prisižiūrėjau kaip Aqua ir Shelwis šapalus daužo Nemune, galvoju reik ir man Nemuno rėvas patikrinti. Pirmadienio vakare ėjau apsižiūrėti savo medžioklės plotų, kurie tinkami storasprandžiam būtų. Radau kur Nemunas kai virdulys verda

galvoju reik pramest ir tuojau pat pirmas mano šapalas yra

tiksliau šapaliukas

nei šapalas. Nu galvoju reiks rimčiau pasiruošus grįžti į šitą vietą, nes buvo jau vakaras, purškė lietus, o ir voblerius tik kelis turėjau
Atsikėliau šiandien prieš penkias, pažiūrėjau pro langą giedra, čiupau masalus ir atgal pas šapalą

ko tik nemėčiau, kaip tik netraukiau, kokiem tik dievam nesimeldžiau o šapalo kaip nėr taip nėr

apie septintą iš už krūmų saulė išlindo ir kažkam neatlaikė nervai

traukiu jaučiu kad susna, bet labai tikiuosi dar vieną šapaliuką pamatyt, rezultatas

ešerys
Tai taip iki aštuntos tik metimus pasitreniravau nei kliovo nesulaukęs, pajudėjau į darbą
Keli klausimai specam
Ten kur pats sraunumas seklu, matosi akmenuotas dugnas, lopais suaugusios žolės o į Nemuną įsikiša špikis, nuo jo pagrinde ir mėčiau, visai patogu buvo apmėtyti vietas prieš rėvą ir kartu pasroviui paleidus voblerį jį parsitraukti per pačia rėvą, ar labai sumažinau tikimybę nepatikrinęs kelių šimtų metrų ruožo, o apsistojęs praktiškai vien ant to špikio? Klausiu nes nežinau ar šapalai atsitraukia tolyn kur upė gerokai ramesnė, nes tiek į vieną tiek į kitą pusę nuo rėvos driekiasi įlankos (kuriose beje lydekos festivalius darė) kur vanduo tik vos vos teka.
Dar kitas klausimas, rėva buvo ganėtinai plati ir nepavyko voblerio užmesti tiek kad permesčiau ją visą (ilgesnis kotas, plonesnis valas būtų pagelbėjęs), ar gali būti, kad šapalas stovės vidury Nemuno ir lauks kol mano čiubikas atskridęs patrauks sraunaus kranto link?
Kad aiškiau būtų:
Ir trečias klausimas, ankstyvas ir vėsus rytas, rūkas, rėva šešėlyje apie pasišildymą saulutėj nei kalbos nebuvo, čia minusai?