Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #213746   SauliusM
 13 Rgp 2010 20:51
Taaci, ant surfo multas labai zjbys. Va cia jau ir as pabusiu nepopuliarus multo naudai. kiek zinau iki siol tik okuma surfa su multu marijos zemej mete. nu uzkrete parazitas ir mane. ne veltui man dabar du surfiniai multai is anglu parvaziuoja. bet cia nupasakot neimanoma. reik pabandyt. kiek as tave pazystu, tai manau cia tik laiko klausimas, kada tu surfa su multu metysi. :lol:
 #213747   SauliusM
 13 Rgp 2010 20:58
piatras rašė:Sauliukai, mono (0,225) naudoju retai ir tik d/shotui ir tik todėl kad plono FC neturiu 'viarkt :e:e
Pintukas 3-5g. taip pat apie 0,2 (Nr.1.2 pg. JP) Būgno užpildymas (kaip ir paseklinimas) uch kaip jaučias distancijoj :shock:
Beje galėčiau su Ixornu arba Awashima 5g. (LM44) 20 metrų liuosai numest, kas reiškia kad tobulėjimui nėra ribų... nereikia iš pirmo karto daryt mirties nuosprendžio... ::hai-bai
dekui uz info. as po siandienos tiesa sakant jokio nuosprendzio nepadariau. tik pasidalinau vienos dienos ispudziais. tiesa sakant supratau, kad nieko nesupratau po sios dienos. ai va, supratau tai viena dalyka konkjreciai. kad kai multika uzsidedi ant kotelio katro uzmetimas viso labo iki 7gr tai papuoli i kita pasauli. visiem kurie man iki siol aiskino, kad kastinge metimas nuo koto nepriklauso arba priklauso mazai, tai reikia vini i galva ikalt. nu nieko, as jau uzsisakiau, kad man surodbuildintu kastingini koteli is muselinio kroikso legend elite blanko. ziurek buk atsargus kitam krante, o tai netycia nepastebejes galiu su kokiu kastmasteriu kakton pataikyt :-D
 #213753   SauliusM
 13 Rgp 2010 21:33
okuma rašė:nu va...biskuti persistengiau su ta muilinycia... vienu kotu mažiau dabar turiu ../;nzv ,gerai Saulius sake..-"jei ka,sueis rodbildinimui.."
o kas vakar giedojo, - "zinok tikiu tuo, kas parasyta ant jo"... *BLYN*, para nepraejo ir suvarei koteli. kitakart gal paklausysi biski spiningu maciusiu dedziu. :roll: rankena ano labai nebloga jei koki trumpa tvicingini koteli daryt...
 #213756   Taacis
 13 Rgp 2010 21:39
SauliusM rašė: .... bet cia nupasakot neimanoma. reik pabandyt.
Taigi tau shia fraze jau kokias 20 zhinuchiu tau talibai aishkina, o tu vis za svojo- "ant rugio nuzhno" ;-var-var.
Va dabar ir paaishkink- kuom surfuj geriau multas uzh mesmale? Chia klausimas rimtas, jeigu ka. Salyga viena- ash su surfu zhvejoju 2-4 kartus per metus. Daugiau salygu nebera. Shoklydery rishu- jo reikshme suprantu- kaip pliuso multui nereikia mineti :) (mano durna galva tai yra didelis pliusas- nepjauna pirshto ir mazgas "isheina" ramiau). Metimo nuotolis- nera savarbus- tarp pliusu neminek taip pat :)... Tai kame gi multo privalumas priesh beinercine rite??? :ks> :v-ar
 #213758   Taacis
 13 Rgp 2010 21:43
okuma rašė:biskuti persistengiau su ta muilinycia... vienu kotu mažiau dabar turiu ../;nzv ,gerai Saulius sake..-"jei ka,sueis rodbildinimui.."
Nu chia kas seke paskutiniu dienu diskusija, tai shitas tavo postas topinis (kaip neprisimint: Parašytas: 12 Rgp 2010 19:04 SauliusM
prisizaisi nors, kaip uz tuos pinigus, tai gali issidirbinet
) ... Ir zhvengas :grin: ima ir uzhuojauta del koto :(
O per kur luzho, beje? Per sudurima?
 #213759   SauliusM
 13 Rgp 2010 21:48
Taacis rašė:kuom surfuj geriau multas uzh mesmale?
eta vsio prosto vatson. nebusiu talibu ir pabandysiu paaiskint skirtumus.
kai meti surfa su beinercine, tai rite yra toli nuo koto galo ir uz jos laikai desine ranka. ta pacia ranka ir valdai rite ir ikrovineji kota metimui.
dabar kai meti su multu tai multas stovi ties galu meskeres. laikai uz rites/meskeres galo kaire ranka. o desine ranka paimi uz meskeres, jinai pas tave laisva ir visa jega gali atioduot kotui. zymiai lengviau ikraut kota metimui ir net gali kota metimui ikraut zymiai mazesniais svoriais nei su beinertsu. Tu mano Fox surfus matei ar ne? nepamenu as. bet vienu zodziu, anu akcija labai panasi kaip tavojo shadow x force. karocia kai su multu bandziau mest ir pasikabinau 150gr. tai pirmo metimo metu net baisu pasidare kai kotas apsikrove, blin masciau, subyres mano surfas nafig i 10 mazu koteliu...

tai va, ar tinkamai atsakiau? beje, tai ka surasiau tinka desiniarankiam, kairiarankiam viskas turetu but s tocnostju na oborot.
 #213760   Taacis
 13 Rgp 2010 21:56
SauliusM rašė: tai va, ar tinkamai atsakiau? beje, tai ka surasiau tinka desiniarankiam, kairiarankiam viskas turetu but s tocnostju na oborot.
Vsio ponial! Gaila ginchytis negaliu, patirtis lygi nuliui. Va tame ir ir blogumas...
P.S.: o tai multo (surfinime) privalumas kame- kad toliau uzhmest pavyksta??? Tai gi juk prashiau- kaip pliuso neminet "toliashaudishkumo" :(... ar chia tik vienintelis pliusas? Tokiu atveju nepaminet negalima :shock:

P.S.S. nu gerai, juokai juokais- daugiau y diskusija apie surfinima su multu nebelysiu, pazhadu. Perretai ash shia shaunia shvejyba uzhsiimu... Gyvenu netikusioj vietoj :)
 #213761   piatras
 13 Rgp 2010 21:59
Taacis rašė:...Nu bet pintukas gerai raizgosi vien nykshchio pagalba ;uolrait
Ar chia man vienam taip? Ar "seni vilkai" sugeba ir "rimchiau" pintuka ant multo shpules sumarangot, kad reiktu net shpule ishiminet...
;;yel Apsižvalgiau aplink ir supratau kad klausimas man :oops: Kada "mirtinai" segi masalą už nugaros į žolę ar krūmą, sielvarto išvengt pavyksta retai :e:e ir tada gerai jei špūlė dar išsiima :roll: O įprastinėm sąlygom "stopai" minimalūs
 #213762   okuma
 13 Rgp 2010 22:01
Taacis rašė:
okuma rašė:biskuti persistengiau su ta muilinycia... vienu kotu mažiau dabar turiu ../;nzv ,gerai Saulius sake..-"jei ka,sueis rodbildinimui.."
Nu chia kas seke paskutiniu dienu diskusija, tai shitas tavo postas topinis (kaip neprisimint: Parašytas: 12 Rgp 2010 19:04 SauliusM
prisizaisi nors, kaip uz tuos pinigus, tai gali issidirbinet
) ... Ir zhvengas :grin: ima ir uzhuojauta del koto :(
O per kur luzho, beje? Per sudurima?
virs sudurimo ,palei zieda...svarbu antra dalis sveika, virsu parinksiu be problemu
 #213763   Taacis
 13 Rgp 2010 22:05
piatras rašė: ;;yel Apsižvalgiau aplink ir supratau kad klausimas man :oops: Kada "mirtinai" segi masalą už nugaros į žolę ar krūmą, sielvarto išvengt pavyksta retai :e:e ir tada gerai jei špūlė dar išsiima :roll: O įprastinėm sąlygom "stopai" minimalūs
:beer'2 netaikiau niekam konkrechiai. Bet situacija supratau.
Papraschiausiai permazhai patirties turiu, tai vat tokio bajerio ir neturejau ;uolrait . Ishskyrus pirmas dvi-tris zhvejybas, bet tada ash visai nesukdavau galvos del ishpainiojimo- lupdavau shpule lauk ir psio :tia-tau
 #213765   SauliusM
 13 Rgp 2010 22:08
Taacis rašė:o tai multo (surfinime) privalumas kame- kad toliau uzhmest pavyksta??? Tai gi juk prashiau- kaip pliuso neminet "toliashaudishkumo"
cia vienas is pliusu. nors ir sakei neminet. bet man tai taip ir stovi akyse tolstantis uz horizonto 5 oz svarelis. su beinertsu man tiek ismest tuo kotu nera pavyke... kitas privalumas kuri as labiau vertinciau ir jau rasiau, kota gali ikraut metimui zymiai mazesniais svoriais. jei kazkoks kotas su beinertsu 150gr nemeta dar, tai su multu labai gali but, kad ir 120gr mes labai normaliai. aisku jei tu esi kazkoks heraklis kur surfa viena ranka pasiemes svorius metai kaip upetakiam sukre pirmo nr, nu tai gal ir neaktualu tada. bet man dar neteko taip metanciu matyt.

nu gerai, mes cia biski ne i tema su surfais...
 #213766   SauliusM
 13 Rgp 2010 22:13
okuma rašė:Sauliau priburei man,tai dabar pasakok ,kokio man koto reik :roll: ,as tik zinau,kad reik...
as tau sakiau bl tsuda imk. 2,7m uzmetimas iki 28gr. kote 299Lt kainuoja, as turiu 14% nuolaidu kortele. dar klausimu bus? aisku mirkovobleriuku nebepametysi, bet nors neluzines 20-28gr metant. bet mikrovobleriukam tu kita kota turi kaip suprantu? bet cia jei spiningausi. jei kastinguot ruosies tai rinkciaus tavo vietoj tarp kastinginiu shimano clarus (zukly akcija tekainuoja 200 Lt) ir abu garcia sapphire crest.(kote 256 Lt turiu 14% nuolaidu kortele).
 #213769   SauliusM
 13 Rgp 2010 22:30
tai ka man *BLYN*, nueit ir nufotkint tas tsuda vendas ir cia fotkes idet stoli? nu jei 299-14%= 257 daug, tai gal tu nepirk nieko geriau. arba va, as vaikui zaist uz 17 lt nupirkau vienadalis kotas, surfmaster vadinas 1,35m ilgio uzmetims raso iki 100gr bet realybej duokdieve kad 60gr metant nesuluztu. daba pririsau metra kaproninio sniuro ir skalbiniu segtuka ant galo, tai vis prisegi su tuo segtuku koki teletabi tai vaikas dziaugias vis kazka pagaves :lol: jau dvi savaites mazius baladoja visur su tuo kotu, dar nesugebejo sulauzyt. nepyk, rimtai, bet pigiu ir geru daiktu nebuna. nu dar tau jei labai pigiai nori tai mitchell elite spin iki 35gr bet anas viso labo 2m ilgio... ir nelabai skamba jei starkius dzigaut, bet va juros tipo vartikles metyt ar tvicint didesniais vobeliais visai nieko. dzigaut irgi imanoma, bet is serijos kaip uzsimerkus panasiai, as ziurejau pagal vala kada atsipalaiduoja, kad zinociau, jog guminuks dugna pasieke.
 #213773   okuma
 14 Rgp 2010 06:51
SauliusM rašė:tai ka man *BLYN*, nueit ir nufotkint tas tsuda vendas ir cia fotkes idet stoli? nu jei 299-14%= 257 daug.....
nu Shimano Clarus manau reikia ziuret siuo atveju,blin galvoju kad tie paprasti spinigai naudojant multika ir apkrovas gauna ne taip ir ne ten kur reikia...
o del fotkiu tai juk neprasau det, tik tie tsuda -(lenkiskai isvertus'-stebuklai) mistika kazkokia, cia gal marketingo vienas is budu dirbtinai gamini padaryt elitiniu ar panasiai,esme,kad niekur nieko apie siuos spinigus nerasoma.nieko nesakau gal ir geri jie,kaip kad tu sakai-geras uzbaigimas,geras ekonomines klases spinigas...ekonomines?? uz 300 ? ..skiriasi pas mus sitie matavimo vienetai , todel ,kad spinigavimas man ,gal net treciaeilis dalykas ;-)
 #213846   SauliusM
 15 Rgp 2010 11:49
matai, tsuda yra gamintojas kuris gamina tik pagal didmenininku uzsakymus, tai jiem visai nebutina but zinomiem placiom masem tai jie marketingu ir nesirupina. jiem uztenka vienoj kitoj parodoj sudalyvaut nugriaut tris keturis didmenininkus ir gamint jiem. a marketinga jau ant ju peciu permest. nu "Kotas" aisku galetu ir pasirupint biski tu kotu marketingu...
 #213869   BenasS
 15 Rgp 2010 15:55
Gryzau is kastingo pamoku Druskininkuose. Nusipirkau kota ir rite . Kotas Loomis iki 21gr, rite shimano core 101Mg. Metosi pasakiskai. Puikiai pabendravome su Rimu Ramonu. Viska isaiskino apie kastinga aiskiai todel problemu zvejojant nebuvo. Ir siaip kas zada pradet tvicint ar dzerkint, rekomenduociau pas ji nuvaziuot, pasiimt pamokas, ir tikrai bus lengviau suprast si gaudymo budu. Pries tai nebuvau laikes multiko rankose. Dabar prilipo, ir jauciu kad ilgam. Jau noris minkstesnio koto iki 11gr :lol:
 #213876   Vegys
 15 Rgp 2010 17:22
obsidian rašė:Puikiai pabendravome su Rimu Ramonu. Viska isaiskino apie kastinga aiskiai todel problemu zvejojant nebuvo.
Esi laimingas, jei tik kartą pabendravus, viską išsiaiškini ... :roll:
 #213882   BenasS
 15 Rgp 2010 18:00
Nu bandziau as ji ir ant vandens,nes pas Rima tu kotu desimtys, koki nori toki imi ir bandai. ;uolrait

Max ant jo 100 pointeris.
Dar labai patiko Tenryu Lunakia. Tvicui, ir mazas sukres patempe drasiai. :gutgut Geras kotas, ir kaina ,,gera" :e:e
 #213885   okuma
 15 Rgp 2010 18:50
Vegys rašė:Esi laimingas, jei tik kartą pabendravus, viską išsiaiškini ... :roll:
Tada tikrai tau kazkas blogai aiskino,arba tiesiog nemokejo paaiskint...vos tik isiaiskini multiplikatoriaus veikimo principa-imi ir metai ,viskas ateina tik dirbant paciam,nes castingas labai individualus dalykas. Bet kuris tuom uzsiimantis kazkiek tai laiko, gali pastatyti tave i vezes,gal karts nuo karto pakoreguoti,bet galutinis rezultatas vistiek priklausys nuo to,kiek laiko praleidai metydamas... :-ou-je .. be abejo irankiai turi but teisingi,bent jau kol mokysies,paskui igudes praktiskai prie visko gali prisiderint
 #213951   SauliusM
 16 Rgp 2010 09:50
obsidian rašė:Dar labai patiko Tenryu Lunakia. Tvicui, ir mazas sukres patempe drasiai. :gutgut Geras kotas, ir kaina ,,gera" :e:e
man irgi ziauriai patiko sitas tik deja ne kastinginis. is kastinginiu lengvu koteliu tai kolkas man ispudi didziausia padare japonas Jackson Red Shady. ir kaina labai gera. fabuose viso labo 460 Lt...
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė