Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos, taktika; pašarai, masalai
 #113308   Alvius
 23 Bal 2009 09:36
mantas60 rašė:Suduonej sake nakti gerai pagavo lynu.
tai davai metam smutkes prie bendro lauzukio :beer'2
ir gal kas iseis is tos rybalkos !-kliovas-!
 #113338   mantas60
 23 Bal 2009 10:24
Alvius kada tu gali varyti?as bent kada sia savaite,gal jau naktys atsils.

#113350   Agis
 23 Bal 2009 11:02
Manau visus tokius susimetimus galite aptarti privatuose ;-)

#113374   Alvius
 23 Bal 2009 12:54
Agis rašė:Manau visus tokius susimetimus galite aptarti privatuose ;-)
persiprasau :oops:
 #115510   mantas60
 05 Geg 2009 17:22
Gaudyta suduones tvenkinyja per nakti. vienas lynas sugautas vienas atsikabino prie kranto. Nieko gero.

#118075   tidass
 16 Geg 2009 18:27
siandiena nakti, ~3:15, girdziu bezdzionele dauzosi i meskerykoti kaip sokineja, pakertu - meskere uzlinksta, zaidziu ~15min, mat daug zoliu, ir i kranta keliauja lynukas 2.1kg. :) tikrai ispudinga zuvis.
p.s. dar per zukle pagavom lydeka dugnine, ir sapala 1.1kg.

#118082   Suiram
 16 Geg 2009 19:23
Na aš katik gryžau, turėjau koki 10 kibimų, nepamenu 4 ar 5 ištraukti, bet kad visi nesiekė pusės kylo ir kelevio atgal, vietinis už metro žvejojo ir nei kliovo, o aš jam iš po nosies tik lopinu viena po kito, susinervino matyt žmogelis kad pagaunu ir paleidžiu, tai greit dingo :D
Nesupratau kur didieji buvo?

#118098   tidass
 16 Geg 2009 22:49
Suraim, su pludine gaudai? vakare? daug seri?
mes ta lyna pagavom, nors tikejomes karsio, dabar tikslingai lynu leksim - uzsivedem, nes zvejot idomiau, ir priesinasi stipriau.. ka tu, pridejau peleka prie savo delno - per visa delna! ir ten pernai panasu pagave buvom. turetu tokiu ir daugiau buti ten.

#118101   Suiram
 17 Geg 2009 07:54
Šiemet po 2 m pertraukos plūdine paėmiau :).
Šėriau iš vakaro, duona maišiau su jauku ir žemiu 50 proc.
Gaudžiau ant duonos ir sliekiaus.

#118532   mcdee
 19 Geg 2009 12:11
Siandien bandziau nauja vieta, vietiniu muminta ir viens sutiktas savaite anksciau sake, kad ten pasitaiko variantu iki 2kg. Deja nei dideliu nei mazu as nemaciau, net burbulu niekur nesimate, o kibo ant naktinio motinines raudes :shock: , kurios sugeba apziot. Visur aplink vanduo net verda nuo zuvies, itariu plakiai gali nerst, nes pastaruju ant muses lervos privelejau ch..a tucia. O lynai greiciauisi bijo triuksmo ir viso aplink vykstancio veiksmo ir sedi kazkur uzlinde :evil: teks bandyt sekancia diena.

#119251   Ribokas
 22 Geg 2009 07:17
tidass o kur tu cia zvejojai?

#119291   tidass
 22 Geg 2009 10:25
vienam, labai senam karjere.. cia kazkur rasiau kad seriu nuo treciadienio po ~2kg i vandeni pasaro iki siandien (penktadienis) - leksim per nakti sedeti.

#120015   karsiukas
 27 Geg 2009 10:28
Vakar buvau isplaukes i lynu zukle, tai rezultatai pusetini viso 3 vnt. svoris bendras 2kg. visi pagauti is vienos eketes naudojant naktini slieka :lol: kibimai visi kol saule sviete, jai nusileidus dar bandziau pasedeti ilgeliau bet nieko :) ir dar vienas sprindinelis papuole kuris kelevo atgal :lol:

#120027   mantas60
 27 Geg 2009 12:02
tidass rašė:vienam, labai senam karjere.. cia kazkur rasiau kad seriu nuo treciadienio po ~2kg i vandeni pasaro iki siandien (penktadienis) - leksim per nakti sedeti.
Tidass ko neparasai kokie rezultatai po to ilgo serimo?

#120890   Sokratas
 02 Bir 2009 10:09
Ar nebus tik po ilgo šėrimo, dar ilgesnis gėrimas kaltas :-D

Kūdoka, kūdoka šiemet su lynais čia.... Netgi Tench tyli.

#120910   karsiukas
 02 Bir 2009 13:21
nu nepasakyciau kad kudoka vakar tevukas 6vnt siandien 5 vnt visi grazus visas veiksma vyksta rytais :lol: o vakarais tai skrumnoki rezultatai po viena kta pasigauna arba pagoda nekokia buna vejuota ir tt.

#121024   tidass
 02 Bir 2009 22:27
oi, taip cia ir pamirsau parasyti, kadangi zvejojau panevezio rajone, i ten ir parasiau pasekmes..
padarau "copy paste" :
taiva..
viska susikrovem, atvykom i zukles vieta ~7vakaro, vos tik sumetus dugnines, is kart bezdziones zaizdavo - kibo raudes, dydis ~per delna.. bet neilgai, istraukus vos 4 apsiramino, ir jau bezdzioneles keite savo sokio stiliu - jos tik pakildavo, ir leisdavosi iki kol is vis valas atsipalaiduos.. ir taip prasidejo pirmieji karsiai, jie jau kibo nuo ~9val vakaro, beto prie to pacio ir lynai karts nuo karto apsireksdavo po 700g kas 20 minuciu. iki 1 nakties kibimu tikrai daug turejome, tai praziopsom, tai is vis pakeliant meskere toki smugi gaunam kad pavadelis 0.16 kaip plaukas trukdavo, nors visiskai nesistengdavom "kirsti", uztekdavo vos meskere pakelti. nu bet zinoma ir si bei ta istraukdavom. pacia nakti, nuo 1 iki 4 ryto tylu ramu,tik karts nuo karto supypsi signalizatorius, rodydamas kad ten po vandeniu dar nevisiem naktis, bet laimikiai nerimti, po ~300g karsiukai. o ryte tik lynai, ~6 ryto, uzkabinau is nuoziuros ~1,300g lyna, ilgai zaidziau, vaiksciojau krantais, bet tas i zoles gavo proga iplaukt ir vsio.. aj, sakau bus kitas... uz 10 min taip ir buvo, paime sekantis, bet jau mazesnis ~ 700g - standartinis, su kuriuo jau buvau atsargesnis, ir tvarkingai atsivedziau i savo tinkliuka. O nuo 7 ryto iki 9 (tada tik zvejai rinktis visi pradeda) visiskai nei kliovo, isskyrus... pusbrolio bezdzionele pakyla, meskere tempiama i vandeni.... jis tik pakirto, rite prasisuko net, ir po ~2min kovos su zuvimi pasirode kas tai.. ogi lydeka! ~2kg, padare "zvake" ir taip nukirto pavaduka.. o kibo ant dzyko. ir tik palaukus ~20 min, mano bezdzione staigiai nukrito, kaip kad valas zirklemis nukirptas butu, kertu, yra kazkas smagaus.. prisitraukiu.. net juokas paime, matosi raudes ~50g galva, ir ja apziojusi lydeka - man uzkibusi, tai as su ja ten greit, ir ~800g lydekioks ant kranto. po to dar viena staigu bezdziones pakelima turejau, tai net pakelti meskeres nepejau kaip nuleido, issitraukiu - pavadelio neber.. taip kad tikrai, kiek zvejodavau dugninemis, taip smagiai neesu gaudes, zuvies tikrai pakankamai daug pasigavom - viskas atsipirko. kita savaitgali vel kartosim jeigu oras leis.

#121075   mcdee
 03 Bir 2009 07:58
Vakar buva upo pietu nuvaziaves i liningas vietas pabandyt sliduji suviliot, a le nei vieno nepavyko. Kibo kuojos, raudes ant dykuno, o ant slieku kuoksto mamytes raudes, pakliuvo 4 tokios, kad plastaka vos apimt eina :shock: ir traukiasi smagiai. Vanduo burbuliavo ir gan smarkiai, bet kibimu :aina-sikt bandziau ir duona, kuri ten praeitais metais suveidavo, ir vistiek ne. Tiesa kantrybe mano truko, gan anksti ir 19h jau judejau link namu.

#121095   tidass
 03 Bir 2009 10:34
ant pacio kibimo ir isvaziavai.. :-D

#122059   martiz-zz
 05 Bir 2009 23:03
siandien stebejom kaip vienas zmogelis lynus gaude :shock: su meskere ejo palei zoles ir kisinejo visur po 1min :shock: :roll: prie musu istrauke 3 apie 0.5kg :roll:

#122605   mariokas
 08 Bir 2009 21:41
Sweiki rybokai, :) Turiu cia toki klausima. Kaip cia yra,kad ezere,kuriame zwejoju jau 6metus,niekada nesu mates lynu mailiaus ??,nors lynu ezere netruksta(aisku,as ju tikslingai negaudau).Kituose ezeruose esu mates ju gana gausius burelius,plaukiojancius kartu su raudem,kuojom ir kt.Beje wietiniai zwejai sako kad lynai cia ant meskeres nekimba. Na ir as is pradziu taip galvojau,kol jie man karts nuo karto pradejo kibti.Aisku visi kibimai budawo apie 4 ryto,o wos tik svysteledavo saulute,lynai kazkur dingdavo.Zinoma tu lynu uzkibdawo tik kokie 1,ar 2,bet jei jau uzkimba,tai tokie apie kilograma,arba didesni.Tai wat ar gali buti tox wariantas ,kad lynai siame ezere kimba konkreciai tik nakti ir mailiaus nesimato del to ,kad jis taip pat maitinasi tik nakti,o diena sedi dumble isiknises? Gal yra ir daugiau tokiu "keistu" ezeru?

#122645   Raupsuotas
 09 Bir 2009 05:34
Nemanyciau, kad jie maitinasi tik nakti !nea! Nes tokiu atveju jie nekibtu nei 10val. ryto nei vidurdieni :-mhm Atsakymo reiktu ieskoti kitur :ks> Na, o mailius, kad nesimato tai ziurint is paprasto - megejisko tasko , cia juk ne auksle ar saulazuve.Manau mekniu, karsiu ar pn. mailiaus jus irgi nematete, kad kur masiskai varinetu ar netoli koju trintusiPaveikslėlis

#122721   mcdee
 09 Bir 2009 14:11
Buvau siandien nuo ankstaus ryto i zvejyba isvares, tikejausi pagaut lyna ar -uka, a jie man parode :aina-sikt Vien balta susara... Svarbiausia i pasara matosi buvo suregave, tik paserus kibo kuojos raudes, po to nurimsta ir prasideda aplink pludes "dzakuzis", burbuliavo pasertam plote gan ilgai, bet nei slieko nei slieku kuoksto (mesliniu), nei dziku nei sumustiniu nenorejo, buvo keletas slieku patampymu ir pora kibimu, bet juos nurasau ant raudziu, kurie neapsikirto...Bandziau ir ant dugno ir pakeles ir vistiek :aina-sikt Kotai man siemet kudai su jais, nesugebu atsirdaryt niekaip, nors pernai be jokiu dideliu pastangu tose pat vietose i zvejyba 3-4 nedideliu pagaut buvo ne problema...Nebemoku zvejot, pavasari tik viena iskaitine lydeka, dabar su lynais...jeigu taip tai nafik, reiks mest zvejyba...

#122732   tidass
 09 Bir 2009 15:23
mes tai su pusbroliu kaip tik mylim devintuosius metus! musam absoliuciai visu musu zvejojamu zuvu rekordus! lynas (ivyko nesusipratimas del tu 2.1kg) 1,8kg.
Paveikslėlis
grazuolis, argi ne? :cool:

#122748   julis
 09 Bir 2009 16:34
Gražus gražus, nieko neprikiši :gutgut

#122862   karsiukas
 10 Bir 2009 09:25
Vakar Širvenos ezere buva isplaukes lyno patykoti kiek zveju buvo tai nieko gero niekas nepagavo ir as tarp ju, tik tevukas viena nediduka kuris keliavo atgal, ir dar vienas pazystamas nediduka, o vienam nuejo su viskuo negalejo nuo dugno atkelt. Pas mane tai matosi kad yra zuvies ir paburbuliuoja ir zoles linguoja nerialiai bet nekimba nors tu ka ir mazesni slieka meginau ir naktini ir kukuruza kazin ko tokie unaravus, dar mintis buvo gal karsiai nes netoliese toks motininis kupra parode :lol: bet manau dar dasidejo neaktyvumas kad vanduo vel atsalo.jai lietus vakare nelis reiks siandien vel megint :)

#124742   tomas19920529
 19 Bir 2009 17:08
galiu pasakyt tep kad lynai nelabai nori kibti is po naktines zvejybos tik viena apie 300g lyniuka pagvau manau kad kita savaite jei bus grazus orai tai turetu jau gerai kitbi ;-)

#124763   rimvydas22
 19 Bir 2009 20:03
nenoreciau su jumis sutikt. as buvau sirvenoj vakar vakare tai 3 lynus pagavau maziausias 1.2 didziausias 1.7kg. sendien buvau is ryto tai 4 lynai sy kart mazesni nuo 1kg iki 1.4kg.
seriu tik virtais zirniais gaudziau ant sumustinio-2 dzykai kukuruzas vel 2 dzykai ir vel kukuruzas. rite labiau pasiteisino vietoj kukuruzu zirniai. viska reikia pakvepinti meduni.
kiek pagavau dar tiek pat pabego arba viska nusinese. sunku juos istraukt kai sedi svendrese, tik gauna apsukt apie kokia svendre tik drioks ir vel risi isnaujo viska.

#124905   gelmės
 21 Bir 2009 07:35
Ir man panašiai. Geriausi kibimai iš vakaro. Ryte, kažko niūriau.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė