Ir aš nesuprantu šitos organizacijos naudos, be to, kad platina leidimus (kuriuos, beje, galima ir kai kuriose žūklės parduotuvėse nusipirkti). Be to, man nesuprantama kodėl tas pat Kauno MŽ, platindamas kitų rajonų MŽD leidimus, platina tik metinius. Ir nereikia sakyti, kad būtų sudėtinga gauti iš kitų rajonų vienos dienos, savaitės ar mėnesio leidimus ir juos taip pat platinti. Suprantu, kad didelė dalis tokios tvarkos atsiremia į pinigus - kam parduoti vienos dienos leidimą už du litus, jei iš žvejo galima nulupti 30 Lt už metinį. Tai kas, kad tas žvejys kokiam Raseinių ar Jurbarko rajone tik du kartus per metus gaudys. Taip ir daroma viskas ne žvejui, o eilinei institucijai, kuri vis labiau tolsta nuo paprasto žmogaus. Dėl padėjimo gamtosaugai irgi abejotinas reikalas. Sąžiningai visada perku visus leidimus, bent jau Kauno rajono ribose kasmet žvejoju mažiausiai 60 kartų per metus, t.y. tiek dienų ar pusdienių per metus praleidžiu prie vandens. Ką ir sakyti, per visą mano žvejo karjerą Kauno rajone niekada nebuvo tikrintas mano leidimas ar kažkaip kitaip nebuvau sukontroliuotas mėgėjiškos žūklės kontrolę vykdančių pareigūnų ar jiems padedančių asmenų (tuo tarpu tik nuvažiuoju į Nemuno deltos regioninį parką, vos ne kiekvieną kartą būnu patikrintas). Sakiau, jei kada pamatysiu prie vandens, paprašysiu nusifotografuoti, nes jau įtariu, kad tarp gamtosaugininko Kauno rajone ir sniego žmogaus galima dėti lygybės ženklą. Dėl visuomeninės Kauno MŽ veiklos irgi klausimų kyla. Esu įrašytas į kažkokį "Neries" būrelį. Kas per būrelis, kas jo pirmininkas, kur jis būriuojasi tas būrelis, lieka paslaptis. Kaip suprantu, dalis mano kasmet įmokamos už vadinamojo "Žvejo bilieto" pratęsimą sumos kasmet nukeliauja į Kauno MŽ sąskaitą kaip už narystę. Dar dalį pasiima už platinimą. Taigi, kasmet kažkokius pinigus sumoku Kauno MŽ ir esu jos narys. Turbūt ir koks viso Kauno MŽ pirmininkas, per kokį metinį susirinkimą su pasididžiavimu praneša, kad Kauno MŽ sudaro kažkoks n skaičius narių, tarp kurių dalis to pasididžiavimo turbūt priklauso ir man, nes esu vienas iš jų. Tik visi supranta, kad ta narystė yra tokia pusiau priverstinė, ir niekas į tuos narius nestotų, jei leidimas metams tokiu atveju nekainuotų 10 Lt pigiau. Vėlgi viskas į pinigus atsiremia. Ir ne tik žvejui. Juk MŽ, teikdama kokią paraišką Aplinkos ministerijai dėl vandens telkinių nuomos, gali solidžiai pasakyti - mūsų gretose n narių, parodykite dar nors vieną visuomeninę žvejų organizaciją, kurioje būtų tiek narių. Ir kokiam valstybės tarnautojui, kuris karšį matęs tik rūkytą, bet tvarko žūklės plotų nuomos reikalus, viskas aišku pasidaro. MŽ senai veikia, daug žino, vienija tiek narių, kas gi kitas gali išsinuomoti vandens telkinį. Čia irgi be pykčio, bet su liūdesiu.

Pamenu kai buvau vos atsikraustes gyvent i Panevezi (pries pora metu su trupuciu) norejau isigyt zukles leidima zvejot Musos ir Nemunelio upese. Panevezio MZD tokius platina, nors tai kitu rajonu upes. Skambinu i MZD ir klausiu ar galeciau pas juos isigyt siu leidimu. Prasiau metiniu, nes kitokiu tai savaime suprantama neturejo. Balsas kitame laido gale patvirtina, kad isigyt leidimus galima, taciau su salyga, kad turiu buti Panevezio MZD narys ir tureti ju zvejo bilieta. Sakau jam, kad Panevezyje tikrai nezvejosiu, nes nelabai yra kur, plius is senu laiku zinau anas dvi upes ir tik jos man idomios. Tada man sarkastiskai atsakoma, kad leidimai platinami TIK zvejams. Tipo jei nepriklausau ju organizacijai - as ne zvejys

Apie lankstuma isvis patyliu. Jei visa laika zvejoji tarkim vienoje gretimo rajono upeje, privalai isigyt savo rajono leidima (nors 100 metu ten nezvejosi, nors ten ir telkiniu nebutu - o is tikro Panevezio rajonui ir priklauso kelios kudros ir Nevezio bei Levens ruozeliai), o tada jau gausi leidima ir gretimo rajono upes. Yra variantas nuvaziuot i gretima rajona ir tapt ju MZD nariu, taciau kuras kainuoja brangiau, plius juju darbo valandos ir ypac pazymejimu isdavimo valandos tokios lankscios, kad reik turet gera darba, is kurio gali issiprasyt siam sventam reikalui.......
Oi daug dar mokintis mums. O uztektu paziuret i broliukus, kuriuos "zirgo galvomis" vadiname, ir perimt ju patirti. Bet kur tau. Jie gi - durniu tauta, o mes tai kieti