Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #459733   hipy
 21 Kov 2013 20:45
vava rašė:tai kiek leisi paimt, jei zvejosiu nuo penktadienio ryto iki sekmadienio vakaro ir turesiu leidimus trims dienoms?
tris karsius po du kilus...
 #459737   SauliusM
 21 Kov 2013 20:46
hipi, as tau jau rasiau, kad tvarka yra padaryta tokia, kad butu kuo lengviau sukontroliuot. sunku suvokt?
vava rašė:tai kiek leisi paimt, jei zvejosiu nuo penktadienio ryto iki sekmadienio vakaro ir turesiu leidimus trims dienoms?
principe jei pas tave ras daugiau nei viena norma, tai tave gali baust. nes tam viena zvejyba o ne viena diena ir buvo ivesta, kad inspektoriui nereiktu aiskintis ar tu cia per tris dienas prigaudei ar per paskutine diena. nes labai daug gudriu aiskinanciu buvo, kad mes cia mazdaug jau trecia para sedim. nu bet sita as jau rasiau.
 #459740   vava
 21 Kov 2013 20:49
tu , Saulens, neskaitai, ka rasau. As po nosim galiu pakist 3 skirtingom dienom leidimus, o ne siaip is lempos sakau
 #459742   hipy
 21 Kov 2013 20:51
SauliusM rašė:hipi, as tau jau rasiau, kad tvarka yra padaryta tokia, kad butu kuo lengviau sukontroliuot. sunku suvokt?
principe jei pas tave ras daugiau nei viena norma, tai tave gali baust. nes tam viena zvejyba o ne viena diena ir buvo ivesta, kad inspektoriui nereiktu aiskintis ar tu cia per tris dienas prigaudei ar per paskutine diena. nes labai daug gudriu aiskinanciu buvo, kad mes cia mazdaug jau trecia para sedim. nu bet sita as jau rasiau.
tai tos tvarkos isaiskinima kur nors oficialiai israizyta su "vienos zvejybos" termino isaiskinimu galima rast, nes kol kas visa sita rasliava tokios pacios vertes kaip ir blevyzgu temoj...
 #459744   SauliusM
 21 Kov 2013 20:52
vava rašė:tu , Saulens, neskaitai, ka rasau. As po nosim galiu pakist 3 skirtingom dienom leidimus, o ne siaip is lempos sakau
o kodel tai turetu but irodymas, kad tu ne per paskutine diena tris normas sugaudei, o dvi pirmas dienas gal isvis gerei iki komos ir nezvejojei, nors ir turejei leidimus? tu pats siaip neskaitai. as tau rasau, su kokia logika ir kodel tas zodis taisyklese atsirado. o tu uzsiimi interpretacija.
 #459747   vava
 21 Kov 2013 20:53
hipy, kaip tu taip gali rasyt?? ka, nezinai, kad viskas, ka pasake Saulens yra negincijama tiesa ir auksciau visu istatymu :)
 #459749   SauliusM
 21 Kov 2013 20:54
hipy rašė:tai tos tvarkos isaiskinima kur nors oficialiai israizyta su "vienos zvejybos" termino isaiskinimu galima rast, nes kol kas visa sita rasliava tokios pacios vertes kaip ir blevyzgu temoj...
cia citata is taisykliu, galetum bent taisykles pasiskaityt, pries klausdamas:
4.2. viena žvejyba – mėgėjų žvejyba ar limituota žvejyba nuo asmens atvykimo į žvejybą iki žvejybos pabaigos;
 #459751   SauliusM
 21 Kov 2013 20:55
vava rašė:hipy, kaip tu taip gali rasyt?? ka, nezinai, kad viskas, ka pasake Saulens yra negincijama tiesa ir auksciau visu istatymu :)
o tau eilini kart kazkoks kompleksas prasiverze kaip suprantu? taip ir sakyt is kart reikejo, kad tau buvo svarbiau prisifist, o ne kaip realiai yra suzinot, o kai protingai prisifist nesigavo, tai sutryzniavai.
 #459755   vava
 21 Kov 2013 20:58
prasiverze tikriausia, jei jau taip sakai. negi gincysiuos... su tavim juk neverta gincytis :)
 #459757   hipy
 21 Kov 2013 20:59
SauliusM rašė:
hipy rašė:tai tos tvarkos isaiskinima kur nors oficialiai israizyta su "vienos zvejybos" termino isaiskinimu galima rast, nes kol kas visa sita rasliava tokios pacios vertes kaip ir blevyzgu temoj...
cia citata is taisykliu, galetum bent taisykles pasiskaityt, pries klausdamas:
4.2. viena žvejyba – mėgėjų žvejyba ar limituota žvejyba nuo asmens atvykimo į žvejybą iki žvejybos pabaigos;
na tai as atvykstu poilsiaut prie vandens savaitei, isikuriu ir kasdien einu i zvejyba, kasdien pradedu, kasdien pabaigiu - kaip ir nieko nepazeidziu... bet tei *PYP* *PYP* isaiskinimas: zvejyba, tai zvejyba nuo zvejybos pradzios iki pabaigos... :-D
 #459763   SauliusM
 21 Kov 2013 21:10
hipy rašė: bet tei *PYP* *PYP* isaiskinimas: zvejyba, tai zvejyba nuo zvejybos pradzios iki pabaigos... :-D
jis yra toks koks yra. ar jis geras ar blogas ar jis patinka ar nepatinka tai cia jau kitas klausimas. bet jis yra toks koks yra ir kodel jis toks atsirado jau rasiau. ir cia ne as pats sita dalyka ismasciau, o buvo diskutuota su zmonem,kurie sita dalyka i taisykles ir irase.
 #459769   SauliusM
 21 Kov 2013 21:13
vava rašė:... su tavim juk neverta gincytis :)
kelinta kart as jau tai is taves girdziu? gal jau kazka naujo sugalvok, nes pradedi nuobodus darytis su savo pabambejimais lygioj vietoj.
 #459774   hipy
 21 Kov 2013 21:19
SauliusM rašė:
hipy rašė: bet tei *PYP* *PYP* isaiskinimas: zvejyba, tai zvejyba nuo zvejybos pradzios iki pabaigos... :-D
jis yra toks koks yra. ar jis geras ar blogas ar jis patinka ar nepatinka tai cia jau kitas klausimas. bet jis yra toks koks yra ir kodel jis toks atsirado jau rasiau. ir cia ne as pats sita dalyka ismasciau, o buvo diskutuota su zmonem,kurie sita dalyka i taisykles ir irase.
nu tai kol toks yra, tai ner ir ko prisifisinet prie zveju, nes niekas geriau uz pati zveji ir nezino kada jis pradeda zvejyba ir kada jis baigia... nes gi pagal isaiskinima zvejyba yra zvejyba... :-D
 #459775   vava
 21 Kov 2013 21:19
SauliusM rašė:
vava rašė:... su tavim juk neverta gincytis :)
kelinta kart as jau tai is taves girdziu? gal jau kazka naujo sugalvok, nes pradedi nuobodus darytis su savo pabambejimais lygioj vietoj.
na, del visokiu pasikartojimu, tai tau lygiu matyt nebutu, bet vpiizdu, kai saka, nesigilinkim :)
 #459777   SauliusM
 21 Kov 2013 21:20
hipy rašė:...tai ner ir ko prisifisinet prie zveju..
ne, nu bet tu gal tikrai paskaityk, kas tau parasyta. nes jis gi butent tam, kad prisifist galetum, ir yra toks :lol:
 #459779   Taacis
 21 Kov 2013 21:23
realiai megejas/brakonieras/ryboxvatas prigaudys viena norma, tada paims antra skiaure y ja prigaudys antra norma, paskui dar y tinkliuka primes dra trechia norma (nu gales del bajerio pripildes pilna tinkliuka, susivyniot meshkeres, o po 5 sek vel jas ishvyniot ir pradet nauja zhvejyba)- ir betkokiam tikrintojui gales ramiai paaishkint- trys maishiukai zhuvu sugaudytu per tris zhvejybas...
IMHO- bukesnes savokos nebuvo galima sugalvot, pagal tokia savoka visishkai neymanoma bus sukontroliuot gobshiu zhveju. Su tokia savokova, tai gali shalia zhvejo stovet, kad ir 5 inspektoriai- sugaudys zhvejys norma- susivynios meshkeres ir paskelbs- viskas, baigiu zhvejyba... tada sutrauks cyza ir pranesh- ai dafaj pazhvejosiu- pradedu nauja zhvejyba- ishsivynios vendas ir pirmyn...

P.S.: jus tokias tempais chia rashot, kad man net zhinutes nepavyksta ishsiust, vis tenka perskaytyt: "Kol rašėte savo pranešimą, šioje temoje atsirado bent dar vienas naujas pranešimas. Geriau būtų, kad peržiūrėtumėte temą ir savo pranešimą dar kartą." Kamshtis kazhkoks gaunasi... Fuuu ish 5to karto pavyko.
 #459787   Wytux
 21 Kov 2013 21:30
Aciprasau kad sutrukdau ... bet kur jus cia po tas tris normas lupat ? :roll:
 #459789   jordza
 21 Kov 2013 21:33
Kazkaip sunku nekuriem su supratimu biski ziuriu. jei parasyta yra viena zvejyba, tai ir reiskia, kad laiko apskaitos vienetas yra zvejyba, o ne para, valanda, savaite, meskeres paslepiau, meskeres issitraukiau ir panasiai... viena zvejyba - viena norma.
juk lietuviskai parase, kad punkto nuostata yra skatinti reakreacine zvejyba, o ne del mesos...
interpretuokit kaip norit, bet taisykles tokios.
 #459794   SauliusM
 21 Kov 2013 21:37
Taacis rašė:IMHO- bukesnes savokos nebuvo galima sugalvot
mano asmenine nuomone tai plius minus labai panasi, bet yra kaip yra.
Taacis rašė:... tada sutrauks cyza ir pranesh- ai dafaj pazhvejosiu- pradedu nauja zhvejyba...
taigi jau rasiau, esme yra vienoj vietoj pas tave esancios zuvies kiekis. jei tu viena zvejyba baigei, tai logika yra tokia, kad tu zuvi turi parsinest ir pasidet namie ir tada nauja zvejyba pradet be zuvies su savim. ar cia logiska ta logika, as svarstyt nepradesiu. bet ketinimai yra bausti radus daugiau nei viena norma. aisku, paskui gali bandyt uzgincyt toki protokola, duot i teisma ir teisme irodinet, kad tai visgi buvo ne per viena zvejyba sugaudyta zuvis, bet kad kas butu bandes taip daryt, tai apie toki precedenta man girdet neteko. o priimtas sitas reikalas, jau nezinau kelinta kart pakartosiu, buvo butent del tu Nemuno zemupy sediciu su maisais zuvies ir aiskinanciu inspektoriam, kad as jau ne pirma para sedziu ir atsiknisk. tai inspektoriai pradejo zliumbt, kad nieko tokiem padaryt negali, tai va pakoregavo taisykles. cia tokia yra tikroji viso sito reikalo istorija. bliamba, bet jei atvirai, tai sitas klausimas mane jau pradeda uzknist, nes as ji jau vien i privata turbut kokius 25 kartus esu gaves ir V.Graiciunu asmeniskai tuo klausimu jau diskutaves net esu. nu bliamba. gal stabdykit jau su to klausimo interpretacijom, nes nu jau nusitampymai prasideda.
 #459796   SauliusM
 21 Kov 2013 21:38
jordza rašė:Kazkaip sunku nekuriem su supratimu biski ziuriu. jei parasyta yra viena zvejyba, tai ir reiskia, kad laiko apskaitos vienetas yra zvejyba, o ne para, valanda, savaite, meskeres paslepiau, meskeres issitraukiau ir panasiai... viena zvejyba - viena norma.
juk lietuviskai parase, kad punkto nuostata yra skatinti reakreacine zvejyba, o ne del mesos...
interpretuokit kaip norit, bet taisykles tokios.
vo nors vienam dasuto.
 #459798   hamis
 21 Kov 2013 21:39
Ir taip ir ne :-D Viena žvejyba neatitinka visos tikrosios sąvokos, nes aš gal dviem paroms atvažiavęs. Mane tenkina ir norma vienos žvejybos, nes ne dėl mėsos žvejoju, bet norint žvejoti per naktį tenka pirktis dvi licenzijas (bent jau NDRP ribose).
 #459799   jordza
 21 Kov 2013 21:43
hamis rašė:Ir taip ir ne :-D Viena žvejyba neatitinka visos tikrosios sąvokos, nes aš gal dviem paroms atvažiavęs. Mane tenkina ir norma vienos žvejybos, nes ne dėl mėsos žvejoju, bet norint žvejoti per naktį tenka pirktis dvi licenzijas (bent jau NDRP ribose).
Licenciju, leidimu kiekis nesumuoja vienos zvejybos normos. Nesvarbu kiek trunka tavo zvejyba - nors ir metus istisai, bet norma TIK VIENA. Cia kaip su nuolaidom pardese uzrasyta juk - NUOLAIDOS NESUMUOJAMOS :grin:
 #459803   hamis
 21 Kov 2013 21:47
jordza rašė:
hamis rašė:Ir taip ir ne :-D Viena žvejyba neatitinka visos tikrosios sąvokos, nes aš gal dviem paroms atvažiavęs. Mane tenkina ir norma vienos žvejybos, nes ne dėl mėsos žvejoju, bet norint žvejoti per naktį tenka pirktis dvi licenzijas (bent jau NDRP ribose).
Licenciju, leidimu kiekis nesumuoja vienos zvejybos normos. Nesvarbu kiek trunka tavo zvejyba - nors ir metus istisai, bet norma TIK VIENA. Cia kaip su nuolaidom pardese uzrasyta juk - NUOLAIDOS NESUMUOJAMOS :grin:
Nesupratai esmės. Ankstesnės licenzijos galiodavo parą laiko. Viskas buvo labai gerai. Viena norma, para laiko žvejybos. Dabar gi po darbų penktadienį sugalvojęs pažvejoti per naktį turiu pirkti dvi licenzijas. Nors man nuo namų iki Atmatos tik 6km, bet pažvejoti norisi išplaukus per naktį. Ankščiau mano manymu buvo tikrai protingiau, dabar padaryta neapgalvotai iki galo jei jau skatinant rekreacinę žūklę, nors iš kitos pusės puikus pasipinigavimas gaunasi...
 #459807   SauliusM
 21 Kov 2013 21:54
o todel kad licencijos priristos ne prie vienos zvejybos, o prie kalendoriaus. prie vienos zvejybos priristas pagavimo kiekis. sakysi taip nesazininga, kad pagavimas prie vienos zvejybos o licencija prie kalendoriaus? galbut, bet kas tau sake, kad viskas turi but sazininga, kai istatymai kuriami principu, kad kuo daugiau babkiu i biudzeta ir kuo lengviau sukontroliuot kad butu.
 #459808   hipy
 21 Kov 2013 21:55
SauliusM rašė:taigi jau rasiau, esme yra vienoj vietoj pas tave esancios zuvies kiekis....gal stabdykit jau su to klausimo interpretacijom, nes nu jau nusitampymai prasideda.
pats interpretuoji, o mums neleidi? parodyk man kokia rasliava, pagal kuria as bagazinej negaliu turet 8 kg karsiu zemupy...
 #459813   SauliusM
 21 Kov 2013 21:57
as ne interpretuoju, o jum rasau, su kokia logika tas irasas atsirado taisyklese, nes zinau. o rasta tau parodys inspektorius protokolo pavidalu :-D
 #459817   hipy
 21 Kov 2013 21:59
SauliusM rašė:as ne interpretuoju, o jum rasau, su kokia logika tas irasas atsirado taisyklese, nes zinau. o rasta tau parodys inspektorius protokolo pavidalu :-D
ne, nu linksma: istatyma reik suprast ne taip kaip parasyta, o pagal kokia logika rasyta... tai man dabar kad istatymys suprast reik susipazint su ju pysariais, kad perprast ju logika ir suprast ka jie norejo parasyt, visiskai nesigilinant i tai ka jie parase... :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 hipy. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #459818   SauliusM
 21 Kov 2013 22:01
tu gali suprast ji kaip nori, bet as tau bandau paaiskint, kaip ji supras inspektoriai. vat jei tu su ju supratimu ir interpretacija nesutiksi, tai jau rasiau, galesi aiskintis teisme. va ten tai bus linksma. ypac jei smarkiai ka veikt neturi.
 #459821   hipy
 21 Kov 2013 22:04
SauliusM rašė:tu gali suprast ji kaip nori, bet as tau bandau paaiskint, kaip ji supras inspektoriai. vat jei tu su ju supratimu ir interpretacija nesutiksi, tai jau rasiau, galesi aiskintis teisme. va ten tai bus linksma. ypac jei smarkiai ka veikt neturi.
ko gero po tokiu linksmybiu liudna butu tiem kas ta istatyma taisytu, teismo islaidos aisku p x, valdiski gi pinigai...
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė