Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #642808   lauris
 04 Lap 2015 20:18
The hound rašė:Tai va , uzsakymas padarytas, dabar tik su valu formalumai , koki pasirinkti kaip pradedanciajam , kad nenusiplonint? imti pe ar paprasta pinta? masalai iki 16g max
pradziai pp 30lb kokiu paimk , bus lengviau su barzdom , o kai pramoksi tai jau galesi ir fc ir pe ir pan :)
 #642815   edmundaxx
 04 Lap 2015 20:56
Tai čia gale metimo. O šiaip, kaip pradedantysis, tai gali susireguliuot, kad masalas nukrenta ir suktis būgnas sustoja. Čia pradinis taškas, nuo kur gali pradėt atsileidinėt ašinį.
 #642819   The hound
 04 Lap 2015 21:06
zodziu kai viska gausiu reikes susirast masteri :D, kad parodytu visus asinius ir kitas variacijas, maziau nervu kainuos :D o po to jau tik mokytis mokytis ir mokytis beliks ties paciu metimu :D kaip gaudau mesmale ir spinu, pas mane labai keistas metimas buna, niekada pirstu valo neprispaudziu prie blanko o laikau vala kaire ranka mesdamas, tai jauciu sunku bus priprast prie casto :D
 #642843   lauris
 04 Lap 2015 22:53
The hound rašė:zodziu kai viska gausiu reikes susirast masteri :D, kad parodytu visus asinius ir kitas variacijas, maziau nervu kainuos :D o po to jau tik mokytis mokytis ir mokytis beliks ties paciu metimu :D kaip gaudau mesmale ir spinu, pas mane labai keistas metimas buna, niekada pirstu valo neprispaudziu prie blanko o laikau vala kaire ranka mesdamas, tai jauciu sunku bus priprast prie casto :D
priprasi greit , cia tik spule laiku atleist reiks su pirstu :) o stabdi galima nusireguliuot jog ir stabdyt nereiks :)
 #642848   Rapolas
 04 Lap 2015 23:23
PP ~0.19mm (jei kalbat apie Power Pro keturgyslį), tai mokinimuisi vienareikšmiškai per plonas. Beto, tokio realaus 0.19mm storio jis bus ne daugiau 10Lb :-D
Tik nesugalvokit mokslus kastinge pradėt nuo PE valų ,nes aplinkiniams (ir pardavėjams:D)bus lb linksma :-D
 #642979   Kipas
 05 Lap 2015 20:06
Rapolas rašė:Berklio treiserio ant xt1001 pirmai pradžiai ~0.25mm pakaktų :-D
max 16kai gramu ar nebus per storas? :roll:man barzda pasigavus rudros ir balisongai 130 tokio storio nenusauna...
 #642983   Rapolas
 05 Lap 2015 20:25
Tai va ,būtent :-D sugalvos besimokindams sunkesnį voblerį užsidėt ir nušaus su plonesniu valu :-D
Be to, mokintis su storesniu pintuku yra geriau, o metimo nuotolis nuo to beveik nenukentės.. o ir kokią barzdikę išpainiuot lengviau :-D Treiseris gerai slysta (gal tik slick'ui nusileidžia),o storesnis bus kietesnis ir vijos prie apkrovų mažiau įsirėš gylyn, mažiau strigimų gal bus.. :-D
 #642999   Rapolas
 05 Lap 2015 21:23
The hound rašė:Tai va o zacepa pasigavus, rankom vala traukt ar bandyt dar su kotu islupt? :D ka turejot omeni isirezia?:D
Kaip traukt "zaciepą" ,tai priklauso nuo "žiūrovų" skaičiaus ,bet ne tai esmė.. :-D Kolega Kipas jau atsakė į klausimą, ką reiktų nuveikt su valu po ištraukimo.. ;)
 #643147   mindeqe
 07 Lap 2015 20:34
Sveiki,
Jau senokai kirba mintis isigyti kastingo komplektuka megejiskai zvejybai.
Turiu spiniga, Daiwa exceler 2.70 3-18g ir rituke daiwa megaforce 300a, esu patenkintas.
Kastingui planas isleisti iki 300 euru ritei ir kotui. Zvejojiu upese, kanaluose ir nuo kranto ir is valties bet nuo kranto dazniau, gyliai iki 3m,. Pradeti galvoju ir noriu su mazesniais masalais, crank , x rap tipo.
Rite planuojama:
1. Citica http://www.pecheur.com/en/gb/buy-castin ... 30464.html
2.Chronarch http://www.pecheur.com/en/gb/buy-castin ... 96386.html
3. Curado http://www.pecheur.com/en/gb/buy-castin ... 11979.html
Kotas:
http://www.pecheur.com/en/gb/buy-castin ... 05525.html
Galvoju uzmetimo svori ziureti nuo 7-28gr, kad truputi su rezervu butu didesniems vobleriams.Kotas turi buti tik is dvieju daliu, ilgis 195 ar 188? jai mano ugis 178? universalesnio megejui komplektuko nors taip ir nebuna:D Buciau labai dekingas jai kas padetu galutinai apsispresti ar patarti, kad neapsipirkciau, kad ir i rites paremetrus su kokiais perdavimais imti ?
 #643163   mindeqe
 08 Lap 2015 09:35
Galima ir scorpion xt itraukti i sarasa, kiek skaiciau irgi giriat :) bet irgi pasirinkimas didelis tiek pagal kaina ir modeli o cia ir baiges mano zinios :D Gerbiu jumis, kad tiek domites ir dar kitiem patariat :) lucys o kaip sekes uzmetinet masalus ir su keliu gramu?
 #643191   laucys
 08 Lap 2015 16:05
mindeqe rašė:Galima ir scorpion xt itraukti i sarasa, kiek skaiciau irgi giriat :) bet irgi pasirinkimas didelis tiek pagal kaina ir modeli o cia ir baiges mano zinios :D Gerbiu jumis, kad tiek domites ir dar kitiem patariat :) lucys o kaip sekes uzmetinet masalus ir su keliu gramu?

Mažiausia ką mėčiau tai tai Ridža 90, max balisongas 130 kolkas patenkintas. Aišku reikia nemažai praktikos dar dėl tikslumo :)
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė