Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #536112   vaikis
 11 Sau 2014 18:31
Sveiki,

turiu didele problema, galvos skausma, dilema.. neissirenku valties ilgio, galvojau is pradziu apie bush f370, bet dabar renkuosi (gal) is trumpesnio ilgio, ilgis dabar apie 330, esme tokia kad Lietuvoje dar nenusimato kad padarytu iki 10ag kad nereiketu teisiu, tai su ta mintim trumpesne valtis, galbut pagautas glisas..
tai gi klausimas toks: imanoma su bushu crabu ar kaimanu ir 5 arkliu pagauti glisa? arba valtis galetu buti brigas baltic'as, ding? kuo skiriasi ju ta forma? vandens slydimas skiriasi ar ne?
 #536148   Kleckas1978
 11 Sau 2014 20:15
jei galvoji apie naujas valtis netikiu kad nera kisenej 500-600lt ir keliu dienu aplankyti kursus (kartais ir lankyti nereikia).
issilaikai teisias ir visiem laikam pamirsti apie gal iseisiu, o gal ne i glica ir t.t.
 #536149   vytiocha
 11 Sau 2014 20:15
Nusipirkai priekabike,galvoji apie 370 valtele ir bijai 10ag.Labai jau sumalta-sumaisyta. Mano patirtis.Pirma valtele 240 plastimo ir minkota.Kita valtele honwave-350 ir suzuki df-15.Kiti du komplektai Excell-290 ir 5ag merkuris 4t ir zodiac 380 su selva nachos-15ag2t,legendine jamaha 9.9ag 2t perdaryta i 15-16ag,jamaha 15ag 4t.Dabar pirkau 4.8 riba liukkisni varianta sverianti 420kg cia plikas.Manau uzlipau ant greblio tik jau is gigantomanijos puses.Nes pirkau varikli paprastam ribui tokio ilgio ir svorio mazdaug 180kg.Variklio nebeuzkabinsiu-per silpnas.Reikia minimum 50-60ag.Teisingai sako ismintis-senyn dur-neprotingyn.Nenusimazink is karto.
 #536243   vaikis
 12 Sau 2014 11:46
Na tokie pinigeliai atsirastu, bet laiko stoka yra ;/ ir plius artimiausias miestas kur reikia vaziuot tai kaunas ;/ o del valties formos? Kuri lengviau slysta? Nes zinau kad suzumarai sunkiau kyla i glisa ;/
 #536482   zhaltys
 12 Sau 2014 22:18
vaikis rašė:Sveiki,

tai gi klausimas toks: imanoma su bushu crabu ar kaimanu ir 5 arkliu pagauti glisa? arba valtis galetu buti brigas baltic'as, ding? kuo skiriasi ju ta forma? vandens slydimas skiriasi ar ne?
Brig baltic 380 su tuo yamaha baltu penketuku viena zmogu traukia i glisa, dvieju nebe (cia suaugusiu, traukia ir du, jeigu tai vaikas, buvau su dukra pasiplaukiot, glisavom).
 #536981   alkanas
 14 Sau 2014 17:56
ar buna valciu su kyliu ir lenteliu ar dar kokiu tarpiniu su kietu dugnu variantu ? cia ta prasme noriu sutaupyt kiek imanoma svoryje ir kainoje.
 #537064   Vitolis
 14 Sau 2014 19:54
Kipas rašė:o eina 95kg vyrui normalei stovet ant to airdeco ar ten vaikstai kaip per koki batuta?
Na kaip čia apibudinus teisingiau tą stovėjimą. Na ne taip kaip gumeškėj ar ant batuto, bet ir ne taip visai tvirtai kaip ant aliumo ar fanieros grindų. Stovėt galima visai padoriai, tik tą matrasą reik jau pripūst kai reik. Nes kai priputi kilį iki 0,3Atm., tai Airdecą jau turi privaryt iki 0,6Atm. Ir tai nuo pripūsto kilio Airdecas truputį kuprą stato. Po Airdecu dviejose vietose dedu faneros lentutes skersai valtį ant dar nepripūsto kilio. Po to montuoju Airdecą, ir palaipsniui pučiu kilį ir grindis. Tada viskas būna :gutgut Ir dugnas gražiai išsitempia ir grindys tvirtos.
 #537265   DainiusM
 15 Sau 2014 13:12
a pas mane VIBas- puciasi iki 0,8atmosferos, bei po juo jau ner jokiu kiliu. Minusas- grindys su nuolydziais (prieki labiau, gale nelabai tesijaucia); sunkiau kyla i glisa. Pliusas- stovisi smagiau nei ant itiesiamo matraso; bangeles ima smagiau negu matrasinis variantas.
 #537267   DainiusM
 15 Sau 2014 13:13
alkanas rašė:kas tas yyyy
nu buvo gi pas kinietiskus gamintojus (holydai ar kaskoks ten panasus) irgi airdeckinis variantas. pigus, lengvas, gaidys... o gal ne- neciupinejau. :)
 #539112   chrysler
 20 Sau 2014 17:46
Darukas85 rašė:sveiki,kaip manot ar uztektu imti 320 ilgio valty pludinei zvejybai? zvejotume dviesia,valties skersmuo 151. Dar klausimas,ar aliuminis ar fanerinis dugnas geriau? ir kuo geriau? dekui
As zvejoju, man uztenka. Aliuminis amzinas, o medis turi savybe nuo dregmes isbrinkti, pradeti puti ypac neatsakingai priziurint.
 #539129   Darukas85
 20 Sau 2014 18:26
chrysler rašė:
Darukas85 rašė:sveiki,kaip manot ar uztektu imti 320 ilgio valty pludinei zvejybai? zvejotume dviesia,valties skersmuo 151. Dar klausimas,ar aliuminis ar fanerinis dugnas geriau? ir kuo geriau? dekui
As zvejoju, man uztenka. Aliuminis amzinas, o medis turi savybe nuo dregmes isbrinkti, pradeti puti ypac neatsakingai priziurint.
tai tau vienam uztenka? o jeigu dviem?
 #539139   looking4snow
 20 Sau 2014 18:49
Kokia tvarka surenkamas Promarine valciu nuimamas transas:

Paveikslėlis

Ar transas dedamas ant pilnai pripustos valties, ar ant visai isleistos, ar ant pusiau dapustos?

Ar transa reikia deti ant valties jau surinkta, ar pirma isideda tie metalai, o paskui ant metalu prisisuka ta juoda dalis?

Jeigu juoda dalis prisisuka paskui, kokiu budu tai padaryti, nes pagal konstrukcija varztu galvutes lieka baliono puseje?
 #539145   Vitolis
 20 Sau 2014 19:03
looking4snow rašė:Kokia tvarka surenkamas Promarine valciu nuimamas transas:

Ar transa reikia deti ant valties jau surinkta, ar pirma isideda tie metalai, o paskui ant metalu prisisuka ta juoda dalis?

Jeigu juoda dalis prisisuka paskui, kokiu budu tai padaryti, nes pagal konstrukcija varztu galvutes lieka baliono puseje?

Tai pats ir atsakiai praktiškai. Žinoma, kad transas dedamas jau pilnai surinktas, nes kitaip jo nesurinksi, jei pirma tuos strypus sukiši. Valti pripūsk kaip reikiant ir tada įmausi apatines vamzdelių dalis į tas gumas, po to viršutines. Tik aš niekad nesukdavau tų viršutinių varžtų į angas . Laikosi puikiai ir be jų. Naudojau tik el. variklį ir nepamečiau nei syk. Da reik pasifi... kol tuos vamzdukus iš ten išlupi ardydamas.
 #539155   chrysler
 20 Sau 2014 19:34
Darukas85 rašė:
chrysler rašė:
Man uztenka dviems. Sedim ant kedziu tiek su pludinem, tiek su spiningais. Trumpesne butu per maza. Ilgesne butu prasmatniau, bet ant daug padideja svoris. Sis didis manau aukso viduriukas, jei transportuoti be priekabos, nepripusta. Valtis tokia http://www.zvejybosreikmenys.lt/valtys/ ... us-dsd-320
 #539268   Vitolis
 21 Sau 2014 10:18
looking4snow rašė:Dekui.

O "pripusti kaip reikiant", reiskia pirpusti kietai, kaip kad plauktum? Ar truputi palikti "laisvumo"?

Ar tu nuimineji transa kaskart isleidinedamas valti, ar palieki ji?
Pripūsdavau normaliai plaukimui. Po to instatau vamzdelius. Išleisdamas orą, viską nuimu.
 #539315   Rimasx
 21 Sau 2014 12:45
Darukas85 rašė:
chrysler rašė:
jei nedideli zmogai ,tai ir dviesia uztenka pilnai ,pats turiu spiningauju ,aisku didesne geriau,del fanieros nesiparink nieks te nesupuna,o prireikus nauja galima pasidaryti,Litagroje tokia plokste kainuoja apie 130lt ,issipjauni koki nori dugna.Pas mane buvo keturiu daliu dugnas,pasidariau dvieju daliu,beje valtis orion 10 rusiska
 #539343   Vylukas
 21 Sau 2014 15:14
Susirenku dugną,suoliukus,įsistatau transą (fiksavimo varžtų nenaudoju) ,tada pučiu valtį. Nepriveržk labai vamzdelių prie transo,kai juos gali pasukint,daug lengviau įmauti ir išmauti iš valties.
Dabar,kambary,tai tikiu,kad nesunku visaip,smagumas prasideda,kai temperatūra +5 ir žemiau.
 #539426   marenas
 21 Sau 2014 18:59
Pasmane medinis dugnas ir nepuna o valtikei metu jau 7 ar 8.ir dugna slapia ikisu i skirta maisa ir neisdziovinu,ir nieko.gal kiti dugnai prasciau impregnoti,bet buho gerai padaritas
 #539596   minBOAT
 22 Sau 2014 12:44
marenas rašė:Pasmane medinis dugnas ir nepuna o valtikei metu jau 7 ar 8.ir dugna slapia ikisu i skirta maisa ir neisdziovinu,ir nieko.gal kiti dugnai prasciau impregnoti,bet buho gerai padaritas
Marenas, su tavo valtimi gal dar viskas ir gerai (?), tačiau tokį jos laikymo būdą aš galėčiau sulyginti su šlapių žieminių batų įkišimu į polietileninį Maxima maišelį ir palikimą likimo valiai :(
Ten juk viskas prarūgsta, užpuola pelėsis, grybelis...
Na, kiekvienas pats nusprendžia kaip elgtis su savo daiktais :)
Mano patirtis taisant visokias valtis, kužda vienintelę mintį- tai nėra gerai.
Marenai, nieko asmeniško, tu nesi vienintelis- tokių dar yra nemažai. Ateina laikas ir jie kreipiasi pagalbos. Gal ir mudu susipažinsime tokiu būdu :)
  • 1
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė