasinaudosiu,sukursiu atskira tema klubui ir pristatysiu ji placiau,aciu ;uolrait
 #328990   Shamas
 28 Gru 2011 18:42
su artejanciai visus.
praeita savaite pagavau lydeka tai dar nuo kabliuko nespejau nuimti,priplauke kazkoks airis su valtim ir pradejo rekti,kad zuvy paleisciau.sakau tuoj nuotrauka pasidarysiu ir paleisiu,nes mano rekordas buvo,tai tas zasinas pradejo gardai skambiti.taip sunervino,kad brolis akmenim ji apmete.
 #328991   varnenas
 28 Gru 2011 18:46
Shamas rašė:su artejanciai visus.
praeita savaite pagavau lydeka tai dar nuo kabliuko nespejau nuimti,priplauke kazkoks airis su valtim ir pradejo rekti,kad zuvy paleisciau.sakau tuoj nuotrauka pasidarysiu ir paleisiu,nes mano rekordas buvo,tai tas zasinas pradejo gardai skambiti.taip sunervino,kad brolis akmenim ji apmete.
reikejo sakyt, tuojpala, file nupjausiu ir paleisiu, o garda atvaziavus ir nieko neradus kita syk pagalvos ar klausyt visokiu durniu, kurie skambija tik del to, kad zvejoja neaairis...
 #328993   Vegys
 28 Gru 2011 18:48
Shamas rašė:taip sunervino,kad brolis akmenim ji apmete.
Kaip manai, nuomonę apie lietuvius pakėlei airių akyse ar ... ? Manai, tai tinkamas brolio elgesys ?
Žmonės kuria klubus, bando gerint LT įvaizdį, o čia - bac akmenim apmėtė. Kuom čia girtis - nežinau. Ko bijot "gard'ų" kai esi nekaltas - nežinau ...
 #329016   Shamas
 28 Gru 2011 20:50
tai,kad naglai virs dugniniu atsistojo ir burzgia motoru,o tuo momentu broliui pradejo kibti.as jam zmoniskai pasakiau,kad nusifotkinsiu ir paleisiu,o jis vistiek savo rekia.as atvaziavau pazvejoti,gerai laika praleisti,o cia kazkoks daunas baido zuvi.o del tu nacionalistu gali kurti kiek nori klubu,geriau jie apie mus galvoti neprades.cia jau taip yra parase,kad kazkur lenkas koks brakonieriavo,reiskiasi visi uzsienieciai svolaciai...
 #329076   jmotejunas
 29 Gru 2011 01:55
vegys manau nezinai situacijos kokia dabar cia yra... airiai atsigave juodai todel kad kiti i juos ziuri kaip i aukstesnius negu mes ir bijo zodzio pasakyti... mano manimu reiketu fist i snuki kelis kartus tada net nekiltu mintis plaukti ir klausti ar suksim galva ar nesuksim galvos tai lydekai! jei nepazeidziu jokiu nustatytu airijos taisykliu tai nesijauciu prastesnis uz juos o jie neturi jokios teises lyst prie manes ir aiskint ka turiu daryt! jiem reiktu gera banga padaryt ir apverst tas ju medines valtis!
 #329078   varnenas
 29 Gru 2011 05:31
jmotejunas rašė:vegys manau nezinai situacijos kokia dabar cia yra... airiai atsigave juodai todel kad kiti i juos ziuri kaip i aukstesnius negu mes ir bijo zodzio pasakyti... mano manimu reiketu fist i snuki kelis kartus tada net nekiltu mintis plaukti ir klausti ar suksim galva ar nesuksim galvos tai lydekai! jei nepazeidziu jokiu nustatytu airijos taisykliu tai nesijauciu prastesnis uz juos o jie neturi jokios teises lyst prie manes ir aiskint ka turiu daryt! jiem reiktu gera banga padaryt ir apverst tas ju medines valtis!
jo as irgi manau, kai atvarom zvejot, tai reik sudubasint visus airius is pradziu, o paskui traukt meskeres ir zvejot..
kad jau pradejom tokie tema, tai cia tokiem lietuvaiciam airiukai padangas subade, kai tie buvo su valtim isplauke,,,,
 #329080   Vegys
 29 Gru 2011 07:45
jmotejunas rašė:mano manimu reiketu fist i snuki kelis kartus <...>
jei nepazeidziu jokiu nustatytu airijos taisykliu tai nesijauciu prastesnis uz juos
<...reiktu gera banga padaryt ir apverst tas ju medines valtis!
varnenas rašė:jo as irgi manau, kai atvarom zvejot, tai reik sudubasint visus airius is pradziu, o paskui traukt meskeres ir zvejot..
Čia jūs juokaujat, o aš pribudęs iš miego nesuprantu jūsų juokų ? Ar čia rimtai kalbat ? Jei rimtai - man jūsų gaila ... Tokios kalbos tiktų nebent žmogui, ką tik iš Lukiškių paleistam ...
 #329161   grazvydas
 29 Gru 2011 16:11
remyga387 rašė:sveiki gal kas zvejojat aplink kylibega siuo laiku?kazi imanoma vandenyne ka pagaut db?
galima, pleksniu, waitingu, coliu, ypac nakti netgi raja ar nedidele menkele ikabint
 #329181   varnenas
 29 Gru 2011 17:31
Vegys rašė:
jei nepazeidziu jokiu nustatytu airijos taisykliu tai nesijauciu prastesnis uz juos
varnenas rašė:jo as irgi manau, kai atvarom zvejot, tai reik sudubasint visus airius is pradziu, o paskui traukt meskeres ir zvejot..
Čia jūs juokaujat, o aš pribudęs iš miego nesuprantu jūsų juokų ? Ar čia rimtai kalbat ? Jei rimtai - man jūsų gaila ... Tokios kalbos tiktų nebent žmogui, ką tik iš Lukiškių paleistam ...
arba jau senokai airijoj gyvenanciam....
 #329182   oli
 29 Gru 2011 17:55
varnenas rašė:
Vegys rašė:
arba jau senokai airijoj gyvenanciam....
jo senai Airijoj gyvenanchiam ir niekaip per ta laika nesugebanchiam pakeist savo tupo litovcishko mastymo...
 #329203   varnenas
 29 Gru 2011 20:08
kad ir kiek stengtumeisi keistis vistiek liksi jiems, tik smirdintis imigrantas, apie kuriuos jie masto, kaip apie zemesnias butybes...
 #329222   andys
 29 Gru 2011 21:33
varnenas rašė:kad ir kiek stengtumeisi keistis vistiek liksi jiems, tik smirdintis imigrantas, apie kuriuos jie masto, kaip apie zemesnias butybes...
jai taip mastot ponuli,tai laikas jum senai pasitepti i marijos zeme,is kur jus i vergove atvykot.normalus zmones gyvena airijoj,ir daugeliui airijos riboku yra didelis sokas,kaip jie pamato zemo intelekto prisigerusius runkelius islindusius is taip vadinamu bendrabuciu ir tempenciu namo visa gyvi ka jie sugauna.istokit i zukles klubus,sudalivaukit varzybose,daugeu bendraukit angliskai ir viskas bus ok.
 #329263   lydis
 30 Gru 2011 00:03
pritariu 'OLI' ir "varenenas" tie airiai tikrai daunai ir kitus laiko tais paciais, kiek kartu yra buve net atsiiria patikrint ar zuvu nesi prisidejas i valti, o tu andys nezinai tai nemalk sudo yra kaip yra ir nieko cia nepakeisi. su tokiu bazaru savo aukstom prazem kaip ......... bendrauji.
 #329271   vava
 30 Gru 2011 00:21
paskutineje zinuteje viena zodi pataisiau as,
noriu paprasyt, kad vengtumet zodziu, kurie gali izeist kita.
 #329281   oli
 30 Gru 2011 00:43
lydis rašė:pritariu 'OLI' ir "varenenas" tie airiai tikrai daunai ir kitus laiko tais paciais, kiek kartu yra buve net atsiiria patikrint ar zuvu nesi prisidejas i valti, o tu andys nezinai tai nemalk sudo yra kaip yra ir nieko cia nepakeisi. su tokiu bazaru savo aukstom prazem kaip ......... bendrauji.
o oli chia prieko?ash nei kiek varnenui nepritariu,jai kazkas jauchias ar yra uzduxintas tu airiu nu ka darysi galim tik uzjausti,nors visai nebutina...patys kalti...
 #329282   andys
 30 Gru 2011 00:51
lydis rašė:pritariu 'OLI' ir "varenenas" tie airiai tikrai daunai ir kitus laiko tais paciais, kiek kartu yra buve net atsiiria patikrint ar zuvu nesi prisidejas i valti, o tu andys nezinai tai nemalk sudo yra kaip yra ir nieko cia nepakeisi. su tokiu bazaru savo aukstom prazem kaip ......... bendrauji.
Koks tikslas gyventi tarp daunu.ar paciam ne geda taip kalbeti apie vietinius.matyt labai siaura bendravimo rata turit,ar teko nors viena knyga apie zvejyba perskaitit anglu kalba,ar visos zinios apie meskeriojima is vienam gale kablys ir meskeriotojo vadovelio.
 #329283   Shamas
 30 Gru 2011 01:05
pasitaiko ir geru airiu zveju,bet dauguma apie mus labai blogos nuomones.ir jos nepakeisi.lygiai kaip airiu nemegsta anglai,taip jie nemegsta musu lietuviu ar latviu ir lenku.ir gali buti net ne zvejys ir nemegti zuvies,bet jie galvos atvirksciai.ir ju gamtos apsauga siais metais mane tikrino 5 kartus nei karta jokio pazeidimo nerado,o mandagiai elgesi tik karta is penkiu
 #329286   andys
 30 Gru 2011 01:25
Teko ir man ne viena karta pasigincioti su tikrintojais del savavalisku reikalavimu ir neteisiklingai istatimu traktijumu.coarse fishing tikrintojai atrode kaip tikri klaunai paliginant su lietuviskais mentais kurie zino istatimo raide nuo a iki z. bet visai kitaip viko bendravimas su fly fishing reidais,kur bendraudamas su jais gaudavai nemazai pozitivo.
 #329288   kalmaras
 30 Gru 2011 02:10
Na ka as galiu pasakyti..Kas galvojat kad airiai lb jau teisus akis draskydami legaliai zvejojanciam zvejui tas lb klystate..man teko irgi su ju neissilavinusiais bukaprociais susidurti(atminkite kad airiu tautoj karta nuo40 iki 60m 50% neturi jokio rastingumo)...Tad nutraukus zukle ir ilgai pakalbejus ir isaiskinus kaip kas yra apie zukle-daznai buna neitiketina veido israiska...Matyt jau jiem ikalta i makaule kad mes is kazkokio bananu krasto...Nieko nepadarysi cia jau ju ziniu problema-jei ju nera tad kaip jiem gali atrodyti kad kazkas gali but apsisvietes ir apie zukle mastyti siuolaikiskai..
 #329290   varnenas
 30 Gru 2011 05:47
oli rašė:
o oli chia prieko?ash nei kiek varnenui nepritariu,jai kazkas jauchias ar yra uzduxintas tu airiu nu ka darysi galim tik uzjausti,nors visai nebutina...patys kalti...
biski atitruk nuo juros ir ilisk i koki ezerioka, tai pamatysi tikra draugiskuma, istikro, kai varau prie juros, tai airiai tokie visai draugiski patirtimi pasidalina, patarimu duoda, viena sik kol valti vyniojau, tai atsisuku o draugiskasis airis brolis zvejys, man i masina ilindes dairosi, kai paklausiau ar gerai jauciasi, nudume savo keliais, uz kokiu 5 min atvaziavo apsauga iskart klause ziuredami i masina kur zuvis, pasakiau, kad kaip visada vandenyj, pasiprase vistiek apziuret masina, as solidarumo vardan leidau, patikrine tepasake ok.... cia kaikuriem pasiulyciau biski filtruot bazara, zvejoju visa savo gyvenima, o ne knygu prisiskaite, zuvi imu tik is juros ir savo nuosavo tvenkinio....
dar toks geras bajeriukas, kai pamate echholota valtys viens airiukas, tai pradejo saukt, kad cia nelegalu, kad taip neteisinga, su intarpais fukin fakin fokin, tai nieko nekomentavau, tik nuvariau i kita gala ezero...
 #329328   miegas
 30 Gru 2011 11:49
pas airius tik pabe sedet legalu :DD seip teko man karta susimoket bauda, nes tada zvejojau tik juroj ir vidaus zvejybos taisykliu nezinojau, tai uz ta susimokejau, bet del to ne kiek nesiparinu. o kai pradejau su muselka mojuot ir ieskot informacijos vietiniuose airijos forumuose, tai nebuvo nei vieno kuris kazka butu uzvares, visi padejo kiek galejo. viskas manau priklauso nuo bendravimo.
 #329347   Angler
 30 Gru 2011 14:15
Na teko ir man turetu reikalu su gamtos apsauga Airijoje,taciau nieko keisto ju bendavime nepastebejau,atejo paaiskino kas galima kas negalima ir tiek,tuo labiau viename is atveju buvo ir mano kaltes,taciau niekas ant manes nesauke,niekas negrasino ir niekas neisvadino f****n foreneriu.Teko ir su vietiniais zvejais bendrauti,daznai susitinki zvejojancius tame paciame vandens telkinyje,ir nieko,visai maloniai dalinasi zukles ispudziais,informacija.Cia turbut kaip sakoma-kaip sauksi taip ir atsilieps,jeigu jie mato kaip tu elgiesi ant kranto,kaip save vedi taip jie ir reguoja.Nepamirskite,kad nevisi jau tokie sventi tie rytu europieciai,daznai spauda paraso kaip kazkas skritulius sumetes,ar tinklus uztempes,o visai neseniai vienas pareigunas pasakojo kaip lietuviai su lenkais Boynes zemupy su trisakiais muletus kapojo,tai po tokiu vaizdu jie tikrai pakraupe.Suprantu,kad kartais vietiniu poziuris i mus perdetas,ju akyse dauguma musu brakonieriai,bet rekauti ant ju ar tuo labiau metyti akmeninms yra zema,nepamirskyme,kad mes esame cia atvykeliai ir privalome laikytis ju istatymu ir taisykliu,kita karta galima normaliai su vietiniais pakalbet ir viskas issispres graziuoju,airiai tikrai geranoriski zmones,nebent kaip kam del anglu kalbos trukumo nesiseka su jais rasti bendros kalbos.
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 188
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė