Labas vakaras.
2012-05-10
Šiandien, kaip ir visuomet, vykau gaudyti lynų
Pasiruošiau nemažai jauko, įvairių masalų, nutariau rimtai pagaudyti
Žingsniuoju į žūklės vietą, žvalgausi po apylinkes, vėjas švilpia, pavasaris pabudęs, visur taip smagiai žalia. Prieinu telkinį ir iškarto pakilią nuotaiką pakeičia liūdesys. Mano pamėgtoje ir pastoviai jaukinamoje vietoje kažkas žvejoja
- ką padarysi, tariu mintyse...
Kadangi atėjau, tai namo neketinu eiti. Bangos gan didelės, užmatau vieną išpjautą vietelę tarp nendrių. Imu tą darbą
O vieta štai tokia:
Metu pašarus, tikiuosi bent kažką sugauti, neatrodo kad šiais metais čia kas nors žvejojo
Skleidžiu meškeres, pirmyn
Štai dar viena staigmena - gylis, jo čia beveik nėra, tik vargani 25-30 cm.
Na ką gi, bandyti reikia...
Praėjo galbūt 20 minučių ir pirmasis kibimas, kuris mane labai pradžiugina
Praėjo valanda, antra - nekimba
keičiu masalus, bandau išrasti dviratį - nieko...
Atėjo 20 valanda, užvirė vanduo, burbuliukai kyla, pasimato net gi žuvų pelekai
Galvą net paskaudo nuo minčių, kaip ten jas į krantą išprašyti
Prasidėjo, pradėjo žuvys ir į masalus kreipti dėmesi, pirmasis po ilgos pertraukos ''iššauna'' kukurūzas, tiesiai į nendres, kertu ir man labai pasiseka, lynas krante, pavyko iškelti, nedidukas.
Ne už ilgo ''bėga'' sliekai, dar vienas žuviokas krante
Kibimai eina it pašėlę, ištraukti nebesiseka, apsisuka aplink žoles, valas gan plonas, trūksta
. Po iš eilės 5 prarastų žuvų pradedu galvoti: reikia keisti valus, norint didesnias žuvis išprašyti iš nendryno
Kibo net iki 22 valandos. paskutinis į krantą ištrauktas lyniukas užkibo 21:40 Vėliau stojo visiška tyla, nurimo vanduo ir supratau - laikas namolio
Neištiesėjau pažado parodyti kažką didesnio, teks kitą kartą labiau pasistengti, kitaip pasiruošti
Va, tik tiek sugebėjau ištraukti, apmaudu, tiek lynų nutrūko. Visi žvejai žino tą jausmą, kai žuvis įplaukia į žoles ir nutrūksta - kraujas užverda