Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #447043   zet
 07 Vas 2013 17:53
Slovak rašė:Sauliau, o kaip planuojama kovoti su tais kas jau turi baudu, bet turto zero ir jam viena bauda daugiau viena maziau jokio skirtumo ?

P.S. Vakar kalbejau su vienu medziotoju, tai jis sake, kad jo burelio teritorijoje yra keleta tokiu brakusu, kurie jau valstybei skolingi po 10 k litu ir jiems tos padidintos baudos "do zvezdy"
Kelti baudziamaja (speju). O uz baudziamaja turetu buti ir uz grotu pabuvimas. Cia gal kas daugiau gali pakomentuoti ?
 #447055   SauliusM
 07 Vas 2013 18:33
Slovak rašė:Sauliau, o kaip planuojama kovoti su tais kas jau turi baudu, bet turto zero ir jam viena bauda daugiau viena maziau jokio skirtumo ?

P.S. Vakar kalbejau su vienu medziotoju, tai jis sake, kad jo burelio teritorijoje yra keleta tokiu brakusu, kurie jau valstybei skolingi po 10 k litu ir jiems tos padidintos baudos "do zvezdy"
kolkas kalba eina apie istatymo pataisas,kad butu galima konfiskuot valtis ar automobilius. o siaip baudu isieskojimo problemom turetu rupintis ne aplinkos o mokesciu inspekcija, nes tiekur baudu nemoka jie lygiai taip pat ir kitokiu mokesciu nemoka, tai klausimas biski ne tuo adresu.
 #447056   SauliusM
 07 Vas 2013 18:36
zet rašė:...Kas uztikrinis, kad jo sprendimu neitakos bloga nuotaika ...
netycia prisiminiau,- a kto budet proveriat proveriajuscich :lol:
 #447058   SauliusM
 07 Vas 2013 18:38
zet rašė: Tik uz ka tuos vijunus saugo.... neverti mano galva jie tu pinigu. Pas mus upelyje kaime kiek atsimenu ju pilna budavo...ir upeje vaikysteje ant pludines daznai uzkibdavo kartu su pugzliais...
gerai, kad ne visi sprendimai tavo galva priimami, jei ju kazkur kazkada buvo daug, tai nereiskia kad taip yra dabar. tai sparciai nykstanti rusis.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Paprastasis_vij%C5%ABnas
Dar neseniai vijūnas Lietuvoje buvo dažna žuvis, paplitusi ežeruose, upėse ir kūdrose. Šiuo metu jis sutinkamas retai, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
 #447079   zet
 07 Vas 2013 19:35
SauliusM rašė:
tai istatymu priimi, ir nereikes proveriat proveriajuscich
 #447081   Slovak
 07 Vas 2013 19:42
SauliusM rašė: kolkas kalba eina apie istatymo pataisas,kad butu galima konfiskuot valtis ar automobilius. o siaip baudu isieskojimo problemom turetu rupintis ne aplinkos o mokesciu inspekcija, nes tiekur baudu nemoka jie lygiai taip pat ir kitokiu mokesciu nemoka, tai klausimas biski ne tuo adresu.
Tai suprantu, kad ne AM klausymas, bet trubut AM kaip vyriausybes dalis gali pakelti si klausyma i aukstesni lygi. Tai vat ir galvojau gal but jau ka nors girdejote ta tema.
 #447087   Slovak
 07 Vas 2013 19:53
SauliusM rašė:
aga, ir cia klausymas yra, sena problema is mano rajono, kai kurie mano rajono brokusos reguliariai geria snapsa su vietiniais aplinkosaugininkais. Kaip pasekmes yra ispejami ir apie reidus ir kitais budais juos dengia. Pazystamo medziotojas irgi sake, kad yra tokia problema. Pasakoje, ju burelis pagavo brakusos, iskviete ekipaza, o ten vos neatviru tekstu "Petrai, kokio bi... cia lindai, mes gi sakeme tau, kad sia savaite bus nesaugu"

Gal is tu liesu kur renka uz licenzijos, uz baudos ir t.t. galima dali perleisti premijioms ekipazams, bet pries tai butu manau neblogai apvalyti si struktura nuo senu kadru. PVZ kaip eksperimenta viename rajone priimti jaunus ka tik baigesius studijos jaunuolius, parinkti jiems tikrai patikima-nesusitepusi vada, kad ir patirti galetu perduoti. Jauni gi daugiau ambiciju turi, dar idealu pilni, rysiais neapauge, na ir autorytetu gali nepaisyti.
 #447089   zet
 07 Vas 2013 19:55
nors istatymas is pirmu zvigsnio teisingas, bet gali buti geru kuriozu:
pvz as turiu pruda, jame yra ir lydeku. Susigaunu pavasari kokiu 10 mazu lydekaiciu ir vezu pvz i draugu pruda. Vezant, jei sustabdytu inspektorius, as gauciau 5000 litu zalos bei irankiu konfiskavimas, jei netycia bagazineje kas butu. Esme, turiu tureti dokumenta, kad tos zuvys buvo augintos zuvivaisos tikslais (net neuztenka, kad irodyciau, kad jos is mano prudo (berods)). Zodziu, galima gabenti tik su dokumentais,patvirtianciais, kad zuvys vezamos is zuvivaisos. O jei turesite dokumentus, kad jos is jusu prudo, o i pruda ileidote zuvis is zuvivaisos - vistiek gausite bauda. Na lietuva stebuklu krastas, gal koks teisejas bus ir jusu puseje.
 #447093   zet
 07 Vas 2013 20:01
SauliusM rašė:
zet rašė: Tik uz ka tuos vijunus saugo.... neverti mano galva jie tu pinigu. Pas mus upelyje kaime kiek atsimenu ju pilna budavo...ir upeje vaikysteje ant pludines daznai uzkibdavo kartu su pugzliais...
gerai, kad ne visi sprendimai tavo galva priimami, jei ju kazkur kazkada buvo daug, tai nereiskia kad taip yra dabar. tai sparciai nykstanti rusis.
http://lt.wikipedia.org/wiki/Paprastasis_vij%C5%ABnas
Dar neseniai vijūnas Lietuvoje buvo dažna žuvis, paplitusi ežeruose, upėse ir kūdrose. Šiuo metu jis sutinkamas retai, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
gerai gerai... bet speju tai nelabai zveju tiksline zuvis, manau, jei jie nyksta, tai keiciasi kazkokie gamtos faktoriai, pvz biolginis bei cheminis uzterstumai, eko sistema.
 #447097   zet
 07 Vas 2013 20:12
SauliusM rašė:

kolkas kalba eina apie istatymo pataisas,kad butu galima konfiskuot valtis ar automobilius. o siaip baudu isieskojimo problemom turetu rupintis ne aplinkos o mokesciu inspekcija, nes tiekur baudu nemoka jie lygiai taip pat ir kitokiu mokesciu nemoka, tai klausimas biski ne tuo adresu.
as nors uz tai kad brokonierius "skalpouotu" po maksimuma, bet as labai atsargiai ziuriu i tokius dalykus. Priezastis - neisbaigti, turintys spragu arba galintys sukurti kurioziniu situaciju. Pvz.: jei girtas - konfiskuojama masina. Visi sako superrrr.. O jei pvz turi fura, ir kazkur pasamdytas zmogus prisigeria- atima fura.
Pvz kaip bus su skolintumis valtimis,nuomuotomis? Sakys, kad reikia zinoti, kam skolini ar nuomuoji ? O kaip kaimo turizmo sodybos? Arba turi pazistamu, susimoki 20 ir pasijami nuo ryto iki vakaro valti. O jei uz brokonieriavima bus atimos valtys, koks vietinis isnuomuos savo valti ?
 #447184   tukasG
 08 Vas 2013 02:17
Kaip ten bebūtų, bet naujieji įstatymai jau duoda teigiamų vaisių... ;uolrait
Va, kad ir mano pažįstamų žvejų rate šiomis dienomis du žmogeliai pagaliau perskaitė, išsistudijavo naujas žūklės taisykles, nusipirko ir į žūklės dėžes įsidėjo smaigus, svarstykles ir liniuotę, bei pagaliau įsigijo metinius žvejo bilietus :[anuol .
Visa tai iki šiol jiems sukeldavo tik kreivą šypsnį į ūsą. Nejauku ir geda būdavo šalia žvejot... Per daug artimi žmonės, kad įduočiau, per daug užsispyrę, kad perauklėčiau... Dabar gi užteko man duot pasiskaityt jiems visa tai, apie ką čia mes kasdien diskutuojam, ir pamatyt pora kart ežero pakrante pravažiuojančius aplinkosaugininkų džipus... Visa "drąsa" ir visas cinizmas išgaravo bematant... :lol:
 #447191   Airis
 08 Vas 2013 07:22
labai gerai :gutgut
kartais pagalvoju,kad atsiradus naujoms baudoms ir zuvi bus baisu imti, o vdrug blogai taisykles prisimeni ir nepataikysi su ilgiu :lol:
 #447197   Sakys
 08 Vas 2013 09:08
Airis rašė:labai gerai :gutgut
kartais pagalvoju,kad atsiradus naujoms baudoms ir zuvi bus baisu imti, o vdrug blogai taisykles prisimeni ir nepataikysi su ilgiu :lol:
Aš jau pasidariau lentelę su žuvies dydžiais :D :ruko
 #447198   Rapolas
 08 Vas 2013 09:13
Airis rašė:... o vdrug blogai taisykles prisimeni ir nepataikysi su ilgiu :lol:
ir kiekiu bei svoriu :-D
 #447207   Rapolas
 08 Vas 2013 09:31
Airis rašė:tas sunkiai gresia siais laikais :lol:
Tik jau "nenado"... tempia ir dbr nekurie dėžėmis ir bulviniais maišais, ir saiko nejaučia... Gal susimąstys pagaliau :-D
p.s.: paskui dar patys verkia, kad žuvies sparčiai mažėja :ruko
 #447210   Dziedas
 08 Vas 2013 09:48
tukasG rašė:Kaip ten bebūtų, bet naujieji įstatymai jau duoda teigiamų vaisių... ;uolrait
Va, kad ir mano pažįstamų žvejų rate šiomis dienomis du žmogeliai pagaliau perskaitė, išsistudijavo naujas žūklės taisykles, nusipirko ir į žūklės dėžes įsidėjo smaigus, svarstykles ir liniuotę, bei pagaliau įsigijo metinius žvejo bilietus :[anuol .
Visa tai iki šiol jiems sukeldavo tik kreivą šypsnį į ūsą. Nejauku ir geda būdavo šalia žvejot... Per daug artimi žmonės, kad įduočiau, per daug užsispyrę, kad perauklėčiau... Dabar gi užteko man duot pasiskaityt jiems visa tai, apie ką čia mes kasdien diskutuojam, ir pamatyt pora kart ežero pakrante pravažiuojančius aplinkosaugininkų džipus... Visa "drąsa" ir visas cinizmas išgaravo bematant... :lol:
Tikrai gerėja reikalai ,bet... Jeigu visa informacija :taisykles ,žūkles įstatimas ,baudos butu surašyti i viena knygute ,kad nusipirkęs galėtu viska žinot. Dabar kas turi kompa žino ,o kiti (garantuoju, kad tokiu yra) ir nelabai girdėjo apie pasikeitimus. Info iš televizoriaus ir laikraščiu sunkiai suprantama...
Atleiskit už ikiruma, turiu ir aš klausimu. Pvz. aš prie Nemuno pagavau žuvęs ,mekšru, plakiu, aukšliu. Oras geras, užsižiopsojau ir pagavau pvz.5,5kg. Kaip busiu baustas? Už kokia žūvi reiks mokėt bauda.. mekšras ,plakius arba už aukšles kuriu kaina didesne nei lašišiniu šeimos stinta ir seliava...? Ir dar. Su spiningu pagaunu lydeka 4kg. , antra 3kg.Ar galiu dar viena pagaut ar jau stop? Va tokiu klausimu ir daugiau yra. Kaip sako- vienas kvailys užduoda daugiau klausimu ,negu šimtas protingu gali atsakyt. Šitoje situacijoje aš tas kuris turi daug klausimu.
 #447215   Rapolas
 08 Vas 2013 10:05
Dzedas rašė: Su spiningu pagaunu lydeka 4kg. , antra 3kg.Ar galiu dar viena pagaut ar jau stop? Va tokiu klausimu ir daugiau yra. Kaip sako- vienas kvailys užduoda daugiau klausimu ,negu šimtas protingu gali atsakyt. Šitoje situacijoje aš tas kuris turi daug klausimu.
Čia taisyklės:
http://www.am.lt/VI/article.php3?article_id=6433
Čia ištrauka:
"Žuvų bendras svoris negali viršyti 5kg, o Kuršių mariose- 7kg, neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio, išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris didesnis už šiame punkte nustatytą normą"...
Taigi, pagavus dvi lydekas su nurodytais svoriais- STOP :-D
p.s.: būtų mano valia, aš dar "papildyčiau" įstatymus ir nustatyčiau maksimalius žuvų dydžius, nuo kurių žuvis būtų privaloma paleisti ;-)
 #447217   Tadunce
 08 Vas 2013 10:09
Nu, Rapolai, ir pakopijavai..
Neteisingai galima būt suprastam..

Parašyta "Vienos žvejybos metu sugautų, šiame punkte nenurodytų leidžiamų gaudyti,
žuvų bendras svoris negali viršyti 5 kg....."

O viršuje nurodytos yra, kad per žūklę galima sugauti 5 lydekas

7 MŽT punktas
 #447220   Rapolas
 08 Vas 2013 10:15
Tadunce rašė:Nu, Rapolai, ir pakopijavai..
7 MŽT punktas
Sorry, tikrai nepilnai 'nukopinau' :
"Vienos žvejybos metu leidžiama sugauti 1 šamą, ne daugiau kaip 3 vienetus margųjų
upėtakių, ungurių, salačių, kiršlių ar ūsorių, ne daugiau kaip 5 vienetus vėgėlių, sterkų, lydekų,
šapalų, meknių (bendras šiame punkte nurodytų žuvų kiekis negali viršyti 5 vienetų), ne daugiau
kaip 50 vienetų vėžių (išskyrus rainuotuosius ir žymėtuosius vėžius, kurių sugavimo kiekis ir
dydis neribojamas). Vienos žvejybos metu sugautų, šiame punkte nenurodytų leidžiamų gaudyti,
žuvų bendras svoris negali viršyti 5 kg, o Kuršių mariose – 7 kg, neskaitant paskutinės sugautos
žuvies svorio ir išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris didesnis už šiame punkte nustatytą
normą. Į laimikį neįskaitomos žuvys, įrašytos į Invazinių Lietuvoje organizmų rūšių sąrašą,
patvirtintą Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2004 m. rugpjūčio 16 d. įsakymu Nr. D1-433
(Žin., 2004, Nr. 130-4677; 2009, Nr. 135-5904; 2012, Nr. 76-3953) (toliau – Invazinių rūšių
sąrašas), ir žuvys, kurios sugautos gyvybingos nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį."
Paskutinį kartą redagavo 1 Rapolas. Iš viso redaguota 8 kartus.
 #447222   hipy
 08 Vas 2013 10:17
Dzedai, jei is 5,5 kg nors vienas zuveliokas virs 0,5 kg, tai viskas OK. Lydekas gali pasiimt 5, nors jos svertu ir 100kg.
 #447226   Dziedas
 08 Vas 2013 10:21
p.s.: būtų mano valia, aš dar "papildyčiau" įstatymus ir nustatyčiau maksimalius žuvų dydžius, nuo kurių žuvis būtų privaloma paleisti ;-)[/quote]
:gutgut Pilnai pritariu. Ne mažesnies ,nors tegul,o didesnes (motinines)privalo gyvent.
 #447231   Rapolas
 08 Vas 2013 10:23
hipy rašė:Dzedai, ... Lydekas gali pasiimt 5, nors jos svertu ir 100kg.
Dzdedas tikrai tokių neimtų ir paleistų... :-D
 #447232   Dziedas
 08 Vas 2013 10:24
hipy rašė:Dzedai, jei is 5,5 kg nors vienas zuveliokas virs 0,5 kg, tai viskas OK. Lydekas gali pasiimt 5, nors jos svertu ir 100kg.
O jei ne??? :grin:
 #447233   Rapolas
 08 Vas 2013 10:28
shelwius rašė:Dėl motininių, tai iš ichtiologų girdėjau, kad lydeka produktyviausia yra ~5kg, didesnė jau nelabai, nes didelė dalis ikrų lieka neapvaisinti.
Tai čia tik viena lydeka, o kaip kitos žuvys?
O kodėl tuomet ichtiologai niekam nerekomenduoja, kokias produktyviausias žuvis galima būtų paleisti.. keisti tie ichtiandrai :-D
 #447235   hipy
 08 Vas 2013 10:30
Dzedas rašė:
hipy rašė:Dzedai, jei is 5,5 kg nors vienas zuveliokas virs 0,5 kg, tai viskas OK. Lydekas gali pasiimt 5, nors jos svertu ir 100kg.
O jei ne??? :grin:
speju: jei meskeriojai leistinais irankiais, ju kiekiais ir su leidimais, turetum tik atlygint zala kas virs 5 kg + didziausia zuvis (turbut tau pasirenkant paciam zalos rusi), o jei kabliavai ar su 6 kuolais vegeles traukei, ar meskeriojai be leidimo, turetum atsakyt uz viska nuo 0 kg...
 #447238   Dziedas
 08 Vas 2013 10:35
Mušu krašte jau retenybe stambios lydekos. Kaip butu jeigu butu??? Prisimenu prieš kokius 5-7metus Lavyse pagavau lydeka 5,1kg.(ant ešerinio tvisteriuko ,valas 0,16) tai iškart baigiau žūkle ,gal iš džiaugsmo...O dabar tik smulkme. Dėl to mano spiningas smarkiai apdulkėjęs stovi kampe. Nenoriu kankint tos neužaugus...Masalus atidaviau anūkui. Man sprindine aukšle geriau nei kiline lydeka... :grin:
 #447240   shelwius
 08 Vas 2013 10:36
Rapolas rašė:
shelwius rašė:Dėl motininių, tai iš ichtiologų girdėjau, kad lydeka produktyviausia yra ~5kg, didesnė jau nelabai, nes didelė dalis ikrų lieka neapvaisinti.
Tai čia tik viena lydeka, o kaip kitos žuvys?
O kodėl tuomet ichtiologai niekam nerekomenduoja, kokias produktyviausias žuvis galima būtų paleisti.. keisti tie ichtiandrai :-D
Pas redaktorių Žūklės buvau svečiuose, tai išsikalbėjom apie tai. Paminėjo tik lydeką, nes apie tą rūšį šnektos ėjo ;-)
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė