Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #273062   troliuz
 12 Bal 2011 09:09
scorpium1 rašė:Vakar pagaliau atvaziavo is Maskvos ilgai laukti unikalus signalizatoriai (rusiski,neturi analogu!),tad neiskentejau ir nulekiau po dartbo,apie 19,prie Neries isbandyti.Neko stipriai ir nesitikejau,nes 6dieni per visa diena - 1 kojike(aukstas vanduo ir nerealus vejas).Buvo pora kibimu,bet neistraukiau,jau pradejo tamset,po biski pradejau ruostis namo,viena fideri jau beveik supakavau,graibsta irgi sudejau, liko pikeriukas vienas,kaip vdrug girdziu pipsi signalizatorius.Atsisuku,darau padsecke,ir 0,5kg karsiukas jau pas mane :grin: Jau kimba po truputi :grin:
ant ko pajamė? :)
 #273172   troliuz
 12 Bal 2011 12:49
troliuz rašė:o kuriuoj vietoj ties Vilnium Neryje galima bandyti pažvejoti? Nesu niekad Nery dar bandęs, tai gal bent kokią orientacinę vietą išduotumėte?:)
tai ar dar bus patarimų? :)
 #273187   pensininkas
 12 Bal 2011 13:46
na, nepyk, bet niekas tau koordinatemis vietu nenurodys ... dave uzuomina, kuri ruoza tyrineti, apsisprendi, kokia zuvi, kokiu zvejybos irankiu zvejosi, nuvyksti i tam tikra ruoza ir eini, ziuri upes vaga, srove, sukurius ir bandai. gal net paciam taip pavyks atrasti geresnes vieteles, negu tau kazkas uzrodys. jei nesinori su visa manta vaiksciot ir ieskot vietu, tyrinek ruoza be meskeriu, o veliau jau atvaziuok su visa amunicija.
 #273222   troliuz
 12 Bal 2011 15:49
pensininkas rašė:na, nepyk, bet niekas tau koordinatemis vietu nenurodys ... dave uzuomina, kuri ruoza tyrineti, apsisprendi, kokia zuvi, kokiu zvejybos irankiu zvejosi, nuvyksti i tam tikra ruoza ir eini, ziuri upes vaga, srove, sukurius ir bandai. gal net paciam taip pavyks atrasti geresnes vieteles, negu tau kazkas uzrodys. jei nesinori su visa manta vaiksciot ir ieskot vietu, tyrinek ruoza be meskeriu, o veliau jau atvaziuok su visa amunicija.
pensininkas, neturiu dėl ko pykt :) tikria nesistengiu išprašyt jūsų tikslių koordinačių, va žmogus pasakė kad už europos parko yra vietų, tikrai pažėsiu, ačiū jam! Man šiek tiek arčiau būtų į kitą pusę, link Grigiškių, tai vat ir idomu sužinoti, ar verta ten kažko ieškoti ar beviltiška :) Bet kuriuo atveju, dėkui už pagalba!
 #273226   pensininkas
 12 Bal 2011 16:06
Visur verta bandyt, zemiau Vilniaus yra dar geresniu vietu negu auksciau Vilniaus. Nepamirsk, kad cia upe, tad buna, kad vienoj vietoj biski duobute uznesa, bet salia gali atsirasti dar geresne ir zuvingesne. Reikia netinget ir siek tiek paieskot :)
 #275031   Kairys
 17 Bal 2011 21:28
Taigi, buvau aš šiandien, pirmą kartą šiais metais, ... pabandyt pažvejot. ;-) Kur? Netoli Trinapolio vienuolyno. :[anuol Kur gi daugiau - Neryje, kurią Raudė negražia išvadino su Skridžu bendraudama. :-D Taigi, turėjau plūdinę ir fiderioką, mažumėlę pavaišinau įsivaizduojamas vandens būtybes baziniu jauku ir apie pora valandėlių maudydamas sliekus laukiau kokio nors širdžiai ir akiai mielo veiksmo. :ks> Vandens lygis gana normalus, skaidrumas šiaip sau, srovė normaliokas, aišku, ne vasarinė, bet nieko. Nu ir ką - nu ir nieko.... Turėjau vieną kibimą ant fideriuko, smagiai porą kartų supurtė, bet tuo viskas ir pasibaigė. :ruko Su plūdine kelis kartus sėkmingai ištraukiau keletą drūtų kažkokių žolių stiebų ir vieną alksnio šaką išvelėjau. :ruko Su fideriu vieną pavadėlį nulupau. :roll: Pasibuvau gamtoje, pasiklausiau špokų švilpavimo, skutamuoju skridimu kelis kartus visai netoli prašvilpė kažkokios juodmargės antys, pasidžiaugiau pakelėse surikiuotais šiukšlių maišais ir akivaizdžiai pagražėjusiomis pakelėmis ir upės pakrantėmis. ;-) Žinau, kad nemoku upėje žvejot (žvejojau upėje baltą žuvį gal 4 kartą) , ale vis tiek tikiu, kad ateis šventė anksčiau ar vėliau ir į mano kiemą. O kol kas man atrodo, kad Neryje vanduo dar kiek šaltokas, nesimato jokios gyvybės vandens paviršiuje, na bet nieko, palauksim. ::hai-bai
 #275070   Shtulas
 17 Bal 2011 22:28
Šiandien sugalvojau pravažiuot palei Neries pakrantes dviračiu. Žvejot tingėjau, tai galvojau pasigrožėsiu kitų akimirkom. Deja, pasigrožėt teko tik gamtovaizdžiais. Važiuojant nuo baltojo tilto iki Valakupių pliažo kažko įspūdingo pamatyt neteko. Žvejų mačiau gal kokius 80 per visą ruožą, bet kiek stoviniavau prie vienų ar kitų iš žuvies teko pamatyt 3 maximum 10 cm. ilgio aukšlytes.
Šeštadienį su draugu bandėm Elektrėnuose kuojas padaužyt, girdėjom gandus, kad jau eina. Nuvažiavom ir pamatėm vaizdą, kurio tikėjomės - pilnas krantas žvejų. Nu sakom jau bus žvejyba... Špygutė. Per pusdienį per abudu 6 kuojos ir gal 5 ešeriukai, pagrinde viskas ryte. Tiek žinių.
 #275199   scorpium1
 18 Bal 2011 11:30
Buvau prie Neries 6dieni,prilupau apie 40 neblogu koju,delno didzio ir didesniu,bet jokios kitos zuvies nei vienos stukos. Gaudziau su fiderioku ir pikeriu ant dziku. Bandziau ir ant slieku,naktiniu slieku,zirniu,kukuruzu - nulis emociju.
 #275241   vava
 18 Bal 2011 13:19
o srove nepriplaka prie kranto??
 #275390   Kairys
 18 Bal 2011 20:12
Scorpione, kokio svorio kormuškes naudoji?Ar svarelį kabini? Galvoju, kad kormuškes... Ir kur meti, aš tai kokie 5-6 metrai nuo kranto bandžiau,nes toliau, mano manymu, srovė didoka. :roll: ;-)
 #275588   scorpium1
 19 Bal 2011 11:57
Kormuskes nuo 10-25(pikeris) iki 30-40(fideris),trikampio ir ovalo formos,nes geriau laiko dugna.Metu uz 20-25 metru nes bandau pataikit prie "brovkes" tarp sroves ir "obratkes".
 #275739   Kairys
 19 Bal 2011 18:04
Dėkui už atsakymą, Scorpione. ;-)
 #275961   scorpium1
 20 Bal 2011 09:03
Vakar po darbo nulekiau porai valandzikiu prie Neries,iki 20 valandos tik keleta kartu pabande kaskas dziku ir slieku ir vsio,pilnas nulis. :-( Pirmadieni,jej busiu gyvas po svenciu,vaziosiu is ryto vel bandyt laimes,vis laukiu kada karsiai pasirodys;-)
 #275970   scorpium1
 20 Bal 2011 09:21
Ner uz ka,Kairy,sekmes upej ;-) Kas link uzmetimu,tai priklauso viskas nuo vietos ir reljefo,as tai dazniausiai bunu prie tu viecikiu kur upe daro kuo gilesni posuki,taip vadinama kisene,ten mano manymu geriaisios vietos pagauti kazka RIMTO
 #275976   scorpium1
 20 Bal 2011 09:31
Na nieko,greitai jau konkreciai atsils,uz kokiu dveju savaicikiu,va tada ir prasides mano megstamiausios naktines zukles,per jas beveik visada pagauni kazka labai rymto,ir buna maloniu siurprajzu,tokiu kaip pavizdziui unguris arba karosas-monstras 1,5kilo ;-)))
 #276126   rimvydas22
 20 Bal 2011 17:35
sveiki. ir as turiu klausimuka scorpium1. o ten kur gaudai karsius gilu? beje nakti karsius taip pat duobej gaudai ar salia duobes kur sekliau?
 #276175   Shtulas
 20 Bal 2011 19:57
Neryje, užvakar, dedulė pagavo karšį + - apie 1 kg. Gylis max. 1,5 metro, vieta - tiesioji Neris, jokių kišenių ir pnš. Šiandien tas pats dedulė ištraukė šapalą apie 500 g. ant slieko, vėlgi palei krantą.
 #276415   scorpium1
 21 Bal 2011 11:56
Gaudau pagrinde duobei,bet metu ir prie iejimo/isejimo is duobes,niekada nemetu visu meskeriu i viena vieta ypac nakti. O kas link kiseniu ir dedules laimikiu,tai paziurek i mano avatarke,tegu toki pagauna,tada galesim diskutuoti ;-) O siaip vietu ira daug ivairiu ir geru,ir prie krantu ir per centra ir prie upeliu ivairiu,ziurint kokia zuvi gaudai ir kada,vasara tai vienos vietos,rudeni ir pavasari - kitos.
 #276609   Shtulas
 21 Bal 2011 22:15
Čia šiaip tavęs mano postas išvis neturėtų liest, aš apskritai dalinuosi informacija su visais ką, kur, kada ir t.t. mačiau.
Šiandien patupėjau pora valandų ir aš toj vietoj. Užsimečiau feederiuką ir plūdinukę, galvojau gal savo vėžliam pagausiu kokį ešeriuką :) Tai įspūdžiai tokie, kad plūdinė 0 emocijų, o ant feederio buvo afigėnas kibimas, aišku nerealizuotas, nes 0,10 pavadėlis su visu kabliu liko pas kažkokį žuvelioką lūpoj. :/ Daugiau nieko ir feederis nesignalizavo. Aišku ir žūklej buvo "super" ruoštasi... Meškerytė į rankas, reikemnys ant kupros, bulkos iš duoninės ir vėžliukams skirtų krevečių keletas į maišelį, sliekai vietiniai iš paupio :) Reikės po švenčių rimčiau pasėdėt.
 #277248   pensininkas
 26 Bal 2011 08:08
Vakar pabuvojau zemiau Vilniaus. 2 vietose. vandenukas biski aukstokas tom vietom, srove dar eina, laike 20g sunkokai. pora stukt neblogu buvo, bet kol zaidziau su plude, tai pasivelinau. ant pludes aukslytes ir nedideles kuojytes kimbalioja, bet atsargiai ir vangiai. pabuves tiek vienoj, tiek kitoj vietoj ~1,5 h susivyniojau i Elektrenus.
 #277271   Kestasas
 26 Bal 2011 08:51
Vakar netoli dukstu vienas ziobris 460 gr. susigunde baltijos krevete.
 #277310   vava
 26 Bal 2011 09:54
pensininkas rašė:Vakar pabuvojau zemiau Vilniaus. 2 vietose. vandenukas biski aukstokas tom vietom, srove dar eina, laike 20g sunkokai. pora stukt neblogu buvo, bet kol zaidziau su plude, tai pasivelinau. ant pludes aukslytes ir nedideles kuojytes kimbalioja, bet atsargiai ir vangiai. pabuves tiek vienoj, tiek kitoj vietoj ~1,5 h susivyniojau i Elektrenus.
ir ka ten??
 #277329   pensininkas
 26 Bal 2011 10:54
ten yra parasyta kitoj temos - siltasis kanalas :)
 #277441   Guru
 27 Bal 2011 10:44
scorpium1 rašė:Kormuskes nuo 10-25(pikeris) iki 30-40(fideris),trikampio ir ovalo formos,nes geriau laiko dugna.Metu uz 20-25 metru nes bandau pataikit prie "brovkes" tarp sroves ir "obratkes".
30-40 gr... chmm. .man 60 gr. nese i sona tokiam atstume (20-25m.) ar tu cia turi omenį vietas kur srovės sulėtėjimas?
 #277529   pensininkas
 27 Bal 2011 15:16
taip. vieta vietai nelygi, zinau keleta vieteliu, kur neris tokia plati ir tokia sekli bei srauni, kad net siuo metu gali su ilgais ciabotais prabrist, kitose vietose vos ne per visa vaga leta ir gyliai iki 4 m. o scorpium geroj vietoj zvejoja, neblogas sroves suletejimas, mazdaug tokiu atstumu ir prasideda sukuriai, pagrindine srove, o visa kita iki jos - leta tekme, karts nuo karto uzklystantis "nuduses" sukuriukas :)
 #277586   scorpium1
 27 Bal 2011 19:26
Na kaip kada ta viecike,kartais nelabai,kartais neblogai,kaip ir visur :grin:
O siaip buvau vis delto 1dieni(cut gyvas :shock: ),tai nieko gero,prasedejau iki 17 val.,rezultatas nelabai ispudingas:2 eseriukai,kuoja,mekne,strepetys ir vsio :( Pasigirti,deja,nera kuo(gal jautrus zuveliokai uzjaute "kvapeli" nuo manes :grin: ) Karsiu,plakiu nei kvapo nera,bandziau tik su kukuruzais,sliekais,dzikais,nakt.sliekais.Jau kita karta pasiruosiu daug rimciau,paruosiu zirniu ir manu "mastyrke",zirnius ir perlovke toze.Mastyrke dar nebandes kol kas,bet labai rekomenduoja daug rybacioku si dalyka ;-var-var. Paziuresiu,kaip ten kibs,atrasisiu paskui ::hai-bai (Dar nemcai sako kaskoks raudonas jaukas i kormuskes labai neblogai ant karsio dirba,yra musiskis,kedainiu,raudonas su keptom kanapem ir riesutais,praeitais metais dar bandes ji,gal ir nieko buvo,siais dar ji pabandysiu,gal ir duos ka gero nors ir ne vokieciu :?: )
 #277587   scorpium1
 27 Bal 2011 19:34
Savaitgali gal vaziuosiu karoseliu padiorgint,kazkaip pludines ir prudelio labai pasiilgau ;-) :-D
 #277593   Kairys
 27 Bal 2011 19:50
Nu ką, ką tik apturėjau geriausią lydekų žvejybą Neryje, kiek esu turėjęs, :v-ar o kadangi spiningauti bandau rimčiau gal antrą trečią sezoną, tai jokio čia ir dyvo nėra. ;-) Ale vis tiek smagu. Trumpai buvo taip: išsiruošiau apie 18 val. ;-) Paupy gražu, žvejų nematyt, nors pėdsakų yra, tik šiaip meilios porelės nerštui ruošiasi -liežvis :v-ar ar kokia šeimynėlė su vaikučiaus vakarienę jama. Tai va, užsikabinu baltą raudonuodegį akaros guminuką, švyst kelis kartus man patikusioj vietoj, traukiu, lyg bump kažkas :roll: , per akinius mačiau, kad blykstelėjo kažkas, sakau, gal kokia balta žuvis. Dar metu pora kartų, nu ir ką - bac - pareina lydekius, na, tiksliau, lydekiaus vaikis maximum palei puskilį. Fotkinu telefonu, leidžiu atgal, smagu, ŽUVĮ Nery sugavau, įvykis. :-D Dar keli metimai, ną ir ką manot, per dešimt minučių dar trys štukelės pasirašė, tik kad neatitinkančios formato, tokios palei 300-500 gramų. Foto, bučkis, plaukia atgal. :ruko Einu toliau, nuraunu laimingą guminuką, sutinku žvejojančią moterį , sėdi sau su kava, cigaretuku, sako, "taip gera gamtoj pabūt, o ir karosai turėtų pasirodyt". Pašnekam kiek, pasidžiaugiam gamta, traukiu atgalios, nes pora valandėlių prabėgo. Toj kibiojoj vietelėj grįždamas darau kelis metimus, dar vienas lydekos vaikis pasirašo, nu ką, fain, ale jau namolio laikas ir jam, ir man. :/brazasista Taip ir išsiskiriam. Taigi, smagu atidariau sezoną, 5 lydekos vaikai pasirašė ir buvo nusiųsti tėvų atsivesti, gal kitą kartą rimčiau kas pakibs. O balta žuvis irgi jau judėti pradeda, nuo paviršiaus kažką vis sriūbteli.Smagu. ::hai-bai
 #277609   Kestasas
 27 Bal 2011 20:40
scorpium1 rašė:Na kaip kada ta viecike,kartais nelabai,kartais neblogai,kaip ir visur :grin:
O siaip buvau vis delto 1dieni(cut gyvas :shock: ),tai nieko gero,prasedejau iki 17 val.,rezultatas nelabai ispudingas:2 eseriukai,kuoja,mekne,strepetys ir vsio :( Pasigirti,deja,nera kuo(gal jautrus zuveliokai uzjaute "kvapeli" nuo manes :grin: ) Karsiu,plakiu nei kvapo nera,bandziau tik su kukuruzais,sliekais,dzikais,nakt.sliekais.Jau kita karta pasiruosiu daug rimciau,paruosiu zirniu ir manu "mastyrke",zirnius ir perlovke toze.Mastyrke dar nebandes kol kas,bet labai rekomenduoja daug rybacioku si dalyka ;-var-var. Paziuresiu,kaip ten kibs,atrasisiu paskui ::hai-bai (Dar nemcai sako kaskoks raudonas jaukas i kormuskes labai neblogai ant karsio dirba,yra musiskis,kedainiu,raudonas su keptom kanapem ir riesutais,praeitais metais dar bandes ji,gal ir nieko buvo,siais dar ji pabandysiu,gal ir duos ka gero nors ir ne vokieciu :?: )
o nebandei kanapiu selenu maisyt i jauka? ar grynai kanapiu jauka masyt su karsiniu?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė