Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#153267   SauliusM
 17 Lap 2009 22:08
Gdainius rašė:
cesius rašė:
kazbekas rašė:o HARDCORE SHAD SH-50, tai puikiai viliojantys zuvi vobleriai. gana universalus ir issauna net tada, kai daugelis vobleriuku "tyli"
Ar tiesa kad jo darbinis 6 feet :?: koks is tikro optimalus :?:
Metant 3.0-3.5m dugną aria, velkiaujant su 0.12 valu buvau įvaręs į 6-7 m
a tai cia penkesdesimta? ta pati maziausia? ar tikrai nieko nemaisai? :shock:

#153269   Gdainius
 17 Lap 2009 22:13
SauliusM rašė:a tai cia penkesdesimta? ta pati maziausia? ar tikrai nieko nemaisai? :shock:
Ne nemaišau, nes kas ten parašyta ant pakuočių , tai toli gražu nuo teisybės.Netgi pagal liežuvėlį galima spręst, kad anas tikrai daugiau nei į 1.8 m ners

#153270   SauliusM
 17 Lap 2009 22:18
Gdainius rašė:
SauliusM rašė:a tai cia penkesdesimta? ta pati maziausia? ar tikrai nieko nemaisai? :shock:
Ne nemaišau, nes kas ten parašyta ant pakuočių , tai toli gražu nuo teisybės.Netgi pagal liežuvėlį galima spręst, kad anas tikrai daugiau nei į 1.8 m ners
nu man tai ka tu parasei tinka 60 dydzio hardcore shadui, o 50 tai mazdaug i tas 6 pedas (1,8m) ir eina, nu gal ciut ciut daugiau i kokius 2-2,2m... tai mazu tu trauki ana kokiais kosminiais greiciais kad jis tau tokion gelmen nueina ar dar kas? nebzinau net ka galvot... :roll:

#153274   Gdainius
 17 Lap 2009 22:24
SauliusM rašė:nu man tai ka tu parasei tinka 60 dydzio hardcore shadui, o 50 tai mazdaug i tas 6 pedas (1,8m) ir eina, nu gal ciut ciut daugiau i kokius 2-2,2m... tai mazu tu trauki ana kokiais kosminiais greiciais kad jis tau tokion gelmen nueina ar dar kas? nebzinau net ka galvot... :roll:
Normaliu greičiu ,netgi Nery su neplonu pintuku į pora metrų ant srovės aš jį įvariau, bandžiau lašį suvyliot

#153277   Vitolis
 17 Lap 2009 22:29
Bet tai velke jei, tai da ziurint kiek valo ishleidi. Jei kokiu 50m, tai turbut del to ir siekia 5-6m. gelme. Dar zinoma greitis.

#153279   SauliusM
 17 Lap 2009 22:31
Gdainius rašė: Normaliu greičiu ,netgi Nery su neplonu pintuku į pora metrų ant srovės aš jį įvariau, bandžiau lašį suvyliot
pora metru ir dar ant sroves tai galiu patiket, nu bet nepyk, bet 3,5m ar net 6-7m velkiaujant tai man biski kosmosas su tuom vobleriu.

#153282   Gdainius
 17 Lap 2009 22:38
Kap pvz 3D crank, pagal specifikaciją 12 feet (3.65 m), realiai eina iki 9m su 7 lbs valu, pirktu fabuose , iš babinos , aišku velkiaujant su motoru, bet , kad mest bandžiau ant 5 m užsiaria.O kas link valo atleidimo, tai daugiau nei 40 -45m neleidžiu, nes poto pradeda valas sklęst ir kelt į viršų , o ne gilint vobleriukus

#153283   SauliusM
 17 Lap 2009 22:44
Dar kart paklausiu, tu tikrai apie 50 o ne apie 60 dydi rasai? 50 jeigu ka tai vos ne mikrovobleriuks, kaip tu ana ivarysi toki miniatiura tokion gelmen... :roll: nes visks ka tu rasai tai kaip ir beveik idealiai tinka 60 dydziui, bet tik ne 50...
:roll:

#153286   Gdainius
 17 Lap 2009 22:55
SauliusM rašė:Dar kart paklausiu, tu tikrai apie 50 o ne apie 60 dydi rasai? 50 jeigu ka tai vos ne mikrovobleriuks, kaip tu ana ivarysi toki miniatiura tokion gelmen... :roll: nes visks ka tu rasai tai kaip ir beveik idealiai tinka 60 dydziui, bet tik ne 50...
:roll:
Tai ką rašiau keletą postų anksčiau, taip apie 50, (3.5m ir 6 m velkant).Jei imi storesnį valą , aišku į tokį gylį neįvarysi.Kiek pamenu buvo 0.10 sufix braidas.Na šeštadienį, jei neatgulsiu, pabandysiu dar kartą

#153294   Xrapas
 17 Lap 2009 23:33
SauliusM rašė:...tu ji (Dino ta prasme) kaipnors palygint su tos pacios kontoros tarkim hardcore shad...
Visiškai skirtingi vobleriai, sunku lygint...
DINO pasiteisino traukiamas labai lėtai, tolygiai, kai vos pradedi jaust spiningo viršūnės drebėjimą. Mėginimai jį patampyt netolygiai nesuveikė, traukiu be pauzių, kartais- su nedideliais pagreitėjimais.
Hardcore turiu daugiau ir įvairesnių, bet tų dar gerai neperpratau :oops: - epizodiški kibimai, tiek tvičinguojant, tiek pauzių metu.
Iš Duel/Yo- zuri praėjusį sezoną labiausiai patiko Sashimi jerkbait, suspending versija:
http://voblery.com.ua/en/catalog/sashim ... it-fw.html

#153295   SauliusM
 17 Lap 2009 23:36
Xrapas rašė: Visiškai skirtingi vobleriai, sunku lygint...
o tai kame tokie dideli skirtumai katru is fotkes nelabai matosi? dirba kazkaip kitaip? neria i kitoki gyli? uzsimeta kitaip?

#153321   Xrapas
 18 Lap 2009 07:45
SauliusM rašė:
Xrapas rašė: Visiškai skirtingi vobleriai, sunku lygint...
o tai kame tokie dideli skirtumai katru is fotkes nelabai matosi? dirba kazkaip kitaip? neria i kitoki gyli? uzsimeta kitaip?
Dino- plaukiantis, pauzių metu gan greit kyla paviršiun. Gana agresyvių ir nemažos amplitudės judesių. Galima traukti beveik paviršium, neblogai "prasimuša" pro žoles. Man efektyvus buvo vidurvasarį sekliose vietose.
Hardcorai (shad'ai) -suspendingai, užsimeta geriau už dino. Judesiukai gerokai smulkesni, tankesni, gražiai tvičinguojasi, bet sudomint jais lydekas sekėsi gerokai sunkiau. Keletas kibimų buvo traukiant palei meldų liniją ties staigiais pagilėjimais.
Į Dino panašiausias išore ir, vertinant vizualiai, darbu HARDCORE WO-B-RU 1 . Juo keletą esu pagavęs, bet rezultatyvumu dino dar nepavijo :lol:

#153329   ramkis
 18 Lap 2009 08:49
O man WO-B-RU1 ir dar 0 pypiec kaip dirba. Vienetukas jau visas suvarpytas, o ir nuliukai pagrauzti, tiesa dar ir SS gerai veikia.

#153358   SauliusM
 18 Lap 2009 11:02
Xrapai, suprasta, man beje WOBRU 0 labai sekmingai vilioja kirus ir zuvedras :-D del ko as ana labai retai naudoju, bet is dezukes dar neismeciau. nezinau kas tiem durniem pauksciam yr bet sitas vobleriuks jiem labai patinka.

#153361   kazbekas
 18 Lap 2009 11:09
cesius rašė: Ar tiesa kad jo darbinis 6 feet :?: koks is tikro optimalus :?:
nezinau ar pas mane HC shadai kitokie ar neteisingi, bet 2 metru gylyje dugno ne karto neare.
realiai jie pas amne dirba nuo 1m iki 1,80 kazkur. tiek suspenderiai tiek plaukiantys. berods 7 dabar turiu ir nei vienas nerimo rekordu neparode.

#153368   Xrapas
 18 Lap 2009 11:30
SauliusM rašė:... WOBRU 0 labai sekmingai vilioja kirus ir zuvedras ...
Yra toks dalykas, kartais vaikyt tenka. "Nulinuką" šiuo atžvilgiu nukonkuruot gali nebent Dorado Dead fish'as :lol:
Bet kartais ešeriams WO-B-RU 0 "skanesnis" net už mikroguminuką, užpernai buvo kelios žvejybos, kai tokių dryžių tiesiog negalėjau atsiginti:
Paveikslėlis
Lydekiokų irgi yra papuolę, bet daugumoj "vaikiško " amžiaus :?
Šitas vobleris turi vieną vertingą savybę: po metimo staigiai truktelėjus, "pakirtus" plaukia ~ 20- 30 cm gylyje. Jei pradėsi traukti švelniai- plaukia pačiu paviršiumi, išlindusia iiš vandens nugara ir palieka "ūsus" vandenyje.

#153439   cesius
 18 Lap 2009 17:31
kazbekas rašė:
cesius rašė: Ar tiesa kad jo darbinis 6 feet :?: koks is tikro optimalus :?:
nezinau ar pas mane HC shadai kitokie ar neteisingi, bet 2 metru gylyje dugno ne karto neare.
realiai jie pas amne dirba nuo 1m iki 1,80 kazkur. tiek suspenderiai tiek plaukiantys. berods 7 dabar turiu ir nei vienas nerimo rekordu neparode.
Pagal liezuvius tai konkretus kirviai, kur cia su tokiais kirviais zvejoti:cool:

#153475   kazbekas
 18 Lap 2009 18:24
siulyciau cesiau pabandyt tuos kirvius suspenderius. manau ju darbas tiek tau tiek zuvims turetu patikt. seip tai gana subtilus vobleriai. na is Yozuryku man jie i top-5 papuola ;-)

#153484   cesius
 18 Lap 2009 18:48
turiu siokiu tokiu ysitikinimu :oops: iki 3m voblikais nervus grajyju, o toliau jau guma kirkinu :roll: , visi mes priciudu turim :grin:

#154063   Kairys
 20 Lap 2009 11:04
DainiauM, mačiau, kad parduodi keletą strike pro vobleriukų įvairių spalvinimų. ;-) Ką yra tekę jais suvilioti? ;-)

#154064   DainiusM
 20 Lap 2009 11:11
Labai daug ka... tie maziukai nors ir skesta bet traukiant lipa i virsu, galima usus daryt, balta zuvi ima nuo auksliu iki raudziu ir sapalu, aisku eseriai, papetakiai specifinese vietose... vykes modeliukas mano galva, netgi labai. :roll:

#154070   SauliusM
 20 Lap 2009 11:53
o kas nors LC pointeriukas 48DD esat bande gaudyt? nu tais mazuciais ir butent DD kur giliai neriantys. ka nors gal galit papasakot apie anuos?

#154141   Kairys
 20 Lap 2009 22:28
DainiusM rašė:Labai daug ka, balta zuvi ima nuo auksliu iki raudziu ir sapalu, aisku eseriai, papetakiai specifinese vietose... vykes modeliukas mano galva, netgi labai. :roll:
Aišku, dėkui. ;-) Turiu vieną tokį aukšliuką, tai vasarą vieną kartą netyčia teko Nemune ties Merkine išbandyt. Praktiškai kiekvienu metimu atsivydavo kažkokios baltos žuvys, maniau, kad kuojos,nors nesu įsitikinęs, bet nei viena nepasirašė, gal traukt nemokėjau. :-D Bet jei atsiveja, reiškia, kažkuo patinka šitas straikiukas. ;-)

#154232   sjopma
 21 Lap 2009 20:06
Pasakykit man neismaneliui tai kokios firmos vobleris Aile MG DIET S ir kokio ilgio geriausiai tiktu salviam.

#154291   SauliusM
 21 Lap 2009 23:48
sjopma rašė:Pasakykit man neismaneliui tai kokios firmos vobleris Aile MG DIET S ir kokio ilgio geriausiai tiktu salviam.
firma duel arba yo-zuri.

#154366   Vitolis
 22 Lap 2009 14:56
Vitolis rašė:Shiandien neishkenciau ir nukaliau 2 minoshkes
Juozuka ir Duel.
Paveikslėlis
Ir uzvyniojau Powerpro 0,23. Manau, kad bus OK
Vakar ishbandziau abu voblikus. Juozuka jau ir prakalbinau :grin: Pirmu metimu pasirashe nedicka lydekaite. Abu dirba be priekaishtu, taciau 30cm. titaninis pavadokas jiems tikrai yr per sunkus. Abu flotingai. Juozukas pavirshiui rode tik subinytes gala, o Duel buvo panires visishkai po vandeniu ir vos ne vertikaliai. Pakeisiu ant nestoro FC 15 cm. ir desiu mazesni segtuka.

#154408   GEDEMINAS
 22 Lap 2009 19:31
Vitolis rašė:
Vitolis rašė:Shiandien neishkenciau ir nukaliau 2 minoshkes
Juozuka ir Duel.

Vakar ishbandziau abu voblikus. Juozuka jau ir prakalbinau :grin: Pirmu metimu pasirashe nedicka lydekaite. Abu dirba be priekaishtu, taciau 30cm. titaninis pavadokas jiems tikrai yr per sunkus. Abu flotingai. Juozukas pavirshiui rode tik subinytes gala, o Duel buvo panires visishkai po vandeniu ir vos ne vertikaliai. Pakeisiu ant nestoro FC 15 cm. ir desiu mazesni segtuka.
Man tai jie nepasiteisino nulis kibimu atdaviau sesers vaikui .Kakzkokie tai nuliniai varijantai :-D Vitoli tikiuosi jie pas Tave laimikiu atzvilgiu bus geresni :grin:

#154566   BenasS
 23 Lap 2009 16:06
Gal kas gaudot ,,Boomber" vobleriais? Kaip rezultatai?
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė