Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #657710   Rapolas
 16 Kov 2016 09:28
Jei dėl gilesnio vobleriukų užnardinimo ,tai geras variantas - FC (fluorkarbonas).. vietoj siūliukų PE (0.12mm )naudoju 6Lb FC (~0.2mm)ir vargo nematau.. metimo nuotolis nenukenčia dėlto su multiku. Kitas variantas - hibridas - CastAway #0.8-1 ,su juo kažkaip spakainiau mėtosi :-D
 #657714   Rapolas
 16 Kov 2016 09:54
Pas mane ant smart'uko taip ir yra :-D ant sekliosios špūlės - Sunline CastAway #0.8, ant gilesnės (nors ir ta gan sekli:D) - FC Seaguar Tatsu 6Lb /35m (po apačia pintas bekingas:D) ;-)
 #657724   inf
 16 Kov 2016 11:27
Renkantis vala multikui: Taisykle Nr1 kurios neisisavines, turbut deze masalu per tuos metus palaidojau. Jokiu 8 giju (neskaitant hibridu) slidziu pintu minkstu valu multikui. Taisykle nr2 bent 50proc storesnis valas nei tokiu pat atveju naudojate su beinercine rite. Laikantis siu dvieju taisykliu nei voblerius saudai, nei barzdas gaudai, o drasiai atsileides stabdzius toli metai betkokiu oru.
Labai gaila kad tu taisykliu, kuomet as pradejau gaudyti castu dar nelebai buvo ir mazai apie jas buvo kalbama. Bent jau iki manes nedaejo, kol pats sau neatradau beeksperimentuodamas.
 #657726   DaliusM
 16 Kov 2016 12:11
Teisingai pasakyta.. bet kas liecia dziga lengva nedidelis kaifas microdzigint 3-4gr su 20lbs valu. Sakiau siemet bandysiu plonintis kiek imanoma konforto ribose.. net shimano isdaviau ir daiwa parsiboginau, nors dar neisbandziau ar bus daugiau kaifo lengvu dzigu ir daiwos stabdziais.. :)
 #657730   Rapolas
 16 Kov 2016 12:29
DaliusM rašė:Teisingai pasakyta.. bet kas liecia dziga lengva nedidelis kaifas microdzigint 3-4gr su 20lbs valu. Sakiau siemet bandysiu plonintis kiek imanoma konforto ribose.. net shimano isdaviau ir daiwa parsiboginau, nors dar neisbandziau ar bus daugiau kaifo lengvu dzigu ir daiwos stabdziais.. :)
Nu va.. "išdavikas" :-D pas shimankes (aldebaran bfs )gi yra išlengvinta špūlė ir magnetinis priedėlis, galima "susikonstrout" magnetinius linijinius stabdžius ir gaudyt džigu (mikro :D)su plonesniais pintais valais ,nu tik vėl.. nedaryt aštrių spininginių metimų :-D
Kokią daiwa parsiboginai (T3 AIR) ?
 #657738   DaliusM
 16 Kov 2016 13:00
Na butent dzige, nes kitiem reikalam yra scorpas su availu, bet metymas toks stresuotas su juom, del ko tikiuos daiwos mag forcai susvelnins padeti :D nieko atsils reiks isbandyti ir daiwute ir aldebarana pasiciupus is kolegos pas ka maziau streso 4-6gr diapozone :)
 #657741   DainiusM
 16 Kov 2016 13:11
hmhm... as su baranciku stockine spule ir mikro guoliais 4g vobleriukus (tuo labiau dzigiukas, metalas)su 9lb pintuku (PE 4gyslis) gan drasiai ir piktai metau- dziugina. parsiboginsiu yumejos spulia, turiu itarima, kad toks kaifiskas metimas nuo 3g turetu jau eit. ir dabar 3g uzmetu, bet jau reikia atsargiau liezuvi prikandus mojuot...
 #657774   Rapolas
 16 Kov 2016 16:21
Bandžiau mėtyt 2 gr. su Abu baronu diplomat'u ,tokiu biškumėly "sasyskiniu":D ,tai kažkas gaunas, mažam upely gal ir užtektų ,nu arba iš valties palei meldynus pamikrint ,bet kaifo didelio nepajutau (nu aišku ,da reikia kastingist'o odą kažkiek pasistorint :D) :-D
 #657791   inf
 16 Kov 2016 18:11
jei truputi i pieva nuo rimtu pokalbiu... :roll: o kaip sekasi gaudant tais ul nano castais su tuo antraeiliu reikalu, kaip zuvies pagavimas. Castingisto karjeros pradzioje ir as siek tiek svaigau i krastutinumus, bet rezultatai parode, kad zuvies daugiau ir didesnes nepagaunu. Didele dali savo energijos skyriau, ne zuvies, o irankiu perpratimui...
Ko as tik neprisigalvojau, buvau net 3m castingini kota nupirkes salaciui, tai labai greit supratau, kad tai niekaip nepagerins mano rezultatu
 #657803   DainiusM
 16 Kov 2016 19:20
Inf... kadangi su castu gaudau jau beveik 10 metu (2007metais pirkau pirma maluneli), tai tikrai nebesureiksminu castingo ir nesudievinu jo. Metimas taip pat nera kazkuo labai ypatingas (su museline sunkiau ismokt metyt, jei jau ka). Naujas, smagus rankai ir akiai cast irankis dziugina lygiai taip pat, kaip atitinkamai toks su beinertsu, ar ta pati museline. Zuvu kiekiui, mano galva, tai nebais itakos turi- kur su vienu uzmetu- uzmetu ir su kitu, atitinkamai ir pravedu. Vat kam turi itakos, tai malonumui pacio proceso- jeigu dziugina, tai kodel "sau mieliausiam" to neleisti? :roll:
p.s. he, archyve dar pavyko atkasti pirmojo cast`uko fotke...
Paveikslėlis
 #657804   Rapolas
 16 Kov 2016 19:22
Na jei i pievas ir tikslas kuo daugiau prilupt zuvies maziausiom sanaudom, tai tuomet tiesiausias kelias i maximkas ir/ar turgu :-D
Inf, matau ,kad didele dalis skirtos energijos irankiu perpratimui ,tamstai nenuejo veltui.. :gutgut juk nesigailite, tiesa?
 #657812   inf
 16 Kov 2016 19:41
Visi teisus, kiekvienam savo kaifas, pareplikuisiu tik jurginui. Man zukle be laimikiu ir rezultatu gerejimu susijusiu su laimikiais anaiptol netokia zavi. Man didziausias malonumas visgi susijes su azartu apgauti vis didesne zuvi. Kiekis irgi smagu aisku. Visa ta romantika pauksciukai ciulba, upelis ciurlena visiskai nublanksta su uzkibusia zuvim. Gali man varles kurkt ar lietus pliaupt, bet svarbiausia apgaut zuvi ir priversti ja imti dirbtini masala. Turgus ar skrituliai nelabai man azartiska atrodo :twisted:
 #657816   Rapolas
 16 Kov 2016 20:04
Daugiausia pagal kieki ir įvairiausiu pagal rusi zuvelioku galima pagauti unt mikromasaliuku ,o jeigu azartas didziausias yra apgaut vis didesne zuvi ,tai kaip sykis mikruskem ir reik gaudyt :-D kuo daugiau isgaudai mazu ,tuo didesnis sansas pagaut didesne :-D nu ir su tokiu azartu prisikasi iki monstru :-D
 #657817   Jurginas
 16 Kov 2016 20:07
inf rašė:Visi teisus, kiekvienam savo kaifas, pareplikuisiu tik jurginui. Man zukle be laimikiu ir rezultatu gerejimu susijusiu su laimikiais anaiptol netokia zavi. Man didziausias malonumas visgi susijes su azartu apgauti vis didesne zuvi. Kiekis irgi smagu aisku. Visa ta romantika pauksciukai ciulba, upelis ciurlena visiskai nublanksta su uzkibusia zuvim. Gali man varles kurkt ar lietus pliaupt, bet svarbiausia apgaut zuvi ir priversti ja imti dirbtini masala. Turgus ar skrituliai nelabai man azartiska atrodo :twisted:
Na aš ir neteigiu, kad pats žuvies sugavimas nėra svarbiausias žūklės aspektas. Jei kitaip galvočiau, ko gero žūlės varžybose nedalyvaučiau ( vat ten ir kastingą kartais tenka pamiršt ir voblerius kaip tais gumos dažnai keičia) :-D Bet yra skirtumas tarp šiaip sugautos žuvies ir tarp žuvies sugautos mėgstamu įrankiu, mėgstamu masalu ir būdu. Kaip pavyzdys, prasiblaškymui nuo spiningo mėgstu su 4 metrų aukšliniu botuku kuojas, karšiukus pagliaudyt. Ir nors žinau kad su feederiu ten pat atsisėdęs žymiai geriau pagaučiau, bet neimu jo rankas nė iš tolo.
 #657831   inf
 16 Kov 2016 20:54
Na ka sezonas pries akis, kas mikriku kas feederiu einam dideles zuvies gaudyt. Manau prasinesim kaip sekes. As nusitaikaiu i samus ir lasisas siemet. Dar meginsiu aisku svajoniu lydeka ar salati pagauti. Jei nieko gero nepavyks grysiu prie zemiskesniu dalyku :liež-uvis
 #657900   Jurginas
 17 Kov 2016 15:15
DainiusM rašė:o kam storesnis? siaip storesnis irgi minusu turi- pristabdo voblerius siek tiek, apriboja zaidima biski.
Gali sakyt apriboja, o gali sakyt šiek tiek pakeičia, kas nebūtinai pablogina kibimą.
Pliusai tai paprasti - mažesnis nušovimų skaičius, drąsa kelmus rauti arba kablius tiesinti. Gaudant negiliai irgi kitą kart žiūrėk gali voblerį pravest ten, kur su plonu valu tokio paties modelio voblerio nepravesi.
 #657922   DainiusM
 17 Kov 2016 17:40
nu... su iki dvyliktukais imtinai, gaudau su spiningeliu kuris yra iki 17g ir naudoju keturgysli PE (nepamenu koks) 18 lbs. per paskutinius du metus nepamenu nusautu vobleriu. didesniem vobliam ir minidzerkam (na tokiem kaip 10 slaideriokas ir panasus i ji) naudoju patrumpinta nuo virsuneles ML croix`a (is 6,6 gavosi 6 pedos- papiktejo labai zenkliai) ir vala berods 8 gysli 27lbs, jei neklystu... is nusovimu pamenu arklio dydzio kusamo blizge, kuri realiai naudojama velkiavimui, bet gaude man ir metant neblogai... va tik zaraza kartais metant skrisdama kaip strele keisdavo krypti ir suletedavo del vejo pasipriesinimo smarkiai... nu tai ir nuskrido dievui i langus viena karta. :-D ka noriu pasakyti, kad jei jau sauni... tai sauni, retokai valo storis padeda, nu nebent jau neadekvaciai uzsistorintum, bet ma rods neverta. na o seklumose gaudant tai kelmai nera problema- daplauki ir atsikabini. :)
 #657930   edmundaxx
 17 Kov 2016 18:46
DainiusM rašė:ei jau sauni... tai sauni, retokai valo storis padeda
:gutgut Patikrinas reikalas. :lol: Su 0.2 valu (Traceris) 6gr vobleriukas pokštelėjo be bėdų.
 #657932   inf
 17 Kov 2016 18:54
Sunline momentum 2.0 per sezona nei vieno nusovimo. Gal del to, kad jis hibridas, bet plioncu buvo minimaliai ,o jei suplioncinu rudra nenusauna. Beja tailwalk castai jau kaune.
 #657933   edmundaxx
 17 Kov 2016 18:59
Nežinau, ar yra koks skirtumas, bet su skirtingais malūnais pliončai labai skirtingi MAN gaunasi.
Su Metaniumu, Aldebaranu, seniau su Chonarchu, kuriuose yra tas kūgis, žiaurių pliončų nesu turėjęs, visad valą kelia ir užstopina, bet smertnų nei vieno nesu gavęs. Ir tokių net nebuvę, kad atopainiot reikėtų būgną traukt lauk...
O prieš tai gaudžiau su Curadu ir Chrinium E serijos, tai ten pliončai kaip pareidavo, tai net širdis sustodavo :-D Buvo ir keletas nušovimų. Ko su minetomis aukščiau, dar nėra pasitaike...
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė