Egipte žvejyba nuo kranto Šarm el šeihe draudžiama, bet Hurgadoje leidžiama (aš buvau Hurgadoj) tai va netoliese mano viešbučio buvo toks lieptas

Nuo jo ir žvejojau visada
Išbandžiau begalę būdų: ir spiningavau, ir su plūde, ir dugnine. Pasiteisnio būdas daugiausiai dugnine su ilgu pavadėliu. O koralinės žuvys kibo ant sistemėlės kaip ešeriams Juodkrantėje: tiek ant mikriukio, tiek ant krevetės ir kalmaro gabaliukio

koralinai raudoni ešeriai

kibo ir kleikos

buvo ir kleikos krokodilai
toki atkabinti ir pavojinga, kad rankos nenukąstų

Iš tiesų baisu buvo imti visas žuvis, nes pirmą kartą jas mačiau

didesnės kleikos (vietinių vadinama "fish tube")

tos kleikos su labai maža burnyte snapo gale, kaip užkibdavo ant 8 nr. kablio neįsivaizduoju

o kai pagavau šitą žuvi, tai neėmiau jos į rankas

tik kai pagavau vėlau, ir buvau ne vienas, vietiniai pamokinto kaip tą žuvį truputėli padidinti, kad mėsytės būt daugiau
Vietiniai be baimės tą žuvį balioną ( pasak jų - "baloon fish") minko

Tai va, kai sočiai prisižaidžiau su tomis koralinėmis žuvimis, nusprendžiau rimčiau pradėti

ir pradėjau ruoštis naktinei žuklei

nesijuokit, ten vietiniai visi su tokiom suknėm

neduoda ramiai pasėdėti pažįstami (susipažinom vietoj, labai faini žmonės, jie ir fotkino)

O man neliūdna vienam buvo,turėjau zakuskės: pončkų kažkokių kinietiškų, ir vištos spranelių, ir viskio pusę litro

Ir tokos vaišės man visai nesutrugdė ištemti smagų ešerioką, tik šitas biški kitoks
O dieną jie irgi kibdavio smagiai, bet ne labai dažnai - į valandą vienas koks. Mesdavau nuo liepto panašai apie 50-60 metrų. Bet čia berods vienintelė žuvis, kuri vietinių yra valgoma, ir sakė labai skani
Priešinosi irgi labai stipriai, toks jausmas, kad anam gale valo koks 2 kg sėdi, o čia tokie matrioškinai

Jie didžiausią įspūdį ir paliko, nes kibdavo agresyviai - lengvas spiningėlis per pusę užlinkdavo, kibimo nepastebėti neįmanoma

Ech, gražuoliai... Pagavau jų neperdaugiausiai. Gal per visą tą laiką per 10, bet velniškai smagu... Tiesa, kabliukų, švino ir visko kito gero nardytojams palikau begales

Žodžiu, akimirkos labai gražios... Ech, kaip aš pasiilgau vasaros...Truputėli fyderio badą numalšinau..
O čia vietinių žvejybos rezultatas. Meta voblerį iš rankos ir traukia tokius kalmarus ir viskas vyksta šalia manes ant to pačio liepto

Jų kalmarų žvejybą įdomu buvo stebėti: ypač kai prie to jų voblerio iš niekur prisistatydavo koks dešimtis kalmarų (vanduo toks skaidrus, kad buvo galima matyti visą procesą po vandeniu) ir tik kaip koks kalmaras čiumpą tą voblerį pasigirsta tik šniokštimas ir toje vietoje kur ką tik matėsi kalmaras vanduo pajuoduoja (mat pas kalmarus taip jau gamtos užprogramuota). O vietinis patenkintas išsitraukia visą šniokščiantį ir pajuodavusį kalmarą, palaukia kol anas išspjaus visą savo rašalą ir kibiran - o paskui matyt ir keptuvėn...
Tai va - tokie linksmi ir geri mano žvejybos įspūdžiai Raudonojoje jūroje prie Hurgados krantų