Na aš irgi nesupratau kodėl
Raupsuotasis užsiraukė...
Jeigu mes po kiekvieno pasisakymo nedarytume
savo išvedžiojimų- kam tada forumas išvis reikalingas
- galima skaityti specializuotą literatūrą/ leidinius ir tylom prie savo nuomonės pasilikti (
autorius durnas arba
autorius gerai pavarė ), o
čia yra vieta diskutuoti, ginčytis, netgi rietis pagaliau
, jei kas laikosi įsikandęs savo teorijų ir nepripažįsta jokių kompromisų
... Anyway...
Štai kas man įdomu:
kai Trakuose žūklaudavau visą dieną- imdavau visus komponentus atskirai ir maišydavau vietoje- laiko tam į valias būdavo. O kai nulėkdavau 1- 2 valandoms, pašarą prieš valandą pasiruošdavau namie. Anksčiau, grįždamas iš žūklės, pasisemdavau kibirėlin kur laikydavau kruopas ar termosan vandens iš ežero ir naudodavau jį prieš sekančią žūklę, kad nereikėtų vietoje knistis. Priedo namuose visada patogiau- visi komponentai po ranka, "mierkas" (komponentu dalims) matuoju stiklinėmis, nereikia tampytis papildomų komponentų, jei netyčia vietoje perdrėkintum pašarą ir t.t. Ir va, pastebėjau kad labai ženklios įtakos neturėjo maišymas žūklavietės vandeniu, maišymas namuose su ežero vandeniu ir maišymas su filtruotu, "pastovėjusiu" vandeniu
. Instrukcijose visur parašyta kad reikia naudoti telkinio, kuriame žūklaujama, vandenį ir greičiausiai neveltui, bet... tikrai nepastebėjau didelio skirtumo
Juk rutulys (komponentai) kažkiek vandens pačiame telkinyje dar "paima", manau kad kažkiek susiniveliuoja dar
, antra vertus pvz.: jei nori ilgiau išlaikyti nesuirusį rutulį- užpili karštu vandeniu, o tai tik namie gali padaryti.
Beje, vienas trakiškis, kurį dažnai sutikdavau prie Bernardinų ež. pakrančių, visąlaik turėdavo tokį negudrų pričendalą- jis žūklauja mobiliai, pereidamas pakrantę patikrina "savas" vietas, viskas trunka apie 2 val. ir dar yra didelis mėgėjas mane apgaudyt
Tai tas ant juosmens turi užsirišęs tokį diržą su "pinigine", panašią į tą, kurią anksčiau labai farsovščikai mėgdavo nešioti, tik gerokai didesnę (su užtrauktuku viršuje). Ten pašarą ir laikydavo. Talpa- lygiai 1,5 l alaus (čia jis pats taip pajuokavo
). Žmogus pašaruose daug išmano, kai kurias subtilybes ir man išdavė, bet pastaruosius 15 metų sakė kad niekada nemaišė su ežero vandeniu (jo variantu tai tikrai komplikuota būtų
). Kas dėl žūklės visą dieną- elgiasi "pagal instrukcijas", nors padarė išvadą kad ir jis nėra pastebėjęs kažkokių skirtumų. Ypač akcentavo
štai ką: jis pagrinde nepila "gryno" vandens, o naudoja kviečių nuovirą, kepintų kanapių sėklų nuovirą (tada tai pirmakart išgirdau), maišo su vos vos
Sensas "sirupu" ir t.t., pagal aplinkybes... teigia kad tokiais atvejais nėra
visiškai jokio skirtumo kokį vandenį naudot ir aš jam pritariu.
Tai va, tokie pastebėjimai iš mano pusės