Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...
 #218919   netikras
 08 Rgs 2010 11:52
...kadangi viešinu tautai vietą,kur dbr kimba lydekos..ir dygsta baravykai..siūlau moderatoriams anuliuoti man įspėjimą.... :neutral:

...šiaip Nemune lydekos vėl aktyvesnės..(čia kžkur prieš savaitę,kada atvėso naktys.,irgi normaliai ėmė ..)...Šn ties Baltupėnų k.Jurnarko r. sav..truputį pamėčiau spiningą..dvi kilines išsivilkau..viena hm gerokai didesnė nedasivijo....dar šalviai du krt pasirodę buvo..tik vėlgi-į mano "pasiūlymus" dėmesio nekreipė...nuo 9-ių ryto...štilius viskam patapo...nebėda...ten pat,šalia nemuno miške yra reikšmingesnių laimikių..:)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #218966   Kairys
 08 Rgs 2010 14:05
Netikras, pirma foto smagiai žiūrisi. :gutgut
 #218985   Alma
 08 Rgs 2010 14:39
Gal labai nenusibodom su savo grybais ir ju tokiais kiekiais...
Siandien vel keleta valandeliu su seimyna pasivaiksciojome po ta pati miskiuka, tas pacias vietas ir.....
As jau paskutini karta vaziavau grybaut, nusibodo uzmerkus akis reget baravyku plantacijas, o vat Donatas sake dar leks koki karteli su mano tevukais.
Keletas nuotraukyciu is misko, parodyt kaip auga grybukai Zemaitijoje

Viskas ant tako, matomoje vietoje ir nemazom kruvelem:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Rastas ir laaaabai dyydelis:
Paveikslėlis

Ateini ir pasiimi...:
Paveikslėlis

Vienoje vietoje 3 m spinduliu:
Paveikslėlis

Grazus egzempliorius 3 in 1:
Paveikslėlis

Siaip ne taip radau ir musmere :lol:
Paveikslėlis

Graziom kruvelem auga tokie grazuciai:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Donatas po egle ;;yel
Paveikslėlis

Auga tiesiog ant paties tako lieka tik pasiimti:
Paveikslėlis

Finale baravyku rasta daugiau nei praejusi karta.... Skaicius jau nebezinomas, kadangi juos dabar valo mano tevai ir sake neskaiciuos si karta, bet pagal krepsius matosi, kad ju daugiau.
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Tai vat. Grybai dygsta lyg pasele, jei butume tureje kur det, per 2 val vel butu buve tokie pat kiekiai. Deja, jau nebeememe, keista buvo eiti pro sali baravyku plantacijas ir tik juoktis, palikti juos augti toliau.

P.s. trumputis video, kaip jie auga... su zemaitisku tecio igarsinimu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=ipVUaHvoa70
Paskutinį kartą redagavo 1 Alma. Iš viso redaguota 8 kartus.
 #218998   audrutis
 08 Rgs 2010 14:50
Ale jopstvailiok is kur ten pas jumi tiek tu grybu.... kazkas nerealaus....
 #219015   Kairys
 08 Rgs 2010 15:09
:superšokas na jo, aš apakęs, ne kitaip, tokių kiekių matyt netekę. ;uolrait Nuotraukos super, pasižiūri ir lyg pagrybavęs kiek jautiesi. ;-)
 #219085   Sokratas
 08 Rgs 2010 18:29
kaip bebūtų, reik žinoti vietas....Jie nežinosi, nieko gero ir nepririnksi.... Neauga jie bet kur....
Šiandien, grįždamas iš Rygos, buvau sustojęs gal 5-iose vietose.... Miškai gražūs, bet... Puskibirį lepšių ir biški raudonikių pririnkau. O baravykai vos du, ir tie patys sraigių apgraužti....
 #219090   savas
 08 Rgs 2010 18:39
A mane vel prievartauja - rytoj vietoj mariu, teks i miska lyst. Blyn kaip nevirskinu as to grybavimo, isskyrus viena karta metuose. :-niak'
 #219108   Shtulas
 08 Rgs 2010 19:12
Joo... Almos laimikis tai superinis. Noreciau ir as tokias vietas zinot :) Dabar kiek grybauju, tai arba labai daug, bet maziuku, is kuriu nei puskibiris nesusieina, arba isvis !:fak!
 #219145   Vegys
 08 Rgs 2010 19:59
Alma rašė:Gal labai nenusibodom su savo grybais ir ju tokiais kiekiais...
Nenusibodot, bet sugadinot temą - niekas kitas nebedrįsta dėt savo "laimikių", nes per kuklūs atrodo :) Jei ką - čia juokais, nerimtai. O jei rimtai - super grybavimas.

Aš užvakar buvau prie namų + šiek tiek toliau nuo namų (prie Arvydų) - 28 baravykai per 2 valandas + kašikas kazlėkų (kai kas ir juos renka !!!)
Vakar su žmona buvom Labanore - per 3 val 78 baravykai + šiek tiek kitko (raudonikiai, paberžiai, o kazlėkų jau nebeleido žmona imt :lol: ).
Šiandien prie namų 36 baravykai per 2 val + šilbaravykiai. Galvoju, kad nėr reikalo važiuot kur nors.

Pirkom džiovintuvą grybų. Vieną porciją išdžiovinom, dabar šiandieninius uždėjau. Džiovinu supjaustytus, išdžiūvo per ~ 12-15 valandų. Džiovintuvas Sencor, 250 w. Kur jūs džiovintus laikot ? Stiklainyje ?
 #219151   Alma
 08 Rgs 2010 20:08
Dziovintus laikome medziaginiame maisiuke spinteleje

Jo, tokie kiekiai turbut tikrai ziauriai atrodo, daugiau nebegasdinsim tribunieciu :oops:
 #219159   vava
 08 Rgs 2010 20:24
as siandien per 3,5 val palaksciau po Pabrades miskus.
reziume: du dideli kashikai grybu. is ju 33 baravykai, apie 40 rudkepuriu baravyku, makaviku neskaiciavau (virs 100), kazleku panasiai, keletas raudonikiu, kokie 10 lepsiu + voveres ir kalpokai.
vargau , kol sutvarkiau.. :)
bet va kai pasikepem galvutes baravykines.... tai ka as zinau.... :)
 #219166   savas
 08 Rgs 2010 20:37
Na va, nuotaika pakilo - kas dziovintus i stiklainius deda? Aisku, kad geriausia sausoj vedinamoj patalpoj, tokioj pat busenoj laikyt. Paprasciausia ant siulo (sako lininio) suvert ir tamsioj vietoj, svarbu sausoj, pakabint.
P.s. Vat tik kokia nauda is siaudu, dedamu po apacia, dziovinant elektrinej orkaitej, tai nezinau? Gal, kad tuos varvesius sugertu?
 #219174   Vegys
 08 Rgs 2010 21:00
savas rašė:Na va, nuotaika pakilo - kas dziovintus i stiklainius deda?
Vo nežinau, naujokas šioje srityje esu. Internete daug kur parašyta, kad reik sandariai (ty stiklainiuose) laikyt.Tai vot ir subalamūtinot mane. Kam aš tada žmonos prašiau, kad trilitrinio dangtelių nupirktų ? :)
savas rašė:Aisku, kad geriausia sausoj vedinamoj patalpoj, tokioj pat busenoj laikyt. Paprasciausia ant siulo (sako lininio) suvert ir tamsioj vietoj, svarbu sausoj, pakabint.
O kur namuose tokia vieta ? Čia rimtas klausimas. Nesumąstau. Virtuvėj drėgmės gal daugoka. Sandėliuke nelabai tinka, nes iš katilinės kartais šiek tiek dūmų prieina - sako, grybai gerai sugeria kvapus (ar ???). Kambary nebent .... Kur jūs laikot ? Sakiau, įdedi į stiklainį ir laikai bilekur ...
 #219185   Skumbrotas
 08 Rgs 2010 21:15
Vegys rašė:....- 28 baravykai per 2 valandas + kašikas kazlėkų (kai kas ir juos renka !!!)
- per 3 val 78 baravykai + šiek tiek kitko (raudonikiai, paberžiai, o kazlėkų jau nebeleido žmona imt :lol: ).
Slydokai, o pagal jus kazlėkai yra tos pačios kategorijos grybai kaip ir baravykai, ir kartu su baravykais, rudmesėm, voveruškom yra vertingiausios prabosgrybai :!: Taip, kad juos renka tie, kurie išmano apie grybus :)
O štai visokie raudonikiai, paberžiai bei panašaus plauko grybai tėra tik trečios - ketvirtos kategorijos grybai, ir jiems pagal vertingumą toooli iki kazlėkų :!: :ruko
 #219188   vava
 08 Rgs 2010 21:22
Vegy, mano tevai laikydavo trilitriuose slojikuose. Ir nieko neatsitikdavo. laikydavo taip vadinamoj "sieninej spintoj" blokiniuose daugiabuciuose. Svarbu gerai isdziovint.
 #219189   savas
 08 Rgs 2010 21:23
Siaip tai mano laikymas nelabai kam tiks. Namo pirmas aukstas negyvenamas, kambariai normalus - ten ir laikom. Uzkonservuotus irgi ten pat, tik specialiai tam skirtam saldytuve (ijungiam kol buna tokio tipo konservu ar zaliu trintu uogu). Nesinori rizikuot...
P.s. Paskutiniu metu uogieniu nebeverdam - trinam zalias su cukrum ir i saldytuva (braskes, avietes, serbentus ir ju misinius). Grybam svarbu, kad dregmes negautu, nepelytu.
 #219205   Vegys
 08 Rgs 2010 21:58
Skumbrotas rašė:Slydokai, o pagal jus kazlėkai yra tos pačios kategorijos grybai kaip ir baravykai
http://www.grybai.net/?ok=baravykai&id=kazlekas sako, kad kazlėkas 2 kategorijos. Ale sutinku, skanūs yr. Tik va darinėt sunku :(
Skumbrotas rašė:ir kartu su baravykais, rudmesėm, voveruškom yra vertingiausios prabosgrybai :!:
http://www.grybai.net/?ok=grybai&id=voveraite voveruška (3 kategorija) man tai neskani. + rinkt labai neįdomu :) O rudmėsė - tik vaikystėje ragavęs. Nepamenu kiek metų nesu jos matęs ... Pamenu kur grybaudavom su tėvu, gal kada nors reiktų patikrint vietas, kai kaime būsiu.
Skumbrotas rašė:O štai visokie raudonikiai, paberžiai bei panašaus plauko grybai tėra tik trečios - ketvirtos kategorijos grybai
http://www.grybai.net/?ok=baravykai&id=raudonvirsis raudonikis ir http://www.grybai.net/?ok=baravykai&id=lepsis paberžis - 2 kategorijos.
O gal http://www.grybai.net neteisinga informacija ?
 #219282   netikras
 09 Rgs 2010 08:45
....na kadangi dbr pats grybų metas..pasitikslinkim ar juos pažystam...
..vnž VIKTORINA....kas tai per grybai?
..ps...pats du žinau dėl trečio abejoju....pirmiausiai-teisingiausiai atsakiusiam-žvejybinis prizas... :)

1.
Paveikslėlis

2.
Paveikslėlis

3.
Paveikslėlis
 #219296   Skumbrotas
 09 Rgs 2010 09:06
Vegys rašė:O gal http://www.grybai.net neteisinga informacija ?
Manau kad neteisinga. Aš vadovaujuosi dar rusų laikais mikologų parašyta knygute apie grybus, o čia ką parašė kažkokia Laima iš facebooko tai patikimumo tiek pat kiek ir kokioj nors wikipedijoj :lol:
 #219430   Ignelis
 09 Rgs 2010 12:25
sketine stambiazvyne, didysis kukurdvelkis ir kriausinis ppompotaukshlis... :grin:
 #219496   Sokratas
 09 Rgs 2010 15:08
Bandžiau šiandien spiningaut, pabraidžiau valandikę vienam upelį- nekibo visiškai.
Palėkiau į grybus, čia geresni reikalai. Grybavau Latvijoj, pirmą kart šiose vietose, apie šią katedrą:

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Per gerą valandą šmirinėjimo pririnkau šį kibiriuką

Paveikslėlis
 #219499   savas
 09 Rgs 2010 15:10
Na va, galima sakyt, kad baravykai baigiasi musu miskuose. Radom, bet visi jau gerai paauge, jaunu - vos vienas kitas. Vietiniai gyventojai sako ta pati. Uztat pradejo dygti raudonikiai. Pries savaite radom vos viena kita, a siandien jau normaliai uzaugusiu jaunu graziu grybu gana daug.
Pabendravom ir su erkem, laimei - nespejo isisiurbti. Pasitikrinti grizus prie masinos butina, o namie - detali viso kuno apziura ir rubu skalbimas.
 #219536   Sokratas
 09 Rgs 2010 16:02
žiūriu žiūriu ir nematau, kur tie grybai...
 #219554   savas
 09 Rgs 2010 17:04
Nebefotkinau :-D . Panasiai kaip ir praita karta, tik baravyku maziau, uztat stambesni (nors miske ir nuvalom, ir sukirmijusius atrenkam, ale kelis radom sukirmijusius ir namie. Labai idomiai - tokiais zidiniais koncentruotais). Dar kelios valandos ir atsiras puoduose ir dalis grazesniuju - dukofkej ;-)
Dar kelias erkes radom ant grybu bevalydami.
 #219569   Airis
 09 Rgs 2010 18:13
pralekem savo vietas,tai tikrai nauju jaunu baravykiuku beveik nebera.radom tik uzaugusius,nerastus grybus. bet dar po viedra pririnkom.
 #219575   Vegys
 09 Rgs 2010 18:43
Per ~ 1,5 val - apie 15-20 baravykų. Čia prie Arvydų. Jei savaitės pradžioj beveik nebuvo sukirmijusių, tai šiuo metu jau nemažai tokių. Gal reik lietučio ?
 #219580   savas
 09 Rgs 2010 18:51
Kazko atrodo, kad lietus nebeprikels naujos baravyku bangos. Ano tikrai reiktu, tik raudonikiams. Nors man jau vienodai - turim apsirupine ziemai uztektinai ir isgavau pazada is savosios, kad daugiau man zvejot netrukdys, kaip kad siandien padare.
 #219584   Kairys
 09 Rgs 2010 19:01
Atsakant į Netikro klausimą, tai pirmas grybas, manau, yra skėtinė žvynabudė, beje, labai netikėto skonio grybas; antras yra didysis kukurdvelkis, o trečiasis yra pompotaukšlių giminės atstovas, gal ir kriaušinis. ;-)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė