Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas
 #561392   SauliusM
 17 Bal 2014 10:37
Pfk rašė:paleisk antrą apklausą ir paplatink ne žvejų forume. tada ginčysimės.
atsiprasau, o tai kur reikia platint apklausa apie zvejyba? grybautoju gal forume ar filatelistu? nebekliedek.
 #561393   Pfk
 17 Bal 2014 10:41
Rapolas rašė:Gal yra norinčių paneigti, kad atspausdinta ir įrėminta foto yra materialus daiktas :-D
čia taip išsip3,14nėti ir apsimetinėti "šlanga" galima iki vakaro...
SauliusM rašė:atsiprasau, o tai kur reikia platint apklausa apie zvejyba? grybautoju gal forume ar filatelistu? nebekliedek.
aš kalbu apie apklausą susijusia su žodžiu "trofėjus".
 #561397   Pfk
 17 Bal 2014 10:54
gerai. trofėjus tavo pasauly nėra džiovinta galva virš židinio. daugumai žmonių (nebūtinai žvejų) tavo pasaulyje irgi neatrodo kad trofėjus yra džiovinta galva virš židinio. nu ir baigta kalba
 #561447   kablys
 17 Bal 2014 13:24
Kas link kiekio ribojimo,tai pilnai pritariu del pamazinimo. Del virsutinio dydzio ribojimo,tai vienareiksmiskos nuomones neturiu. Siaip manau kai kur toks ribojimas gal ir butu prasmingas isskirti kakoki paleistinu didesniu zuvu dydi,bet taip pat neesu tikras ar pacios pacios didziausios senos zuvis turi didele reprodukcine verte. Cia gal reiktu ichtiologu pasiteiraut kokius butent dydzius prasmingiausia butu riboti. Taip pat nezinau ar toki ribojima reiktu taikyti visuose telkiniuose,gal but taip pat reiktu pasitelkt moksininku pagalba ir kazkaip tuos telkinius pareitinguoti ar suskyrstyti,kur butu prasmingiausia panasius ribojimus taikyti.
 #561450   ramkis
 17 Bal 2014 13:34
Braliukai senai įsivedę 3 lydekių taisyklę, ir nieko, tuntai būrų iš LT siaubia braliukų plotus, ir kažkodėl nė vienas nenumirė, kad negali paimti daugiau kaip 3 vnt :-D Be to, pas anuos imamas laidokas nuo 50 cm, irgi nieko, važiuoja sąmoningas tautietis,meškerioja ir ima tiek kiek priklauso ir tokias kokios reikia(tiesa mačiau ir "murzių" kurie elgiasi kitaip, bet tokie ir savam kaime taip pat elgiasi). Kas dėl viršutinės ribos, irgi pritarčiau, nes dabar didesnė dalis reproduktorių yra parasčiausiai suėdama, o galvą tik gal kas 20 pakabinama virš židinio :-D Nes dažnas tūlas pilietis pirmą galvą dažniausiai susmardina,o kitas,bijodamas vėl to paties, išverda į žuvienę arba užkasa. Taigi viskas čiki, 3 lydžiai yra sočiai, aš dar padidinčiau imamą dydį nuo 50 cm. Nes 45 cm lydekiokas, tai tik lydekos vaikas, kurio svoris gėdingai mažas, ir tiems kam labai skanu žuvis (man iš dalies irgi) tokio dydžio silkės net nėra dorai ką valgyti, vien plaukai. :-D
 #561455   Sokratas
 17 Bal 2014 13:39
nu čia tau taip, o aš ne kart girdėjau sakant: vyrs prigaudė lydekų, na tų pačių skaniausių .... po 30-40 cm ... :lol:

gal gali parodyt, iš kur ištraukeis apie 3 lydekas Latvijoje?

aš randu tik tokį punktą:

18.Одному рыболову за один раз любительского рыболовства разрешается содержать и оставлять в улове:
18.1. каменную камбалу (лат. - akmeņplekste), радужную форель (лат. – varavīksnes forele), щуку (лат. - līdaka), линя (лат. - līnis), треску (лат. - menca), головля (лат. - sapala), налима (лат. - vēdzele), сырть (лат. - vimba), судака (лат. - zandarts), угря (лат. - zutis)- по пять каждого вида;
 #561457   ramkis
 17 Bal 2014 13:48
kablys rašė:ar pacios pacios didziausios senos zuvis turi didele reprodukcine verte
na anot skirtingų šaltinių, lydekų patelės maksimalų produktyvumą pasiekia būdamos 3-7 kg(panašiai nuo 4-5 gyvenimo metų) dydžio, tokio dydžio individuose būna maksimalus procentas gyvybingų ikrų. Didesnių egzempliorių ikrelių skaičius yra didesnis, bet gyvibingumas procentaliai mažesnis. Aišku skirtinguose telkiniuose skaičiai gali kiek skirtis, bet jie nebus esminiai. Aš siūlyčiau maksimalų dydį apriboti iki 60 cm ir to visai pakaktų. Aišku yra tikimybė, kad nusigaudytų patinėliai, bet jų ir taip yra daugiau, todėl manau padarius ribą nuo 50 iki 60 cm būtų pati idealiausia. Pagrinde gaudytusi 1-3 kg svorio individai, kas būtų visiškai normalu. Pagavus 3 lydekas, kad ir 1kg dydžio, gali sočiai priritinti pats (file) ir dar giminę ar kaimynus pavaišinti :-D :-D :-D
 #561459   ramkis
 17 Bal 2014 13:51
bobis rašė:gal gali parodyt, iš kur ištraukeis apie 3 lydekas Latvijoje?
Nežinau, dar užpernai Liepojos ežere, mane protino jų GA pareigūnas. Tiesa aš jų daugiau ir neturėjau, tiksliau tuomet dar neturėjau anei vienos, nes tas vyko prieš žūklę. Gal čia tik Liepojos ežere yra tokios taisyklės, nes ten licenzijinis ežeras, o gal kas pasikeitė. Nežinau, bet pareigūnas mums aiškiai nusakė, kad 3 vnt lydekų, ne mažesnių kaip 50 cm. Juo netikėti aš neturiu teisės.
 #561460   Sokratas
 17 Bal 2014 13:54
jo, Liepojos ežeras- licenzinis, reiks pasidomėt dėl tų 3-jų, jei kada benuvažiuosiu. O šiaip, 5-ias galima imti nuo 50 cm ilgio...
 #561462   ramkis
 17 Bal 2014 13:55
bobis rašė:jo, Liepojos ežeras- licenzinis, reiks pasidomėt dėl tų 3-jų, jei kada benuvažiuosiu. O šiaip, 5-ias galima imti nuo 50 cm ilgio...
Na aš niekur daugiau ir nežuvauju, o gal apifiso pareigūnas, bet man ir 3 vnt per akis :-D :-D :-D Dar įdomiai jis papasakojo, kad jei žuvis bus vienoje skiaurėje ar ant vieno kukanos, ar šiaip vienam maiše, skaitysis , kad jos yra vieno asmens, nors valtyje žmonių bus ir 10. Skaitosi, kožnas savo žuvi turi laikyti prie savęs. Berods taip supratau jo žodžius.
 #561466   SauliusM
 17 Bal 2014 14:02
o gal eikit prabalsuot uzuot "siule" ir "mane". nes pasiulymai jau suformuluoti pasitariant su ichtiologais, uz kuriuos didesnio ismanymo, turbut, kad nei vienas neturit, o nuomone idomi tik grupine daugumos, o ne kazkieno individuali. :-D
 #561468   ramkis
 17 Bal 2014 14:08
SauliusM rašė:o gal eikit prabalsuot uzuot "siule" ir "mane". nes pasiulymai jau suformuluoti pasitariant su ichtiologais, uz kuriuos didesnio ismanymo, turbut, kad nei vienas neturit, o nuomone idomi tik grupine daugumos, o ne kazkieno individuali. :-D
Sauliukai, ar su ichtiologais tarėtės, tais kurie praktikuoja ar tokiais kokie man LŽŪŪ dėstė? Jei su pastaraisiais, tai taip užtikrintai nekalbėčiau :-D :-D :-D
P.S. jau prabalsavau, todėl dabar galiu pezėt jau? Ar dar reikia induligencijos iš aukščiau stovinčių gaut?
 #561469   SauliusM
 17 Bal 2014 14:10
taremes, taremes, tu but spakojnyj tuo klausimu, mes irgi sajungoj dar nevisiski nieko nesuprantantys net su kuo pasitart atsilupeliai. :-D
 #561510   ansanas
 17 Bal 2014 16:06
jei jus taip uoliai nedirbtumet tai gal geriau butu, nes apart suvarzymu, baudu didinimu ir nauju prievoliu nieko naujo. Keistais budais zuvu eldorada bandot padaryt ir zvejams salygas "pagerint".
 #561512   ramkis
 17 Bal 2014 16:20
SauliusM rašė:taremes, taremes, tu but spakojnyj tuo klausimu, mes irgi sajungoj dar nevisiski nieko nesuprantantys net su kuo pasitart atsilupeliai. :-D
Verimą, bent jau paskutinei saikinio daliai, prašau :-D
ansanas rašė:jei jus taip uoliai nedirbtumet tai gal geriau butu, nes apart suvarzymu, baudu didinimu ir nauju prievoliu nieko naujo. Keistais budais zuvu eldorada bandot padaryt ir zvejams salygas "pagerint".
A kuom blogai suvaržymai? Tuom, kad negali savivaliaut prie ežero ar upės? Ar tuom, kad pakrantės būtų švarios? O žuvų eldoradas, ar nėra tas, kuriame gali bet kada atvykęs ir neįdėdamas abele kiek pastangų pagaut bent kokį žuvelioką, o dar geriau trofėjinę, savo svajonių žuvį? Nesuprantu kas negerai?
 #561513   ansanas
 17 Bal 2014 16:36
Pakrantes tegu svarina tie kurie jas tersia, jei neina uz rankos pagaut tai ta tegu ta daro brakonieriai, kurie neturi kaip baudu issimoket. Juk manes savivaldybe nevercia parke perdazinet suoliuku vien del to,kad ten sedziu. Tai ir cia lygiai tas pats. Jei kazkam sirdi spaudzia del siuksliu, is meiles gamtai asaros akyse kaupias netvarka matant, tai lai eina ir tvarko, bet kitiems to kaip prievoles nekisa.
O zuvu skaicius irgi tegu buna didinamas is gerokai pabrangusiu zvejo bilietu, bilietai pabrango daugiau nei 2 kart vadinas ir lesu surenkama daugiau nei 2kart ir n kartu padidintu baudu uz brakoneriavima. Dabar vienam brakonieriui israsoma bauda didesne nei anksciau desimciai, as suprantu,kad toli grazu ne visas baudas eina isieskot, bet tikrai nepatikesiu,kad nepadaugejo surenkamu pinigu. O trofijine zuvis mane dziugintu labiau jei ja galeciau namo ant sienos pasikabint, o ne n valandu prasedejas n metu prazvejojas ir pagaves trofejini laimiki su liniuote ismataves atgal paleist. Vieni linke paleist kiti ne, as uz laisve rinktis.
 #561527   SauliusM
 17 Bal 2014 17:10
zuvint ir yra zuvinama, bet vien su zuvinimu nieko nepasieksi, turi but kompleksinis priemoniu rinkinys. tiek ir darudimai, tiek ir zuvinimas, tiek ir kontrole, tiek ir tinkamos salygos tom zuvim augt galu gale. o jei eldorada isivaizduoji kaip vieta, kur nuvaziaves galesi uz grasius lupt mesa maisais ir tyst namo, tai turiu tave nuvilt, kad tokio eldorado nebus, nes cia pradziai reiktu ji kurt kruva metu, o paskui tik leisk maisais tempt namo, tai jo per pusmeti ir nebeliktu. taip kad. problema mastyme, kai norisi nerealiu ir neimanomu dalyku.
 #561583   ansanas
 17 Bal 2014 20:16
Slovak rašė:SauliusM, o siais metais planuojama upetakiams babkiu skirti ?
aha ir prie to pacio planuojama leist pasiimt tik 30-40cm upetakius, kitaip sakant paliekama 10cm riba visa kita nelegalu.. pakankinai-paleisk.
 #561587   SauliusM
 17 Bal 2014 20:23
ansanas rašė:
Slovak rašė:SauliusM, o siais metais planuojama upetakiams babkiu skirti ?
aha ir prie to pacio planuojama leist pasiimt tik 30-40cm upetakius, kitaip sakant paliekama 10cm riba visa kita nelegalu.. pakankinai-paleisk.
o kas tau negerai? kad negali suest visko, nes nieko neliks?
 #561593   ansanas
 17 Bal 2014 20:37
man viskas gerai, upetakiai visai manes nedomina ir as ju needu. Edu lydekas. Nesinervuokit tiek daug nesuedu ir gal po metu neprireiks del manes ir tokiu kaip as edrunu susirinkusiai gamtos myletoju tarybai vel keist taisykles ir leist tarkim pasiimt tik 1lydeka.. arba is vis neleist. Susimoki uz bilieta pagauni paleidi pagauni paleidi..
Paskutinį kartą redagavo 1 ansanas. Iš viso redaguota 17 kartus.
 #561594   Tadunce
 17 Bal 2014 20:38
Visai sutikčiau mokėt su kažkokia lengvata už bilietą, su sąlygą, kad negali pasiimt žuvies, o norintiems mėsos, būtų atitinkama kaina.
imho
 #561599   ansanas
 17 Bal 2014 20:53
Tadunce rašė:Visai sutikčiau mokėt su kažkokia lengvata už bilietą, su sąlygą, kad negali pasiimt žuvies, o norintiems mėsos, būtų atitinkama kaina.
imho
as irgi kaip mesedis visai sutikciau, kad tie kurie paleidzia viska ka pagauna moketu gerokai maziau. :gutgut
Nors turbut toks variantas nepatiktu Mazuronio buhalteriams ir geriausiu atveju ta nuolaida, kuria gautu zuvis paleidziantys butu pripliusuota prie dabartines bilietu kainos tiems, kurie ne visada ta zuvi paleidzia. :)
 #561600   TheStyl
 17 Bal 2014 20:56
Ansanas postus palaikus, AM reiktu apgalvoti del lasisu ir slakiu licenzijos kainos kelimo. Nes 10 lt/ uz zuvi, ganetinai pigu. Pirma sezona, nesiau namo raudona zuvele, o dabar atejo samprata, kad pagavai paleisk :)
Sauliau jei turi info apie tai, gal kazka pasakysi?
 #561603   ansanas
 17 Bal 2014 21:03
tiksliai nezinau kaip ten su tom licenzijom, bet man atrodo, kad 10lt uz zuvi gaunasi tik tokiu atveju jei ta zuvi pagauni, kitu atveju gaunasi, kad susimoki 10lt nieko nepagauni ir nuplaukia tavo sumoketi pinigai. O jei taip 5 kart nieko nepagauni tai gaunasi ne 10lt uz zuvi, bet 50lt ir daugiau, tai tas pigu tai kaip paziuresi.. pigu tik tam kuris tikrai pagauna :)
 #561604   hipy
 17 Bal 2014 21:05
na kai prasigyvensim, kai kiekviena licenzija bus sekminga, imho, galima butu kilstelt ir kainas, bet kol isleidus 100 litu licenzijom retai kada lasi istrauki is vandens, tai ner jau taip ir pigu...
  • 1
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 142
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė